aynen kaptım buişi ben :he:
daha da sırtım yere gelmez.
Printable View
deizm de Tanrının müdahele etmediğini nerden biliyorsun.. ?? her şeye gücü yeten bir Tanrı varsa senin onun müdahelesinden haberin olması gerekiyor mu?? hayır gerekmiyor.. senin haberin olmadan her şeyi yapabilir..
islam da nasıl ? müdahele ettiğinden haberin oluyor mu? peygamber/din gönderdiğini iddia ediyorsun ve bu nedenle insanlığa müdahele ediyor diyorsun muhtemelen.. gönderdiğini nerden biliyorsun ?? var mı kanıtın ?? yok.. sadece inanıyorsun..
netice: deizm müdahele edip etmemesi ile ilgilenmez.. bunu islamcılar uydurdu.. sanki deizmde Tanrı mudahele etmiyormuş ve bu çok garipmiş gibi. .müdahele edip etmediğini bilemezsin..deizm bu detaylarla ilgilenmez.. Tanrı vardır der.. peygamber ve din yoktur der.. net.. basit.. olması gerektiği gibi..
Bildiğim kadarıyla yazayım izninizle.
Dini gönderen değiştirebilir ancak yoksa değiştiren kafasına göre de sıfırdan yapabilir de bana göre din olmasalar da Hinduizm,sintoizim vs. Gibi olur .Din kimin dini soru bu Allah'ın dini ise ancak sahibi değiştirebilir.
Zebur, Tevrat,İncil tahrif edildikleri için yeniden şeriat gelmiştir zaten İncil tevrati düzeltmek için geldiğini Hz İsa'nın yahudi kavminin içinde olduğu nu biliyoruz.İncilin şeriatı Tevrat şeriatı üzerinedir.
Allah CC tüm eksiklik ve noksanlık tan uzaktır hata veya yanılma söz konusu değildir hepside bozulmamış hallerini kastediyorum aynıdır şeriat kısmında Allah CC dilemesi ile bazı izinler değişiklikler olmuştur buda sorgulanmaz ancak bir rahmet olarak degerlendiririz zaten bakarsanız bozulmamış kısımlarında çok benzerlikleri görürsünüz.
İnsanlar sadece zahiriyi görür ona göre değerlendirir oysa zerre hayrinda serrinde karşılığı olduğunu bildiriliyor ve imtihan dünyası olmasından kuran yakanşirk koşan hemen oracıkta yansa ölse bunu gören yaparmi? Nasıl imtihan olacak ceza ödül olacak ?Dünya hayatıda yazılı sınavı gibi cevap kağıdına yazıyor insan şirk kostüm diye sınav bitince okunup doğrusu yanlısı ortaya çıkacak alacağı not çıkacak ortaya.
Sınav bitmedigi için kimin ne yaptığı ne yapmadığını ne yapacağını bilmeyiz.
Ayrıca herkez herkesin imtihanı olmasında var bunun içindir mühlet verilmesi.