Karikatürde nü çalışması var.
Printable View
İlginç,
Harvey Organ bence J.P.Morgan gümüşü Çin adına stokluyor diyor..
Altın'ın mürüvvetini görüyoruz Gümüşün mürüvvetini de görsek de gözümüz açık gitmesek.!!
https://www.silverdoctors.com/silver...et-any-silver/Alıntı:
AND YET, WITH THE EXTREMELY HIGH EFP ISSUANCE, WE HAVE A CONTINUAL LOW PRICE OF SILVER DESPITE THE ABOVE HUGE DEMAND. TO ME THE ONLY ANSWER IS THAT WE HAVE SOVEREIGN (CHINA) WHO IS ENDEAVOURING TO GOBBLE UP ALL AVAILABLE PHYSICAL SILVER NO MATTER WHERE, EXACTLY WHAT J.P.MORGAN IS DOING. AND IT IS MY BELIEF THAT J.P.MORGAN IS HOLDING ITS SILVER FOR ITS BENEFICIAL OWNER..THE USA GOVERNMENT WHO IN TURN IS HOLDING THAT SILVER FOR CHINA.(FOR A SILVER LOAN REPAYMENT)
Sn. Meteposta gümüşü nereden almamızı tavsiye edersiniz?
ONEPLUS A6010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fiziksel külçe gümüşü almanın tek yolu İSTANBUL KAPALIÇARŞI daki NADİR veya IAR ın toptan satış mağazalarıdır. Türkiye de başla kolay ve düşük marj yöntemi yoktur. Diğer bütün yöntemlerde yüksek kar marjı var maalesef kar etmeniz mümkün değil.
Bunun haricinde dijitalde nispeten fiziki karşılığı olan 2 alternatif var; FINANSNANK ın GMSTRF adlı borsa hisse fonu veya KuveytTürk ün vadesiz gümüş hesabı. Ben sadece bu 2 sini ara ara alsat için kullanıyorum. Başlangıç için GMSTRF isimli hisse senedini alıp satarak öğrenmeye başlayın. Sonra KuveytTürk de hesap açarak alsatlara devam edebilirsiniz.
TEB ve TFKB de vadesiz gümüş hesapları var ama tavsiye etmem, çünkü fiziki olarak hiçbir karşılığı yok. Kötüsü gelirse havanızı alırsınız.
İslam Memiş bulabilirseniz fiziksel altın ve gümüş alın diyor. Daha çok gümüş alın diyor. Kapalıçarşı açılsa da gitsek toptan fiyattan külçe gümüş alsak.
https://youtu.be/r-1eSKI2jEs
Doların altında bağının koparıldığı ve sınırsız ve karşılıksız para basılarak parasal sistemin çivisinin çıktığı yıl 1971 yılı. 1971 yılına kadar doların üzerinde "on gold in on silver" yazılıydı. Bu tarihten sonra" God we trust" yani biz Tanrıya güveniriz yazıldı.
Altın ve gümüş yeni parasal sistemde mutlaka yeniden rol alacaktır.
PARDUS LİNUX kullanın güvenli olun. Vücudunüza mikroçip takmak isteyenlere dur deyin.
https://www.pardus.org.tr/haberler/s...nmaya-basladi/
IMF Başkanı Kristalina Georgieva, korona virüsü salgınının tüm dünyada "2008 küresel mali krizinden çok daha kötü ve benzeri görülmemiş" ekonomik krize yol açtığını söyledi. Georgieva "Dünya karanlık bir dönemden geçiyor.
https://www.gazeteduvar.com.tr/ekono...ze-neden-oldu/
Tüm dünyada işsizlik her geçen gün katlanarak artarken, dükkanlar ve şirketler kapalıyken, real ekonomi felç olmuşken, bu sıkıntılı ve acıklı sürecin daha ne kadar süreceği bilinmezken kimse ekonomilerde uzun süreli ve anlamlı bir yükseliş beklemesin.
Yıllardır beklediğimiz büyük kriz maalesef gelmiş bulunuyor.
