Arkadaşlar OSD içeriğinde fakat daha iyi getirisi olan bir fon varmıdır? Birde OSD faiz artirimlari olacaksa yakın gelecekte getiri artışı saglarmi?
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Arkadaşlar OSD içeriğinde fakat daha iyi getirisi olan bir fon varmıdır? Birde OSD faiz artirimlari olacaksa yakın gelecekte getiri artışı saglarmi?
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben yatırım fonunu topluca almak değil, günlük ve istikrarla biriktirmek istiyorum.
Ama bu NNF , kendince reklam stratejisi mi yapıyor ''tükendi '' diyerek ( biz çocukken pazarda kiraz satardık, son 2 kilo diyince anında satılırdı, kapış kapış gidiyor vs. gibi ) bilmiyorum ama sürekli twitterde bugün de pay tükendi vs. yazıyor.
Hiç hoşlanmadığım hareketler. Henüz 10 günlük fonsun altı üstü.
5 yıldır düzenli hem de senden çok daha iyi performans gösteren hisse fonlar var. Bu hareketlerin anlamı nedir ki ?
NNF'yi portföyümden çıkaracağım yarın. Diğer hisse fonlarıma böleceğim.
arkadaşlar
hisse fonlarından stopaj yok diye biliyorum ama AFT VE YAY için stopaj kesiliyor mu?
NNF için, tefasta günlük max alış satış 500.000 olarak kota konulmuş.
Sanırım bu adet miktarı, 500.000 x son fiyat(0,898518) =449.259 tl. İzahnamelerde genelde yazar, bu miktarın üzerine %10/20 marj konulabilir vs gibi , yaklaşık 500.000 tl alım gelince kapanıyor, tabiki şimdilik fon yeni diye böyle bir kota uyguladıklarını düşünüyorum. Miktarı arttırırsalar, yada bu kotayı kaldırırsalar, ileride"tükendi" ifadesiyle karşılaşılmaz.
Ben de sizinle aynı düşüncedeyim.
Hedef'in diğer fonlarına bakarak, Tefas'da NNF fonu aktif olduğu gibi cüzi miktarda alım girmiştim.
Twitterdaki popüler birinin yönettiğini sonradan öğrendim.
Bu kadar reklam işi bana da hoş gelmedi.
Satış vermiştim pazartesi günü.
Bunların dışında overdiversification da hedeflerimize ulaşmamızı engelleyebilir.Bu konuda denge çok önemli.
Saygılar.
O tek alış emrinde girilebilecek maksimum değer diye biliyorum ben. 500.000 erlik 2 emir peş peşe girebiliyor olması lazım mesela.
Fon sahibi tarafından ayarlanan başka bir günlük limit var. Atıyorum bugün 3M dan fazla para istemiyorum diyebiliyor.
Emirler giriş sırasına göre isleniyordur muhtemelen, almak isteyenler erken giriş yapmayı deneyebilir
Muhtemelen sizin dediğiniz doğrudur.
Aes fonun sayfasında da böyle bir durumla ilgili açıklama var;
"Bilgilendirme: Yoğun talep ile pay sayısının, üst limite ulaşması sebebiyle, yeni alım talimatları, fondan çıkış olması durumunda gerçekleşebilmektedir. Yatırımcılar fona giriş sırasında pay sınırı mesajı almaları durumunda, daha düşük miktarlarda talep göndermeyi deneyebilir ya da aynı gün saat 14:30 sonrası ve ilerleyen günlerde tekrar talep göndermeyi deneyebilirler."
https://www.akportfoy.com.tr/tr/fund/AES
Fon yöneticisi Yaşar Bey Twitter'da sevilen ve saygı duyulan birisi, eskiden Spk yasakları yokken sosyal medyada temel analizini yaptığı hisseleri alanlar çok iyi kazandı. Ben de dahil olmak üzere çoğu kişi onun fon yönetmesini uzun zamandır bekliyorduk. O yüzden fona gelen talep nbeni şaşırtmadı.
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...nedi-yogun-fon
Fon müdür / yöneticileri arasında Yaşar bey diye biri yok?
Performans dışı bir durum ama beni sahsi olarak düşündürten bu fona Twitter sayfası açılmış ve resmi logo mu ne olduğunu anlamadığım bir şekilde Türk bayrağımız konulmuş oraya. Resmi olamaz çünkü bayrağımızı anca yasa ile izin verilen kurumlar logosunda kullanabilir
Daha once vatan millet sakarya diyenlerin malum çarşaf çarşaf SPK cezalarını okuduk. Etik olarak kendilerini kanıtlamadan yatırım yapmak istemiyorum.
Adamlar banka banka fonun nasıl alınacağını anlatmış, daha doğrusu anlatanları paylaşmış :kahkah:
Altın bugün üzecek. 15-16 arası 1950-1960 arasıydı ons. Şu an 1942.
Fonların işleyişi ile ilgili aklıma takılan bir sorum olacak. Mesela X Yatırım şirketi, X Hisse fonu/Serbest fon vb kuracak. İzahname hazırlayıp yayınlayıp onay aldıktan sonra X Yatırım ortakları ilk işlem günü, örneğin 10 Milyon TL ile izahnamedeki yatırım araçlarına yatırım yapıp, bunu atıyorum 1 milyona bölüp (1 birim fon =10 TL olacak şekilde) TEFASta satışa açıp işleme başlayarak, yatırımcılara satışa mı başlıyorlar?
Eğer böyle ise mesela yatırımcıdan diyelim 750 bin adet talep geldiyse, 250 bin adet kendilerinde kalıyor ve gün be gün fonları satıp alarak ilk koydukları 10 milyon TL'yi geri mi alıyorlar? Yani fonun başlangıcındaki ilk 10 milyon ortaklara geri dönüp sonra şirket yönetim ücreti ile devam mı ediyor.
Bunu şunun için soruyorum, Hedef Yatırımın ve bazı diğer yatırım firmalarının fonlarında %500'lere varan getiriler var, bu adamlar bu işi bu kadar iyi biliyor ise, niye kendi paralarıyla kendileri kazanmıyor da millete satıp ortak ediyorlar, onu merak ediyorum.
Fonlar gram altin fiyatina bakiyor diye biliyorum.
Gpa;+ 0.82
EIB gun sonu değeri kac acaba?
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa1 aydır patinaj çekip duruyor.aşağı salacak gibi .yakında 2. Dalga endişesi başlar kafasını kaldıramaz.
Gta: -0.74
Mac +0,43
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eib bir ppf fonu kadar getirmiş bugün %0,02
MERKEZ BANKASI AĞIRLIKLI ORTALAMA FONLAMA MALİYETİ %10,16 OLDU (ÖNCEKİ %10,15)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Exel tablosunu kim düzeltebilir.
Güneş Sigorta'nın ismi ve BİST kodu değişmiş. Yeni isim Türkiye Sigorta, BİST kodu TURSG
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...ye-sigorta-a-s
Kamu bankalarının sigorta şirketleri tek çatı altında toplanmış.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=PPZ
Azimut ppf çıkarmış. 6-7 gün önce. Gözünden kaçanlar vardır.