Daha önceki işlemlerden biliyorum. Deniz Deutsche nin malını satmıştı. Virman yolu ile.
Printable View
7. gün.Her gün düşüş. sebeb?
LYA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa da ilk gong çaldığı zaman oradaydım.Bu sayfalar da yazan bazı arkadaşlar her halde daha doğmamışlardı bile.Bilgi ve tecrübenin çok önemli olduğunu gördüm.Lafı uzatmadan özetlemek istiyorum:Kağıtların düşmesi veya yükselmesi için yüzlerce neden vardır.Ama;en önemlileri kesinlikle borç almadan hisse almak,temel analizi bilmek veya bir bilenden yardım almak,daima uzun vade düşünmek.Gelelim teknik analize.Samimi olarak söylüyorum 33 yıllık borsa deneyimim de kazanan tek bir kişi görmedim.İnanın çok samimiyim.Teknik analizle 10 gün kazanırsın,sonra 2 günde bütün kazandıklarını kaybedersin.Yani teknik analiz kusura bakmayın ama kumar oynamak gibidir.Şimdi bana bazı arkadaşlar çok kızacak.Ancak; ben gerçekleri söylüyorum.Eğer sağlam kağıtlara yatırım yaparsanız mutlaka ama mutlaka kazanırsınız.En az 5 yıllık plan yapmak gerekir.Zaten bu 5 yıllık plan da faizi de, ,dövizi de, geçersiniz.Tabi ki çok sabırlı olmak gerekir.Ben bu şekilde çok kazandım.Doğan Holding'e gelirsek:Yeni yıldan bugüne kadar bu hisse en az % 50-60 kazandırdı.Bu yıl faiz % 20, dolar artışı da % 15 kazandırdı.Ev fiyatları bir yıl boyunca aynı kaldı hatta düştü bile.Önümüzdeki yıl da ise yaptığım temel analize göre en az 3 lira olacak.Faizler bu yıl % 10 ,dolar da .7.5 lira olur.Demek ki,Doğan hepsine fark atacak.Ancak; % 500-1000 kazanmayı düşünüyorsanız ,ne yazık ki hayalden öteye gidemezsiniz.Bazı arkadaşlarla teknik analiz yüzünden tartıştık.Ben burada kimsenin kaybetmesini istemem.Sadece uyarı yapıyorum.Teknik analiz için en az 1 milyonunuz olsa biraz anlarım.750 BİN LİRAYI SABİT KAĞITLARA YATIRIRSINIZ DİĞER 250 BİN LİRAYLA OYNARSINIZ.Bakın oynarsınız diyorum.Yani iş kumara dönüyor.Fakat sizler yatırımcısız.bunu unutmayın. Son olarak sakın Doğan 'dan dolayı moral bozmayın.Kağıt mutlaka yükselecek.Çünkü borsanın en sağlam kağıdı...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3fce964d1e.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu liste bir yatırım tavsiyesi değildir.. sadece geçen yılki bir haber.. doğru seçilmiş, istikrarlı, uzun vadeli yatırımlar iyi sonuç verebilir.
Doğan Holding'in bir yatırım bankası kurmak için çalışmalara başladığı ifade edildi. Doğan'ın mevcut bir bankayı satın alması veya yeni bir banka kurması bekleniyor.
Bloomberg'ün haberine göre Doğan Holding yatırım bankası kuruyor.
14 yıl önce bankacılık sektöründen çıkan Doğan Holding'in mevcut bankalardan birini satın alabileceği veya yeni bir banka kuracağı konuya yakın kaynaklar tarafından ifade edildi.
Konuyla ilgili olarak Doğan Holding'ten bir açıklama yapılmadı.
Grup 1994 yılında Dışbank'ı satın almış ardından bankayı 11 yıl sonra Fortis'e satmıştı.
Doğan Holding'in Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk'ü sattıktan sonraki hamlesi merak ediliyordu. Grup, Milli Piyango ihalesine de katılmıştı.
https://www.borsagundem.com/haber/ay...uruyor/1434457
Tamam o zaman teknik analiz yap biz de değerlendirelim.Ama ,teknik analizi hemen o an sonuca bağla.Yani,öyle olursa ,böyle olur,şöyle olur demeden.Örneğin ,yarın yükselecek,veya düşecek de.Tabi ki,fiyat da vererek.Sadece bir hafta yap ,yeter.Biz de sana hak verelim.Ben yıl içerisinde 3 lirayı görecek diyorum.Kesin ve net.Haydi sıra sende...
2 gün önce kağıdın yükseleceğini tahmin ediyorsun, hisse 2 gün sonra 12 kademe düşüyor.. temel analizinin net olduğunu söylüyorsun, aynı zamanda tahmin ediyorum diyorsun.. o zaman 33 yıldır toto tahmini yapsaydın temel analize ne gerek vardı? ben her türlü kıvırayım sen net ol öylemi? el insaf..
1999 yılında hisse.net yeni kurulduğunda üye olan ilk 400 kişiydik.
Her dönemde bu tür fikirlerle yazanlar oldu.
Ortak tek bir özellikleri var ve hiç değişmiyor.
Kendi başarısızlıklarına sürekli mazeret üretmek.
Bence bunları okuyun geçin, hiç birşey öğretemiyorsunuz.
Sn.Ebcim,
Cümleleri eğip bükmenin bir faydası yok.
Yazınız burada.
Bu yazıyı okuyan, borsa da kazanan olmaz, kumardır, fikri ön plana çıkmıyor mu ?
Bence, sürekli haklı çıkma gayreti yerine öğrenmeye özen gösterseniz daha iyi olmaz mı ?
'Borsanın en sağlam kağıdı' gibi uçuk ifadeler yerine daha dolu birşeyler yazardınız.
Ben çok net bir şekilde 3 lira olacak diyorum.Kısa vade de tahmin yapıyorum.Ancak uzun dönem de 3 lira kesin olacak diyorum.Dediklerimi saptırma.Sana kıvırma diye bir söz etmedim.Onu sen söylüyorsun.Yahu ne anlamsız yanıt verdin (!)Toto tahmini ,temel analiz (!)..Hadi bizi mahcup et,göster marifetini.Ayrıca yaptığın teknik analizler ne kadar başarılı (!) .
bir yorumun başarısı, içindeki ahlakıdır, aynı zamanda "Seavoice" beyfendi, bende bu düşünceyi oluşturmuştur. gerisi de doğru olabilir ama, ahlak da olursa . :)
syn seavoice toto en güvenilir kaynaktır bu yaklaşımınızı kınıyorum. ayrıca analiz konusuna gelirsek ama temel ama teknik ama ikisi birden şu doların akıbetine bakılmalı derim. bu dolar yukarı ivmelenirse hepimiz aşağı doğru ivmeleniriz hiç boşuna kasadaki dolara güvenmeyin derim. kaynak totom. birde emmiye güvenmeyin. kaynak tarih. not: tekerrür eder.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seni teknikçilikten sıfır vermiştim.Ama anlama açısından - 10 veriyorumVallahi be hayatım boyunca toto oynamadım.Ama senin her halde bir uzmanlık konun.E, NE DE OLSA TEKNİKÇİSİN.Bu işlerden anlarsın.Sen şimdi kaçmayı bırak , iddialı (!) olduğun teknikten örnek ver de nasiplenelim (!).Takipteyim,ona göre...
2 sene önce grafiklerimi buraya koydum ve hisse hakkında uv tarihsel bir fiyat hareketi beklediğimi ifade ettim zaten? o zaman sen burada yoktun ki? kasada dolarda yoktu.. hisse 70 krşlarda idi.. "bu holding batık kayyum atansın bu şahıs aydının adamı grafikle bize 70 krştan hisse kakalıyor" diye yırtınan senin ters ikizin vardı hatta burada.. sen şimdi git o zihniyeti bul ona babalan.. senin o zihniyete sarman lazım bana değil.. diyeceğim ama kasada dolar olmayınca sende onunla fikirdaş olurdun muhtemelen?
Hem Temel Analiz Hem Teknik analiz yani ikisi birden şart.Bende 1989 yılından bu güne Borsadayım.Teknik analizi elimden geldiğince kullanıyorum.Ama kesinlikle temel analizde şart.Fakat işin başka bir boyutu var Günlük kazanacağım diyen kaybeder.Bunu tecrübe olarak yaşadım.10 yıl önce günde 1-2 trilyon o zamanki para ile işlem yapıyordum.Sonuç.? Sıfır.ama 5 yıldır artık bu işi yatırım olarak görüyorum.evet alım yaptığım hisseyi tutuyorum ama teknik olarak yorulduğu yerleri gördüğümde satıp aşağılardan alarak o hissede hisse sayısını artırıp kazanmaya çalışıyorum.DOHOL 1,5 yıl oldu aldım 1 tl civarı.Bu arada 11 defa satıp almışım.Şimdide 1,98 tl fiyattan sattım ve 1,79-1,84 aralığından yerine koydum.Sayın Seavoice de Ebcim de kendi bakış açılarından haklı.Kesinlikle panik yapmadan inandığın hissede bekleyeceksin.ama teknik olarak hisse yorulmuşsa satıp dönüşe başladığına kanaat getirdiğin yerden alacaksın.Tabiki herkesin fikrine saygım var ama benim görüşümde bu.Sağlıcakla kalınız.