COVID-19 senaryosu nasıl hazırlandı?
https://www.milligazete.com.tr/makal...sil-hazirlandi
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 12 Mart 2020 tarihinde COVID-19’un pandemik (salgın) hastalık olduğunu ilan etti. Ancak salgın hastalık halinde enfeksiyon sonucu ölümlerin % 12’den fazla olması beklenir. Bu Avrupa’da % 0,4 civarında, İtalya ise istisna (% 6). Çin’de ise Mart başında % 3 civarında iken oldukça düştü. Akla şu soru geliyor; hastalığın pandemik olmasına kim karar verdi? WHO, muhtemelen emirleri yukarıdan alıyor, sanmayın Trump’tan, dünyayı nüfusu azaltarak kontrol etmek isteyen tek dünya düzeni kastından. Bu karar, yıllardır hazırlanıyordu ve Ocak 2020’de Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) kapalı kapılar ardında şekillendi. Bu kapıların arkasında Bill Gates, Aşı Geliştiren Eczacılar Birliği (GAVI), Rockefellers, Rothschilds ve diğerleri vardı. Bill Gates zaten yıllardır on yılda on milyon insanı öldürecek bir virüsün duyurusunu sözde insanlığı uyarmak adına yıllardır yapıyordu. Karar, ID2020 gündemini uygulamaktı.
WHO’nun kararından sonra diğer adıma geçildi; polis ve/veya asker gözetiminde aşı üretimi için baskı yapılması. Bunu reddedenler cezalandırılacaktı. Bu zorlama aşı, büyük ilaç, oyunun aracı idi; bu kokteylin içine ne konacağına onlar karar vermişti, belki yavaş ölüm ya da birkaç yıl sürecek başka bir süreç. Bu aşı belki gelecek nesilleri de vuracak, beyinlere zarar verecek, kadınların doğurganlığını önleyecek ama amaç nüfusu azaltmak. Belki birkaç yılda daha bu virüsün nerden geldiğini bilemeyeceğiz ama bu virüsü üretebilecek seviyede teknolojiye sahip biyo-savaş laboratuvarları sadece ABD, İngiltere, İsrail, Kanada ve Avustralya’da var.
Totaliter bir dünya devleti peşinde olanlar ID2020 Gündemi kapsamında planlarını uyguluyorlar. Küresel finans hegemonyasının zorlama aşı, nüfus azaltması ve herkesin topyekûn dijital kontrolü ile uyguladığı ID2020, tek dünya devletine giden yolda önemli bir dönüm noktasıdır. Kamu ve özel şirketlerinin ittifakı olarak bilinen ID2020 içinde BM ajanslar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da var. Bu aslında genel aşı kullanımı için bir dijital kimlik tanıma programı. Bu program sözde doğumundan itibaren hem doğum hem de tüm aşıların kaydedildiği biyo-metrik ağ ile dijital kimlik oluşturuyor. GAVI, kendi web sayfasında herkes için bağışıklık oluşturmak üzere kamu ve özel sektör ortaklığı olduğunu söylüyor. WHO tarafından desteklenen GAVI, gerçekte ilaç endüstrisinin devlerinin arkasında olduğu bir manivela.
Sadece altın fiyatlarının konuşulduğu bir başlık var mı?
Bu başlığı takip ediyordum ama özellikle virüs ortamıyla beraber iki mesajın biri yok çipti yok illuminatiydi 3. Sınıf komplo teorisi okumaktan içim şişti.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Günaydın değerli üstadlar altın trenini kaçırdık diyebilir miyiz?
Saygılar
Kapalıçarşı açılınca NADİR veya IAR mağazalarından toptan fiyata gidip alabilirsiniz. Fiziksel altın almaya gayret edin.
En kötü belki KuveytTürk ten de alabilirsiniz.
Haftasonu bu kitabı okuyun, online ücretsiz.
KÖLELER VE EFENDİLER
https://www.hamzayardimcioglu.com/20...-ve-efendiler/
Küçük yatırımcılar TEFAS üzerinden ZİRAAT KATILIM ın TCA isimli Altın katılım fonu alabilirler.
Bunun fiziki karşılığı var. Her ay azar azar alıp biriktirebilirsiniz. Alım satım valörü T+1.
Ziraat batarsa zaten Türkiye batar. Fizikiden sonraki en sağlam yatırım, Ziraat TCA Altın fonu bence.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TCA
Birde kuveytturk un TEFAS Altın fonu var. Onunda fiziki karşılığı var.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=KZL
Altın ve Gümüş ideal portföyü toplam paranızın %50 si civarı olabilir. Ben biraz abarttım %95 lere çıktım. Benim gibi yapın diyemem. Herkesin risk algısı farklı.
Gümüş için küçük yatırımcı arkadaşlar Borsadan GMSTRF fonunu alıp satabilirler.
http://www.gumustr.com/gumus-fonu-fon-bilgileri
Gram altın 350 tl, dolar tl 6.73 de, ons altın 1617. Bu dönemde sağlıktan sonra parayı korumakta çok önemli. Bu ortamda gram altın hayat kurtarır bence. Zaten iyi günlerde bile yıllardır rallide.
