Belki verilmiþtir ama Özbekistana'da katýlcaðýmýz fuar. 16-18 mayýs 2018
http://www.ite-uzbekistan.uz/power/e...EMENT_ID=27495
Ek 17644
YTD
Printable View
Belki verilmiþtir ama Özbekistana'da katýlcaðýmýz fuar. 16-18 mayýs 2018
http://www.ite-uzbekistan.uz/power/e...EMENT_ID=27495
Ek 17644
YTD
Emeðine saðlýk ortaðým. Ben 13 lerden beri takip ediyorum hisseyi ve forumu yeni almak kýsmet oldu. Borsada ticaret ve karlýlýk konusunda ender hisselerden birisi bu þekilde çalýþmaya devam ederlerse dahada deðerlenmesini bekliyorum.
HUAWEI CAN-L01 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydýn arkadaþlar. Biraz hissemizle ilgili faaliyet raporu üzerinden deðerlendirme yapalým bugun.Öncelikle KV olan yatýrýmcýnýn okumasýna gerek yok , siz fiyat üzerinden gidebilirsiniz. UV için açýklamalarda bulunacaðým.
Faaliyet raporunu okumuþ yorumlamýþsýnýzdýr diye düþünüyorum ama son fiyat hareketliliði ve düþüþ yatýrýmcýyý tedirgen edebilir.
Yönetim kurulu mesajýndan
'' 2017’de hasýlatýmýzý geçtiðimiz yýla oranla yaklaþýk iki katýna çýkardýk. FAVÖK ve net kâr rakamlarýmýzý ise iki katýndan da fazla artýrdýk. Bu sonuçlara paralel olarak hisse performansýmýz Borsa Ýstanbul’da iþlem gören diðer hisse senetlerinden pozitif olarak ayrýþmayý baþardý. Bu yýlýn Eylül ayýnda gerçekleþtirdiðimiz kurumsal yabancý yatýrýmcýlara hisse satýþý ile hissemiz üzerindeki likidite ve derinlik sorunlarý bir nebze olsun aþýlýrken; hissemizdeki yabancý payýnýn artmýþ olmasý da hisse performansýmýza olumlu katkýda bulundu.''
Burada iþ yatýrým raporlarýna bakarsak 08.03.2017 de %5,41 olan yabancý oraný , 09.01.2018 de %34,25 oranýnda gerçekleþmiþ.
30.03.2018 tarihi itibari ile bu oran %28,38 ( https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ULUSE) bakabilirsiniz.
Twitterdan (ç) alýntý yaptýðým aylýk alan-satan görebilirsiniz. ( bilginin hýrsýzlýgý olmaz )
Ek 17695
Yabancý oranýnýn azalmasý hiçbir hissede hoþ karþýlanmaz ama bu nedenle UV yatýrýmcý için yazdýðýmý söyledim.
''2017 Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarý kullanýmý açýsýndan oldukça parlak bir yýldý. Bu yýl içerisinde 1,79 Gigawatt’a ulaþan güneþ enerjisi kapasitesi içerisinde kurulan santrallerin þebekeye baðlantý noktasýnda yine en çok tercih edilen firma konumudaydýk. Trafo fabrikamýzda verimlilik ve kapasite hýzlý bir þekilde artmaya devam etti ve geçtiðimiz yýla oranla üretimini 2 katýndan fazlasýna
çýkardý. ''
Güneþ enerjisi sistemi , Türkiye ve dünya'da yayýlan bir sistem. Bu nedenle þirketin yeni çalýþmalarý , yeni ürün gruplarý ile ARGE çalýþmalarýyla bu sistemi daha etkin ve dinamik olmasýna yoðunlaþmasý lazým. Zaten trafo gabrikasýnda verimlilik ve kapasite hýzlý artmýþ.Yine KAP ta belirtilen yeni yatýrýmla birlikte daha fazla etkin rol alýnabilir.
