colendi menkul 3 birim dardl sattı, 1 birim dardlr aldı. yaklaşık 63 milyon dardl satıp 21 milyon dardlr aldı
Printable View
colendi menkul 3 birim dardl sattı, 1 birim dardlr aldı. yaklaşık 63 milyon dardl satıp 21 milyon dardlr aldı
Colendi 6-7 gündür sattı. Kendisinde mal yok, muhtemelen deniz adına işlem yapıyor, deniz patronun hesabı.
3 birim yeni hisse satmak ile 1 birim rüçhan almak hem parasal değer olarak hem de hisse sahipliği açısından birbirine eşdeğer yani bu 2 işlem birbirine eşit ama zıt yönde olduğu için nötür bir sonuç doğuruyor. Ayni seviyeden 1 milyon satmak ve yine ayni seviyeden bu 1 milyon lotu geri almak gibi bir şey. Bu 2 işlem birbirini götürür, net etkisi sıfır. Bugünden örnek verelin:
3 birim hisse sattık 1.76 dan, kasaya 5.28 TL para girdi.
1 birim rüçhan aldık, 2.28 ödedik, ek olarak 3 TL bedelli parası ödeyeceğiz, böylece kasadan 5.28 çıkacak. Çıkan para ile giren para ayni. Eldeki hisse sayısı da ayni kalıyor 3 hisse satıldı ama her rüçhan başına 3 yeni hisse gelecek. Net etki sıfır.
Net etkisi sıfır olan, kasaya net para girişi veya çıkışı sağlamayan, eldeki hisse sayısını değiştirmeyen bu işlemler neden yapıldı? Rüçhan tahtasına destek vermek için yapılmış olmalı çünkü satış baskısına maruz kalacak olan tahta bu tahta. Yeni hissede fiyatı belirleyecek olan tahta da bu tahta. BJKAS'ta olduğu gibi bedellinin başarısız olmaması için bu cihete gitmiş olmalılar. Rüçhan tahtası göçnesin, rüçhan fiyatı desteklensin, bedelli elde patlamasın diye böyle yapıldı diye düşünüyorum.
Demek ki rüçhan tahtasının göçmesi ve bedellinin elde patlaması riskini yüksek gördüler ki rüçhan tahtasını destekleme cihetine gittiler. İşte bu enteresan.
bugünden yarına bir şey beklemiyorum ben şahsen...
önce paralar kasaya girecek. sonra borçların önemli bir kısmı ödenecek. Ben olsam yüksek faizli finansal borçların anapara ve faizlerini öderdim öncelikli olarak.
sonra faiz yükü azalacak ve şirket kara geçecek...
2.çeyrekte kısmen 3.çeyrekte tamamen görülür bu etki diye düşünüyorum
ha oborçlar ödendi haberi gelirsede katalizör olur
Bu hisseye ilgi duyanlar son 60 gündür yazdıklarımı okusun. ✅
Bu hisse küçük değil ama büyük düzeltme yerlerini tahmin ediyorum. Zamanı geldiğinde yazacağım. Henüz erken. Büyük derken şöyle %50 falan.
Hisse 1 e 4 oranında sulandı. Tedavülde 700 milyon lot hisse var artık. Bu hisseler önce konsolide olmalı ki çıkış trendi için altyapı oluşsun. Sabırlı olmak lazım.
Trump Avrupa’ya %50 vergi getirmek istemiş, bunun olmayacağını piyasa bilse dahi satış fırsatı olarak endeksi indiriyor. Düzelir.
Şirketimizin 5.000.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 586.099.283 TL tutarındaki çıkarılmış sermayesinin 1.758.297.849 TL bedelli artırılarak 2.344.397.132 TL'ye yükseltilmesine ilişkin 14.05.2025 tarihinde başlayan yeni pay alma (rüçhan) hakkı kullandırılması işlemleri 28.05.2025 tarihinde tamamlanmıştır.
Ortaklarımızın yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 4.206.025,860 Türk Lirası olup, kalan paylar, 30 Mayıs 2025 -02 Haziran 2025 tarihleri arasında 2 iş günü süreyle Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa ‘da nominal değerden az olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş.'de Birincil Piyasa‘da oluşacak fiyattan satışa sunulacaktır.
Halka arz esaslarını içeren Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusuna; Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun (KAP) www.kap.org.tr, Şirketimizin www.dardanel.com.tr ve halka arzda satışa aracılık edecek Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.'nin www.denizyatirim.com adreslerindeki internet sitelerinden de ulaşılması mümkündür.
Kamuoyumuza saygı ile duyurulur.
hemen hemen herkes katılmış bedelliye güzel haber...