Borsalarda 2008 de olduğu gibi düşüş zamana yayılacak bir düşüş olacaktır. 2008 de borsamız 1 yıl içinde 58 binden 20 bine düşmüştü. Borsanın daha baya bir zamanı var bence.
Bill Gates insan vücudu üzerinden dalgalarla ve hareketle üretilen kripto para patentini aldı. İnsan vücuduna mikroçip takma konusu artık komplo teorisi değil. Gerçek.
WO2020060606 - CRYPTOCURRENCY SYSTEM USING BODY ACTIVITY DATA
https://patentscope.wipo.int/search/...&tab=PCTBIBLIO
Erkan Öz gram altın için 5000 dolar demiş.
Olur mu bence olabilir 5 yıl içinde.
https://youtu.be/oPdYO8Z89rg
Benimde %95-%100 arasında gidip geliyordu, bu virüsün borsaya etkisinden sonra altın agirligim %80-%85 lere geriledi. Ben Türkiye gibi malesef yüksek enflasyon kültürü olan ulkelerde altının en az yüzde 50 olması gerektiğine inanıyorum. Ama muhtemelen o kadarda indirmem, hatta indiremem.Likit tarzı yatırımlar icin altinin portfoye oranı bende en düşük %75 olur daha aşağısı bende olmaz.
Gram altında 5000 TL, 5 yıl içinde olma olasılığı çok yüksek. Yeter ki şu türev piyasası önce bir çöksün. Kağıt üzerinden yani dijital ortamda sınırsız altın satışları bitsin. Fiziki altın gerçek değerini bulsun.
Ey yurdum insanı,
yetkiyi verdin 17 yılda DışBorç/Milligelir oranı ikiye katlandı emme büyüme hızı hiç değişmedi.
Şimdi DışBorç oranı eskiye dönerse büyüme hızı yine değişmez mi sanıyorsun...
O öyle değil işte, baş aşağı gidecek...
Altına odaklanmışken gümüşüde gözden kaçırmamak lazım. Çünkü JP Morgan, son beş yılda elindeki gümüş pozisyonunu inanılmaz bir hızla arttırdı.
2012 yılında 5 milyon ons gümüşü olan JP, 2015 yılında 55 milyon ons seviyesine çıktı. 2019 Eylül itibarıyla da 153 milyon onsa çıktı.
JP Morgan gümüşte operasyonu yaparken, dikkat edildiyse, gümüş fiyatları yukarı hareket yapmadı. Hatta tam tersi Altına göre hep değer kaybetti. Altın/Gümüş rasyosuna göre gümüş yatırımı altına göre çok daha cazip duruma geldi.
Ben hala fanatik altıncıyım oda ayrı konu tabi.:yes:
Altın sertifikası Hazinenin ALTIN kağıdı demek. Hazine iflas etmedikçe Eurobond gibi karşılığı var demek.
Diğer dediğin şey ise sanal altın. SGLD diye geçiyor fon KAP açıklamalarında, yani fiktif sanal vadesiz Altın mevduatı. Bana inanmıyorsan ara sor Pazartesi ilgili fon yöneticilerine.
En garanti Altın fonu içinde Hazinenin Altın sertifikasının bol olduğu fonlardır, yani TCA ve KZL dir. Ayrıca kamu kurumları devlet batmadıkça batmaz, hatta devlet batsa bile Ziraat batmaz.
TCA ya KAP tan baktım taze. En riskli bölüm SGLD yani vadesiz ALTIN hesabı. Çünkü bunun resmi fiziki karşılığı olmayabilir. TCA da bu oranın %20 altında olması çok iyi.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/825354
Vadesiz ALTIN katılım hesabı oranı %19 civarı
I - ALTIN VE DİĞER DEĞERLİ MADENLER Nominal Rayiç Değer Oran (%)
1 SGOLD995 - 0,9950 100.000 32.390.248,20 19,383257
%1 civarsı Vadeli Katılım TL hesabı var.
Z - Satış Vaadiyle Alış Nominal Rayiç Değer Oran (%)
1 02.03.2020 2.263.534 2.263.533,82 1,354564
HAZİNE nin ALTIN sertifikası oranı yaklaşık %80. Bu sertifikaları incelersen bunlar hazinenin ALTINa ALTIN olarak verdiği resmi devlet ALTIN kira sertifikaları. Hazine iflas etmediği sürece bu kağıtların karşılığı devlet hazinede o kadar ALTIN tutmak zorunda fiziki olarak.