''Uzun zamandýr beklenen Endonezya Elektrik Ýdaresi onayýný aldýk ve ülkedeki ilk ihalemizi kazandýk.Önümüzdeki dönemde Endonezya’daki satýþlarýn artarak devam edeceðini öngörüyoruz. Ayrýca Ürdün, Tunus ve Irak gibi birçok bölgede elektrik idareleri ile uzun dönemli satýþ kontratlarý imzaladýk. Bunlarýn sonuçlarýný 2018’de göreceðimizi umut ediyor ve 2018’i þirketimiz
için ihracatta yeni bir sýçrama yapacaðý yýl olarak deðerlendiriyoruz. ''
Yukarýda sayýlan ülkeler dýþýnda , Yakýn zamanda özbekistan'da 2017 de ispanya,almanya gibi ülkelerde fuarlara katýlmýþ ve dünyanýn farklý bölgelerinde ihracat yapabilecek düzeyde bir þirketimiz var.
'' AR-GE merkezimiz çok farklý ihtiyaç ve taleplere dönük yeni ürünler ve ürün geliþtirme projeleri tamamladý. Yine 2017 yýlý içerisinde kurmuþ olduðumuz Ulusoy Üretim Sistemi (UPS) ile verimlilik, kalite ve kapasite artýþýna dönük üst düzey endüstri mühendisliði çalýþmalarýný tamamladýk. ''
Arge geliþen Türkiye'de yeniden alevleniyor Savunma sanayi ile ayakta kalmasýna raðmen özel þirketler teknolojiye ayak uydurmak için saðlam paralar harcýyorlar. Bu nedenle daha önce bahsettiðimiz gibi Devlet tarafýndan ARGE teþvikleri ve destekleri var. Açýkcasý Ulusoy bu destekten faydalanýyor mu bilmiyorum ama eðer ARGE yatýrýmý yapýyorsa ki yapýyor bu desteklerden faydalanýyordur diye düþünüyorum.
Þirketin , Türkiye ve Endonezya'da fabrikasý bulunuyor. Bunlar dýþýnda Cezayir, Almanya ve Azerbaycan'da ofisleri var.
Bunuda aþaðýdaki resimde görebilirsiniz.
Ek 17692
Þirketin 2016 ve 2017 arasýnda ki insan personel sayýsýnda %20,68 lik bir artýþ var. Yeni istihdam teþvikleri ve benzeri teþviklerden yararlanýyor mu bilmiyorum.
31 Aralýk 2017 tarihi itibarýyla toplam çalýþan sayýmýz 706 kiþidir. ( 31 Aralýk 2016: 585)
'' Mali performans ve faaliyet sonuçlarýmýz mevsimselliðin etkilerine tabidir. Ürünlerimizin ana kullaným alanlarý, elektrik daðýtým sistemleri ile alt ve üst yapý inþaat yatýrýmlarýndan oluþmaktadýr. Söz konusu yatýrýmlar ile ilgili ürünlere olan talebin mevsimsel nedenlerle yýlýn ikinci yarýsýnda daha yüksek olmasý sebebiyle bu dönemde daha yüksek gelir elde edilirken, maliyetlerin büyük bir kýsmý ise yýl içinde dengeli bir þekilde daðýlmaktadýr. Sonuç olarak, yýlýn ilk yarýsýnda genellikle daha az gelir elde edilmekte ve mali yýlýn ikinci yarýsýna göre daha düþük faaliyet sonuçlarýna ulaþýlmaktadýr. Yüksek operasyonel performans gösterilen sezonda faaliyetlerde yaþanacak uzun süreli bir kesilmenin mali durum ve faaliyet sonuçlarý üzerindeki olumsuz etkisi olabilecektir. ''
Bu arada anlatýlmak istenen , Yurtiçi ve yurtdýþý satýþlarýnda mevsimsellik , sizde tahmin edersiniz ki bahar ve Yaz aylarýnda daha çok iþ yapýlmakta ve kýþýn getirmiþ olduðu olumsuz hava koþularýnýn etkisinin azaltýlmasý durumudur. 1Ç ve genelde kýþ gibi düþünülür.
