kutmanın aklından geçeni kendisi bile bilmiyodur.
Printable View
Toprağım
aşı işini ne yaptın?
Yoksa dünyaya benden sonra mı teşrif ettin
en yaşlınız ben miyim yaw
üzüldüm şimdi.
Dayılarından birisi eniştem
Kırgınlığım için bir çok sebep varda borsacı olduğum için kumarbaz gözüyle de bakıyorlar
(ama bankalardan alabileceği kredilerin hiç birisini sektirmez faiz öder)
tabi para olarak başarı gelseydi öyle bakacaklarını sanmıyorum
Haluk
buradan hem sana hemde forumdaşlara anlatayım, onlara kırgınlığımın bir sebebi de bu
bir arkadaşın oğlu anaokulu öğretmenliğine yerleşebilmiş, sınıfta başka erkek olmadığı için bırakmış babası anlatıyor
benim enişte
vay anasını ola ne güzel okuldu okusaydı keşke diye hayıflanıyor
benim kızların daha neyi başardıklarını kafası basmış değil, tebrik de etmiş değil.
durum bu HALUK.
https://www.ntv.com.tr/turkiye/son-d...BUyCDuCV6esG2g
23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramımız kutlu olsun.
Hayırlı Cumalar.... :wave:
Cuma 'nın hayrı ve bereketi üzerimize olsun inşaAllah...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 'mız kutlu olsun.
Ben öyle çağırımın yapıldığını sizden duyuyorum
bireyler kendileri riskli gruplarda olduklarını düşünüyolarsa başvurunca değerlendiriliyor ve ona göre çağırılıyor diye biliyorum abi
Sizi neden çağırdılar?
Bize mahsus olan bi deyim vardı yazmıştım, hatuna sordum bu deyimi herkes bilir mi? ne yapıyorsun bilmiyor olabilir deyince sildim.
https://www.youtube.com/watch?v=84SivYGCwhI
Murat Çobanoğlu - Kiziroğlu Mustafa Bey
Ah onla sırdaş olaydım peh peh peh
Anadan 15 olaydım hey hey hey
Ben onla kardeş olaydım.
tamda bu yüzden kimseye eyvallahımız yok,el koyacakları hazinemiz kalmadı dışarda. aklına,gönlüne,emeğne sağlık Beratım... ben şahidim,ülken için en güzelini yaptın,zaten bu yüzden o kadar saldırıya uğradın kardeşim.
"TCMB ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, şu an olmadığı kadar iyi durumda. Türkiye'de rezervlerin yapısı değişti. Türkiye'nin yıllardır 120 ton altını vardı. 2019 ve 2020'de Türkiye'nin Merkez Bankası rezervlerinde 710 ton altın var.
TÜRKİYE'NİN ALTIN REZERVİ 720 TON
Bir başka önemli noktayı söyleyeyim. Türkiye'nin 120 ton altını yurt dışındayken, 2017-18'den sonra yurt dışındaki bütün altınları Türkiye'ye getirmişti. Türkiye'nin tüm altınları Merkez Bankası'ndadır. 120 ton olan altın 720 tondur.
Dahası 2017 zannedersem. Şimdi 'her şeyi açıklayın.' E devlet bu. Enerji Bakanlığıyla o günkü Berat Albayrak döneminde çok önemli bir şey yapılıyor. Türkiye'nin altın üretimi cevherden Merkez Bankası satın alması kararı veriliyor. Ve cevherden altın üretimin TL olarak TCMB rezervlerine alıyor. Şu an bu yıllık 50 ton, inşallah 1-2 yıl içerisinde 80 tona çıkacak.