O - KİRA SERTİFİKASI KIYMETLER Nominal Rayiç Değer Oran (%)
25.03.2020 TRDBRKT32021 1.500.000 1.531.082,30 0,916244
18.06.2021 TRD180621T15 59.700 19.537.643,01 11,691888
03.03.2020 TRDHVKA32020 5.700.000 5.988.405,57 3,583634
17.09.2021 TRD170921T13 75.620 24.860.380,73 14,877167
09.03.2020 TRDABVK32015 4.400.000 6.538.598,00 3,912885
24.02.2021 TRD240221T11 162.185 52.921.914,44 31,669997
31.01.2022 TRD310122T12 64.675 21.072.454,87 12,610364
Yahu agalar hıc mi iyi birşey yok, arada ıyı haber verinde nefes alalım.. :).. Mesela bır ıkı aya hasta sayılarının zirve yapacağı söyleniyor akabinde oranlar düşecek ve pıyasa bunu fıyatlayacak diyenler var, ve çıkan paranın da borsalara gireceği söyleniyor.. Hatta yaz sıcaklığı ile beraber sıddetlı sıcaklıkta bu vırusun dayanamayabileceği gıbı komplo teorilerı var ne dersınız .. Nefes alsa yeter yanı:).. Borsanın da kısada petrol fiyatlarının yulselmesı ile beraber bir 100 bin yapabileceği söyleniyor olmazmı hacılar..
Ayrıca şöyle bir durumda yok değil, devletler çalışmak durumunda hıcbır devlet sürekli vatandaşına bakamaz malum... Yanı bu sürecin sürdürülebilir tarafı yok, 8 milyarlık dunya nufusunda 1 milyon insan enfekte olmuş deniyor 10 milyon insan enfekte olsa ne olur kısa vadede.. Devletler uretır en mukemmel koruyucu maskeleri her türlü faaliyetine devam eder.. Bence biraz hazırlıksız yakalandık surece zamanla alışacaktır insanlık bu duruma işin psikolojik bir yonude yok değil, insanlar
panik ortamına suruklenıyor..kaldıkı bır ıkı ay sonra insanları evlerinde tutamazsınız..
Analitik yöntemlerle karışık bir olay çözümlenirken sorulacak ilk soru şudur;
BU OLAYDAN KİMLER UZUN VADEDE MENFAAT SAĞLAYABİLİR?
Devletlerin hepsi havlu attı ve ayvayı yediler.
Dünyada kimseye bağlı olmayan tek yer ÇİN.
Çin deki varlıkların çoğu ise Rothschild Rockefeller gibi ailelerin.
Dünya çöküyor ama ÇİN bu olaydan neredeyse hiç etkilenmedi, ÇİN de hayat normale döndü bile. Çin takır takır çalışmaya başladı.
ABD ve AVRUPA çöktü. Dandik bir maskeyi bile üretemediler! Bir daha toparlanmaları mümkün değil. Parçalanacaklar. Çin bağımlılığı işlerini bitirdi bu krizde.
Peki ÇİN gelecekte en büyük süper güç olacaksa, ÇİN neden bu Rothschild Rockefeller gibi ailelerin kontrolüne geçti, bu Rothschild Rockefeller gibi aileler varlıklarını ABD den ÇİN e neden taşıdılar, ne yapmak istiyorlar?
Konu para değil, zaten trilyonlarca $$$ servetleri var. Peki bu aileler Paranın ötesinde neyi hedefliyorlar?
Bunların yayın organları başta NETFLIX ve THE ECONOMIST. Netflix deki diziler filmler boşuna çekilmiyor.
Altinin dolara karsi deger kazanmaya baslamasina bjraz daha olabilir. Altin etf miktari tarihi miktarinda ama fiyatlar artmiyor. Sebebi bence talebi sunu olarak kagit altinla kapatiyorlar. Avrupali yatirimci fiziki altin istemis 3 ay sure vermisler. Suan neden yukseltmedikleri kagit altini cogaltarak baskiladiklarini bileiyorum mantikli bir yorumum yok olan varsa yorumlarsa sevinirim.
Bence altinin yaninda fiziki gumuste olmalidir. Asil oyun gumuste oynanacak ama ne zaman belirsiz. Kimisi diyor jp morgan cin icin topluyor. Kimisi rochefellar icin diyor. Kim olursa olsun bir sey biliyor veya yapacak bu kadar alabiliyorsa oyunu oynayan degil oyunu oynatanlardan belli.
İlerleyen zamanda kağıt para sistemi çökecekse ve çok eski tarihlerde olduğu gibi kıymetli maden sistemine geçilecekse, altının yanında gümüşün de öneminin artması beklenebilir.