2Ç iþlerin baþlama aþamasý 3Ç ve 4Ç genelde iþlerin sonlandýrýldýðý yoðun sezondur.Bu nedenle asýl kar ve marj meblalarý 3Ç ve 4Ç de gelir. Tabi 2017 den kalan sipariþlerin 2018 de teslim edilmesi durumlarýndan kaynaklanan mali giriþlerde 1Ç ve 2Ç ye yansýyacaðýný düþünüyorum.
Birazda parasal konuþmak gerekirse;
''31 Aralýk 2017 tarihi itibarýyla Grup’un muhtelif bankalarda Ocak 2018 vadeli, %6 ile %14,8 faiz aralýðýnda
toplam 25.500.000 TL vadeli mevduatý bulunmaktadýr.
31 Aralýk 2016 tarihi itibarýyla Grup’un muhtelif bankalarda Ocak 2017 vadeli, %6,75 ile %11,60 faiz
aralýðýnda toplam 12.180.000 TL vadeli mevduatý bulunmaktadýr. '' þeklinde bir not var.Okumuþsunuzdur.
Kardaki artýþ büyümüþ ama net borç ta büyümüþ bunuda akýlda tutmak lazým.
Ek 17693
Ek 17694
Bu arada yazmayý unutmuþum. Dünyanýn en büyük fonu olan Norveç varlýk fonu %2,09 ile Ulusoy Elektrikte pay sahibi gözükmektedir.Bu adamlarýn boþuna yatýrým yaptýðýný görmedim.
Onuda þurdan görebilirsiniz.
https://www.nbim.no/en/the-fund/hold...?fullsize=true
YTD.
Görüþ yazan yok mu?
Sn. Antispek takas paylasmaniz mumkun mu? Tesekkurler
LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gedik hedef verip satýþa geçmiþ günlükte. Ýlginç geldi bana.
Eðer varsa 22.03.2018 ile 03.04.2018 arasý takas alabilir miyiz? Gedik'in harketini çözmek açýsýndan yararlý olabilir.
Credit Suisse satýþý yabancý oranýný düþürüyor.
Þu anda Yabancý Oraný (%) 27,94 oldu.
Temelden bir haber, ihale ve satýþ haberi ile yukarý yönlü bir hareket çizebilir.
Bedelsiz konusunda SPK dan onayý bu hafta yada gelecek hafta çözülür , 17.04 de zaten GK var.
Beklemedeyiz bakalým.Umarým hepimize bol kazanç saðlar.
YTD
genel alýcý kurumlar / satýcý kurumlar
http://imageturko.com/?di=P6GWhttp://imageturko.com/?di=HXCP
ilk 5 kurum genel
http://imageturko.com/?di=K3K1
Bide þimdi Crédit çýktý satýcý arkadaþlar bi mallarýna sahip cikamadilar
SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takas icin tesekkurler sn. Antiseptik. Görünen o ki yarin da göte giren kazik bir miktar daha kalinlasacak. Jartiyerimi giydim bekliyorum.
LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýyi günler arkadaþlar.
Ek 17922
Bugunlerde olumsuz görüþler fazla olsada , hissenin 18,20 aþaðýsýna düþmemesi güzel. Eðer yeni bir dalgalanma ile yukarý çekeceklerse, bu seviyelerden çekebilmeleri kolay.
Bu arada terste olan arkadaþlar biraz sabýrlý olmakta fayda var ( ben dahil). Hissenin zaten bir düzeltme yemesi gerekiyordu, üstüne küresel piyasalardaki dalgalanma ile biraz sorun oldu.
Þahsen þu fiyatlarý haketmiyor. Bu biraz sabýr iþi, sakince çalý arkasýndan izlemek mantýklý.
Yurtdýþý satýþlarý artarak devam ediyor. Dolarýn yükselmesi ile de bilançoya kar etkisi artýyor.
Sabýr sabýr. Þirket abudik gubidik bir þirket deðil , temeli saðlam hisse.
YTD
Tam söylediðinizi yapýyorum, hemfikirim sizle...burdan yazmayinca takip etmedigimiz anlaþýlmasýn.Sadece sessizce bekliyoruz...sizinle ayný durumdayým maliyet olarak...tek ogrendigim ve bildiðim sabýr sabýr ve sabýr...ytd
Günaydýn arkadaþlar.
