http://share.matriksdata.com/share.a...04241224459362
Merill teyze gelene geçene veriyor yine hayırlısı bakalım..
Printable View
http://share.matriksdata.com/share.a...04241224459362
Merill teyze gelene geçene veriyor yine hayırlısı bakalım..
Kozaa ya alım gelirse kozalı satıp tutuyorlar ipeke alım gelince kozaayı satıyorlar farketmez mızrak çuvala sığmaz . Spek zamanını kolluyor salacak elbet ..
*1.Algı 3 lira arasında fark şimdi 60 kuruş
*2. Algı Kozal prim yapardı şimdi geri kaldı yabancı satıyor görüntüsü var
3. Sert aşağı yukarı yapmalar dönebildiği kadar dökmeye çalışmak , tekrar 4 -5 liralara düşer mi ? Sorusunu sordurmak ...
4. Diğer hisseler uzaya gitti bunlar kaldı dedirtip koy sattırmaya çalışmak , ons gidiyor bunlar halen yerinde sayıyor dedirtmek ..
Hepsinin algılarla oyun oynamak için . Yatırım tavsiyesi değil al denilmez varsa da sat denilmex
http://share.matriksdata.com/share.a...04241237472815
Kozal'a da gelmiş. 2-3 hafta önce Ak Yatırım üzerinden bir günde 5M mal satan yabancı fon olabilir diye düşünüyorum. Malı bitince tahta rahatlar.
Bütün kurnazlar kozaa daha ucuz diye kozaa dalar)) ulu büyük manitu da ipeği kaldırıyor kozaa ya veriyor))..
Amaç aklımızı bizden alıp sacmalamamızi sağlamak...
gün içinde ne zaman ipek kozaadan arayı aşırı açsa akşama veriyorlardı ama bu sefer spek ters köşeye yatıracak sanırım .. kağıt toplanıyor birileri verse yukselmez. Akşam 1158 bile kapasa ortalaması yukseldi daha aşağı gidemez mecbur yukarı 20 günde 15.00 görmek çok olası
ipeke de yabancı mal topluyor oranları çok düşüktü bu yüzden yukarı sürüp yukarıdan vermeye çalışıyorlar
kozaa ve kozal da yabancı çıkışı var bu yüzden hisseyi yukarı sürmek istemiyorlar
merii şeytanı gazını attı gibi satışları yavaşladı
Ne oldu merill satıyor filan. inanmayın günlük pastaya aylık da dahi emin olamazsınız speğin 100 tane hesabı var. ipeğe de kozaaya da spek giremez başka sadece bir spek var. Ereğli değil ki bu 8 tane spek var ereğli de
Neden giremesin aynı spek olduklarını da nerden biliyorsunuz ? 98 milyon lotu var ipekenin gelir birisi 40 milyonunu alır tahtada söz sahibi olur zor birşey değil ki . Bence başkaları da girdi dikkat edin kaç kere kozayı aşağı vermeye kalktılar İpek'e baskıya dayandı bunlar boş haraket değil bence ... piyasada 60-70 olacak diyor bazıları İpek'e için . O olursa kozaa da olacaktır . Bence başkaları da girdi ..
40 milyon lotu alır mı? Kimden alacak? Bizim spek geri zekalımı versin. Ayrıca koza çıkmadan ipek çıkamaz. Çünkü kozalın sahibi koza. ipek de kozaadan %52 pay sahibi. kozaa yukselmeden ipeğin yukselmesini düşünmek matematik bilmemektir ve akla uygun değildir. kozal yukselmeden de kozaa yukselmez. ipek 60a gidecek doğru ama koza 70e gittiğinde..
15 yıldır aynı spek karakterini biliyorum. bizim spek geri zekalı değil ki bu fiyata başkasına devretsin. Başka speğin de girmesi zor bu hisseye en az 700 milyon dolarlık hissesi var bizimkinin
Kim ne derse desin spek kozaa cilari ters köşeye yatırdı.
Meğerse adam ipekciymis..
