Tek sıfırı anlarım da iki sıfır saçma olmuş. 😂
Printable View
Altin fonlari ne kadar lanet duserken cok fena ons yukseliyor getiri yok gram almadim bankadan Alim Satım Marji yüksek diye Hala zarardayim
rtlab'ın yerini ıskur aldı.
6 mayıstan bu yana tavan devamlı
1 adet hissenin günlük fiyat değişimi 40 bin TL.:)
BAKKAL HESABI(2019--2020)
USDTRY getiri 12%
ENFLASYON 11,84%
BİST 100 GETİRİ 25%
GR ALTIN GETİRİ 34%
ÇEYREK GETİRİ 34%
TUA %31,19
TCA %31,04
GTA %30,87
TTA %30,73
01.01.2019 İLE 01.01.2020 tefas ile değerlendirme yapılmıştır...
sonuç: BANKADAN ''GR ALTIN'' ALMAK ALTIN FONUNDAN DAHA ÇOK GETİRİ SAĞLAMIŞTIR....
BAKKAL HESABI(2018--2019)
USDTRY GETİRİ 40%
ENFLASYON 20,30%
BİST 100 GETİRİ -25%
GR ALTIN 38%
ÇEYREK 38%
TCA 35,17
YKT 34,95
AFO 34,81
DBA 34,20
( not:ICA %56 getirisi var tek başına...ama incelemedim nasıl olduğunu..)
(01.01.2018---01.01.2019 tarihleri arası tefas bilgileri ile yapılmıştır.)
Tdg -%0,36
tte +%0,04
tta +%0,25
ıpv -%0,52
ıpj +%1,86
EIB kuzumuz için yeni fiyatımız: 0,065082 (hafif da olsa kar bırakmış)
EIC kuzumuz için yeni fiyatımız: 0,020356 (EIB'den daha iyi performans sergilemiş)
yaklaşık 1 aydır fonları inceliyorum...fonların içerikleri yanında iyi yönetilip yönetilmedikleri konusunda birazcık kendimce kanaat oluştu?sizinde böyle bir düşünceniz var mı?varsa hangi fonların iyi yönetildiklerini düşünüyorsunuz?
benim favorilerim(iyi yönetildiğini düşündüğüm)
1-TDG İŞ PORTFÖY YABANCI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU
2-GMA AZİMUT PYŞ ÇOKLU VARLIK DEĞİŞKEN FON
3-TKF TACİRLER PORTFÖY (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
4-MAC MARMARA CAPITAL PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
5-MPS MÜKAFAT PORTFÖY KATILIM HİSSE SENEDİ FONU ( HİSSE SENEDİ YOĞUN FON )
6-EID QİNVEST PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE YOĞUN FON)
7-GMR GEDİK PORTFÖY İKİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
8-TCA ZİRAAT PORTFÖY ALTIN KATILIM FONU
9-YKT YAPI KREDİ PORTFÖY ALTIN FONU
10-FIL FİBA PORTFÖY PARA PİYASASI FONU
ZPG için yeni fiyatımız: 1,844233 (portföyde nihayet artıya geçti)
ZPC için yeni fiyatımız: 1,934676 (porföyümde en sevdiğim fonlardan birisi de bu)
MB Mayıs anket sonucu.
Yıl sonu enflasyon beklentisi düştü. 9,38
Dolar beklentisi 7.02 oldu
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/mer...landi/1842070#
1-bist de açığa satış yasağı olması HİSSE YOĞUN FONLAR için olumlu mu?
2-fazla yıllık getiri getirmiş hisse yoğun bir fonun (adını yazmayacağım) geçmişe dönük 6 aylık portföyündeki hisseleri inceledim...şu anda ki porföyü ile kasım ayındaki portföyü arasında %5-10 fark var....dünyada bu kadar çalkantı varken,şirketler özellikle ülkemizde geleceği göremez iken fon yöneticisi neden hiç bir değişiklik yapmamıştır.?çok enterasan....
3- bist de spek kağıtları olduğunu biliyoruz...acaba fonlarında kağıtları var mıdır? malum tavan ve taban giden yüzlerce hisse senedi olan bir borsamız olunca insanın ister istemez aklına deli deli sorular geliyor?
4-bistdeki puştlukların bir çoğunu biliyoruz,acaba fonlarda neler oluyor,1 aydır fonlarla ilgileniyorum...internette türkçe kaynak az...samimi şekilde uzun vade portföy yapmak istiyorum,ama bistdeki deneyimlerden sonra artıkın yoğurdu üfleyerek yemek durumunda kalıyoruz...neyse öğreneceğiz inşallah....
MKK verisi
GMR %0,946
MPS %0,698
Selamlar,
Neden hiç YKB Global Teknolojiler Hisse fonundan hiç bahsedilmiyor. Ben yanlış bir şeye mi bakıyorum.
Görebildiğim kadarıyla neredeyse homojene yakın 5 yıldır düzenli getirisi var. 5 yıllık %300 getirisi var, son yıl %30 mesela.
Bu fon hakkında bilgisi olan var ve paylaşırsa minnettar olurum.
Teşekkürler.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Merhaba arkadaşlar,
Twitter ve benzeri sosyal mecralarda hisse pazarlama operasyonları tam gaz gidiyor.
Özellikle eskiden sabit getirili (mevduat gibi) enstrümanlar kullananlara ve bulundukları ortamlara sarmış durumdalar.
