amerikada onlarca tanıdıktan hiç birini memlekette olanlara bu kadar engaje ve saplantılı görmedim..?
Printable View
https://eksisozluk.com/cankaya-is-ku...4247?a=popular
https://m.medyafaresi.com/haber/isku...-oykusu/940100
Adamın kelimeleri insanın boğazını düğümlüyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ne yazık ki bu durumda olan çok insan olduğuna inanıyorum.
Geçen hafta da (hanımın bir tanıdığı söyledi haberimiz oldu) birine ben yardım ettim, evlere temizliğe giderek geçimini sağlıyormuş, bir de babasının emekli maaşını alan annesiyle birlikte yaşıyor, o maaşı kullanıyormuş.
Artık evlere temizliğe gidemiyormuş, haftada bir çıkarsa bir merdiven silme işi çıkıyormuş.
İki çocuk, yaşlı bir anne ve dul bir kadıncaaz. Ne belediyelerden, ne devletten yardım alamamış.
Hadi bir-iki ay idare edecek yardımı ben yaptım da, bu iş böyle iki ay daha devam ederse ne yapacak bu insanlar. :(
Adam öyle bir uyduruyor ki bir konuda desteksiz sallıyor emlak formunda o kadar cevap verdim hemen kıvırıyor her seferinde .
Yok Bağdat caddesi yok istiklal yok Kapalıçarşı
Hedef hep feza nedense .
Bir dondurmacı var dedi bir benzerini bende yapacağım kirası 200 bin dolar dedik tabi o zaman 2 lerde adam bir daha uğramadı topiğe
Bende kızarım ederim ama bizim insanımız gerektiğinde ihtiyaç sahibine üstündeki ceketini çıkarır verir.
Ankara büyükşehir belediyeside sahip çıkacakmış. Ama bu adam gibi belki onbinlerce insan var. Hepsine bireyler yetişemez.
Şimdiye maske alamayanlar, devletten 20 tane maske alacaklı mı?
Bu soruyu soralım da boşluk kalmasın.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar şimdi sistem açılmaya çalışılıyor ama parası olanın canı kıymetlidir,o restoranlar avm ler oteller falan dolmaz.Bu sistemin açılması demek ekonomi düzelecek demek değildir.Bizim borç gavurlara,, ihracat yok ,turizm yok, dışardan dolar bu iki işle gelir.Biz bize yaptığımız ticaretle işler düzelmez.Demin anlattığım nedenle biz bize ticaret işi de zayıf.O nedenle gelen 1929 benzeri krizde bu sosyal facialardan maalesef daha çok göreceğiz.Bu olan şey kriz falan değil bu buhran artık.
Allahtan cidden bizim millet gavurlara benzemez,kimse amerikadaki evsizler durumuna düşmez de,nereye kadar o muamma cidden.Şimdi benim kiracılar kiraları ödemiyorlar,giderler de bana bağımlı olmayan demin bahsettiğiniz olaylara benzer nedenlerle arttı ,batan her insan az bişi yakın akraba eşini dostunu da batırıyor, benim alım gücüm düşerse daha az alırım tüketimimi kısarım falan e bu işler nasıl olacak.Bir arkadaşa adanada ekonomi nasıl diye sormuştum aralık ayında daha salgın falan da yoktu ,adanada batan esnaf sayısı 5000 iflas eden sayısı 15 000 demişti:)))))))) Kardeşi batmış 300 bin liralık bir payda bu arkadaşa hediye kalmış kardeşinden dolayı,kardeşine yardım edeceğim diye kredi çekmiş,karısı da kavga edip duruyormuş bu kredi işi yüzünden:))))))
Valla burada az da olsa, kafası çalışanlar vardır.:oleyo:
Sınava girecek 2.5 milyon öğrenci 7.5 milyon da ailesi, bunların % kaçı tatile gider de sınavı geriye çeker Reyis aklım almıyor?:notr:
asrulo unos zummeT tatili kesip sınava girmezler diye
tersten yazma tuşumu kaybettim hükümsüzdür
Normalde aynı fikirde olurdum. Ama virüs ilk çıktığından beri gözlemlediğim, insanların tatilden vazgeçmediğiydi. Ben nasıl sağ kalacağımı düşünürken, çevremdekiler yaz tatilini düşünüyordu.
