inşallah ters köşe yapmazlar bizi,yükseliş beklerken eldekinden de olmayalım da..
inşallah ters köşe yapmazlar bizi,yükseliş beklerken eldekinden de olmayalım da..
usd faiz daha fazla oldugndan euro-usd yapmak cok mantıklı ,her banka yapıyormu bunu peki ?
Alternatifbank 250k e kadar 12,75 32-60 gün için
Moody's 13 Türk bankasının kredi notunu düşürdü, görünüm negatif
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 13 Türk bankasının kredi notunu düşürdü. Görünüm ise negatif
https://m.bloomberght.com/moody-s-13...egatif-2264430
Arkadaşlar Aktifbankta gece bono satıp döviz alımı yapan oldu mu? Bunu yapabiliyor muyuz? Bilen var mı?
Onlarca ekonomist yorumu izlemişimdir , okumuşumdur. Sanki söz birliği etmişçesine reel faizden bahsederken asla stopajı hesaba katmıyorlar. Herkeste algı sanki mevduat faizi olduğu gibi cebe giriyor.
Oysa %10 faizde bile bir buçuk puanının vergiye gittiğini her ortamda söylemek lazım bence, her ortamda, her youtube videosunda, her twitin altında, bilseler de her fırsatta ısrarla hayır kardeşim reel faiz o değil, bir de stopaj var demek gerek.
Bütün analiz ve yorumlarını bu yanlış üstüne kurguluyorlar ısrarla.
Benim icin ne hüzünlü bir yatirim hikayesi oldu TL. Paramizi ezdiler resmen..
TL faizi ile dolara eş bir getiri elde etmeye raziydim halbuki..
Arkasinda duramadiklari parayi bastilar, su an kisi basi gelirimiz Çin'den bile düşük.
2018'deki kriz KGF'den sonra geldi ve hic ders alinmamis ki, bu yil gene dünyada en cok parasal genislemeyi gene biz yaptik.
Bizim mevduatlar beleş kredi olarak dagitildi, krediyi alanlar ne alsa kar etti hep. TL birikim yapan ezildi ve ezilmeye devam ediliyor..
Neyse, bunlari yazmak icin gelmedim,
eurobond fonda da biraz birikimim var ve
eurobond faizleri acayip yuksek, %5-10 arasi.. hem faiz gelsin hem de bu parasal genislemelerinden etkilenmemek icin eurobond fonlari düşünebilirsiniz. Sadece TR degil diger ülke eurobondlarina da yatırım yaparak cesit yapan fonlar var.
Sistem tasarruf edenleri sögüşlemek üzerine kurulu.!!
Boşunamı açtılar..!!
Alış veriş merkezlerini
Kredi kartlarını boşunamı dagıttılar.!!???
Üretmeden tükettirdiler.!!
Artık bıçak kemige dayandı.!!
Sonuç:Hiper enflasyon.!!
Bu borç sarmalında yine mevduatçıyı gögüşleyecekler.!!
Gece gündüz karşılıksız para basıyorlar.!!
Döviz rezervleri ekside.!!
CDS Ülke riski çöp seviyesinde.!!
Bankalar, şirketler, bireyler borç batağı sarmalında.!!
Şimdiye kadar tüm bildiklerinizi unutun.!!!
TL bazındaki tüm mevduatları..!!
Dondurma gibi erimeye devam ettirecekler.!!
Eskiler bilir 1994 de 3 aylık %50 net mevduat faizleri vardı. 2001 de gecelik %2500-5000 mevduat faizleri vardı. Bunların hepsini gördük. Bundan sonra ne göreceğiz Allah biliyor.
https://pbs.twimg.com/media/Eh4YxK_X...png&name=small
Arjantinde resmî döviz kuru ile tezgah altı kur makası.!!!
*Creditwest Faktoring A.Ş. 21.09.2020 tarihinde % 14,5 basit faizle
72 gün vadeli 10 Milyon TL nominal (talep gelmesi halinde limit* dahilinde artırılabilir) tutarında finansman bonosu ihraç edecek.