Önümüzdeki hedef, rezervleri daha kalıcı, güçlü şekilde oluşturmak. Türkiye'de hem rezervlerimizi daha kalıcı hale getireceğiz, hem de üretimi, ihracatı finanse ederek daha iyi bir sistem oluşturacağız. 2003'e kadar rezerv yok. Şu an 90 milyar dolar brüt rezervimiz var. Rezervin açılımı da önemli. Yaklaşık %40'ı üzerinde Türkiye'nin kendi altın rezervi. 2003'ten sonra oluşan rezervler nasıl oluşmuş? Portföy girişleriyle, sıcak para girişleriyle. Kur düşük olduğu için döviz alım müdahaleleriyle oluşturulan bir rezerv var, 130 milyar dolara kadar çıkan. Yurt dışından gelen dövizlerin alım ihaleleriyle oluşturuyorsunuz bunu. Türkiye 2020'de de bunu yapmıştır. Şuraya gitmiş, bunun hesabına geçmiş; bu ifadeler doğru değil ve vatandaşımızı da yanlış yönlendiriyorlar."
MASUM TÜRKER DE "ALTINLARI BERAT ALBAYRAK TÜRKİYE'YE GETİRDİ" DEMİŞTİ
İki hafta önce çok çarpıcı açıklamalar yapan Eski Ekonomi Bakanı DSP'li Masum Türker katıldığı bir programda Berat Albayrak'ı hedef alanlara da yanıt vererek, "2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden birkaç ay evvel Türkiye yurt dışındaki bütün altınlarını ülkeye taşıdı. Bu çok önemli bir konu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışına karşı dik duruşunu, gücünü buradan alıyor. Devletimizin yurt dışında rezerv adı altında emanette parası yok artık. Bu milli olarak övünülecek bir durum." ifadelerini kullanmıştı.
acemi parada doğru yolu sonunda bulacaktır inşallah.....
Kripto para piyasası Thodex'te yaşanan vurgunu konuşurken flaş bir gelişme daha yaşandı. Kripto para borsası Vebitocin faaliyetlerini durdurduğunu bildirdi. MASAK, Vebitcoin hakkında inceleme başlatırken, banka hesaplarına bloke koydu.
Kripto para borsası Vebitcoin faaliyetlerini durdurduğunu bildirdi.
Vebitcoin'den yapılan açıklamada "Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Siz en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız" ifadelerine yer verildi.
MASAK İNCELEME BAŞLATTI
MASAK, işlemlerini durdurduğunu açıklayan kripto para platformu Vebitcoin hakkında inceleme başlatırken, banka hesaplarına bloke koydu.
Etme bulma dünyası işte.... dün yediğin hurmalar bugün totoyu tırmalar.... hadi şimdi Reis gibi dik durda görelim bakalım Makaron..
Fransa’da aralarında 20 emekli generalin de bulunduğu askerler, ülkede büyüyen bir kaos olduğu iddiasında bulunarak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a bunu durdurması gerektiği, aksi takdirde iç savaş çıkacağı uyarısında bulundu.
Aşırı sağcı Valeurs Actuelles adlı sitede yayımlanan ve 20 emekli general, emekli ve muvazzaf 100 kadar subay ile 1000'den fazla askerin imzası bulunan mektupta, hükümete vatanperverliği savunma çağrısı yapıldı.
Fransa'nın çok sayıda tehdit altında olduğu iddia edilen mektupta, ülkeyi tehdit eden çözülmenin kınanması gerektiği ifade edildi.
Mektupta, ırkçılık karşıtı bir ayrımcılıkla vatan topraklarında huzursuzluk ve topluluklar arasında nefret oluşturulduğu belirtilerek "ırkçılık" ve "dekolonizasyon" gibi terimlerle ırkçı bir savaş istendiği ileri sürüldü.
Bu terimleri kullananların, Fransa'nın geleneklerini, kültürünü hor gördüğü ve geçmişinden uzaklaştırarak ülkenin dağıldığını görmek istediği savunulan mektupta, İslamcılık ve banliyölerin ayrımcılık ve bölünmeye yol açtığı iddia edildi.
Mektupta, yetkililerin, polisleri gösterilerde paravan ve günah keçisi olarak kullandıkları, insanların sadece verilen emirleri yerine getiren polisleri tehdit ettiği aktarılarak "Tehlikeler büyüyor, her geçen gün şiddet artıyor." ifadesi kullanıldı.
