O soylediginiz rakamlarin uzmanlari plazada o dediginizi yapiyor sabahtan aksama kadar . Ozellikle de İnsaat grubu yoneticileri ve tarimcilar. Karar alamayan, beceriksiz herifler . Bizi maskara ettiler millete
Printable View
O soylediginiz rakamlarin uzmanlari plazada o dediginizi yapiyor sabahtan aksama kadar . Ozellikle de İnsaat grubu yoneticileri ve tarimcilar. Karar alamayan, beceriksiz herifler . Bizi maskara ettiler millete
Yarında taban yaparsa ebelerine gömecem 2. krediyi...İlkinde 13.62 den öptüm 30 da bile satmadım, cebe giren hisse çıkmaz bende huyum kurusun....:oleyo:
https://youtube.com/shorts/AtXJYmjnhJk?feature=share
Dolar çıkarken çıkan tekfene böyle yaptılar 😂
Teknik diye bir şey varsa yarın 19.38 den döner. Günlük Grafik 19.1'den döner diyor,
Bu kağıt tabi ki dönecek. Fakat insanlık nerede, edep nerede?
Çok ciddi bir sorum var:
Sahi biz ne alırsak niye düşüyor? Altına giriyoruz düşüyor, dolara giriyoruz düşüyor, borsaya giriyoruz düşüyor?
TL de duruyoruz düşüyor?....
Memleket insider kaynıyor. Bal gibi vurgu işte. Acaba son iki günde vurgun yapanlar paraları nerelerde AKLAYACAKLAR?
YTD
üstadım artık borsamız dipten almadığımız birçok kaad da hatırı sayılır bir para kazanmamıza olanak vermiyor.....
mesela 13 lerde tekfen dip ve çok ucuzdu .thy 13 lerde gene çok ucuzdu ..şişe 7 lerde çok ucuzdu..tav 22 lerde çok ucuzdu..ve bunun gibi birçok örneği var bu hisselerin...
gelelim tekfenin son haline 39,92 lardan 19,80 lere kadar hızlı bir düşüşle gene geldik dip seviyelere yakın yerlere...
zirvesi 39.92 idi daha geçen hafta.....
bugün zirve / 2 si 19.90 ların da altında 19.80 kapanış yaptı...
borsa istediği kadar düşsün endeks erisin....
ben tekfende zirve /2 fiyatının da altını gördüysem kafa göz dalmaya çalışırım elimdeki imkan dahilinde.....
19.90 altında benim için her yer tekfen olur portföyde....
istiyolarsa 19.80 nin de altına indirsinler ileri günlerde 18 ler 17 ler bilem olsa... ben zirve/2 nin altında aldıklarımı bilirim...çanakla geri sahibine ulaştırırım....
13,70 altında bir yıl topladık bu tekoyu sabırla bekledik çanak ve üstünde birşeyler yapmaya çalıştık.....
haftaya heralde endeks hisseler anca normal döngüsüne dönebilir diye düşünüyorum.....
yeri geldi bir yıl zararda taşıdık tekoyu.. şimdi iki üç hafta mı sabredemiyeceğiz...
İleri demokrasi olduğu için muhalif düşünceler fena alerji yapıyor. Neyse gelelim asıl konumuza. Buradan aşağı düşmesinin tek bir anlamı yok artık. Bu düşüşte patronun-ların kesin parmağı var. Anlaşıldı. Şimdi sesli düşünelim, gürültü yapalım. Bu kağıt dolar 2 lirayken kaç liraydı?... El cevap?.. Başka bir soru daha: Bu döviz garantili mevduatın en kısa vadesi 3 ay ise Türkiye'de kaç kişi 3 aya fit olur? 3 ay sonra dolar çıkmak yerine düşerse kıçı bitli faize kim tav olur?... Aklımde delice sorular... Bu dış güçler bi wifimden anlamıyor. Fış güçlerin imanı paraysa bunları düşünmemiş mi? Delice delice sorular?...
YTD
Yeni sistemi niye beğenmiyorsunuz ? Tüm zenginler daha çok kazanacak .Yoksa siz zengin değilmisiniz ? Bankacı enflasyonun 25-30 olduğu yrde 14-15 den para toplayacak ,Sanayici de daha uygundan kredi kullanacak ,Enflasyon zaten 30 civarında bu oranda kar yapması oldukça doğal sayılacak .Döviz ve Altın zaten bu vurkaçlardan (özellikle gelişmeleri önceden gaipde haberdar olanlar) nasiplenecek.En bilenler zaten zik zaklarla katmerli götürecek .Onlar yeteri kadar palazlanınca seninde ölmeden köleliğe devam edebilmen vede kurulu düzenin bozulmadan devam edebilmesi için ucundan koklatıyormuş gibi davranacak ,daha ne istiyorsun ki?Sen değilmisin ki Ekim başı 8,50 olan Dolar 18 den 12-13 lere düştü diye halay çeken ,enflasyonun 30 olduğu yerde 14-15 den birikimlerini bunlara al kullan (şişmiş dolar dahada şişerse kendi cebinden oluşturduğun hazineden payıma düşeni verecekler havucuna kanarak ) diye veren ,önceden kazancımla şunu şu kadar alıyordum ,şimdi zamlı kazancımla ancak bu kadar alıyorumu hesaplayamıyorsak !... daha nediyebilirim ki .Tüm ortaklara şimdide sağlıklı mutlu yeni bir yıl dilerim .Bir süre şalteri indireceğim o yüzden erkenyazdım :drunk: :drunk: :drunk:
Yeniden degerleme sihirli kelime....sabır, sabır sabır....