*Talep toplama tarihleri 17 Eylül Perşembe ve* 18 Eylül Cuma 2020* olup, ihraç tarihi 21 Eylül 2020'dir.
İhraç Büyüklüğü 10 Milyon TL Nominal
Talep Toplama 17 Eylül - 18 Eylül 2020
Vade Başlangıç 21 Eylül 2020
Vade Sonu 2 Aralık 2020
Gün Sayısı 72 Gün
*(kap haberi)
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bütün Faktoring şirketleri:
yasal çek,senet mafyasidir.!!!
Uzak durun.!!!!!
Bu yüzden asla full tl kalmamak lazım 2017 yılından beri hep elimizde üçte bir oranında döviz tuttuk,birkaç defa al sat denedik ama hiçbir zaman dolarsız kalmadık hala hükümet değişmediği sürece bozmayacağım sigorta niyetine döviz var elimde,1 yıldır da kademli fiziki altın biriktirmeye başladım,ocak ayında 1.05 tüketici kredisi çekip 135 bine araç aldım şimdi 200 bin oldu,geri kalan param da hep mevduat faizi ya da ppf'de durdu.güzel bir söz vardı tl riski alacağıma dolarda terste kalırım daha iyi.
Fibabanka 13 diye mesaj gönderdi
TCMB: KONUT FİYATLARI TEMMUZ'DA YILLIK %25,8 ARTTI, ÖNCEKİ %25,7
İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARI TEMMUZ'DA YILLIK %22,5; İZMİR'DE %28,6; ANKARA'DA %25.3 ARTTI.
------------------------------------
Oh ne güzel... Biraz da buradan kaybettik... Birikim pul oldu resmen... Boşuna uğraşmışız...
Köye yerleşip bütün bu parasal mevzuları bir yana koyarak domatesle, biberle, patlıcanla uğraşmak lazım...
60 gün geçerli diyor ama boşta kalan kısmını sormadım üst limit 500 k diyor
Hersey artiyor...füze gibi...
Artmayanlar; enflasyon ve işsizlik !!!!
Bu kadar yazabiliyorum....bundan sonrası saglığim için tehlikeli...!!!!!SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkes biliyor geminin su aldigini...
Ve kaptanin yalan soylediğini....SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ekonomi beyaz eşya otomobil ve konut üçgeni etrafında dönüyor bu üçlünün satışları biraz kesildi mi hemen bu üç sektör temsilcilerinden homurdanmalar başlıyor hoppp hemen faizler iniyor kredi vadeleri artıyor ve bu üçlü uğruna tüm ekonomi enflasyon dolarizasyon darbesi yiyor bu döngü yıllardır devam ediyor
Fiba kiraz hesap bu günlük yani tahminim 10 bin TL boşta kalır 500 bine
$ 7.5061 ..
Rekabet tüm hızıyla yolda :he:
ne rekabetmiş arkadaş bitmiyor !
Otomobil çok fena darbe aldı derken???
Clio'lar, i20'ler falan 160bin'lerdeydi son baktığımda... Sonra bakmayı bıraktım tabii...
Aylık 5binlik gelirlerle 160bin'lik başlangıç düzeyindeki araçlara gözünün yaşına bakmadan saldıranlar oldukça bir şey değişmez...
Olan maalesef harcamasını bilmeyene ve önce finansal güvenliğimi sağlayayım diyene oluyor...
500 bini 3 veya 4 bankayami bolerdin
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saglam bi asi haberine ons 1500gram 400 e gider
YTD.
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Face haber çok piyasada..!!
Ben verilere bakarım.!!!
Dünyada basılan paraya bakarım.!!
Şişirilen balonlara bakarım.!!
Batık kredilere bakarım.!!
Pandemiye bakarım.!!
Kısaca.!!!
Panik yapmadan yoluma devam ederim.!!
Tüm göstergeler altının lehine.!!!
Kararımı uzun vadeli bakarak veririm.!!