Sonradan düşündüm ismi bile cazibeli))
Kozaa biraz kazma ismi.. ))
Bekliycez ulu büyük spegimizin keyfi gelene kadar..
11.93...%20 güç oranı
12.00...%25 güç oranı
12.23 %40 güç oranı
12.82 %40
13.15 %50
dirençler..
bana göre hepsini kolayca geçeceğiz. direnç dediğim speğin mal toplama yerleri olacak.
Ya kozal yasemin hnm
72.60 a takıldı kaldı
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji106][emoji113][emoji1250]
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kozaa ve kozal'daki speğin acısı büyük. Bir hafiflemedi gitti. Altın onsu 2000'e çıksada, petrol üreten ipeke'yi tercih ediyorlar
İpek hissesinin yükselmesinden neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Yükselmesinin kozaa hissesine zararı olmaz, olsa olsa faydası olur. Speğin yerine olsam ve şu yazıları görsem inadına ipeği yükseltirdim. Olaya günlük bakmamak lazım, hisseler ederlerini mutlaka bulur ilerleyen süre zarfında.
Mrblar kağıdın dolar bazlı grafiği var mı? 1,70 ti sanırım fazla ucuz kalmadı mi? Bu konuda bizi aydınlatacak arkadaş var mı
Bu haftada para cikisi olmus
Son 1 ayda ipeke %63 yükseldi kozaa ise %36 yükseldi!! Niye böyle bir fark oluşmuş olabilir? Bunu sadece yabancı alışlarıyla açıklamak doğru mu? Yoksa başka bir şeyler olabilir mi? Yada bu manipülatif bir hareket mi? İpeke pd/dd 2,14 f/k 7,12 oldu bizim ise pd/dd 1,58 f/k 5,72 de kaldı!! Bunun birbirine yakın olması gerekmez mi?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ewde_Kal_KozaA ,
Yasemin5566 , ben sizin uzun zamandır KozaA tuttuğunuzu sanıyordum.
Önceliğiniz KozaL mi ?
Yoksa yanlış mı anlamışım.
Sewgiler
Beetlejuice
Ewde_Kal_KozaA ,
Sanırım bazen nabza göre şerbet weriyoruz.
Bu şekilde kendimizi tatmin ediyoruz.
A ) Yeri gelince TL bazlı grafik kullanıyoruz.
B ) Yeri gelince Dolares bazlı grafik kullanıyoruz
Asl olan nedir , bilgi verebilir misiniz ?
Herkese bol kazançlar
Sewgiler ,
Beetlejuice
Bize göre gerekiyor ama speğe göre gerekmiyor))..burda zaman gelir altını teneke fiyatına satarlar zaman gelir tenekeyi altın fiyatına alırlar..nedeninide kimse bilmez..
Bekleyeceğiz ama sinir bozucu bı bekleme..
Bakıyorum bakıyorum kağıtlara 3 ve 6 aylık bilanço olarak daha ucuzu daha avantajlısı yok gibi ama yürümüyor...hani ipekte yürumese anliycamda bizi sinir etmek için ipekte yürüyor üstüne üstlük..
İpege bakarsan en az 14 olması lazım..
Buralar böyle ******** bı yer olmasaydı zaten kimse çalışmaz herkes buraya gelirdi, para herkesde var..
Dişçi koltuğunda narkozsuz dış çektiriyor gibiyiz..bakalım ne kadar dayanacagiz bu serefsizlige...
Türkler tl bazında bakarlar olaya ama spek ya da yabancılar için sermaye dolar bazındadır. Herhangi bir kuyumcuya sor. Yıl sonunda kar ettiğinizi nasıl anlarsınız diye. 45 kilo altınım 50 kilo olmuşsa kar ettim der. 44e düştüm 1 kilo altınım eksik derse zarar etmiştir. isterse 2 milyon kar etmiş olsun.. net mal (gram-sermaye) yukselişi önemli
ben spek olsam kozaa toplamak istesem bu davranış ilk adım olurdu.ikinci adım bir gün içinde ipeğe %5 prim yaptırtır kozayı primsiz bırakırdım. (son gün gerçekleşti) üçüncü adım 1-3 günde siniri bozulan günlükçüleri kazanma hırsıyla ipeğe çekmiş olurdum. dördüncü adım bir hafta sonra ilk an ikisini de yukseltir aynı gün ya da toplam 2 gün içinde ipek %4 düşerken kozaayı %7 + da tutardım.
