Teşekkürler
Printable View
Bırakmıyorsunuz yada bırakamıyorsunuz şu tahtayı. Sağlam adımlar peşindesiniz biliyoruz da mayın tarlasında da değilsiniz hani... Konjüktürde hep bir acaba algısına sebep olduğunuzun farkındasınız ve bunu sizde biliyorsunuz. Hisse fiyat bandı ile ölçülen '' büyük ve güçlü şirket '' kavramı diğer ölçütleri anlamsız kılıyor. Fiyatınız 'ucuz' kaldığı sürece piyasada, yatırımcının gözünde ve rakipleriniz önünde boynu bükük görünüyor ve hissediliyorsunuz.
İştiraklerinizin her beri, borsada işlem gören ve dev olarak tabir edilen şirketleri hem iş hacmi hemde potansiyelleriyle tabiri caizse cebinden çıkarabilecek güçteyken onlara haksızlık yaptığınızı düşünmüyor musunuz? Örneğin Çimtaş merdiven altı fason üretim yapan bir şirketten daha mı değersiz??
Bırakın artık hissenin yakasını size yakışmıyor...
VOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
24/03/2022 - 24/03/2022 tarihinde ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 15,39 - 15,75 TL fiyat aralığından 150.000 TL
toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu
işlemle birlikte ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 24/03/2022 tarihi itibariyle %0,482 sınırına ulaşmıştır
ENKAI 6.000.000.000 Açıklanmadı 0,00 0,00 0,00 0,00 7,14 0,00 0 0,0000
ENKAI 5.600.000.000 13.04.2022 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 50,00 2.800.000.000 0,5000
NET 45 krş temettüyü %7,14 bedelsizi beğenen yok mudur?
Eski üyeler Halil Buhur'u hisse netten tanır.
Şöyle bir analiz yapmış
https://www.youtube.com/watch?v=9aPp...YBmKXQ&index=5
Rusyadaki karini sanki hisseye etkisi yok gibi, Enka Rusyada dev ve inanilmaz bir geliri var , ustelik hazir yatirimlarindan,
yeni aldigi altyapi isleride cabasi ama tuhaf bir hisse
eskiden cok begenirdim ama altinin yumurtladigi yer kesildi resmen , simdi ne olur bilemiyorum, ama ic pazarda boyle bir kar alamaz
15.37 desteği önemli.. gerçi önünde 15.40 var ama 37 daha önemli.. 15.27 de sıkıntılı süreç başlayabilir..adam olacak çocuk 15.94 ve üzeri.. günlükler fena sayılmasa da haftalıklar 14.96 altına dönüp te bakmam der gibi duruyor..
10.temettümüde aldım cok şükür.bütün ortaklara hayırlı olmasnı dilerim.
ENKAI - ENKA INSAAT Alış 15,730 TL | Satış 15,740 TL | Saat ALSAT
Enka İnşaat: ENKA ve Bechtel 112 km’lik Morava Koridor Otoyolu Projesi'nin tasarım ve inşaat işlerini gerçekleştirmektedir
15/04/2022 15:51:21
Enka İnşaat, Bechtel ile 112 km’lik Morava Koridor Otoyolu Projesi'nin tasarım ve inşaat işlerini gerçekleştirdiğini açıkladı.
ENKA İnşaat'ın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"ENKA ve ortak girişim partneri Bechtel, 1980’li yıllardan bu yana Arnavutluk, Hırvatistan, Kosova, Türkiye ve Romanya’da otoyollar da dahil olmak üzere büyük altyapı projelerini başarıyla üstlenmiştir. Bu ortaklık, tüneller, köprüler ve viyadükler gibi önemli mühendislik yapılarını barındıran ve 750 km’yi aşan otoyollar inşa etmiştir ve ülkelerin ekonomik büyümesine ve turizmin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. ENKA-Bechtel JV, Sırbistan’da doğu-batı istikametinde uzanacak olup, Pojate'den Preljina'ya ve Sırbistan'ın Macaristan sınırı ile Kuzey Makedonya arasındaki Kuzey-Güney otoyolunu birbirine bağlayacak 112 km’lik Morava Koridor Otoyolu Projesi'nin tasarım ve inşaat işlerini gerçekleştirmektedir. Bu koridor, ticaret bağlantılarını iyileştirme ve Batı Avrupa ile ilişkiler kurma amaçlı bölgesel bir planın parçası olarak Balkanlar'a yayılmış daha geniş bir ulaşım ağının bir parçası olacaktır. Proje kapsamında bölgedeki erişilebilirliğin geliştirilmesi ve bir Dijital Koridor sağlanması adına otoyol güzergahı boyunca uzanan kapsamlı bir telekomünikasyon ağı planlanmaktadır. ENKA, 60 yılı aşkın geçmişinde kazanmış olduğu üstün mühendislik teknolojileri, inşaat ve imalat bilgi birikiminin yanı sıra üstün kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği standartları sayesinde bu önemli altyapı projesini gerçekleştirmektedir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Yahu ne ruhsuz bir şeye dönüştün böyle.. Dispozofobiye mi yakalandın ne oldu sana. Bunca zenginliğin içinde çöp mü karıştırıyorsunuz ne halt ediyorsunuz ayıp be. Hisse beni bırakın düşün yakamdan diye bağırıyor!!