Size bu gibi yerlerde sıcak görünüp hisse tavsiye eden varsa çok dikkat ediniz.
Biz eski mevduatçıları korumak amacıyla sizlerle şu haberi de paylaşmak istiyorum, adamlar 2 milyon, 2.5 milyon sermayeyi bir çırpıda nasıl yapıyor öğrenmiş olalım:
Millete küçük şirket hissesi kendine son model Ferrari
Borsa İstanbul'da 17 Mart'tan bu yana yüzde 100'ün üstünde yükselen hisselerin organizatörü olduğu söylenen manipülatörün kendine Ferrari siparişi verdiği öğrenildi. Piyasalardaki bozulma nedeniyle herkesin kaybettiği ortamda tek kazançlı çıkan borsa manipülatörünün özellikle Twitter ve Facebook başta olmak üzere sosyal medyadaki ekibiyle küçük yatırımcılara hisse senedi tavsiyesinde bulunduğu biliniyor. Tabii ki dedikodu mekanizması da diğer önemli alan. Faizin enflasyonun altına inmesi, altın ve dövizin ise tarihi yüksek seviyelere gelmesi ile kendini enflasyona karşı korumaya almaya çalışan küçük yatırımcılara çeşitli spekülasyonlarla küçük şirketlerin hisselerini aldıran bu organizatörlerin 2 aylık süreçte büyük servet sahibi oldukları kazandıkları parayı şu anda ucuz olan gayrimenkul ve lüks otomobillere yatırdıkları borsa çevrelerinde konuşuluyor. Rahim Ak'ın yazısı :
https://www.haberturk.com/yatirimcil...681230-ekonomi
Ziraat katılım endeksi hisse senedi fonunu araştırayım dedim. Kendi oluşturdukları endekse göre yatırım yapıyorlarmış. Böyle bir yazı var;
Ziraat Portföy Katılım Endeksi ( ZPYKAT ) ; Borsa İstanbul Yıldız Pazar, Ana Pazar ve Gelişen İşletmeler Pazarında işlem gören şirketler ile Kolektif Yatırım Ürünleri ve Yapılandırılmış Ürünler Pazarında işlem gören GMYO ve GSYO’ndan, A, B ve C listelerinde yer alan ve Katılım Bankacılığı Prensiplerine uygun hisse senetlerinden oluşan bir borsa endeksidir. Hisse senedi seçimi, Ziraat Portföy Araştırma Birimi tarafından Endeks Kuralları çerçevesinde yapılır. Buna göre, endekste faaliyet alanı faize dayalı finans, ticaret, hizmet, aracılık (bankacılık, sigorta, finansal kiralama, faktoring ve diğer faize dayalı faaliyet alanları), alkollü içecek, kumar, şans oyunu, domuz eti ve benzer gıda, basın, yayın, reklam, turizm, eğlence, tütün mamulleri, silah, vadeli altın, gümüş ve döviz ticareti olmayan şirketler bulunur.
Portföy Çeşitlendirmesi Nedir?
Çeşitlendirme, kayıp vermeyeceğinizi ya da güçlü kazançlar sağlayacağınızı garanti etmemekle birlikte; portföyünüzdeki risk ve volatiliteyi (iniş ve çıkışlar) azaltmanıza yardımcı olabilir ki, bu da olası kayıplarınızın şiddetini büyük ölçüde minimize etmenizi sağlar. https://konupara.com/yatirim/portfoy...si-nedir-7132/
Akıllı yatırımcı kitabında şunu diyordu min 10 maksimum 20 senet seçin ve bu senetler farklı sektörlerde lider olan düzenli kar açıklayan şirketler olsun f/K sı ve defter değeri düşük olsun...temettü versin kar payı dağıtsın...kaybetme şansınız çok azdır .... bana baya mantıklı geldi
Yatırım fonu açısından sepet yaparken yurtiçi hisse senedi fonu, yurtdışı hisse senedi fonu, altın fonu/altın olmazsa olmaz. Eğer faizler artarsa TL borçlanma araçları da düşünülebilir.
Çeşitlendirmenin çeşitleri de önemli.
Biri getirir öteki götürürse elde var sıfır oluyor.
O yüzden çeşitlerin birbirlerini sıfırlamamaları önemli.
Son dönemde şu rahatlık oluştu.
Eskiden faizler yüksekken başka enstüramanlara yatırım yaptığımızda faizde olsa şu kadar kazanırdık kıstası oluyordu.
Şimdi faiz okadar düştüki artık o stres kalmadı.
Nasıl olsa faizde kazanılmıyor artık
Başka neye yatırsak yıllık % 5 netten fazla getirir.
Yeterki tepeden girmeyelim.Ucuz neyse onu bulalım.
Bütün mesele ucuzu bulma da bitiyor.
Mesela gümüş ucuzdu oda uçuşa geçti.
Şimdi platin kaldı geride, onu inceliyorum.
Fon olarak bakarsak hangi fon ucuz kaldı, varmı ucuz kalan bir fon.
Myfinans üstadım hisselerde AL / SAT / NAKİTTE KAL / HİSSEDA KAL gibi bir platform var ve adı da Turkishbulls. Ama fonlarda benzer bir uygulama var mı acaba? Neye göre bir fonda alım noktasına geldiğimizi anlarız acaba? Bende halihazırda EIB, EIC, SUA, ZPG, ZPC, GMA, AFT, ve FNO ve TCD var. Sizce dengeli bir fon gibi duruyor mu acaba?