Tüm dünyada kağıt paraların ortadan kalktığını düşünelim. Belki önce trampa sistemi işler. Ben sana 10 yumurta veririm, karşılığında sen bana 1 kilo peynir verirsin. Ama çok taraflı ve çok ürünlü alış verişlerde trampa sistemi pek çalışmaz.
Bu durumda yine tüm dünyada ortak kabul görmüş bir para sistemine ihtiyaç olacak.
Bu kıymetli maden para sistemi veya kripto para sistemi olabilir. Kripto parayı yine diledikleri gibi basabilecekleri için kağıt para sisteminden bir farkı olmaz.
Kıymetli madenler (altın,gümüş, .....) alım güçlerine göre kategorilendirirler. Misal;
1 sikke altın = 400 dolar
1/2 sikke altın = 200 dolar
1/4 sikke altın = 100 dolar
1 sikke gümüş = 10 dolar
1/2sikke gümüş = 5 dolar
........
Karşılıklarını dolar yazdığıma ve rakamlara takılmayın. Demek istediğim bu veya buna benzer bir sisteme geçilecekse, fiziki altının yanısıra fiziki gümüş de önem kazanacaktır.
Oyun kurucular daha değerli olduğu için altında planladıkları operasyonu tamamladıklarında sıra gümüşe gelebilir.
Tabi saçmalamış da olabilirim bilemiyorum.
Selamlar.
Şu anda fiziki gümüş bulmak mümkün değil. Bulunabilen gümüş fiyatı da nerdeyse spot piyasanın 2 katı.
Fiziki gümüş kıtlığı oluştu. Maalesef artık satın alıp kar etmeniz kolay kolay mümkün değil.
Olur da kapalıçarşı Nadir veya IAR ileride açılırsa elinizdeki tüm kağıt parayı satıp alabildiğiniz kadar 1KG külçe gümüş alın saklayın üzerine oturun.
Faiz haramdır diyen sayın halkımıza DışBorç da haramdır dedirtebilsek işimiz tamamdır hocam.....Alıntı:
Özgür Demirtaş
Sadece BORÇ ile büyümeye sözüm:
Kanatlar senin değilse Yükselme.
Bugünlerde bu daha iyi anlaşılacak...
Bu hafta içi ons altında yatay seyir devam edebilir. Etf tarafında yoğun altın alışlarına rağmen ons altın yatay seyretti geçtiğimiz hafta içi. Fiziki altın teslimatı zaten yapılamıyor 3 haftadır. Piyasalarda fiziki altın yok. Altın madenleri, rafineriler işlemiyor, teslimat yok.
Bu hafta içi Dolar TL de ilk hedefler 6.80, 7.00 ve 720 gibi görünüyor. Aşağı rakam veremiyorum çünkü dolar tl yi aşağı düşürebilecek bir gelişme görmüyorum kısa vadede. Arada geri çekilmeler olacaktır, (oluyorda) sonra yukarı hareketine devam edecektir diye düşünüyorum.
Bu hafta içi gram altıncıların kaybı olmaz gibi görünüyor. Ons altın tarafında fiyata yansımasada alışlar güçlü. Dolar TL keza çok güçlü görünüyor. Gram altında risk görmüyorum kısaca. Hele orta ve uzun vadeciler için sığınılacak en güvenli liman bence.
Ekonomik olarak sıkıntıya giren ülkelerin MB'ları altın satışına başlarlarsa durum ne olur acaba?
Bu kriz ortamında onlar için son çare eldeki altın rezervlerinin bir kısmını satmak olabilir.
Yüklü miktarlarda satış olursa ons gerileyebilir bir süreliğine.
Bak burası çok önemli;
Zidik yarışına girdin de eline ne geçti!!
İlaç niyetine kullanacağın rezervlerini beleşe dağıtmış oldun..
Damada emanet döviz ve altın verenler kabak sizin başınıza patlamasın!Alıntı:
Sonuç gerçekten de muhteşem oldu. Con Ahmet makinasından Şubat sonuna kadar 59,1 Milyar dolar rezerv satışı yapıldı.(Ek-1) Bugün itibarıyla bu tutarın 65 Milyar doların üzerine çıkmış olması çok muhtemel.
https://www.paraanaliz.com/2020/yaza...-oluyor-45472/
Gram altın fiyatları yeni haftaya rekorla başladı. Dünyada finans piyasalarında şu algı oluştu, bu virüs hız kaybediyor ve 2 ay içinde bu iş bitecek. Borsalar olumlu ama real sektör felç oldu. Borsalar düştüğü yere tekrar çıkamaz ama altın daha çok yeni rekorlar kıracaktır.