Foreks anketi 2022/1.Ç kar tahmini 2.051,1 M TL.
2021/1Ç 1.142,1 M TL
Tahmine göre %80 lik bir artış söz konusu
Sermaye tavanı işini çok uzatamayacaklar sanırım.
Bir şirket düşünün; iştirakleri, kazancı, kasası neyi varsa tam anlamıyla dev!
Ancak, hisse fiyatı patron aldıkça düşüyor.!! düştükçe patron alıyor!!!
Üç beş gariban yatırımcının hisselerine halleniyorsanız yazık size. Büyüklerinizin mirası ne kolay değil mi...
Rahmetlileri doğum gününde, ölüm yıl dönümünde hatırlamayla, paylaşımlar yapmakla olmaz
Anlatamadım ve sanırım anlatamayacağım da
Rusya-Ukrayna savaşı mevzusu netleşmeden hissede çok yükseliş beklenmemeli bence. Dolar yükselirken ve yükselmeye devam ederken de eski patron 16 liralardan da 17 liralardan da alış yaptı. O zaman ki kap haberlerine bakılabilir. Halen de alıyor. O zaman insanlar patron alıyor vardır bir bildiği diye hurra dalıyordu. Şimdi patron alıyor diye hergün insanlar almıyor. YTD.
14 yıldır bu hisseyi taşıyorum. Emin olun ne dediğimi iyi biliyorum.
Syglr
Ben de yaklaşık 7 senedir kah az kah çok oranlarda elimde tutuyorum ama yıllık %30 kara fit olmuş durumdayım. Dediğinizde mutlaka haklı olduğunuz çok yan var. Fakat ülkede genel olarak amiral gemisi holdingler bir kaçı dışında yüksek pd/dd oranlarıyla fiyatlanmıyorlar.
Hey gidi Enka.Forumun bile terkedilmiş.Gücünü eski borsacılar çok iyi bilir ama sen hala uyuyan dev olmayı tercih ediyorsun.Çanağı tamamlama zahmetinde bile bulunmuyorsun.Ne diyim ben sana
Temettü ve bedelsiz tarihi belli mi arkadaşlar
Ben Enka yatırımcısını da devlet bankasında hesabı olan abilere-dedelere benzetiyorum. Hisseyi alıp üzerine yatan grupta :) Temettü vereli aylar olmuş. Hem de yakın zamanda 2 kez. Bedelsiz oranı belli, tarihi ise belli değil sadece. Hisse de yönetim şekli hala saltanatlık sistemi. Patronun canı ne isterse......
[emoji122][emoji122][emoji122]
Sayın Hancı, bilanço yorumu alabilir miyiz? Ben bu kadar da olmaz demiştim ama.....
Bir önceki döneme göre;
Satışların maliyeti %70.9 dan %30.93 e düşmüş. İlginç!! Bu piyasada bunu nasıl başardılar acaba? Hadi %10-15 anlarım da yani rakamlar arası uçurum var.
Ticari faaliyet karı oranı %82.34 artmış
Esas faaliyet karı %90.8 artmış
Yatırım faaliyeti gideri %643 ARTMIŞ!
Bilançoda yer alan Yatırım faaliyetlerini incelemem gerek. Normal şartlarda piyasanın fiyatladığı gibi bir bilanço bekliyordum bende ancak ters köşe olduk..
Zarar açıklama ihtimali bile aklımdan geçmemişti.
Enka günden güne beni şaşırtmaya devam ediyor ve sanırım uzun yıllardır süren ilişkimizi ciddi ciddi gözden geçirme zamanı geldi..