Benim de şöyle bir tespitim var; çok hızlı çıkış ve düşüş olan haftalarda üç gün sağlam hareket yapar (düşer veya çıkar) perşembe de aynı hareketi yaptıktan sonra öğleden sonrasın da dipten veya tavandan döner ve gün içi en üst ya da en dipten kapar (one day reversal)
Buradan hareketle yarın öğleden sonra 17,82 ve 1720 civarı endeksten dönüp en yüksekte kapatabilir mi yine, tabi bu olayı destekleyici haberler gelir genel olarak.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Tamamen senaryodur..
yahu sorma bayram üstadım bu hisseler bize kafayı yedirtti iyice.:)
vallahi benim takıntım tav tekfen thy şişe bunlar arasında çok fazla portföyde uğraşınca....
benim kafa tavın rakamlarında takılı kalmış rakamlar iyice birbirine girdi....
tencereyi tavayı birbirine karıştırmışım.:):)
Bu sirket icin hayalim tez zamanda ANG, foslayan ve Haci Muratin bizlere cektirdiklerini fazlasiyla yasamalari. Sonra da Hakan Goral ya da Kucuk uzanin basa gecmesi . Bu iblis kukla Pandirdan da bir cacik olmayacagi belli
Zarari anca viop ta kismen kurtardim. Ne yapiyor bu sirket yonetimi halen anlamis degilim.Tepeden satsan zarar, asagidan satsan tumuyle zarar
Grafik >> https://www.hisse.net/topluluk/showt...18#post5706018
Maksimento.. sen de bak.
Delikanlim Yarin icin ongorum -6 falaj oluruz sonra dolarin seyrine gore -2 falan kapatiriz. Sonra da Eregli Kardemir sise gibi kagitlarin skndirik yan tahtalarin gidisini izler yine deli oluruz . Bu senaryoyu gectigimiz 2 senede cok yasadim daha da yasariz . Yonetim adim atana yatirimcisina sahip cikana kadar bi sey beklemiyorum . Bedelsiz mi olur , degerleme mi olur ( Bence olmaz ) , paralarin alinmasi mi olur ( bence cuzi miktar alinir) , yeni yatirim mi olur ( Cok az ihtimal mevcut iktidar varken) yoksa yuksek bir kar mi olur ( ona da son ceyrek bi sey bulurlar ) bunlara bagli yataya sarar gideriz iste .
Dünyada hayal kurabilen iki canlı vardır
Bunlardan biri insan, diğeri tırtıldır. Tırtılların %70 inin yapısında hayalci genler bulunur, sadece hayalci genleri olan tırtıllar kelebeğe dönüşebilir.
Ortak
Kesinlikle çok zor zamanlar …
Ekonomi ters düz oldu …
Ama lider dediğin bu tip zamanlarda belli olur
Çıkar televizyona, aldıkları önlemleri anlatır ve güven verir
3-5 kuruşluk geri alım açıklar
Güya çok tecrübeli diye getirdikleri Pandorra ‘nın sesini duymak henüz nasip olmadı
Kış uykusu devam ediyor, ilk bahara uyanacak abisi …
Kaçırılan zaman ve fırsat çok büyük. İnsaat şirketinin yıkılıp yeni baştan kurulması gerekiyor. Aldıkları yeni işin bile ne kadar karlı olduğu sorgulanmalı
Yıl sonunda iyi kar açıklasalar bile, yapısal bir nane olmadığı sürece bu şirket sürünmeye mahkum.
MAXİ gübre grubuna başarılı demek için erken. Çok yazdık, çizdik mevzuyu, bu dönemde Meram ve gönen i %100 KKO ile full çalıştıramayan, ihracat yapamayanlar kesinlikle başarısızdır, beceriksizdir. Gübre diye sattıkları şeyin içinde KİREÇ var MAXİ kireççççç dolar arttı diye maliyetlerde çok arttı kocaman bir YALANDIR. Sadece gübre grubu 1.5 milyar bandında kar getirmeli...