sonraki 1 ay içinde de fk oranında kalan ortalama %9 luk farkı yavaşça kapatırdım...
not: ipeklerin neredeyse tamamı bende olduğu için ipeği %20 daha yukseltipde de yapabilirim tüm bunları..
Tam tersi Bir çok insan koza ucuz kaldı diye kozaya geçti ve geçecek. İpekenin yüki azalacak. Yanlış düşünüyorsunuz, zaten önceden de tam tersini demiştiniz. ben olsam önce kozayı yükseltir, sonra ipeke ucuz diye kozadan ipekeye geçenleri döker sonra bir anda kozayı yine yükseltir ipek ile arayı açardım demiştiniz. Sonuçta İpeke tarihi zirveyi ve fkyı geçti bile, ipeke de spekülatif bir hareket olduğu çok açık ve para girişi ile yabancı oranı da en çok ipeke de yükselmiş durumda, zaten tarihte de ipeke kozadan hep yüksekteydi, ortaklık yapısı olarak da ipeke çok iyi. İpeke kozadan bağımsız bile yükselebilir. Basitçe ipeke yerine kozayı seçmek tarihi zirveyi geçen ipek karşısında yanlış bir tercih olduğu şu an için gayet açık
sonrasında bir not ekledim yazıya kaçırmışsınız.
insanlar kağıtlarına aşıktır genelde değişim yapmazlar.. hedef günlükçüdür..
önceden ne dediğim belli. spekte ipek aşırı miktarda var. kozaasını yukseltmek zorunda demiştim..
yabancı değil onlar. hesap kitap bilmez yabancı olmaz. neden alsın kozaa yerine ipeği. fk%20 pahalı. öte yandan petrolden buyuk darbe aldı
Bir hissenin spekülatif yukselişi sizin elinizde değildir. ipek yukseldi diye üzülmek mantık dışıdır.
konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz.. en önemli rasyo fk oranı.. neden % 20 pahalı olanı satın alayım? tarih zirvenin ne önemi var? spek tarihi zirve geçti diyene mal vermek isteyemez mi? ortaklık yapısı %2 iyi olabilir peki son beş yılda fk oranlarını neden düzeltemedi ipek? daha 3 ay önce fk oranına baktığımızda ipek neden %10 eksideydi.. 3 ayda değişen nedir? ortaklık yapısı nedeniyle fk oranı neden %20 yukarıda olsun. Hangi hisse ucuz diyecekseniz fk oranına bakarsınız bu kadar basit.
spek 12 de ikili tepe varmış gibi gösteriyor ama dün 12 ye kadar 1saniyede çizdi. 11.94ten satan bile yok. oyuna gelmeyin kısaca.
Daha öncede belirttim Kozal 70 lerde iken İpek'e 6-7 liraları geçemiyordu . Kozaa ilerde idi hep . Piyasada bazıları İpek'e 70 lira hedefleri yazıyor ve bu da kağıda ilgiyi arttırıyor . Uluun hissesi 20 milyon lota sahip nereden nereye gitti diğer gıda hisseleri de. En kral spek olsa ne olacak 98 milyon lot var İpek'e de speke dışında ilgi varsa spek isterse vermesin lotunu mecbur yukarı gider .şuan algılarla oynuyorlar bu sebeple dikkatli olmakta fayda var .
Kozaa ve ipeke de fiyatlar birbirine yaklaşınca spek aşağı yapardı bakalım bu kural değişti mi :) bu yıl çok farklı kozaalar var spek şunu ele verdi isterse borsa yerin dibine girsin yukarı gitmek zorunda artık bu hisseler ...