%100 gibi gözüküyor bir ayda, bir yılda %400 garip gureba tüketseydide biraz mutlu olsaydı. Böyle hayatı uzun yaşasak ne çıkar ..
Printable View
Saçma bir beklenti oluşturuldu, faiz sabit kalırsa dolar yukarı gider borsada takip eder diye düşünüyorum...
Saçma bir şekilde işe yaramayan bir faiz arttırımı yakışırmı ?
Çok düşük bir ihtimal de olsa faiz artırır veya bant uygulamasına geçerse, döviz ve borsa aşağı gider.
Tersi durumda borsada geçici bir yükseliş olsa da kalıcı olacağını sanmıyorum.
geçen sene 1 bidon benzin alıp kenara koysaydık, daha karlıydık.. komsiyn, yok,no stress
Heh işte şöööyle... naz yapıyon sabahtan beriii
TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edecektir.
Ya kardeşim TCMB'den biri çıkıp demiyor mu ..... mı geçiyoruz halkla bari şunu 10-15 falan yazalım.
bu thy olmasa ne yapacaklarmış bilmiyorum .
23 mayıs sabahı mesajları...(gerçi birileri kayıt ediyoruz dediler..baksınlar...)
YORUM GÜNCELLENMEDİKÇE AYNI KANAATTEYİM..
Global anlamda Haziranın sonuna kadara ralli bekliyorum.Ama sonra 2 ay çok sert düşüş beklerim.HEDEF SP500 DE 3.400
Bizde tüfe bonosu vs. çıkmadıkça 1.48 dolardan yukarı beklerim.Yani global destekli ve dolar bazlı ucuz argumanlı çıkış...Ama olur da tüfe bonosu çıkarsa...dolar 13 tl...ve bıst100; 2.000 civarı beklerim(1.5 dolar)
Şahsen Haziranın sonuna doğru AGRESİF SHORT YAPIP...ağustos vade sonuna kadar tatil yapayım diyorum...
kanımca aps 540 k dan 670 k ya yükselecek...Bu da ana senaryoya hizmet eder..
26 mayıs 2022 itibariyle 3-4 haftalık ve sonrasındaki 2 aylık , özellikle global planım bu...DEDİĞİM ARALIKTA poz.alırım.çaktırmadan-sessizce ...
Merhabalar
Resimin büyük kısmına bakarsak ana yükseliş trendinin düzetmesi bitti ,bundan sonra yeni zirveyi hedefleyecek gibi gözüküyor yani viob 2982 üstü , u 100 2570 bu arada tabi gitgeller olur. Kısa vade de özellikle bugun de ben viop un yine günün en yuksegınden kapatacgını düsünüyorum. Dususler alım fırsatı
Tcmb'nin net uluslararası rezervleri 20 mayıs'ta 9.56 milyar dolar (önceki hafta: 14.99 milyar dolar)
Memedabi eskiden Hektaş hergün yeşil olurdu bugünlerde arçelik bu şekilde dikkatimi çekti ondan şeyttim
Fiyatlama davranışları bozulmuş.
Bankaların teminatlarına bir şey yapacaklarmış,piyasa sevmedi, ucuz parayı sadece kamu bankalarına vermenin yolunu arıyorlar bence.
Afedersiniz ama boşa kürek çekiyorsunuz.
Saatlik hareketlere bakmayın halüsinasyon’a kapılmayın bal gibi mal kitliyor adam.
Ya yukarı taşıyıp shortçu patlatarak mal kitleyecek ya da malı size vere vere kitleyecek. Sonuç olarak size hayrı olmayacak.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Orhan baba DER Kİ'' SEN DE HAKLISIN''
Bu piyasa da herkes haklı.Herkesin pozisyonuna göre hikayesi-argumanı vardır...Kimseye sen yanlışsın,diyemem..Onu ancak zaman gösterecek.
Piyasa gridir.Zaten net olduğunda piyasa oluşmaz(darbe,deprem,11 Eylül)
Teknik mi?..TEKNİĞİ ZORLARSAN SANA İSTEDİĞİNİ VERİR....:)
Ondan sonra neden mesajları siliyorsun (yol haritam hakkında net mesajları-elini belli eden)?..
Piyasada her zaman farklı görüş vardır.Belli argumanları varsa o yorum AN İTİBARİYLE doğrudur.
Bir de milleti ikna etme derdim de yok...Ama düşüncem bu...Rüya mı-gerçek mi-HALÜSİNASYON MU?..Asla pozisyonumdan emin olmam...BU ACEMİLİK OLUR.
20 MAKALE okuyup...20 uzman dinleyip...(İŞİN UZMANLARINI DİNLE AMA TEK BAŞINA KARAR VER)...teknik-aps-tecrübe-oyun teorisi vs...sonucunda ......kendi düşüncem bu.
Bugün buralarda tutunması lazım. 2440 üzeri çok güzel olur. Bademspor tahtalarına yancı gelmesi lazım mevcutların nefesi az kalmaya başladı.
KOZAL VE THY İLE OLUYORSA long DEVAM PALA..
Az para ile çok iş yapmaya çalışıyor.
meşhur 2440 direncini kırıdk galiba benim şortlar tanga oldu....
Hikaye uyduramıyor, ne alacağını da şaşırdı bence.
Türkiye Merkez Bankası'nın net rezervleri 10 milyar doların altına geriledi.
Türbülansa giriyor arada hacim den dolayı.
doldur boşaltla akşamı 30 milyar üzeri hacimle kapar badem spor makinaları:)
Dövizdeki aşağı yönlü hareket tuhaf değil mi?
Sanırım "faiz artmadıysa süper bono garanti" anlayışı var.
2835.00 short var mı?