Hem faaliyetleri ortada hemde geçen hafta öyle güzel haberler geldi ki sene sonu gibi meyvalarını yemeye başlayacağız birde beklenen haberler var. Dediğim gibi piyasaya göre bugün düşer yarın yükselir ama beklenti hedef önemli...
Printable View
O kadar salak ky varki merlini zengin etti . Adam piyasaya bastı. Eksi 4 düşmüş piyasada en son ky bastı adamlarda topladı.
Piyasinin düşmesi kar satislarimi
Genelde piyasa duman oldu ama bizimde bu sürece katılmanız belkide iyi oldu bir hisse hergün yükselmez hergün de düşmez... Gelecek önemli
Hayırlısı ekran kapat işimize bakmak gerek bir süre
Hayır 11 lerde satsalar neyse diyeceğim. Hisse 11.20 den 9.50 ye gelmiş burdan ky basıyor. 11 olunca tekrar atlar ondan sonra niye battım.
Bu sene 250-300 dağıtır diyordum ki buna holdingin de ihtiyacı var aslinda ama bu yeni yatırımlar temettü ye izin verir mi bilinmez. Haaa unutmayalimki kasa+alacaklar = 3 mlyr. Yani her an güzel bir alacak tahsilatı ile dağıtabilir. YTD. Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim aklıma ilk gelen dağıtmayıp bu parayı yenilenebilir enerji şirket alımında kullanırlar mı.
Mali hayırlı olsun... 30 mw dan 50 mw kapasite artışı 3 yıllık sözleşme ne kaldı haberini beklediğimiz arkadaşlar....
Bir an önce 10 TL ve yukarı
haber düşütüğü halde taban yiyor ilginç.
Hadi hayırlı olsun. Ocak da beklenti üzerinde toplam + 720 MW lık yeni anlaşma ve 150MW lık ırak haberi. Daha iyisi Şam da kayısı :). Kamerun'a da bu sene içinde gireriz sanki. YTD.
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aksen utandır satan şu kycikleri.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d5bb558cfa.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...32bce3d3e3.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
10,09 ları görüp tekrar 9,93 lere geldi.
bugün 9,90 üstü kapanışlar güzeldir. 10 üstü kapanış yaparsa, bir daha tek basamaklara gelmez diye düşünüyorum...zira 11.22 - 9,03
düzeltmesini kendi özelinde yapmış olacak
Salı günü 3/1 ni vererek maliyeti sıfırladım. Kalan mallarda hedefime çok uzağız henüz...
Tabii öncelikle 1.50$ direncinin üzerine atmamız gerek...
1.50 üzerine geçerse şayet, geçtiğinde aşırı volatilite söz konusu olabilir. Bekliyorum da açıkçası...
https://i.imgyukle.com/2021/01/28/HvQpyS.png
Bilanço tahminleri
Aksen için güzel geçen yılın ilk ayı kapanıyor...
arkadaşlar ocak ayı bitti, hepimize hayırlı olsun. son haftada haber manyağı olduk, bunların hepsinin olumlu haber olması çok güzeldi. bu son santral kurulumları olmadan hissemiz çok ucuz diyorduk, üstüne bu haberler geldi, yenilenebilir enerji haberleri somutlaştığında, muhtemelen ırak kapasite arttığında ve finansallara hemen yansıdığında fiyatı buralardan çok yüksekteyken aracı kurumlar önermeye başlayacak, işte o zaman biz arkamıza yaslanıp bekleyeceğiz... ha bu arada endeks düşecek diye herkes çok korkuyor, spek bunu kullanıp çok düşürüp psikolojimizle oynamak isteyebilir ama benim borsada aldığım en büyük ders: ederi olduğunu bildiğin ve karını arttırmayı başaran şirkette yeterince sabırlı olursan, kazanan sen olursun...
Yüzde yüz katılıyorum.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Özellikle son cümlenize
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende katılıyorum elinize sağlık
Bir de herkes düşecek diye korkuyorsa bu borsa kopar
Yine ayak oyunları başladı.
XELKT endeksi %4.5 artıda.. Önümüzdeki 2 yıl başta Aksen olmak üzere, sektörün meyvelerini toplama yılı olacak muhtemelen..
Simdi cikip birileri dolar düşüyor ve bu bizi negatif etkiler diye bir yanilgiya dusup yorum yapmasin diye simdiden yazayim :). Dolarin dusmesi yurtdisi FAVÖK uzerinde negatif etki yapsa bile, dogalgaz maliyetleri uzerinde de pozitif etki yapar veya olasi zam gelme ihtimalini ortadan kaldirir. 15% zam gelse bu fiyatlarla bizim antalya 0 favök yapar ama su an 200 e yakin bir favok yapar. Yani bize etkisi nötr. Ki belki de yenilenebilir enerji yatirimini dolar borclanarak da yapabiliriz :). YTD.
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesinlikle dolar konusunda düştü favök düşecektir denecektir iki haftadır gelen haberler olmasa idi bir nebze haklılardı ama bu büyük santral yatırımlarından sonra döviz konusu rafa kalkmasada bizi etkileyecektir. Fakat şöyle bir gerçekte var ülke gündemi konusunda cari açık veren kendi kendimize yetmediğimiz gibi döviz konusu ülke olarak en büyük handikapımız tasarruf yapamıyoruz her döviz ataklarında şirket olarak bize artı yazacaktır. yapılan antlaşmalarda doğan çocuk evlenme yaşına geliyor neredeyse hele bir bu antlaşmaların içeriklerini öğrenelim ilerliyen zamanlarda.
Ben de diyorum ki eğer dolar zaten 8 lira olsa, petrolün de artişiyla zaten dogalgaza zam gelme olasligili cok fazla olurdu ki gelecek 10% luk bir zam bu PTF ler ile(arttiradabilirdi) bize antalyadan su anki favök e göre 100-150 mn civarinda eksi favök yazardi. Yani arti veya eksi pek bir etkisi yok bize dolarin düşmesinin. İnşallah da düşer tabi :)Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...00994a9900.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d02b77bcc9.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk