Adamlar 3 milyar TL tak diye emeklilk fonlarından aldılar bunlar finansman cambazı olmuş. Hazinede para yok dedikçe buluyorlar, yeminle bezdik ya.
Sanırsın hiçbir şey yok, kriz yok, cds 100 hayat bademlere güzel.
Printable View
Adamlar 3 milyar TL tak diye emeklilk fonlarından aldılar bunlar finansman cambazı olmuş. Hazinede para yok dedikçe buluyorlar, yeminle bezdik ya.
Sanırsın hiçbir şey yok, kriz yok, cds 100 hayat bademlere güzel.
Emlak vergisi tahsilatı tümüyle ilgili belediyelerin (hatta büyükşehirlerin bile değil) kasalarına girer.
Merkezi hükümet gelirleriyle ilgisi yoktur...
Ben genelde kredi kartının hesap kesim tarihini ayın 29. gününe ayarlıyorum ve bu tür ödemelerin tamamını 30 veya 31. günde yapıyorum. Örneğin 20k ödeyeceksen kredi kartı ile (son ödeme tarihi de eklendiğinde) 42 gün geç ödemiş oluyorsun bu yöntemle %24.1 brüt faiz ile 471 TL tasarruf etmiş olursun. Bunu herkes yapıyordur diye tahmin ediyorum.
Komik bir adem bu...:)
Bildiğini biliyor tamam da, bilmediğini de bilmiyor...
Demagoji ile de olmuyor...
Çevir kazı yanmasın derler bizim oralarda böyle durumlarda...:)
Cds fiyatlaması da diğer otc türev enstrümanların fiyatlamasıyla aynı temel mantıkta işliyor.. tabii işin ayrıntıları epey çok.. aşağıdaki link örnek bir akademik çalışmaya ait..meraklısına 🙂
https://data.bloomberglp.com/bat/sit...ePaper_Wen.pdf
https://tr.investing.com/news/forex-...seliste-571340
ABD ve Çin arasındaki ticaret tarifelerini büyümeyi baskılayacağı endişesiyle ABD Dolar Endeksi güçlü seyrini koruyor ve birçok gelişen ülke parası dolar karşısında düşüş yaşıyor. Güney Afrika randı, ruble ve Meksika pesosu bugün en çok düşüş yaşayan gelişen ülke paraları olurken Arjantin pesosu ve Tayland bahtı hafif yükseliş yaşıyor, TL ise bugün dolar karşısında en iyi performansı gösteren gelişen ülke parası olarak pozitif ayrışıyor.
Mutlaka ağırlıklandırma formülleri vardır. Ama bu formüllerin giriş değerleri risk parametreleri içeriyor. Bu parametreleri de formül ile ifade etmek mümkün olmaz. Katsayıları bir şekilde son kertede trader kendi ayarlayacak ve son fiyatını teklif edecek. Bunu söylemeye çalışmıştım.
Hamd olsun bugün de kendimi yine yeniden Norveç'te yaşıyor gibi hissettim...
Haftalardır artmayan hatta düşen dolar icat edildi.
Tebrikler merkez! Bugün de krizi başlamadan bitirdin. Tüm dünyaya örnek olmalı bence bu şekilde dolar düşebiliyormuş demek ki..
Aslında önümüz yaz...Turistlerden, almancılardan döviz gelir, bizim millet bok gibi para harcar tatil yörelerinde...Enflasyon görece düşer (sebze-meyve kaynaklı), işler açılır gibi gibi...
Pek te bişey beklememek lazım eylüle-ekime kadar belki de döviz tarafında...
CDS 517,89 vurdu çekti.
Borsanın neden yükseldiğini buradaki çoğu kişi biliyor. Eğer sen de teknik anlamda bu detaya vakıf isen bu detay üzerinde bir kaç kelam edersen en azından siyaset dışı bir iletişim zemini kurmuş olursun.Tabii istiyorsan. İstemiyorsan demokratik sistem.Zorlama yok.
Bu ülkede en yerleşik sandığın algıların ömrü bile, aksi bir rüzgarda 2-3 günü geçmez...
Borsa 2-3 yükselsin, siyasal sosyal dertlerimize değil çözüm getirmek, biraz mola versek, bakın görün muhalifleri...
Akıllı olup şu kadarını sağlasalar, DTHlarda önemli bir çözülme bile söz konusu olabilir.
En azından karlı pozisyonlarda olanlar karımızı alalım diyebilirler.
Ardından faizlerinde bir kaç puanlık artışla, yaz aylarının bildik olanaklarını arkalarına alıp, ABD yi de biraz sakinleştirebilirlerse, bu durumu fırsata bile çevirebilirler.
Başta dediğim gibi bu ülkede hiç bir algının ömrü, ters rüzgarda, fazla değildir...
dün markette sıra bekliyordum. kasada önümdeki kadın ( üstü başı gayet düzgün bir hanım) kayısı almış. kasadaki kız durup dururken kayısının kilosu 11.9 geçeyim mi dedi. anlamadım neden böyle söyledi, kadın da bir şey sormamıştı oysa. sonra sıra bana geldi, çilek almıştım. aynı şekilde kız bana çilek 14.90 geçeyim mi kalsın mı dedi. neden söylediniz bunu dedim. ya kasada fiyatı çok bulup bırakıyor herkes dedi.
bu arada market de boğaz semtlerinden birinde sahilde ve makro düzeyinde bir market. yani müşterileri orta gelirin üstünde insanlar. buna rağmen kasada bu diyaloglar yaşanıyorsa gerçekten çok üzücü bir durumda ekonomi demektir. tabii kriz yok o ayrı.
kız alamıyor demekki...ben bunu anladım...
keçiörene boğazda mı geldi
6,0113 değdi çekti.
parasını verip meyveleri yav...içiniz fesat şu mübarek günde...
6.15 ten son alımı yapmıcaktım 😂 benim satmamı bekliyor yamyam 1 Aydır
5,9960 -0,0600 -0,99%
5,9935
5,9903
5,9833 :halay:
S400 iptal mi oldu :)