Endekse gelince 9 aylık bilançolar iyi idi. Endeks 1500lerde iken 1700-1800 bandına dogru bir hareket olası diye bir gözlem yazmıştım. öngörüm tuttu. Şu an borsa iyi şirket karları ile zaten olması gereken seviyelerde, kabaca 1700-2300 bandında bir dolar ralli yaptık sayılır. Endeks bunun ortalarında 2000 bandında bir dengeye oturabilir. Basitçe bana göre yeterince düştük tekrar sert yukarı beni şaşırtmaz diye attum gitti. Bişey bildiğim yok sadece öngörüm bu şekilde...:oleyo:
Tekfene gelince cin şişeden çıktı, tüpten çıkan macunu tekrar tüpe sokmak mümkündür, ben denedim oldu....:yahoo::halay:
ytd. al-sat öneri değildir.
Bu işin saglaması endeks-dolar grafiklerini inceleyerek yapılabilir galiba. dolar 8.00 tl iken endeks kaçtı, şimdi endeks kaç, dolar kaç bakmak yeterli....:drunk:
OAli Pandora geldiğinde şirket için yatırımcı için güzel şeyler söyledi o gün bu gün sesini duymadık geldiği den beri şirket için ne yaptığı şu belli değil açıklama haber hiç bir bilgi yok belki şirketi detaylı bilmiyor Cemal31 ağam başa gelse bunlardan daha iyi yönetir şirkete enerji sinerji katar. Eminim bu dürzülerle bu hisse anca sürünür bu kadar yavşağı oç yi anca tkfen yönetiminde görürsün başka yerde aralamayalım
Günaydın agalar viop xu30 +2.73 tkfen -1.58
aynen ortak ben de bugünden itibaren borsa da genel bir yükseliş bekliyorum, umarım bizim teko nun hareketi daha sert yükselişle devam eder . en azından bilançolar açıklanana kadar borsa da olumlu günler bizi bekliyor. sonrası da güzel olur sa tadından yenmez yüzde yüz maldayım
ayrıca dolar baskılanacak, faizler ortada borsa dan başka paranın gidebileceği yer yok diye düşünüyorum.ytd.
Boyle gunlerde tekfen tahtasi takip etmeyin delirmek istemiyorsaniz. Cikarken en onde duser cikarken de en son cikar en kotu performansi gosterir . O yuzden bu haysiyetsiz sirket hakkinda bu kadar olumsuzum, umutlari cok kirdi
Yeniden degerlemeler olunca şirketlerin GERÇEK DEGERİ çıkacak ortaya. Şu anda 0.50 nin altında defter degeriyle işlem gören bir hisseye sahibiz. Ben niye sıkıntı, strese gireyim. Malı mülkü az olan şirketler yada döviz borcu olan şirketler düşünsün....:oleyo:
Yeniden degerleme falan olmaz , gecin bunlari . Bu sirket patronlari malini ederinde gostermez
MAXİ speke söylede taban yapsın, tabi ki yiyorsa....:yahoo::halay: Teyyo faizcilere kur garantisi veriyor ya ben zaten kur garantili, kura karşı korumalı hisseyi bulmuşum, azıcık daha öpeyim speki....:oleyo:
Duserken on sirayi kimseye kaptirmaz , cikarken en geride kalir . Biz de burada yok yeniden degerleme , yok su kadar kar , yok ventures oranlari vs Kafa yor yor dur . Allah bu sirketin yonetiminin patronlarin tez zamanda belasini versin ,Nerde burada yalakalar Ali Pandir abi isinin ehli vs yaziolardi neredesin Sertol efendi 9 ay gecti Nerde hani nerde !! O gun de o bi sk olmaz Bu adamdan dedim bu gun de diyoruz . 31.nin teki Tum tekfen yonetimi ve calisanlari gibi . Zamaninda Ozala demirele yanasip ulkeyi soyan insaatci tayfasinin sirketi iste ne bekliyorsun bunlardan hata bende bu sirkete guvendim bile bile lades yaptim
Eski Tekfen modunu açalım beyler hangi tweetleri beğen paylaş yapıyoruz ya da kime yazıyoruz 😂
Ekmek aslanın midesinde Maxi, yok öyle aymut piş, agzıma düş diye kolay-beleş ekmek.....:oleyo:
Bizim gibi 1-2 esek disinda valla Gayet guzel ekmek var Cemal Aga , hala 550 ye indiremediler ya patronun kopekleri Kagidi dertleri o . Aman 600 ustunde kalir Murat denen iblis pahali alir aman . cekin soyle 500-550 arasina bi kriz gunu toplariz soyle 480 falan yine diye ellerini ovusturuyordur hirsiz murat
Ulen lale bir yerden tepki ver bali
Bizim eski ortak 19.30 larda 2 yıllık direnç destek demiş mesela. Bakalım ne olacak....:drunk: