Işte America ışte turkiye
https://m.borsagundem.com/haber/uber...ybetti/1407161
Printable View
Işte America ışte turkiye
https://m.borsagundem.com/haber/uber...ybetti/1407161
Bak metin abi (cobra) hadsizlik olarak da yorumlayacak kızacaksın, güleceksin belki de üzüleceksin. Hep diyorum gene diyeyim sizn yeriniz artık bist 30 dur eğer hisseye sahiplenip fiyat belirleyici olmayacaksanız. SPEKLER kötü insanlar da değildir, beğendikleri hisseleri sahiplenip uzun vadeli starateji belirleyip hisseye 5 ,10 yıllık trend çizerler belirledikleri trend üzerinde belli dönemlerde hisseye gelen taleplerde göstergeler şiştiğinde kar alır, destekler de de hisselerini yerine koyarlar. Kısaca demem oki hisseye hakkını verirler yada bıst 30'da büyüklerle boğuşur onlardan almaya çalışırlar ky den değil.
Hayırlı ramazanlar diliyorum, sizi sevmiştim ama maalesef bir çok çarpıldığım hissede sizin olduğunuzu görmek beni fazlasıyla hırpaladı....
şimdi ödenen kredilere bakalım
2018 de ilk 3 ay odenen kredi miktarı (12.308.042)
2019 da ilk 3 ay odenen kredi miktarı (15.568.798) bu kur artışından kaynaklı,
istanbul seçimlerinden sonraki kui artışda kalan kredilere kur kur riski olarak yapışacak
fakat kredi ödemeleri azalan bir yapıda ve şirket yuzde 60 yurt dışı satış içeriyor
hisse fiyatı 2 ile 3 lu rakamlara gelecek diye yorumlar var teknik yada spekulatörü bilemem gelecek için şirketin satılması lazım
Royalty en basit tanımıyla devralınan bir hak karşılığında yapılan ödemeyi ifade eder. Sözcük anlamı olarak imtiyaz ücreti, telif hakkı gibi gayri maddi hakların değerinin genel tanımıdır
ODENEN ROYALT 2019 İLK ÜÇ AY (2.073.424)
2018 İLK ÜÇ AY (613.622)
Odenen vergi
2019 ilk üc ay(2.787.310)
2018 ilk üç ay (227.981)
Finansal Yükümlülüklere İlişkin Kur Farkı Gelir Gideri ile İlgili Düzeltmeler
2019 ilk üc ay 7.333.974
2018 ilk üc ay 3.664.806
1 Ocak 2019 tarihli finansal durum tablosu üzerindeki etkiler (artış/(azalış):
Yeni muhasebe politikalarının özeti
Aşağıda, Grup'un TFRS 16'yı uygulaması üzerine yeni muhasebe politikaları yer almaktadır:
Kullanım hakkı varlıkları
Grup, kullanım hakkı varlıklarını finansal kiralama sözleşmesinin başladığı tarihte
muhasebeleştirmektedir (örneğin, ilgili varlığın kullanım için uygun olduğu tarih itibariyle). Kullanım
hakkı varlıkları, maliyet bedelinden birikmiş amortisman ve değer düşüklüğü zararları düşülerek
hesaplanır. Finansal kiralama borçlarının yeniden değerlenmesi durumunda bu rakam da düzeltilir.
Kullanım hakkı varlığının maliyeti aşağıdakileri içerir:
(a) kira yükümlülüğünün ilk ölçüm tutarı,
(b) kiralamanın fiilen başladığı tarihte veya öncesinde yapılan tüm kira ödemelerinden, alınan tüm
kiralama teşviklerinin düşülmesiyle elde edilen tutar, ve
(c) Şirket/Grup tarafından katlanılan tüm başlangıçtaki doğrudan maliyetler
1 Ocak 2019 tarihli finansal durum tablosu üzerindeki etkiler (artış/(azalış):
Yeni muhasebe politikalarının özeti
Aşağıda, Grup'un TFRS 16'yı uygulaması üzerine yeni muhasebe politikaları yer almaktadır:
Kullanım hakkı varlıkları
Grup, kullanım hakkı varlıklarını finansal kiralama sözleşmesinin başladığı tarihte
muhasebeleştirmektedir (örneğin, ilgili varlığın kullanım için uygun olduğu tarih itibariyle). Kullanım
hakkı varlıkları, maliyet bedelinden birikmiş amortisman ve değer düşüklüğü zararları düşülerek
hesaplanır. Finansal kiralama borçlarının yeniden değerlenmesi durumunda bu rakam da düzeltilir.
Kullanım hakkı varlığının maliyeti aşağıdakileri içerir:
(a) kira yükümlülüğünün ilk ölçüm tutarı,
(b) kiralamanın fiilen başladığı tarihte veya öncesinde yapılan tüm kira ödemelerinden, alınan tüm
kiralama teşviklerinin düşülmesiyle elde edilen tutar, ve
(c) Şirket/Grup tarafından katlanılan tüm başlangıçtaki doğrudan maliyetler.
Varlıklar
Maddi duran varlıklar (kullanım hakkı varlığı) 7.657.071
Kaynaklar
Kiralama yükümlülüğü 7.657.071
kısaca biraz şirketi süründürecekler ama kaç ay yada yıl bilemem
Banka kredilerinin vadeleri aşağıdaki gibidir:
31 Mart 2019
1 yıl içerisinde ödenecek 40.592.377
1 - 2 yıl içerisinde ödenecek 4.970.477
2 - 3 yıl içerisinde ödenecek 4.651.104
3 - 4 yıl içerisinde ödenecek 4.351.635
4 - 5 yıl içerisinde ödenecek 4.069.833
5 yıl ve daha uzun vadeli 1.954.107
Banka kredileri 60.589.533
Finansal kiralama borçları
Bir yıl içinde 10.119.910
İki ile on yıl arasındakiler 34.330.594
toplamı 44.450.504
hepimize geçmiş olsun bu kriz ortamı ne kadar sürer ve daralan tüketim ile bir ay öncesi hisse fiyatları ne zaman geri gelir bir spek bir de patron bilir
Herşeyin bir sekli olur.mal alıp mal satmaninda bir şekli semali var.siz bicimsiz sattiniz.inşaallah bidaha bu tahtaya ugramazssiniz.paranız çoksa gidin daha hacimli alınıp verilen tahtalara geçiniz.git garanti al is al Ereğli al thy al vs... Burada gerçek yatırımcılar var...ve onlara çok büyük zarar verdiniz...üzerinizde baya kul hakkı oluştu...ama burdaki ettiğiniz zarar daha önce zarar verdiğiniz yatırımcıların hakların çıkması olmasın....
ne bilanço be
sanki zarar sermaye boyurunda
kar açıklıyabilirmiydi
çok rahat 4-5 kar getirirdi
neden açıklanmadı bilemem
yanlız borsada bir operasyon yapıyorsan içeriden izinsiz birhalt yiyemezsin
hep iki gurup var deniyor
birde bu geri gelişte spk nekadar mal bıraktı
bence tersten hareket yapsaydı yukarı aşagı
o zaman malı döşerdi herkeze
bunu niye yapmadı
o zaman hep söylenen iki gurup tezi olabilirmi
birde arkadaşlar geçen sene de aynı operasyon oldu 1 taban yaptı
bu sene 2 taban çifte kavtulmuş
demekki çok kızmışlar
bilançoda dikkatimi çeken 2-3 kalem var paylaşmak isterim
1- stoklar bu kalem 4.5 milyonluk bir artiş olmuş
burada ilk madde ve de 1 milyon liralık azalış olmuş
bitmiş sevkiyatı bekleyin kalemde 5.5 milyonluk bir artış var bu kalemde bu kadar artış belkide cirodaki düşüşü açıklıyabilir
2-peşin ödenen gidrler kalemi
bu kalemin artiş hızı çok manidar dönemsel olarak yaklaşık 3 milyon
yıllık olarak neredeyse 5 katı bir
bu iki kalem firmanın satış ve sipariş sorunu olmadıgını ileriya dönük gösteriyor
peki stoklardaki ve peşin ödenen giderlere bakarak
borçlar kaleminde ticari borçlar ne yapmış
ufak dahi olsa bir gerileme var
bu da iyi
bunun bir anlamıda şirket üretim yapmak için borçanma ihtiyacını azalıp kendi özsermayesiyle üretim yapyıgını gösterir
herşeyin bir açıklaması vardır
zaman bizlere dogruyu gösterir
Hissede hareketin tamamen by lerin hareketiyle geliştiğini yazmıştım, yukarıyada , aşağıyada. Hissede 3 by var ve 3. ile de tanışıyorum, ikisiyle oldukça samimi birisiyle bir kere yazışmıştım (kanaatimce en büyük olanı o) yorumuma itibar puanı vermiş neye yorarsanız yorun. teşekkürler Sn.......... umarım kızmamışsınızdır, sizler nasıl olsa bir şekilde kaybınızı telafi edersiniz.