Günlük vaka sayısı 1000’in altına insin tatil sezonu başlar. Şu anda en büyük risk istanbulun diğer şehirlere dağılması onu nasıl çözecekler merak ediyorum.
Turizm şehirlerimizde virüsün azalması büyük şans. Akın akın gidebiliriz artık. Hem virüssüz şehirde rahat bir nefes alırız hem de tatil yaparız.
Virüsün bittiğini yahut azaldığını hayli zaman önce görmüşler demekki tatil mevzuu çok önce açılmıştı.
Valla şuraya şimdiden yazayım,ilerde alıntı yaparım,bu turizm işi gaz verilirse hastalığı gene patlatır bizde.O korona sertifikalı otel falan hayal onlar.Tek bir hasta ortalığın canına okur.Turizm işinde izolasyon nasıl olacakmış.O sektörde transport var,otellerin malzeme temini var,servis işini yapan elemanlar var,bizzat turistlerin kendileri var,işin içine yüzlerce insan katılıyor.Bu iş çok tehlikeli.
Bu virüs 1 kişiden 3.6 milyon kişiye bulaştı, en güzeli Brezilya ile Isveçi beklemek 1 ay sonra hepsi gebermezse sal gitsin AMK!
Ffüs 7.034
Reha hocam benim kriter reis ,ne brezilyayı ne isveçi beklerim.Ne zaman reis piyasaya çıkar o gün iş bitmiştir.Ben reisin etrafında hiç kimseyi görmüyorum.Çıkıyor prompterdan okuyor gidiyor.
Tüm salona bulaşır.Geçen cenaze namazında 49 kişi yakalandı diye yazılmıştı .Bir cenaze namazı süresince ortalığın canına okumuş virüs.Kapalı ortam klima falan cidden düşünemiyorum.
Şahsına ait otelinde bir kişi de virus çıktı ne yaparsın?
Resmi rakamlar ne bilinmiyor.Biz test pozitif değilse covidli demiyoruz kayda geçirmiyoruz.Ölüm nedeni bulaşıcı hastalık vaya kalp şu bu denip geçiliyor.O yüzden pik geride kalmış olabilir,ama o pike cidden deklare edilen rakamlarla mı ulaşıldı o kısım biraz karışık.
Ama hastanelerde hasta sayısı cidden azalmış son haftalarda,o cidden doğru,biz hastalıkta piki gördük düşüşe geçtik,ona inanıyorum ben de .
Fulltime evde oturanlara lafım yok ama çalışan insan için tatil ihtiyaç, 5 gün boyunca maske takınca hani derler ya bir kulağın arkası kaldı hakkatten maske orayı hallediyor:) ben yunanistan sınırı açarsa düşünüyorun.
Not: herseydahil sistemde tatil yapmadım ama fabrikasyon bir düzen olduğunu düşünüyorum o yüzden riski çalışmakla aynıdır. Öyle biryerde bende tatil yapmazdım.
YTD
O da doğru sn dimitris.Bizde doktorlarıın kod girmesinde az bişi yönlendirme yapıldığını kolayına covid girilemediğini duydum.İtalyada ispanyada almanyada bu baskı yapılamıyordur diye düşünüyorum.Çin ,brezilya ,rusya falan tabi karanlık memleketler ordaki rakamlar kesinlikle güvenilmezdir.Avrupadaki rakamlar bana daha güvenilir geliyor.Zaten daha ne desinler adamlar ispanyada ingilterede italyada bir ara her gün nerdeyse bin kişi ölüyordu .