Ulusoy Elektrik Hannover Messe 2018 Fuarýnda!
Türkiye’nin lider orta gerilim hücre üreticisi Ulusoy Elektrik ileri teknoloji, yenilikçi, güvenilir ve anahtar teslimi çözümlerini Hannover Messe 2018 Fuarý’nda sergiliyor.
http://www.ulusoyelektrik.com.tr/ulusoy-elektrik-b-82 ( ücretsiz katýlýmcý biletide saðlanýyor)
http://www.hannovermesse.de/home
Ayrýca
KDV yasasýyla ilgili deðiþiklik.
http://www.borsagundem.com/haber/kdv...rlukte/1293970
YTD
Ölü topraðý serpildi üzerine hiçbir hareket yok.
Yabancý satýþlarý devam ediyor ctiy ve doce önce bunlarýn durmasý lazým yoksa hergün birazdaha kan kaybediyoruz. Ýyi bir ihale bizi yitmi üzerine atar inþ. (Yazdýklarým beni baðlar kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir)
HUAWEI CAN-L01 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cumhurbaþkanlýðý teþvik verilecek þirketleri duyurdu
http://www.finansgundem.com/haber/te...klandi/1294858
Cumhurbaþkanlýðý'ndan teþvik projesine iliþkin açýklama geldi.
Açýklamaya göre 19 firmaya 23 projede 135 milyar liralýk teþvik verilecek.
Teþvik belgesi alacak firmalar þöyle: Alvý Medýca, Assan, Atayurt, BMC, CFS, Dow-Aksa, Ekore, Ersan, SASA, Ýpek Mobilya, Most Makine, Siirt Bakýr, Metcap Enerji, Tusaþ, Oyak-Renault, Yýldýz Metalurji, Vestel, Sütaþ, Tosyalý Holding.
YTD
Hocam oncelikle sunu soyliyim. Maliyetimiz nerdeyse ayni. Oncelikle bu bir bilgi ve benimle ayni hissede yatirimci olan arkadaslarinda bilgilenmesi icin yazdim.
Bunun ULUSE ile alakasi yok diyemeyiz. Bakarsaniz sabah bistte bir yukselis oglenden sonra ise düþüs var. Bu dususten bizde etkileniyoruz.
Burda bilgi amaci var , neden sonuc iliskisi var.
Ha derseniz yazmayin boyle seyler istemiyoruz yazmam. Ama bilgi bilgidir, gunluk fiyata sovup saymaktansa bilgi paylasmak daha onemli benim icin. Okumak istemezseniz beni engelleyip gecebilirsiniz.
Ytd.
GT-I9190 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet gunlerdir beklenen tesvikler aciklaninca borsa genel olarak düþtü...beklenen bir durum..ama uluse zaten tesvik beklemiyordu...endeks bir düþüyor bizik ki iki.. bakalým bu durum ne zaman terse donecek..ins döner..ytd
Sn.Endoplazmik;
.Ama ben mesela 2-3-5 lot ne bulsam yatýrýyorum acýkcasý.
Teknik olarak benim gördüðüm þu. ncelikle bollingerin alt bandýna deðip yukarý veya yatay yapmasý gerekir. MACD ve RSI dip te burdan tepki verip yukarý gelmesi gerekiyor.BU iþin teknik kýsmý.PEk formasyondan anlamadýðým için formasyon aktaramayacaðým.
Bugun kü fiyat tamamen BÝST'in mok yemesi. Teþvik açýklamasýndan sonra bist bir düþtü bir daha toparlayamadý ve neredeyse tüm hisseleri etkiledi. Ýkisini bir arada alýrsak benim maliyeti açýklýyým 19, 8x olarak ben beklemedeyim.
Hisse 18,20 yi savunuyordu ama olmadý. Öncelikle ilk etapta 18,16-18,20 üzerine atýp tutunmasý lazým. Stop loss kullanabilirsiniz ama benim bakýþ açým farklý. Ben temel araþtýrmasýyla hisse alan biriyim þahsen. Öncelikle yaz aylarýna doðru girilmesiyle daðýtým þirketlerinin iþ yoðunluðu artacaktýr.