bence daha bitmedi çıkışları
ilk gün çıkış yapamadılar neden yapamadılar panik diyecem neden yaptılarki
daha öncede yazdım yukarı ve aşagı yapsalardı çok güzel bir aperasyon olurdu
ikinci gün çikiş oldu hınçla yaptılar
bence hala çıkamadılar yada çıkmak istemiyorlar bence bu kadar güzel ekmek olan bir kagıttan çıkmazlar
durdo derki
bana hikayeni anlat
hepimiz yıllardır buradayız
borsa hikayeleri sever
birde arkadaşlar
borsa son yıllarda ki can yakıcı hareketleri
borsadaki ky
finansal okur yaptı yanlış da olsa dogruda olsa
bilanço okumayı ögreniyoruz
[QUOTE=ÇIRAK;3446276]Çok fazla sorgulanacak bir şey olduğunu sanmıyorum, 18/9 daki ciro artışıyla, 19 ilk çeyrek te ki satışlar birbirleriyle örtüşemiyor. kısa bir süre üretimde olan yeni makinaın son çeyrekdeki katsıyıla ilk çeryrekteki katkısı, ve biz full çalışıyoruz sigara molası bile veremiyoruz gibi söylemlerle GELEN CİRO ÖRTÜŞMÜYOR
[QUOTE=sard68;3446025]Royalty en basit tanımıyla devralınan bir hak karşılığında yapılan ödemeyi ifade eder. Sözcük anlamı olarak imtiyaz ücreti, telif hakkı gibi gayri maddi hakların değerinin genel tanımıdır
ODENEN ROYALT 2019 İLK ÜÇ AY (2.073.424)
2018 İLK ÜÇ AY (613.622)[/QUOTE
- Ödenen royalty -
- Ödenen prim -2.073
pirm ödemesiyle karıştırmışsınız
bu sene coşmuşlar
2018 başarılı bulmuşlar ki çalışanlara ödenen pirim tutarını 3.5 kat artırmışlar
Evetttt potansiyelini korumakla birlikte kısa vadede tırt çıktı... Bu saatten sonra uzun vadede neler oluru bekliyip görces. Ayrıca bu kadar sığ bir hisseye parası olanın güvenip yatırım yapmasıda güzel bişey... Birden çıkması hariç... Sağlık olsun deyip önümüze bakacağız artıkın...
Selamlar. Eger satmayı dusunuyorsa daha. Muhtemelen bu fiyatlardan satamaz. Bellj marj altinda Elinde anlamlı mal varsa hepsine talip olabiliriz. Olmaz derse de biraz sabredip genel kurulu beklesin.
Kitabcı kardeşim bazı arkadaşlar kul hakı filan bahsediyor sanki ben zarar etmemişim gibi hisseye güvendik son ceyreklere göre böyle olacağınıbikemezdim bana göre kötü bir bilanco bak işyat gedik ve ak yatırım kağıdı ayskta tuttu son günlerde işyatırım girdi oda baktı hisse kısa vade işyapmayacağı zarar kes yaptı şimdi ise başka bilancodan cıkarmak için hisse değişimi ne gitti bende öyle yapıcam bunda gönül koymak olmaz bu pazar böyle kötülüşeni sat iyisini al ben bu borsada bu işlerböyle yürüyor manidar konuşmamak lazım hisseler şirketler bozulmaya başlarsa sen ben satıp başka hisselere yönelicez
Nasılkı büyük balık dediğin öve övebitiremediğin gedzayı satıp kactın veya yünsayı bilmiyorum kaçtınmı bu borsa bu işte hisseye aşık ılmuyacamn benim yapacağım bir şey kalmadı ben satmadam başkalarıda satıyor herkese hayırlı kazançlar hisseyle inat etmemek lazım iyiyi buldunmu ona geçmek lszım seninbenim yaptığım gibi
borsada amaç kazanmaktır
ben sattım o sattı
bu kagıtta bir operasyon yapıldımı yapılamadımı bilemem herkes kendi parasını bilir
ilk gün bence çok çıkılamada
7.10 - 6 bandına soluksuz satılan 6 altında
dün fena verdi gözüküyor verdimi o kurumlara bakmak lagzım
yanlız arkadaşlar yazılanları dogru okumak lagzım
bence gerçek ky sakin olaması lagzım
buralardan verilirmi alınırmı
bunu da iyi bir degerlindirme yapmak lagzım
bu çıkış hareketi
artıgan eksiye dogru olsaysı
o zaman olurdu
burada sorun var
bir önemli detay
alan doymuyor satan doymuyor durdoya
Öyle bir hisseki her an herşey olabilir gibi geliyo :))...
Bilgi mahiyetinde paylaşmak istedim;
Şirketin fransız ortağı bu tip volatiliteye nasıl müsade ediyor o kısmını bilmiyorum. Ama yeniden değerlemede 68 milyon tl lik fabrika yönetim binası, kasadaki 7 milyon ile şu anda işlem gören 75 milyon TL eşit. Yani şirketin ne pazarı, ne kredibiltesi, ne yurtdışı ne yurtiçi, müşterisi, satış ağı, Makineleri(bilenler mutlaka vardır matbaa makineleri kurulunca ayrı fiyatına düşecek bir tür değildir. Değeri bile artabilir.
