Originally Posted by
KIZILDAG
Sayın mrsun, 6,713 az aşağı az yukarı çok kritik, dün orayı kırdı ama bu sayılmaz, biraz aşağı yukarı gidip gelecektir. 6,630-6,680 arasında çok hacimsiz 1-2 saat var, 6,630'a kadar çekilme pazartesi veya salı günü olabilir, bu olursa daha bir anlam kazanır. Yinede 6,713 altına gelmeden belki o kırdığı yere onaya gelir.
Bence 7 liradan alanda zarar etmeyecek. Alınıp satılması senet gibi değil, orta veya uzun vade öngörü isteyen bir birim. Bu acıdan hüküm vermek zor yada plan hazırlamak zor. Pazartesi günü tam gün 6,713 rakamını izleyeceğim. Bazı yerlerde 6,84 sınır bölgesi görülüyor.
Dolarda uyumsuzluğun bir şekilde istemli olduğunu düşünüyorum. 6,45-6,73 arasında çok kişi bu yüzden dışarıda kaldı. Kalmayada devam edecekler.
Senet piyasasında düşen bıcağı tutma, 200 ema altında senet alma, şurayı kırarsa ucuz, bu çizginin altında pahalı çümleleri sıkca duyulur. Aynı şey dolar içinde, düşen bir ürün değil, yol almış, yükselen bir ürünler karşı karşıyayız. Yükselişin dinlenerek, soğutmalara önem vererek, gecelerin kapalı swap hatlarından uzak, sadece iç taleple devam edeceğini düşünüyorum.
Halkbank için 4,93 pahalı, 5,20 ucuz ise, dolar için 6,712 pahalı, 6,75 üstü bana ucuz geliyor.