lüleburgaz dgçs zaten üretimde değil..
bursa dgçz de de dişe dokunur üretim yok bir yıldır..
Printable View
lüleburgaz dgçs zaten üretimde değil..
bursa dgçz de de dişe dokunur üretim yok bir yıldır..
israildeki gaz santrallerinde ise israil devleti tarafından gaz sağlama taahhüdü var..
gaz krizi etkilemez olumsuz anlamda..
jes ler zaten yekdem den yararlanıyor..
bir tek gökçedağ res kalıyor elimizde ptf fiyatlarındaki yükselişten olunlu yönde etkilenecek..
1mw elektrik 100 usd olarak işlem görüyor..
2021 yılında gökçedağ res toplam 338.191 mw elektirk üretmiş..
bu yıl da aşağı yukarı geçen yılla aynı mw üretse, mw başına 100usd gelir elde etse 2022 de toplam 33.819.100 usd gelir demek.. kuru ortalama 15 alsak 507m gelir demek..
hesap işine girmeyelim dimi.. borç dağ gibi.. o yüzden net kar ortaya çıkmayacak yine..
hocam alarko 1mw elektrik üretmek için şu an 680tl civarı bir kömür maliyetiyle üretim yapıp 1345tl ile satıyor. alarkonun santrali 7/24 üretiim yapabiliyor.. yıllık 8000 saat çalışıyor. bu yıl borcu yok denecek kadar azalacak.. o yüzden o tarafta durum biraz daha farklı.. bir de az da olsa düzenli temettü ödeyen bir şirket alarko..
zoren-- osmangazi
alarko -- meram (%50)
zoren hidro --118 mw civarı
alark hidro --- 86 mw
zoren res --189 mw
alark ges -- 50 mw (%50)
doğalgaz çevrimler ikisinde de atıl duruyor (yurtiçindekiler)
bunlar kıyaslanabilir kısımlar..
zorenin artıları
- yekdem garantili jesler
- yurtdışı doğalgaz santraller
- doğalgaz dağıtım şirketleri
- zes
- ges panel işi
alarkonun artıları
- cenal karabiga ithal kömür santrali (1320 mw)
- taahhüt gelirleri
- değerli gayrimenkuller
2019dan beri alarko yatırımım var.. şu an zoreni alarkonun 2019daki yüksek borçlu haline benzetiyorum.. ve ciddi bir fırsat görüyorum kendi adıma..
Bilgiler icin tesekkurler . Bu fiyat artislari hic yoktan ciroyu %150 200 artirmali kara yansimali . Borcta bir yerde azalir elbet . Enerji krizi olan yerde borcu kim onemser ? Tavan fiyatlarla elektrk dagilimi saglandiginda 3 senede yapacagi isi belki 1 senede yapacak . Borcunda azalimina isaret eder beklenti alinmali .
Enerji krizi olan yerde bile 20 sene onceki fiyatlarda takiliyorsa daha ne olacak da gidecek . Cok geride kaldı . Takas toplu enerji krizi var beklenti var arada zoryen hikayesini sallasa o bile yeter borcun %60 70 ini kapamaya
hocam zaten borç bu seviyede olmasa hisseyi bu fiyata almak mümkün olmaz..
nakit akışı güzel şirketin.. yurtdışından Pakistan ve israilden dolar bazlı gelir elde ediyor.. yekdem de dolara endeksli kızıldere, alaşehir jesler kapsamında.. bunlara güvenerek dolar borçlanıyor şirket.. favök ve esas faaliyet karı net kara yansısa çift haneli olur fiyat en az ..
takas konusunda haklısınız.. holding de borçlu.. basit mantıkla düşünün.. holding bu fiyattan satar mı malını.. %80 kendisinde hisselerin.. %10u imtiyazlı..
bence vestel gibi bilanço düzelince 1e15 hareketler göreceğiz.. o zaman holding malını satar işte.. vestel de yapmadı mı aynısını..
Aşağıda Zorlu Enerji şirketinin halka arzdan beri dolar bazlı aylık grafiği yer almakta. İçerisinde bulunduğumuz kötü bilanço ve yatırımcı dostu olmayan şirket yönetimini göz önünde bulundurarak, uzun vadeli baktığımızda içerisinde bulunduğumuz fiyatlamanın önemli olduğunu düşünüyorum.
https://i.hizliresim.com/rhdezgv.jpg
zoren hakkında çok fazla rapor yazan aracı kurum yok.. şimdi şeker yatırımın izleme listesinde onu inceledim..
- yenilenebilirin halka arzına dikkat çekilmiş
- borç azaltılacağı belirtilmiş
- 10.6milyar ciro ve 2.5milyar favök beklentileri var
- 2021i 158milyon net zararla kapatacağı ifade edilmiş
Dogalgaz olayi farkli bence . Dogalgaz kesfinde guzel hareketler yapti . Hatta israil turkiye uzerinden gazı avrupaya iletirse en cok zorene yarayacak bu is . Donmemek uzere gercek hareketlere baslayabilir .
Dogalgaz ile birebir ilintili
Leviathan doğalgaz sahası Akdeniz üzerinde yer alan doğalgaz sahası. İsrail devletinin münhasır ekonomik bölgesi kapsamında olan saha, Hayfa şehrinin 130 km batısında, Tamar doğalgaz sahası'nın 47 km güneybatısında yer almaktadır. İsrail'in yürüttüğü keşif çalışmaları sonucu 2010 yılında sahanın keşfedildiği açıklandı. Leviathan ve Tamar sahalarında toplamda 800 milyar metreküp ederinde doğalgaz rezervine sahip olduğu düşünülmektedir.
Elektrk sıkıntsnın oldugu yerde %100 kapasite kullanm oranina ulasabilirmi dogalgazdan elektrk uretimi madem yurt icinde yok zorenin .
%100 kapasite kullanm ile iyi iş olabilir .
gökçedağ res devam..
kızıldere jes3 biraz kapasite altında çalışıyor bu ara..
kızıldere jes2 dün üretimde değildi..
alaşehir fena gitmiyor..
Bu sirketin elektrk zammı ile vs ile isi yok . 4 senede %400 artan elektrk fiyati var ortada . Bist rekor kirarken 20 sene once ki fiyatnda . Gecen ay %125 zam geldi sadece .
Her nekdr dogalgaz cevrim santralleri atıl desede arkadaslar . Bu sirketin tek beklentisi dogalgaz işi . Dogalgaz ile ilgili olaylara tepki veriyor elektrkle alakası yok gibi enerji kıtlıgı olan donemde bile dipleri zorluyor . Hersey ortada
ciddi farklılıklar var hocam net kar konusunda.. özellikle yurtdışı santrallerden gelen katkıları hesaplayabileceğimiz bir yer yok elimizde, israilden çok ciddi gelir elde ediyor şirket..
ayrıca dağıtım şirketleri yıl sonu enflasyon düzeltmesiyle ciddi karlar yazıyor..
2019da doğalgaz dağıtımı için %50şer ortaklık görüşmeleri japonlarla yapılmış ama sonuçlanmamış..
ZOREN :1,69-1,70 TL %0,6 ARTIDA
BIST100 :1937 ve %0,7 ekside
Bugün zoren bistin düşmesine rağmen sağlam duruyur. Acaba nedeninin bilen var mı?
İsrail ile yakınlaşmanın bir etkisi olabilir mi?
Alark tavan . Elektrk kıtlıgı olan yerde fiyatlama boyle yapilir zoren gibi degil . Zorlunun arpaligi olmus zoren ne borcunu oder ne temettu oder canı istedkce bedelli yapar . Zoryen manipulasyonu yapar tepeden mal kitler .
Niceleri bana bise olmaz dedi nerde olduklarini kimse bilmiyor suan . Bir yetimin duasi tutar belanizi bulursunuz Allah yedirmez .
3 5 sene dersn hadi 2013 den beri isler kotu dersn yerinde saysn dersin oda yok . Bir kagit 2002 2005 dobemnden beri ayni yerde olurmu . Allahtan korkun
teşekkür ederim. çok yüklüymüş. holding vestelden temettü çekti epey ama zamana yaydık diyorlarsa kötü bir durum. ödense finansal giderler ciddi azalır. çok yatırım yapmak istediğim bir şirket aslında büyük potansiyeli var. ama bir de aması var işte patron. bir şirkette agzım yandı patrondan sizin gibi. 3 senedir bekliyorum. hisse alırken finansallardan önce patron kim ona bakmak lazım.
yatırım tavsiyesi değildir.
Bunlarla ticaret mahkemesinde hesaplaşmak varda bizde o okka yok
phillip ve qnb de biri var sürekli baskılıyor hisseyi.. şöyle 100m olacak çat çizeceksin adiyi..
Fakirler, gelen elektrik faturalarını Şubat ayında görmeye başlayınca enerji şirketlerinin ne kadar değerli olduğunu da anlayacak.
Hele ki portföyünün önemli bir kısmı yenilenebilir enerji olanlar ve doğalgaza bağlı olmayan şirketleri.
Hükümet yıllarca halka şirinlik olsun diye elektrik fiyatlarını baskı altında tuttu ama artık şirinlik yapılamayacağını acı da olsa gördü. Aksi takdirde
Ülke enerji krizi ile karşı karşıya kalacaktı. Aslında akaryakıt gibi günün koşullarına göre zamlar yapılsaydı bir anda % 100 ün üzerinde zam yapmaya gerek kalmayacaktı. Hepsi yanlış politikalar yüzünden.
Bazen şikayet edilen hisse fiyatları insana altın tepside fırsatlar sunar. Önemli olan bu fırsatı birilerinden önce görmek ve ufak ufak biriktirmek ve sabretmek.
Zoren: 1,69 TL.
ile haftayı kapattığını da not edeyim.
bu yıl yine bir bedelli gelir mi sizce?
Yurt içi ve yurt dışında milyarlarca dolar yatırım yapmış bir şirketin değerinin bugün 315 milyon dolar olması akla mantığa uygun değil.
Bence bedelli olsa iyi olur ama bu yıl buna gerek kalmayacak bana göre. Yapılan yatırımların meyvesini yeme zamanı bana göre.
2022 YILI ciro tahminim 20 milyar TL dir.
2022 yılı faaliyet kar beklentim 4,5 milyar TL' dir (favök)
favök beklentinize katılıyorum fakat borcun boyutunu ve finansal giderleri düşününce piyasa değeri bence anormal değil. kurun artmamasına bağlı durumda şirket. bir dostumuz alarkonun 3 yıl önceki hali gibi demişti gerçekten durum ona benziyor. bu ay gelecek bilançoda ciddi bir zarar görülebilir. buna hazırlıklı olmak lazım.
Bedelli bedelli nereye kdr ? 315 m dolar pd diyorsunuz bugune kdr bedelli yapmasa suan pd 50m dolardi . Bedelli ile yukseliyor pd bir halt yaptiklari yok .
Surekli yurtdisinda nitelikli yatirimciya borclaniyor doviz uzerinden kim bu nitelikli yatirimci kendilerimi acaba ?? Ben olsam yurtdisindan kendi sirketimn kira sertifikasini alir doviz uzerinden faizimi alir yatarim iceridede bedelli bedelli diye gezerim al sana arpalik . Winwin
Zorlu doviz borcu odemesini nasil yapiyor bilen varmi ?? 2014 de felan 2020 de tek seferde faizi ile odeyecegiz dediler . 2020 geldi paramiz yok uzun vadeye yayalim dediler . Vade hakkinda odeme hakkinda bilgisi olan varmi ??
Peki 2020 de zoryen i halka acacaz deyip milleti niye keklediler ?? Simdi zoryen diyince piyasa kaldirmaz zoryen i diyorlar . Bu sirkete kim ne diye yatirim yapsin . Söz vermek guven saglamak bu ulkede 1 2 gruba nasip . Gerisi boş
Grup’un Zorlu Holding’ten toplam 1.936.050 TL tutarındaki alacağının 772.150 TL’lik kısmı kısa
vadelidir. Kısa vadeli alacağının 119.795 TL tutarındaki kısmı TL cinsinden birebir yansıtma kredisidir ve
faiz oranı %23,5’tir. Kalan 20.802 bin ABD Doları ile 29.299 bin Avro cinsinden birebir kredi kullandırımı
sonucu oluşan kısımları için faiz oranları ABD Doları için %6,25 ile %11,75 aralığında olup,
Avro için %6,5 ile %8,5 aralığındadır. Geriye kalan 18.797 bin ABD Doları cinsinden kısa vadeli alacak
ise finansman niteliğinde olup, faiz oranı piyasa şartlarında belirlenen ve ABD Doları için geçerli olan
%7’dir (31 Aralık 2020: ABD doları için %7).
(**) Grup’un 25.585 bin ABD Doları tutarındaki finansman niteliğindeki alacağının faiz oranı piyasa şartlarında
belirlenen %7’dir (31 Aralık 2020: %7)
Grup’un Zorlu Holding’ten toplam 1.936.050 TL tutarındaki alacağının 1.163.900 TL’lik kısmı uzun
vadelidir. Uzun vadeli alacağının 19 milyon ABD Doları cinsinden birebir yansıtma kredisi sonucu oluşan
kısmı için faiz oranı %11,75’tir. Geriye kalan 112,3 milyon ABD Doları cinsinden uzun vadeli alacak ise
finansman niteliğinde olup, faiz oranı piyasa şartlarında belirlenen ve ABD Doları için geçerli olan %7’dir
(31 Aralık 2020: ABD doları için %7).
buna göre holdingten alacakların çoğu döviz olduğu için rakamlar epey artmış olmalı son kur yükselişinden sonra.
şirket en son kira sertifikası çıkarmış faiz %35 civarı lira cinsinden. sıkıntılı iş bu dönemde borçlu olmak.