DARDANEL ÖNENTAŞ GIDA SANAYİ A.Ş.'NİN BİRİNCİL PİYASADA SATIŞA SUNULAN PAYLARI SATIN ALAN İLİŞKİLİ TARAFLAR İLE SÖZ KONUSU PAYLARIN %5'İNDEN FAZLASINI ALAN GERÇEK/TÜZEL KİŞİLER:
Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş.'nin çıkarılmış sermayesinin 586.099.283 TL'den 2.344.397.132 TL'ye çıkarılmasında, yeni pay alma haklarının kullanımından sonra kalan ve Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasası'nda küsurat harici satışa sunulan 4.206.025 TL nominal değerli paylardan Ortaklığın Kurulun ilgili düzenlemelerinde tanımlanan ilişkili taraflarından satın alan kişi ve kurum bulunmamakta olup satışa sunulan payların %5'inden fazlasını alan gerçek/tüzel kişiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:
Satışa Sunulan Sermaye Piyasası Aracının %5'inden Fazlasını Alan Gerçek/Tüzel Kişiler
Adı veya Ünvanı
Satın Alınan Nominal Tutar (TL)
Satışa Sunulan Sermaye Piyasası Aracının Nominal Tutarına Oranı (%)
Faaliyet Konusu
Faaliyet Gösterdiği Ülke
Sermaye Piyasası Aracının Alım Amacı
GÖKHAN MELİH ARMUTCU
1.853.393
% 44,07
Gerçek Kişi
Türkiye
Kendi nam ve hesabına
RÜŞTÜ BORAN KESKİNER
1.595.434
% 37,93
Gerçek Kişi
Türkiye
Kendi nam ve hesabına
ERTUĞRUL ERDOĞAN
400.000
% 9,51
Gerçek Kişi
Türkiye
Kendi nam ve hesabına
Bedelli süreci böylece tamamlanmış oldu. Rüçhanların tamamına yakını kullanıldı. Sadece binde 2.4 kullanılmadı. Hayırlı olsun. 😊
Hisse 2924 Mayıs ayından bu yana 13 aydır düşüş trendinde. Bu süre içinde nominal bazda %50 den fazla, reel bazda ise 3 te 2 değer kaybetti. %17.06 hissesi olan Crescent in güncel gerçek maliyetini 2.5 TL olarak hesaplıyorum. Hisse 1.60 da dip yapmış gibi gözüküyor ama bu sonuca varmak için henüz erken.
Hissede 1 e 4 sulanma oldu. Doğal olarak bir konsolidasyon sürecinden geçiyor.
Şirketimizin 5.000.000.000 TL olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 586.099.283 TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden karşılanmak suretiyle, %300 oranında 1.758.297.849 TL nakit (bedelli) artırılarak, 2.344.397.132 TL 'na çıkarılmasına karar verilmişti. 14.05.2025 tarihinde başlayan 15 günlük yeni pay alma haklarının kullandırılması süreci 28.05.2025 tarihinde tamamlanmış olup kalan paylar 30.05.2025 – 02.06.2025 tarihlerinde 2 işgünü süre ile Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasada satılmıştır. Sermaye artırım sürecinde 1.754.091.826,33 TL yeni pay alma hakkını kullanan mevcut ortaklarımızdan, 7.183.090,41 TL Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasada yapılan satışlardan olmak üzere Şirketimize toplam 1.761.274.916,74 TL nakit girişi sağlanmıştır.
Kamuoyumuza saygı ile duyurulur.
bu kriz ortamında güzel nakit girişi oldu doğrusu...
acil borçlar ödenecek kısa ve uzun vadeli yükümlülükler azalacak. bilançoyu kötüleştiren faiz giderlerinde önemli bir düşüş olacak..
2.çeyrekte başlasa da 3.çeyrekte çok daha fazla hissedeceğiz olumlu etkileri
Dardanel'in sahibi aslında büyük operasyon yaptı. Şirketin bir kısmını yabancıya satıp, onlardan gelen parayı şirketin kasasına nakit olarak koydu. Yabancı yeni ortak ayrıca nakit yatırmış oldu ki yabancı sermaye çekti.
Şirketlerde yabancı ortak olması küçük paydaşlar açısından olumlu. Finansal tabloları denetleyip bizim haklarımızı zahmetsizce korurlar.
Bu yıl geçen yıla göre dışarıda yemek daha pahalandı. Özellikle tatil bölgelerinde hazır sandviç gibi ürünler rakipsiz kalacaktır. I love fish de servis hızı sorunu var. Çözerlerse fast food akışı daha iyi noktaya gider.