Yöneticilerin bu tehlikeleri yok etmesi gerektiği belirtilen mektupta, "Artık ağırdan almaya vakit kalmadı, aksi takdirde bu büyüyen kaosu yarın iç savaş sonlandıracak ve sizin sorumlu olacağınız binlerce ölüm meydana gelecek." denildi.
LE PEN ASKERLERİ YANINA DAVET ETTİ
Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin (RN) lideri Marine Le Pen, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u iç savaş tehlikesine karşı e-bildiriyle uyaran askerleri saflarına davet etti.
Le Pen, aralarında emekli general ve subayların da bulunduğu askerlerin Macron'a yazdığı açık mektuba cevaben, aşırı sağcı Valeurs Actuelles sitesinde açık mektup yayımladı.
Askerlerin ülkenin kötüye giden durumuna yönelik endişesini paylaştığını belirten Le Pen, "Bununla birlikte, bu zayıf siyasi gücü kötü alışkanlıklarından vazgeçirmek için uyarının yeterli olacağını düşünmüyorum." ifadesini kullandı.
Marine Le Pen, Macron'un, "Fransa tarihini yeniden yazma" projesine yönelik açıklamalarının, bu düşüncelerinin anlık bir yanılgı değil, esasen yozlaşmış ideolojik düşüncelerin yönlendirdiği siyasi bir eğilim olduğunu gösterdiğini savundu.
"SİZİ, BU SAVAŞTA HAREKETİMİZE KATILMAYA ÇAĞIRIYORUM"
Askerlerin cesurca açıkladıkları endişelerinin kızgınlığı ifade etme seviyesinde kalmaması gerektiğini ifade eden Le Pen, buna seçim yoluyla tescillenecek farklı bir proje aracılığıyla hayata geçecek siyasi bir çözüm aranması gerektiğini vurguladı.
Le Pen, ulusal birlik hükümeti kurma amacıyla cumhurbaşkanı adayı olduğunu aktararak, "Sizi, başlayan bu savaşta hareketimize katılmaya çağırıyorum. Bu siyasi ve barışçıl, her şeyin ötesinde Fransa için bir savaştır." ifadesine yer verdi.
"TCMB ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, şu an olmadığı kadar iyi durumda. Türkiye'de rezervlerin yapısı değişti. Türkiye'nin yıllardır 120 ton altını vardı. 2019 ve 2020'de Türkiye'nin Merkez Bankası rezervlerinde 710 ton altın var.
Çok çarpıcı şeyler rakamlar bunlar.
TÜRKİYE'NİN ALTIN REZERVİ 720 TON
Bir başka önemli noktayı söyleyeyim. Türkiye'nin 120 ton altını yurt dışındayken, 2017-18'den sonra yurt dışındaki bütün altınları Türkiye'ye getirmişti. Türkiye'nin tüm altınları Merkez Bankası'ndadır. 120 ton olan altın 720 tondur.
MASUM TÜRKER DE "ALTINLARI BERAT ALBAYRAK TÜRKİYE'YE GETİRDİ" DEMİŞTİ
İki hafta önce çok çarpıcı açıklamalar yapan Eski Ekonomi Bakanı DSP'li Masum Türker katıldığı bir programda Berat Albayrak'ı hedef alanlara da yanıt vererek, "2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden birkaç ay evvel Türkiye yurt dışındaki bütün altınlarını ülkeye taşıdı. Bu çok önemli bir konu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışına karşı dik duruşunu, gücünü buradan alıyor. Devletimizin yurt dışında rezerv adı altında emanette parası yok artık. Bu milli olarak övünülecek bir durum." ifadelerini kullanmıştı.
''Hiç kimse sınanmadığı günahın masumu değildir''
allah şaşırtmasın.
Bizim camiada çıkan iki tane sapığı dillerine dolayanların yaptıklarını eleştirebilmemiz için onların yaptıklarını yapmamak lazım
Hatta REİS bile görmezden gelip diline dolamamalı, bir kere söylesin sonra gereğini yapsın olsun bitsin.
Reis'in söyledikleri haber oluncada alıntı yapıp bu mealde şeyler söylemiştim, yeni bi şey, yeni bi görüş değil.
