Meğer turpun büyüğü heybedeymiş ,ondan ayrıştı diğer bankalardan helal olsun iş bankasına ,yürü koçum artık kim tutar seni, Allah yolunu açık etsin. Allah olmayanlarda versin, bu zaten yıllardır dillendirilen bir konuydu
Printable View
Meğer turpun büyüğü heybedeymiş ,ondan ayrıştı diğer bankalardan helal olsun iş bankasına ,yürü koçum artık kim tutar seni, Allah yolunu açık etsin. Allah olmayanlarda versin, bu zaten yıllardır dillendirilen bir konuydu
Birileri burada aylardır millete sattırtmak için ne uğraştı be. Büyük kapak oldu birilerine. Ama ŞİŞE den ötürü bu sefer idmanlıydım.
Yersen ha çöktü çökülecek. Bu İktidar varken bundan bir cacık olmaz diyenlerden uzak durmanız gerektiğini umarım pahalıya
tecrübe ederek öğrenmemişsinizdir. Benim için bu topic zaten bitmişti. Bu da malumun ilanı oldu.
Bu bölünmeden ben bir şey anlamadım bıbacıım.
Birisi bilale anlatır gibi anlatabilir mi lütfen?
Benim anladigim İs Bankasinin direkt hissedarligi oldugu paylar yeni kurulacak ve tamaminin İs Bankasinin oldugu bir sirkete devredilecek. Bu sirketlerde holding gibi yonetilecek. Daha once bu operasyonlar Banka binyesinde yapiliyordu simdi yeni sirket uzerinden yapilacak.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunu yıllardır söylerdim ,iş bankası sade bir banka değil ,içinde yok yok ,en doğrusu buydu ,büyük bir atılım ,arık sadece bankalarla değil dev holdinglerle hem fiyat hem ticaret olarak yarışacak ,fiyatı buralarda asla durmaz ,bu kağıdı uçurur, belki ara ara düzeltme yapar ama satanı pişman ederek yoluna devam eder . diğer tüm iştirak şirketlerede gün doğdu
Ben de öyle anladım da, yeni şirketin %100 sahibi iş bankası olacaksa mühasebe işlemlerinden başka bir faydası yoktur.
İş Bankası hayatına sadece banka olarak devam etse ve bir şekilde iştiraklerini yeni şirkete devretse ve banka da o yeni şirketin iştiraki olursa o zaman Atatürk hisselerinin kamulaştırılması teranesi de gümlemiş olur (mu acaba?).
Hakan esas bombayı şimdi KAP'ta patlattı.
Tarihi KAP...
:bravo::halay::party::bravo::yahoo:
Bırakın ISCTR yi bu haber Viop short olanları bile bu hafta sonu uyutmaz.
Asil bomba istirak temettu gelirleri olacak. Artik bu gelirler ne olacak? Yeni sirkete gelecekler. Oradan Bankaya gelirler mi? Yeni sirket temettu vermem derse ne olur? Kafamda deli sorular?Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet yapılacak işlemler muhabesel olarak sadeleştirme işlemidir.
Hakimiyet yine isbankasinda olacaktır.
Ama bu ayrışma sonunda oluşan Anonim şirket
Ne olacaktır şirketlere ait hisseler bu anonim şirkette olması ne sagliyacaktir.baska bir niyet varsa ancak yeni anonim şirket kurulunca belli olacaktır kanaatimce.
Yy TV.degildir
Sagliklar
Devir eden işc, devir alan işhol, devir olan iştirakler. Parasal bir artı eksi olmayacak. Yani 5 liralık şirket 15 veya 0,5 liraya gitmeyecek. 30 hazirana göre gidecek. Ancak bu işde hem devir eden hem devir alan, hemde devir edilen ürün karlı çıkamaz. Temettü konusu kimin karlı çıkacağını netleştirir. Örneğin devir alan yeni şirket işhol olacaksa henüz halka açık değil.
Hani bir zamanlar bir banka(!) vardi 2 sene üst üste yatırımcısına temettü veremeyen.... halbuki daha sonra bu gözler ne temettüler gördü başka şirketlerden..
Ereglisi, simdi Tüpraşı
.. kel alaka işte, birden aklıma geldi....
Bu olay borsada rastlanan bir durum değil. Borsa geneli için evet olumlu. Bence iştirakler içinde olumlu, banka a-b-i nasıl etkilenir bilmek zor. İleride bir hükümet gelip alırım satarım keserim asarım demesin diye bu işlem yapılıyor olabilir. Kendini korumak içinse duble faydalı.
Ben de bir sey zannetmistim. Sadece147sirketmis.
https://m.bloomberght.com/is-bankasi...pluyor-2337244
2020 senesinde bu forumda hocam da kendisini cok iyi bilir bir manyak vardı. Adam ısrarla yok o istirakler bankaya ait degil aslında diye sayfalarca yazı yazıyordu. Biz de sazan gibi cevap veriyorduk. Napıyodur acaba simdi...
Burada yapılmak istenen tüm şirketleri bir merkezden yöneterek hem tasarruf hem sinerji yaratarak yeni alanlara alan açmak hamlesidir.ki bunun örnekleri var bir tanesini vereyim OYAK çimento ,bir çok çimento şirketi vardı hepsinin ayrı yönetim kurulu vardı aralarında koordinasyon sağlamak için zaman kaybı oluyordu ,naptılar hepsini tek çatı altında birleştirdiler( Mardin çimento aslan çimento bolu çimento vs )şirket verimliliğini maksimum düzeye çıkardılar.
bu yapılacak işlem sadeliğin yanında süratle hareket kabiliyeti kazandıracaktır, düşünsenize bunca şirketin yönetim kurulları lağvedilince ne kadar tasarruf sağlanacağını ,yani neresinden bakarsanız muhteşem bir karar,elinde hissesi olanlar deyim yerindeyse piyangodan büyük ikramiyeye kondular ,
birde bu Atatürk hisselerine el koyulması muhebbeti var ki tam bir saçmalık ,asla olacağı mümkün değil olsaydı zaten şimdiye kadar çoktannnnnnn bitrimişlerdi işi ,bu öyle birşey ki ,yarın birisinin malına el koyma anlamına gelir ,öbür günde senin malına el koyarlar ,bunu çok istediler ama sonunu düşününce vaz geçtiler,ama siyaseten halen vıyıklamaları ara sıra devam ediyor,
bu işlemlerden sonra şahsen dev bir sermaye artırımıda gelebilir ,zaten sermaye tavanın şu anda 25 milyar TL
Yönetim kurulları neden lagvedilmis olsun.sirketlerin tüzel kişilikleri devam ediyor ve yönetim kurulu devam ediyor.
Egerki anonim şirketi halka arz etme niyetleri yoksa pek bir faydası yok.
İştiraklerdeki pay oranını iş Bankası bünyesinde olması ile anonim şirkette olması ne sagliyakturki.
Yy.tv.degildir
Sagliklar
Horasanlı hocam, bu şirketlerin yönetim kurulları lağvedilmeyecek.
Belki bir kaç iştirak birleştirilebilir.
Fakat örneğin İş bank gürcistan, iş bank almanya ve işmen nasıl aynı yönetim kuruluna bağlanabilir?
Sadece iştiraklerin sahibi değişecek. Türkiye İş Bankası A.Ş bundan sonra 147 farklı şirketle uğraşmayacak. Bankacılık faaliyeti dışında Bir tek İş Holding A.Ş ile uğraşacak.
Oyak çimento örneğini düşün bir tane yönetim kurulu var ,ayrı yönetim kurulları yok ki ,birleşen şirketlerin artık adı bile silindi ,nerde Mardin çimento ,nerde Bolu çimento ve diğerleri ,tek yerden yönetim var, ancak burada A.Ş bahsediliyor ,her halde logoda İŞ.AŞ olur buda güzel olur iş ve aş :bravo: bahsettikleriniz yurt dışı şube konumundadır onlarda iş bankası yönetim kuruluna bağlıdır .
Konuyu "Yonetim kurulu uyelerinin maasindan tasarruf"a indirmek bugunku KAP'a haksizlik olur bence
Arkadaşlar olması gereken buydu bu İşbankası içinden İş holding başlığı altında en az faaliyet konularına göre 5 holding daha çıkar. Çok doğru ve yerinde bir karar. Artık işbankası sadece bankacılık faaliyetlerine odaklanacak ve enerjisini harcayacak , iştiraklerinin arkasını toplamayacak. Yeni holding halka arz olduğunda hayal bile edilemeyecek gelir elde edilecek. Gerçekten çok istediğim bir durumdu bu. Daha önceki yazılarımda girift ilişkilerin bırakılması , daha sade ve hızlı hareket edebilen yalın bir yönetime geçilmeli derken tamda bunu söylemiştim.
Eğer bu süreç iyi yönetilirse ki yönetileceğine inanıyorum. İşbankası veya iştiraklerinin mevcut piyasa veya defter değerlerini unutun ve mevcut hisse fiyatlarını orta vade için 2 veya 3 ile çarpın.
Bundan sonra İşbankası ve iştiraklerinin iyi bir fon ayırıp BİST te işlem gören hisselerinin fiyatlarında olası manipülasyonları önlemeye ve hisse fiyatlarının hakettiği yerlere ( Sadece Bist değil tüm Dünya genelinde halka açık aynı sektördeki şirketlerin Pd/dd ve fk ları baz alınarak) gelmesini sağlamalı ve holdingin halka arzını buna göre yapmalı.
İş Bankası, 147 iştirakini ayrı bir şirkette topluyor
Türkiye İş Bankası Grubu, bünyesinde yer alan iştiraklerini daha etkin yönetim amacıyla bankanın yüzde 100 sahipliğinde kurulacak yeni bir şirket altında toplayacak. İşlemin yıl sonundan önce tamamlanması öngörülüyor.
Arkadaşlar, bu kurulacak yeni şirket borsaya açılacak mı ? yoksa borsa dışında mı faaliyet gösterecek ? bu konuda bilgi ve yorumlarınız varsa dinlemekten memnun olurum.. teşekkürler...
Su anda belli degil
Moka ve birleşik ödeme aş yi birleştirme yazıyor özel durum acıklamasında.
Benim kacırdıgım bir acıklama daha var mı?
Merak ettim.
Evet şu anda belli değil ancak böyle bir yola girdiyse mutlaka halka arz edecektir. İşbankası ve iştirakleri içerisinde en düşük pd/dd ve fk yine sadece işbankasındadır. Şişe nin bile pd/dd değeri neredeyse işbankasının iki katı. Bu yeni kurulacak holding veya a.ş de işbankası hissesi olanların hisseleri oranında hissesi olacak. İŞİN TÜM SIRRI BU YENİ KURULACAK ŞİRKETİN HALKA ARZ OLMASI VE YENİ KURULACAK ŞİRKETİN HALKA ARZINDA DİKKATE ALINACAK PD/DD DEĞERİ İLE FK NIN NE OLACAĞI. KALIN SAĞLICAKLA. HİSSELERİNİZE SAHİP OLUN.
Ismen islem gormeye devam.eder mi
Şunuda belirteyim tüm iştirakler yeni kurulacak holding veya a.ş ye devredi
ldiğinde işbankası hissesi ya serbest marj yada SPK nın onay vereceği yeni fiyat ile işleme başlayacaktır. Hatam var ise doğrusunu yazan olursa sevinirim. Ancak ne olursa olsun elinizddki hisse koskoca TÜRKİYE nin en büyük holdinginin hissesi korkmayın ve bekleyin. Tamam dediğiniz yerde satarsınız.
Aynen bu plan cercevesinde devam ediyor ve son hamle yapildi. Bundan sonra gelecek olan yabanci ortaktir. Ulkemiz adina uzucu, ama hissedari adina sevindirici.Alıntı:
23-12-2021, 07:27 #3965
666
Oyak da Is grubu da siyasetten temeline yapilan tehditi bertaraf etmek icin yavrularini birlestirdi. Ilerde yabanci ortak koyacaklar ustlerine konulmasin diye.
Sise ile start verildi. Uzun bir surecti, ama artik son asamasi. Bu mal hicbir sekilde satilmaz, ama seneler alacak prosedurler, kim bekler allah bilir. Is Bankasi ve yatirimcisi adina uzun vadede oldukca guzel bir gelisme.Alıntı:
29-04-2020, 12:10 #267
666
Olaylara hep kendi acimizdan bakmamak gerekli.
Ulke batarken Is Grubu kalitesini gosterdi, felaket karlar acikladi, saglam durdu.
Kasa tam takir, kuru bakir. Satilacak yer, yeyilecek sey kalmadi, bunlarin karliliklari goz kamastirdi. Ustune cullandilar iste. 100 senedir kanun cikarmamislar, Sise birlesiyor diye akillarina geldi hemen cikardilar.
Sirket de hak hukukun olmadigi yerde survival moduna girdi, boyle birlesip buyuk bir yabanci ortak alacak ileride muhtemelen.