Finansman gideri zaten şirketin kanser noktasıydı. Kasaya konan para ile borcun büyük ölçüsü kapatılmış oldu. Finansman gideri düşecek.
Yaz sezonunu iyi geçirmesini bekliyorum. Şirketin "ama/fakat" ı kalmadı. Sushi raflarının önünde çocuklar ailelerine bana sushi alın diye yalvarıyor. Ürünlerin tek dezavantajı kısa raf ömrü olabilir.
Yatırımcıları bence en zor zamanları atlattı. Herkese geçmiş olsun. Faaliyet operasyonları iyi giderse çok güzel kârlar getirebilir.
Şirket 230 milyon tl lik bono ihracında bulunmuş....
Hemde %68 faiz ile...
Yahu nakit ihtiyacını bedelli ile neden karşılamıyor da bu kadar faiz yükünü çekiyor anlamadım...
finansman giderlerini azaltmak için bedelli yapmadı mı ?
yoksa başka bir yatırımmı var daha büyük ?
Millet toplanmasın diye yazmıyorum. Twiter den takip etmek daha rahat. 2 sene buradayız sözümüz halen geçerli.
Bedelli ile nakit sıkıntısına borç sıkıntısına çözüm bulan ,
önemli ihracatı bulunan
askeri büyük ihaleleri alan
alanındaki en büyük şirketin potansiyeli çok fazla
3. çeyrekten itibaren kar üretmeye başlayacağını ve önemli ölçüde potansiyeli bulunduğunu düşünüyorum
Bugün gelen haberle nette yaklaşık 60 milyon dolar kredi kapanmış. 2,4 milyar. Buda yaklaşık senelik 1,2 milyar faiz çıkışını önleyecek. Keza bir çok işletmede faiz %56 ve üzeri.
böyle bir haber var....
Şirketimizin DenizBank A.Ş.' de bulunan 78.000.000 Euro grup limit tutarlı kredisi nakden defaten ödenerek kapatılmıştır. Denizbank A.Ş. tarafından şirketimize 31.792.245,79 USD limit tutarlı 3 yıl vadeli nakit kredi tahsis edilmiştir. Kamuoyumuza saygı ile duyurulur.
Şirket 3-4 bankaya olan borçlarının 36 milyon euroluk kısmını ödemiş. 32 milyon euroluk kısmını ise sadece 1 bankaya borçlanmış...
totalde şirketin toplam borcu 1,7 milyar tl civarı azalmışki bu durum hem özkaynakları artırıyor hemde faiz yeniden borçlanma malyeti gibi kalemleri düşüreceğinden bilanço açısından oldukça olumlu bir adım olmuş
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 09.01.2025 tarih ve 2025/2 sayılı kararıyla uygun görülen ihraç limiti kapsamında, Şirketimizin yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılan 180 gün vadeli, vade sonunda yıllık %52 sabit faizli kupon ödemeli, TRFDRDL72517 ISIN kodlu finansman bonosunun 6.cı kupon ve anapara ödemesi ödemesi 16.07.2025 (bugün) itibarıyla gerçekleşmiştir. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur.
bugün ayrıca 5.128.000 lira faiz ile birlikte 100.000.000 tlde anapara ödemesi yapılmış bir borç daha kapatılmış...
şirketin nakiti çok azaldı ama bilançoyu negatifleştiren borçlarıda önemli oranda azaldı
şirketlerin borçlarının bilançolara negatif etkilerinin maksimize olduğu bu zamanda şirket bedelli ile nakit akışı sağladı borçlarını önemli oranda azalttı...
profesyonel ve güzel bir hamle ile ileride şirkete darboğaz oluşturabilecek bir durum elimine edildi.
şirketin satış sorunu yok. hem kendi markası ile hemde pl ürünler ile satış yapıyor. ihracat yapıyor artı Milli Savunma Bakanlığından da önemli tutarlı ihaleler alıyor..
artık önümüze bakalım.
bedelliden gelen nakitin olumlu etkisi ancak 3.çeyrekte görülecektir.
Sermaye artışından iyi kaynak sağladı ve borçları azaltacak ama hala kalan finansal borç yükü yüksek, zamana ihtiyacı olur bence
chobani yerine niçün ton ton ton sponsör olmayayıdı ?
ama başkanlık yaraşır yiğidime .......
ytd syg
yazdık çizdik . şirketin bedelli ile mali durumunu güçlendirecek dedik...
gerçekten öyle oldu hisse kıpırdanmaya başladı.
özellikle 3.çeyrek bilançosu ile olumlu etkiyi daha net gözlemleyebileceğiz