Kim ne söylese yalan olur...Yatırım kararlarınızı kendiniz alın gelişmeleri takip ederek ve kafanızda yorumlayarak...Ülkemiz ve dünya o kadar çok gelişmelere gebeki bu aralar...Risk almak istemezseniz sepet yapın...Döviz, faiz ve altın ile...
Printable View
Kim ne söylese yalan olur...Yatırım kararlarınızı kendiniz alın gelişmeleri takip ederek ve kafanızda yorumlayarak...Ülkemiz ve dünya o kadar çok gelişmelere gebeki bu aralar...Risk almak istemezseniz sepet yapın...Döviz, faiz ve altın ile...
Kardesim ulkede teknigin bittigi donemdeyiz. Bu sebeple faizden devam etmeni tavsiye ederim. Bu soruyu 1 ay once dolar 5.16 da yken soracaktin dolar derdim. Bu seviyeden alirsin dolar 4.85 lere cekilirse kahrindan olursun...tecrubelerle sabittir. Tabsiyem felan dedim ama tamamen ytd
Mahfi egilmezin bir lafini okudum cok hosuma gitti bak:
-hocam sizce dolar yil sonunda kac olur?
-siz bana trumpin atacagi tweeti soyleyin ben size dolar kurunu soyleyeyim...
NOKTA
Sonra ben gibi burda viski icer aglarsin...
teşekkür ederim.
15 Şubatta 5,2670 ile kapatmış dolar.
16 Şubatta MB Zorunlu Karşılıkları 100er baz puan düşürdü.
O günden sonra yukarı doğru bir ivmelenme var. O günlerde buralarda yazılmıştı olası etkiler.
Tabii seçimin yaklaşması ve diğer dış gelişmeler de cabası...
Şubat ayı merkezi bütçe açığı 25.9 milyar lira.
Ocakta MB avansıyla 5 milyar artıda kapatmışlardı. Şubatta avans olmayınca gerçek durum ortaya çıkmaya başlıyor...
İng bankta biraz mevduat vardı hoşgeldin süresi doldu, başka bankaya geçmeden e-turuncu ekstradan falan yaralanabiliyor muyuz faiz oranını %10'a çekmişler ne arayan var ne soran.
Neyse ben de fonlara biraz göz gezdiridm ing fonları %21 civarı yıllık getiris sağlamış, tefaslarda %40 getiren de var %33 civarı olanlar da altın fonları kazandırmış görünüyor bazı fonlarda % -100 yazıyor, şimdi ben bu altın fonundan alsam, gelecekte altın artar diye düşünerekten diyelim fonu 6 ay-1 sene tutabiliyor muyuz, getirisi o günkü altın fiyatına göre mi hesaplanıyor, beni fon almaktaki maksadım, dövizde olağandışı hareketler olduğunda bankalar makasları inanılmaz açıyor, bundan fon yönetimiyle kaçış mümkün olabilir mi, en azından mesai saatleri içine denk gelen günlerde fonu satar, makas farkından etkilenmeyiz diye düşünüyorum, tabi ne kadar doğru bilmiyorum.
Full tl de beklemektense, örneğin ben 100de 30 (oran size kalmis) dolar alırım karnım da ağrımaz diyorsanız 100de 10 buradan alabilirsiniz, olurda düşüş olursa diğer 2 parçayı hemen dar aralıkta devreye sokmamak şartıyla
Not: yatırım tercihlerinizde son karar sizindir ve siz sorumlusunuz