Şimdi şimdi değeri 75 milyon, halka açıklığı %35. Geri kalan paylar toplamı 48,75 milyon TL/6.05= 8 milyon dolar.
Yönetim eğer kendi şirketine güveniyorsa, buyursun geri alım açıklasın. Bu dalgalanma şirketimizin gisişatını yansıtmıyor diye.
Ha yapmak istemiyorum diyorsa, o zaman biz şirketin mevcut durumuna kendilerinden daha çok güveniyoruz.
Bu vesile ile p.tesi günü (cuma günü ulaşamadık) önce telefon görüşmesiyle. Haziranda da genel kurulda gündem dışı konu açtırarak eğer geri alım yapmayacaklarsa şirketin halka arz dışındaki kısmına teklif götürmeye ve bunu kayda geçirtmeye karar verdik. Bakalım hayırlısı olur umarım.
sanki birileri aşagı oynuuyor ve hertürlü oynuyor
yazılan ları okuyunca şunu anlıyor insan
ben sattım benden başka 2 kişi daha vardı ben herkezi kandırdım
kazanmak mübahtır deim perşenbe sabahı elimdeki lotu maliyetine bakmadan sattım
diyeri de sen yanlış yaptın sıranı beklemedin acele ettin ben dahil birkaç kişi malda kaldık veye biz zararına çıktık seni deşifre ediyoruz ben sözcüyüm
bu yazdıklarınızı dogru anladıysam cuma gününkü satış büyük abinin satışıydı ve baya kol kesmiş
benim anlamadıgım satıysanız sıkntı ney
bizlere kerizmi diyorsunuz başka bir izahı yok
yada başka bir hesapmı var
bunu da yazar sanız çok seviniriz
evet can yaktınız hemde fena
fransızlar izlediklerine eminim
perşenbe aradıgımda yönetim katı tarumardı saat 11 civarıydı
batılı iş adamları borsaya bizler gibi bakmazlar iş ortagı gibi bakar
ama daha öncade yazdıgım gibi
HİÇ BİR KİMSE KENDİ BAHÇESİ HABERSİZ EŞELETMEZ
yanlız ilk ateşi kim etti
bu gelen bilanço drnetimden geçmedigi için muhasebe müdürü baya işcilik yapmış yapmışta
bu işlemlerden firmanın bir kaybı olmadıgı için yani parayı giderlere gömdügü için fransızlardan geçmiştir bu bilanço
yanlız 6 aylık bilanço denetimli oldugu için orada muhasebeci nin işi zor
durdo fransız bir firmadır hakim ortaktır azınlık türklerdedir
firmanın borcunun lesing hariç fransız ortak kefildir
tüm yurt dişi satış agı yabancı ortak üzerindendir
pek ayak oyunlarını yiyeceklerini tahmin etmem
inşallah başarırsınız ucuz kagıt
bunu neredenmi biliyorum
6 aylık bilançoda bunu herkez görecek
Şirketle ilgli hemen duruma hakim olarak böyle bir karar verdik
6 aylıktan önce zaten bir belki fazla telefon görüşmesi, bir genel kurul olacak.
(Aslında halka açık kısmı ilk etapta ilgi dışı olsa da.)
- Yine elinde 2 milyon civarı malı olup, yok sattam benim derdim tahta bozmak diyen. Tahta mal verme çabasına giren kişiye,
- Niye geri alım yapayım nasılsa düzelir deyip topu taça atan patrona,
- Madem satın bize dediğimizde onu da kabul etmeyen yönetime,
Dolayısıyla tahtanın ve şirket ruhunun zarar görmemesi için atılan her adıma engel koyan kişilere,
Koç gibi buradayız. :). Koç, koçluğu yapar. :)
Bu muhasebeciler çok tehlikeli. Kalemlerini iyi kullanıyorlar. Allah onları kahretsin. Amin
2014 un başında Fransız ortak 2,20 lerden geri alım yapmış 5 yıl geçmiş yani alış maliyeti enflasyona vur 4,50 eder en kötü ihtimal varsın kağıt düşsün
hisse geri alımını bu en azı ifadeyle genelkurula gelirse FRANSIZLARA bu hikayeyi anlatamazlar
çünkü fransızlar durda için büyük beklentileri oldugu gözüküyor
3 yıldır firmanın aldıgı mesafe fransızların hala para yatırıyor olması
bu tip hisseler de hep bedeli korkusu vardır borçlardan dolayı bunun olması yabancı ortaktan dolayı imkansız
fransız anlamaz yönetemiyeni degiştirir yönetecek getirir
batılı iş adamlarıyla bizim iş adamları arasında en büyük fark
BİZLER DUYGUSAL DAVRANIRIZ
BATILILAR REALİSTİR
bu şieket çok büyüyecek çok