Hancı 17 kardeş satış maliyeti düşmesi iyi, EFK %90.8 artmış çok iyi, net kar zarar yazması sebebi yatırım faaliyet gideri oluşturması. Ciddi yatırımlara finansmab sağlamış olabilir. Yani yazdiklariniz hep olumlu ama yazının sonu hüsran gibi konusmussunuz
Sayın Hancı, teşekkür ederim. Ben bu bilançodan birşey anlamadım. Hisseye etkisi ne olur kestiremiyorum. Benim için hayal kırıklığı. Tutarsız bir çok rakam mevcut. Yatırım faaliyet gideri ne? Bir açıklama şart. Aksi takdirde rekor karların olduğu ortamda kabul edilebilir değil.
Evet çünkü bilançoda diyor ki:
Başka işletmelerin ve fonların paylarının veya borçlanma araçlarının edinimi için - 13.429.501 TL gibi devasa bir rakam var.
Enka şirket mi satın aldı?
Enka borsada işlem gören payları toplu olarak birinden geri mi aldı?
Enka devletlere ait tahvil vs mi aldı?
Liste uzar, ancaaaak bundan haberi olan var mı??
Nerde bu para kardeşim. Bu kadar büyük bir rakamla işlem yapacaksınız ve bundan yatırımcıların haberi olmayacak öyle mi?
Ben bişey mi kaçırdım acaba diye kendimden şüphe ediyorum şu an..
Hasılat beklentilerin altında gelmesine rağmen brüt kar ve esas faaliyet karı iyi aslında ancak "yatırım faaliyetlerinden giderler" her ne ise içinden geçmiş tabloların. İnşaat segmenti ile alakalı bir şey zannedersem. Ortalama net kar beklentisi 1 milyar 940 milyon ve minimum beklenti 945 milyondu. Gerçekleşen ise 490 milyon zarar olmuş. Hiç beklenmedik ve şoke edici bir durum gibi gözüküyor. Nakit akışı da baya bozulmuş. Yarın piyasa bunu iffet yapar mı yapmaz mı göreceğiz bakalım.
https://resmim.net/cdn/2022/05/09/dbYrZ.png
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
şirketi arayıp soralım arkadaşlar
akşam akşam sinirim bozuldu güzel bir bilanço bekliyordum
resmen ters köşe oldum
Hisse senedi almamışlar!
Yabancı devlet tahvili almamışlar!
Türkiye Cumhuriyeti Devleti tahvili almamışlar!
Yatırım fonu almamışlar!
Aldıkları şey:
Yatırım amaçlı gayrimenkul!
Neden bizim haberimiz yok!
13 milyarlık gayrimenkul mü olur. Hadi oldu kap nerde?
Parça parça ukraynayı mı aldınız...
Diyecek bişey bulamıyorum gerçekten..
Hadi bizi boşver. Eğer ağalar spkya şikayet ederse bu iş pahalıya patlar!
Bunlar koca şirket yönetiyorlar böyle pespayelik olur mu? Bu nasıl iş? SPK'ya ilk ben şikayet edeceğim.
başka bir soru daha,
Neden tek bilançoya gömdünüz bunu?
Ya bu şu demek. Ben 3 ay çalıştım çabaladım kazandığım ve cebimdeki tüm parayla gidip tarla aldım, yetmedi eksiye geçtim. Bir daha ki 3 aylık döneme kadar taş kemircem!
https://i.hizliresim.com/k3uoe1q.jpg
Rusya dan kaçan Putin karşıtı oligarkların mallarına mı çöktünüz? Ukraynada bağımsızlık isteyen ayrılıkçıların olduğu yerleri mi parsellediniz? İnanılır gibi değil. Kimsenin haberi yok[emoji2959][emoji2357]
İstemisiniz şimdi yarın pat diye kap gelsin [emoji848]
Yahu gece gece paranoyak yapınız beni ha
Ez cümle şeffaflık ilkesinin üzerine ettiniz hemşehrim!!
Ben buraya veri yapıştırma işini beceremiyorum ama 2021 12 aylık konsolide bilanço linkini atayım karşılaştırma maksatlı. https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...7f4bc7500f7709
Acayip canım sıkıldı. Tam anlamıyla güvendiğim dağlara kar yağdı. Yatırım yapıp haber vermemek ne demek nasıl bir art niyet..
Amaçlarını anlamaya uğraşıyorum ne yandan baksam olumlu diyebileceğim bir izahat yok.
Attıkları adımları izleyeceğim bir süre..