Foseptik çukurunda yaşayıp , kendi gözlerindeki HARAN'ı görmeyip başkalarının gözlerindeki çöpü (yada yumurtalarında kıl arayan) dillerine dolayan çakallardan farkımız olsun.
Artık güzel ülkemde bombalar patlamıyo yalanlar patlıyo teker teker.
Enerji Piyasası Denetleme Kurumu "elektriğe patron kurtarma zammı" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Kurum, elektrik şirketlerine herhangi bir yardımın söz konusu olmadığını, tüketicilerin faturalarına yansıtılacak bir maliyet iddiasının da gerçek dışı olduğunu açıkladı.
https://www.haberler.com/epdk-dan-bi...084846-haberi/
O iş öyle olmuyo,bunların çamurlarını kafalarına boşaltmazsan Z kuşağını zehirliyorlar. en tepeden bir talimat geliyor hepsi aynı yalanı defalarca anlatınca genşlerin kafa bulanıyor. Herşeyi Allaha devredersek mahkelemere,avukatlara savcılara ne hacet... haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
Susmuyor gereğini yapıyoruz, sadece onlar gibi 1'e 1000 katmıyor pireyi deve yapmıyoruz.
Farkımız olmalı.
Hamiş
1'e 1000
pire deve örnekleri olayları küçümsediğime yorulmasın
olaylar bireysel ve sapıklık
hasta insanların yaptıkları şeyler her hangi bir camiaya mal edilemez.
borsa biraz düşünce hemen başladılar her yerde aynı şarkıyı söylemeye. ekonomi batmış,yabancısıda yerliside güvenmiyormuş erken seçim olmazsa ülkenin durumu felaketmiş vsvsvsvsvs... şu anda ekonomi yönetimi yüzünden para kaybediyorlar borsa yükselmeye başlayınca kendi zekaları sayesinde kazanacaklar. ekonomisinin boktan olduğunu düşündüğün bir ülkede hisse senedine yatırım yapmak nasıl bir akıldır. 90 lı yıllarda aynı durumdaydım,güvenmiyordum yönetime. borsada çok cüzi bi miktar bırakıp (spec hissesinde) bende yöneticiler gibi dövizden para kazandım. güvenmeyen böyle yapar borsada olmaz. Az kaldı,endeksde tekrar şaha kalkacak yine kendi akıllaroyla para kazanacaklar.
toprağım,olay sadece taciz meselesi değil. Belediye meclisinden biliyorum,öyle akıl almaz suçlamalarla geliyorlarki belediyelerdede meclisdede komisyonların gerçek işlerini yapmalarını engelliyorlar. adamlar işlerini yetiştirebilmek için mecburen fazla mesai yapıyorlar. bilinçli bir saldırma,mesele sistemi kilitlemek. Görmüyormuyuz,tabiiki görüyoruz fakat cevapsız bıraktığın zaman bu yalan tutacak galiba deyip daha bi cesaretle geliyorlar. Akılı verenler zaten belli aklı evveller de onlardan medet umuyor. bizede çamur attılar. Biliyorsun,Gariban çocuğunu ingilizce sınavlarına hazırlıyorum,karşılıksız. emekli olduğumu,evden çıkmadığımı bildikleri halde sağda solda çıkar sağladığımı falan söylüyorlar. benide vazgeçirmeye çalışırlarken, oğlumuda üniversiteye hazırlananların yardımına verdim.
ne zaman kimi seçmişki bunlar,yine yukardan bir isim gelir itaat eder toplanırlar onun etrafında. seçimi kaybetseler 3 ay sonra yine başlayacaklar seçim diye. israilin bile büyük tehlike dediği kanal istanbul, doğu akdeniz,suriye,ırak,libya, Türk birliği hatta belki ilk defa duyacaksın Batı trakya çalışmalarını yavaşlatmak, becerebilirlerse durdurmak. ne yaparlarsa yapsınlar Atatürk ün dediği misakı milli sınırlarına ulaşacağız inşallah.