Yatırımkredi sitesinden alınmıştır.
https://i.hizliresim.com/7B4M3v.jpg
Günaydın,
İşyatırımdan biraz farklı,bu takas daha iyiymiş.Artık bunu takip edelim... :)
Doğan Holding,bayağı düşmüştü.Umarım toparlanmaya başlarız.Ama dolar artışı ,kur farkı nedeniyle bilançoya olumlu bir etki yapacak.Yatırım Bankası izni ise kağıdı iyi yerlere taşıyabilir.Ama ,daima orta ve uzun vadeli düşünmek gerekir.Ben bir yıl içerisinde 3 lirayı görebiliriz diye düşünüyorum.Tabi ki,benim yaptığım sadece bir tahmin...
Karşılıklı atışmalara bir son verin, burada başlıkta sadece hisse ile ilgili paylaşım yapıyoruz..
Yanlış anlaşılma olmasın.
Konu temel veya teknik değil.
Borsa ve yatırımcı olduğu müddetçe bunlar olur ve de olmalı.
Kişi temel analize bakar yatırım yapar.
Kişi teknik analize bakar yatırım yapar.
Kişi temel analize göre yatırım yapar teknik analiz ile kendine yol çizip işlem yapar.
Kişi teknik analizler bulduğu hissenin temel analizini de yaparak karar verir ve de kendi yolunu çizer.
Bunları çoğaltmak da mümkün.
Kısacası her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır .
Bu kişiyi ilgilendirir ve kararı kendi verir bu görüşlerini ister paylaşır istemezse de paylaşmaz.
Bu forumun amacı ve de güzelliği de budur.
Herkes okur okumaz değerlendirir değerlendirmez. Kendi özgür iradesidir.
DOHOL de hem temel hem de teknik analizlere göre takip edilen bir hissedir.
Herkes istediğine göre istediğini paylaşsın. Ne var bunda.yeter ki kurallara uygun olsun
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar ve sayın yönetici, tabi ki herkes doğru bildiğini söyleyebilir ve yazabilir.Ben teknik analize inanmıyorum,temel analize inanıyorum.Bu benim görüşüm.Ancak,sözde tarafsızlık adına teknik de olabilir temel de olabilir diye bana yazılmış yanıt doğru değil.Çünkü ;ben kendi görüşümü açıklıyorum zaten.Bana verilen yanıt yanlış.Hem temeli hem tekniği savunan veya arada kalmış,yeterli fikri oluşmamış arkadaşlara yanıt verilebilinir.Ama bana bu konuda tarafsızlık adında yanıt verilmesi kesinlikle doğru değil.Burada teknik analiz için olumsuz görüş bildiren bir üyenin daha sonra teknik analiz konusunda olumlu yazılar yazmasını yaman bir çelişki olduğunu gördüğüm için yazdım.Burada bir yanlışlık görmüyorum.Ayrıca,hakaret etmiyorum.Sadece sert tartışıyoruz.Ancak;bu da o kadar kötü bir şey değil.Tartışmak hem forum için hem bizler için olumludur.Sadece,yalan,hakaret vb gibi kötü davranışlar olmamalı.Neyse,bundan sonra hepimiz daha dikkatli davranalım...
Yabanci takas oran farkliligi konusunda daha önce de yazmistim ve yatirim kredi sitesi ile diger yerlerdeki oran farkliligina dikkat cekmistim.Bu konuyu netlestirdim paylasmak isterim. (Kontrol etmeden yaklasik yazacagim lutfen rakamlara takilmayin sadece farkliligin nedeni bilinsin) Dogan holdingin toplam lot sayisi 985 milyon , ote yandan DOLASIMDAKI lot sayisi 938 milyon. Aradaki fark kadar lot MKK ta kaydi yapilmadigi icin yabanci oranlarinda farklilik olusuyor..Kimisi yabancilarin lotlarini 985 milyona bolup bi oran buluyor kimisi de 938 milyona boluyor.. Bu bilgiyi de Dogan Holding yatirim iliskilerinden gorustugum bayandan aldim.
grafiğim fikir vermek amaçlıdır, içinde tahmin bile yoktur... aman ha yetede..
https://i.postimg.cc/J7FB4y11/ADD.png
batik teknosa bile 1.70 ten 4 e gelmiş. vaybeeeee.
LYA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim.
Küsüp faydalandigim teknik çizimlerini paylaşmaktan vazgeçmeyin lütfen.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.83 mü kırarsa DÜK oluyor ortaklar?
linear olarak 183 logaritmik olarak 184 sayın gselman..
https://i.postimg.cc/0QTpvHkD/ADD.png
sayın Seavoice'ün yoğun isteği üzerine ilgili grafiği paylaşmak zorunda kaldım.. zinhar yetede..
https://i.postimg.cc/pd6Ww7fZ/ADD.png