Yine yurtdýþý satýþlarýnda artýþ olacaðýný düþünüyorum. Eðer satýþ ve anlaþma haberleri gelirse yavas yavas kendini toparlayarak daha üst seviyelere çýkar diye düþünüyorum. Bu biraz sabýra baðlý arkadaþlar.Ben haber bilgi falan buldukça yazarým buraya sadece kap bilgisi deðil.
YTD.
Bu aralarda bir tepki vermesi gerekiyor. Eðer vermez ise gözü aþaðýda demektir. Dikkatli olun arkadaþlar.
Offfff Bist -2,54 110 bin seviyesinde zor günler.
YTD.
Ýyi akþamlar arkadaþlar.
BÝST 110.713
Deðiþim : -2,16% | -2.443,38
Açýlýþ : 113.476
Önceki Kapanýþ : 113.156
ULUSE 17,67
Deðiþim : -1,01% | -0,18
Adet : 212.984
Hacim : 3.714.788
Önceki Kapanýþ : 17,85
Yine daha önce söylediðimiz gibi 18,20 üzerine çýkýp tutunmasý gerekiyor.
Gün En Düþük : 17,14
Aðýrlýklý Ortalama: 17,44 'ün üstünde tamamladýk.
2 Gündür bistte yogun bir satýþ baskýsý var , siyasi ortam zaten gergin biliyorsunuz.Buda Bist'e satýþ olarak dönüyor.
USD 4,1137
EUR 5,0832 seviyesinde.
Açýkcasý sýkýntýlý bir dönem geciriyor borsa. Sadece ULUSE olarak düþünmeyin.
Diðer hisselere bakarsanýz sonuçta.
Ortam biraz sakinleþir ise haftaya kalmaz bir atak yapar diye düþünüyorum.
YTD
Uluse onceki 3 ay..yani biz almadan once pozitif ayrýlmýþtý bugune kadar...biz bilanco öncesi aldýktan sonra negatif ayristi.. bugün umarým biste karþý pozitif ayrisacagi gunlerin baþlangýcý olur...17 sinde miydi genel kurul ? Bir beklenti var mý? Ytd
Teþekkür ederim Sn.Yýldýztozu
Þrfszzzz spek
Lenovo A7020a48 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Hayret artidayiz bugun.
Sanki tahtada alýcýlarýn almak istediði kadar satýþta lot yok gibi bi hava var birden 17.80 den 17.99 a çýktý..bu hareketi hacimli yapsaydý keþke..yatirim tavsiyesi degildir..kelin ilacý olsa .. baþýna çalar..
Borsa iki gundur duserken artida kalmasi sevindirici.
Teþke buraya grafik koyabilseydim. Ama bilmiyorum herkes görürdü.
https://resmim.net/f/kVp4wh.pngHýsse destek sevýyelerýne yakýn yerlerde ýslem goruyor.16tl 18 tl arasý toplamak ýcýn oldukca uygun gozukuyor.yabancýlar satýslarý 2 gundur kestý. alým tarafýndalar.bu soyledýklerým býr krýz cýkmamasý durumunda gecerlý.
bi kýpýrdanma var ama iþlem haçmi çok zayýf.
Islem hacmi aksama dogru cogaldi buyuk ihtimal tahtaci gene tas koydu hissenin onune.
Ýyi akþamlar.
Arkadaþlar 6 günlük ceza yedimde bugun donebildim.
Gecen haftaki siyaset dünyasýna hiç girmeden, hissenin duruþu güzel.
Yarýnki genel kurul var Umarým güzel ve bilgilendirici geçer.katýlan arkadaþlar varsa geleceðe yönelik olarak yurtdýþý satýþlarý ne durumda oldugunu ve yatýrýmcýyý bol bol bilgilendirmelerini söylerseniz sevinirim.
YTD.
Günün takasýný paylaþabilecek var mý
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.