https://i.hizliresim.com/QVRWXV.png
Printable View
umarım siz haklısınız ben kordsanın ikincil halka arzı açıklandıgında hissedeydim hisse 6,tl idi. ikincil halka arz açıklandığında hisse 4,8 tl ye indi. arz sonrası da 6-7 hafta boyunca 3,8 ila 4,2 tl arasında dolandı durdu.iyi bir bilanço gelmesiyle hisse çıkmaya başladı. benim görüşüm burada da aynısı olacak. hissenin ederini bilenler için bu ortak satışı tabi ki bir fırsattır.
Ziraat 135 bin satmış.
Sn.emekli dedikleriniz doğru ve mantıklı. Bilanco iyi gelsin tek
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mastori üstad, haklı çıkacaksın herhalde. Sanırım bu satan bizim vatandaş.
Tabiki kendisi sn.izci, bize numara yapıyor. Boşuna izlemedik o kadar saat seansları hadi bizi yanıltsın görelim. O 550 bin lot mal en son deltaya geçti, belki bunlar da oraya geçer, belki de yabancıya ama piyasaya SA TA MAZ !!! Bu da benim görüşüm. YTD
Bu günün kaybedeniyim anele satış yapmak zorundayım yazınca adi spek aşağı bastı , şimdi toparlıyor, keza hedef te öyle , fena oyuna geldim...
benim sermayimin yarısı silverlinededir...diğer yarısı da gentaşta idi oradan çıkardım durdoya koydum...şu anda silverline ve durdo resmen ölüleri oynuyorlar...onlarda tık yok...umuyorum ki bilanço vakitlerinde şahlanırılar...
çok yüsek kar açıkladı öz sermaye yi ikiye katlamış , kar 9 aylık 4mn. civarıydı ,yıllık 35mn.küsür geldi , yalnız bilanço oyunu.Aldıktan sonra baktım net karı görünce direk atladım....
EN AZINDAN BUGÜN YUKARI ÇEKERLER , BENDE ANELE YE ANELE KATARIM DİYE ALDIM , DURUM ORTADA
SILVR ' da tek sıkıntı pay satışı dostum , o bitince çok güzel yerlere gider ,sadece sabredeceğiz .3 yıl içinde 1 milyar tl ciroyu hedefleyen firmanın 80 mn. piyasa değerinde durması imkansız,ama ben alınca hisseler imkansızı başarıyorlar
valla borsamız artık bir kumar masasını andırmaya başladı...ne temel analiz nede teknik analiz işe yarıyor...kazanmak artık çok zorlaşmış....talebi olan hisselerde alış ve satış yerlerini iyi tahmin edebiliyorum...iki üç hafta önce gerelde 4,17 alış 5,58 satış yapmıştım...son olarak da albarakada 1,50 alış 1,61 satış yapmıştım...temelini tam olarak bilmediğim hisselerde daha çok kazanıyorum...iki aydır gentaşta sermayemin yarısı ile takılıyordum emin olun hiç bir kar yapmadım....:kahkah:
ama en risksiz hisseler temel iyi olan hisselerdir..bir de bilanço vakitlerinde şansımıza iyi bir kar getirirlerse çok güzel çıkma potansiyelleri oluyor...kront ,logo,egeen ,banvit ,sasa gibi güzel örnekler var....bilançolarda bir oyun olmazsa silverline,durdo ve gentaşta da bu tür çıkışlar bekliyorum...şansımıza gentaş ve silverline de satış olayları ortaya çıktı...durdo da ise hisse çok sığ...alsan alamıyorsun ,satsan satamıyorsun...:kahkah:
hisselerde patronların niyeti de gerçekten çok önemli...kötü patron hissenin önünü hep tıkıyor...iyi hisselerin bir de iyi patronu olmalı...yoksa kazanmak gerçekten de çok zor...temeline güveniyorsunuz bir de bakıyorsunuz ki gelen bilançoyu çok berbat gönderiyor..o kızgınlıkla herkse zararına satıyor...patron o şekilde yukarısan satıp aşağıdan yerine koyabiliyor...patronun gözü ky nın cebinde olmamalı...delikanlı ,dürüst olmalı...ama böyle patron da çok az...
yok dostum sığ değil...ama şansımıza da bu satış olayı çıktı ortaya...geçen gün ne güzel düzeltmesini tamamlamış ve artık çıkış yapma isteğine girmişken bu 2 milyon küsür hisse satışı ortaya çıktı..almak isteyenler de bu konu netleşmeden almak istemiyorlar...bir netleşse ve bu lotlar bir şekilde birilerinde toplansaydı çok iyi olacaktı...
Şeker yatırım kadar anormal bir kurum görmedim. Kağıdı resmen süründürdü, ama egemenliği bitti sonunda. Bugün sen gel tahtanın en önemli gününde 72 K mal ver.
Gerçekten çok ilginç. Şekerin günlükte net satışı 87 K. oldu (fark)
Şeker satışları 142 K oldu.
Seans içi fiyatlara bakmıyordum, bugün hisse satışı olur mu diye baktım. Derinlik zaten göremiyorum. Arkadaşımın bilgilendirmesiyle şekerin satışlarından haberim oldu. Seans izlemeyi kesinlikle uygun bulmuyorum arkadaşlar. (vakit kaybı)
Bugün kaçamak yapmış olduk. Avucumuzu yaladık.
Açığa satmış olabilirler mi
Şeker 2 Milyon lotunu, 1.5 ayda yaklaşık 350 bin lota kadar indirdi. (2 gün sonra takaslarda belli olacak) Burada yazanlarla beraber tahtaya karabasan gibi çöktüler. Birileri kötüleyerek birileri de top çevirerek. Ama hiç birinin bugün itibariyle egemenliği kalmadı.
