....Çıkış yolu 300 milyar dolarlık ev....
Turpun büyüğü heybedeymiş...
Necmettin iş hacmini 30 milyar dolardan 300 milyar dolara çıkardı.
Bir sonraki turpumuz 3 trilyon dolar olacak demek ki..
Printable View
Kaba inşaatları bitmiş binaları da sayarsak 3 milyon konut stoğu olması ihtimaller dahilinde. Türkiye'de konut sahipliği oranı %68'lerde. Nüfus artış hızına göre bu stokun eritilmesi çok uzun zaman alacak. Bu konutlar uygun fiyat ile satılsalar dahi yukarıdaki konut sahiplik oranına göre yatırım amaçlı olarak çok azı kiraya verilebilecek. Ayrıca devletin bütçe açıkları nedeniyle önümüdeki yıllarda emlak vergilerinin arttırılması , kira gelir vergisi istisnalarının da tamamen kaldırılması büyük bir olasılık.
Ayva.
Hakikaten 3 milyonu birakin, 1 milyon bos konut bile buyuk rakamdir, inanmasi bayagi zor!
Mutayit konu, komsu, hisim, akraba, es, dost varsa selami sabahi kesin, kesinliklen batacaktir, bari zarari dokunmasin!
Bu şimdi 37 maaş mı alıyor ???
Akit TV programında konuşan Suriyeli gazeteci: Ben tam 37 kez kayıt yaptırdım, Türkiye’deki 37 Suriyeli benim
https://cdntr1.img.sputniknews.com/i...1034589864.jpg
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...URL_shortening
Paranın değeri ve itibarı ülkenin itibarı ile eş anlamlıdır.. Bizi bu duruma getirenlerin yatacak yeri yok...
BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada ufak ama önemli bir detay var. Türkiye'nin var olan ekonomik koşullarında devlet para arzını arttırmayı ve paranın değerini düşürmeyi seçti. Ama belki de zorunda kaldı. Zira eğer para arzını arttırmasaydı çok geniş halk kesimlerini sosyal yardımlar ve yaşlılık aylığı ile besleyemeyecekti. Çok geniş kitlelerin gıdaya erişimi kısıtlanabilirdi.
Unutmayalım ki Türkiye'de
- 12 milyon emekli var. Aileleriyle 20 milyon kişi diyelim.
- Sosyal yardım ile geçinen direk ya da dolaylı olarak en az 8-10 milyon kişi vardır.
- Yaratılan fazla para arzı ile işleyebilmesi mümkün olan firmalarda çalışan da en az 25-30 milyon asgari ücretli olabilir.
Tüm bu rakamları topladığımızda aslında Türkiye nüfusunun %80'inden fazlasının direk veya dolaylı olarak devletin himayesinde yaşamını sürdürebildiğini görebiliriz.
Eğer Türkiye sert bir para biriminde ve düşük bir para çarpanında ısrar etseydi, katma değerli üretim çıktısı yeterli olmadığından tahminlerin ötesinde çok geniş bir kesim ciddi bir yaşamsal riske itilebilirdi.
Devalüasyon belirli koşullarda ekonomi yönetimine verilmiş ciddi bir imtiyazdır. Enflasyon yaratarak sanal ve hormonlu bir büyüme yaratmak mümkün olur. Bu hamle çok geniş halk kitlelerinin açlıktan kırılmaya başlamasından önceki son sigortadır. Bir çeşit gizli komünizmdir. Devalüasyon yöntemi ile varlık devlete transfer edilir. Buradan da halkın zaruri ihtiyaçlarını besleyecek kanallara ve sürecin istikrarsızlığından kaynaklı olarak ta kısmen imtiyazlı zümrelere yönlendirilir. Tipik olarak orta direk çöker. Zengin ve imtiyazlı bir zümre ve açlık sınırının altında ve devlet yardımına muhtaç çok geniş bir halk kitlesi baki kalır.