Açık konuşayım , sizi dışarıdan seyrediyor ve bugünlerde ortak satışı olduğu için ortak satışı oluncaya kadar boşuna takip ediyorlar diyordum içimden, yalnız sabredebilirlerse ne ala iyi kazanırlar . bende ortak satışının sonlarına doğru elimdeki kağıt hiç değilsa makul bir satış fiyatına gelmişse satıp sılvr alt-rım diyordum , kısmet bugün almakmış, SONU hayır olur inşaALLAH
Sizin hayır sandığınız şer; Şer sandığınız şeyde hayır vardır ALLAH (C.C) bilir siz bilmezsiniz
Bilançoda bizi üzmesinler yeter. Alan satan çok problem olmaz o zaman
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merzifon OSB'de arsa fiyatlarinda %75 (90'da olabilir tam animsayqmadim simdi) indirim uygulanir, yatirimlari tesvik icin... Yani 100TL/m2 olqn bir arsa yatirimciya 25 TL'ye (oran 90'sa 10 TL) tahsis edilir... Tabii bu tahsisin bazi kosullari bulunuyor (neyse konumuz o degil zaten!..) Yani fabrikanin bulundugu yerde kimse yatirim icin bir arsaya 200-300 TL filan odemez... Benzerlerinin tesvik nedeniyle 50TL etmedigi yerde bu bedeli odemek icin sanayi parselinin tukenmis olmasi ya da alicinin oraya iyiden iyiye kafayi takmis olmasi gerekir...Bu durumda bile o birim arsa degerlerine ulasmak mumkun degildir ya neyse! Degerleme raporundaki ifadeleri, bu gozle yeniden irdelemenin yerinde olqcagi kanaatindeyim..
14 milyonluk bir tahtada 2, 1milyonun nasil da ciddi bir yuk oldugu bugun hepimizce bir kez daha anlasildi...Hem madden hem de manen... Bol kazanclar...
Yatirim tavsiyesi degildir...
Kagit her zirvesinde hatiri sayilir miktarda uatirimciyi esir almistir. 2.23-2.70 hareketinde oldugu gibi...Yine de yeni zirvelerde eski tutsaklara bir kurtulus hatta yuzde 10 ve daha ustu marjlarda kar etme olanagi da dogmustur... Bu yuzden benim beklentim 3 ileri 1 geri seklindedir. Kagidin gorece en hareketli ve degerli oldugu subat-haziran doneminde, ustelik arkasinda bunca hikaye varken, ortak satisinin onceki tahminlerimizi bosa cikarip cikarmayacagi hususundaki fikriniz nedir, Sevgili Ustad? Bugunku takaslara da bakarak degerlendirirseniz onurlandirirsiniz... Tum ortaklara bol kazanclar...
Yatirim tavsiyesi degildir...
Empati yapalım , Siz speksiniz , daha önce hisseyi toplayan vatandaş ben şu kadar malı satacağım dedi, her ne sebeple olursa olsun
Siz fiyatı yukarımı çekerek alırsınız ,vatandaş madem satıyor pasifte kalıp ufak ufak almayı mı? ben pasifte kalıp alırım.Bilançoya fazla zaman yok. o zamana kadar beyefendi satışını bitirir, sonra bizde yolumuza gideriz.Bir kere daha diyorum şirket madem 3 yıl içinde 1. milyar tl ciroya ulaşmayı telaffuz ediyor , % 30 (olmazya , şirket yönetiyorlar o kadar sallamazlar)düşük gelsin diyeyim . 700.000.000
piyasa değerimiz ne kadar , yuvarlak 80mn. diyelim. olmaz, olamaz, olmamalıdır ,burada bir yanlışlık var ve bunu piyasa düzeltir...:cool: ytd
Bu topicte bi gariplik var kagit dustukce millet daha dami umutlandiriliyor anlamadim bi bit yenigi arasak iyi olacak gibi dustukce her bi yerden sirket güzellemeleri bilanco arsa ortak satisi nerdeyse silverdan bi dunya devi cikacak
Neyse InsALLAH herkes kazanir
piyasa bunu mutlaka düzeltecektir. ancak veriler geldikçe. hissenin fiyatını o kadar çok parametre etkiliyor ki. geçen yılların ortalama net kar marjı %2-3 aralıgında iken, şu anda %6nın üzerindedir. bu marj 2 puan artıp, ciro %30 arttıgında, 400 milyon ciro, 32 milyon kar ve hisse 7-8 tl. bu rakamlar hayal mi? bence oldukça mütevazi rakamlar. Burada asıl sorun güvendir. 2017 yılında şirket verilerinde oldukça güzel düzelmeler oldu. piyasa da bunu fiyatlayarak hisseyi 1 tl den 2 tl li rakamlarla ödüllendirdi. artık bundan sonra önümüze bakıp 2018 de yeni gelecek rakamlar ile şirket güveni tahkim edecektir ya da eski güvenilmez çukura geri dönecektir. tabi geri dönerken bizlerde kolu bacagı kesmek zorunda kalırız.
size katılıyorum, yıl sonu kabaca 230-235 mio tl ciro ve 12-13 mio tl net kar ile kapatacaktır gibi gözüküyor. Ancak 2018 ilk 3 aylık bilanço performansı daha belirleyici olacaktır hisse fiyatlamasında diye düşünüyorum. 2017'nin devamını bekleyecektir yatırım yapanlar.