Şimdi bile çogü rüyasında görüyor o tstili ayvalıkta bizim evin önü çocuk parkı ve yeşil alan akşam oldumu 50-60 araba giriyor çimlerin üzerine her arabadan en az 6-7 kişi çıkıyor. çimlere seriyorlar şilteleri semaver mangal çıkarıyorlar gece arabalarda ser sefiller sabah çıkıyorlar badavut şeytan sofrası cunda selfiler altınada yazıyorlar ayvalıkta geziyoruz. Ben hallerini görüyorum gece buldukları taşın arkasına işiyor sıçıyorlar. Sonrada facede ayvalıktayız diye mesaj atıyorlar. Tek dertleri250-300 tl ev parası vermemek seneyede giderler eğer buna tatil diyorlarsa yaparlar tatillerini
Suriyeden kötü kokular geliyor
Bunlar çeşme bodruma çok giremiyorlar plajlar ücretli yiyecekler pahalı park yerleri paralı çingene tatilci gidemiyor onlarda erdek akçay burhaniye ayvalık akçakoca edremite saldırıyorlar her yeri çöpe biguyorlar ağaç dipleri taş arkaları bok sidik kokuyor cami şadırvanlarında duş alıyorlar. Dün cami hocası anlattı 10 kişi toplanmıs gelmişler gece camiye girmişler kadınlar yukarı katta erkekler aşağida yatmışlar cami bile işgal altında
Türkiye Mısır değil,
Türkiye Venezüella değil,
Türkiye İran değil
Ancak,
Türkiye #Türkiye değil.
Artık değil.
AKP'nin müteaahitleri kurtarma planı: Yabancıya satılan ev ihracat sayılacak, KDV iadesi ödenecek
(Kaynak:cumhuriyet)
Bir Damacanada Türkiye Ekonomisi
https://duzensiz.org/bir-damacanada-...i-7f33349e1452
Türkiye'de, aşağı yukarı 15 milyon maaşlı çalışanımız var.
Google amca, az önce böyle buyurdu.
Bunların,
6 milyonu, 229 evroya çalışıyor :thumbdown:
6,5 milyonu, 229 ila 450 evro arası çalışıyor
1,5 milyonu, 450 ila 680 evro arası çalışıyor.
Yani kısaca, 15 milyon ücretli çalışanımızın, 14 milyonu, fakir mi fakir, aç mı aç :(
Peki fakir ve aç olduklarının farkında mı ?
Ya neden fakir ve aç olduklarının farkında mı ?
En çok kullandıklarından emin olduğum 4 cümle :
Allah razı olsun.
Allah bugünlerimizi aratmasın.
Allaha bin şükür.
Allah devletimize zeval vermesin.
Fakir olduğunun farkında olmayan biri, doların yükseldiğinin nasıl farkında olsun ki !
Doların yükseldiğinin farkına varsa, neden yükseldiğinin nasıl farkına varsın ki ?
Pazartesiden itibaren, günde 7,5 evroya gece gündüz çalışmaya devam.
Japonya'daki hızlı tren saatte 600 km.den daha hızlı gidiyor. Yani burada olsaydı İstanbul-Ankara arası 1 saat olurdu. Bizde en az 4 saat sürüyor.
https://twitter.com/FarkliGercekler/...06374649253888
-ama o zaman 1000 otobüs seferi yapamayız her gün. Devlet vergi alamaz benzin sarf etmezse millet. Cari açık olmaz. Hava kirlenmez. vs vs. Bence bizi bozar hızlı tren
Bence herşey para ile ilgili hızlı trenin yapılması ve işletilmesi ciddi bir maliyet. Japonun tahminen bilete verdiği para gelirine göre önemli değil ancak kullanılan teçhizatın parasına göre iyi bir miktar ( iphone fiyatının tüm dünyada aynı olması ama gelire göre Türk için pahalı japon için ucuz olması gibi düşünün)
Bizim o seviyeye erişmemiz için ülkenin kalkınması ve gelirin artması gerekiyor.
Olurda tren yaparsak yüksek maliyeti kurtarmanın yolu demiryolunu tekel haline getirmek buda aynı güzergahtaki alternatifleri öldürüp (uçak ve otobüs) doluluğu artırmaktan geçiyor.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Venus_V3_5580 bunun telefonu
alexo mu neydi bi cıvık vardı ya
ergen ergen yazışmalar yaptı şutlandı
ardından hemen yeni nick almıştı ben uyandım '' bari telefonunu değiştirseydin seni yine ****** ederler '' demiştim
hakikaten şutlanmıştı hemen :)
ama bu kez ben görmedim. telefonunu görünce uyandım..
Bi aftadır dölarda hareket yok,ne ayak be ya...
Afta başı manda göle sıçmaya başlar mı yine,yeniden...
Cehaletin vardığı boyut değiş tokuş ekonomisi.