son iki mesaj çok iyi :yahoo:
Printable View
son iki mesaj çok iyi :yahoo:
Massachusetts Üniversitesi’nden (MIT) Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye için en kötü senaryonun, gelecek 15 senenin de bundan önceki 15 sene ve 1990’lardaki gibi devam etmesi olacağına dikkat çekti
Maliye Hesap Uzmanları Vakfı’nın düzenlediği “Yakın Gelecekte Dünya ve Türkiye†konulu panelde konuşan Acemoğlu, bu konuda şu vurguyu yaptı: “Önündeki fırsat penceresi 15 yıl. Türkiye 15 yıl sonra uyanırsa çok geç olacak. Bu zamanı da harcarsa çok trajik bir şey olur. Üretkenliğin yüksek olmadığı, demokrasinin kuvvetlenmediği ve ekonominin istikrarsız olduğu bir sistem.â€
‘BATIK BÜYÜK PROBLEM’
Acemoğlu’nun diğer tespitleri şöyle:
Türkiye’nin kısa vadede acil problemlerini çözmesi lazım. Enflasyon çok büyük problem. Enflasyon çok yüksek daha da yükselebilir.
Banka bilançolarının düzeltilmesi için kaynak lazım. Seçim ekonomisiyle artan bütçe açığının kapatılması şart.
Türkiye’nin gelecek birkaç yılda yüksek enflasyondan kurtulması mümkün değil. Enflasyon çıktıktan sonra düşürmek zor. Bunu işsizliği artırmadan halletmek mümkün değil. Birden bire enflasyonu yüzde 5’e düşürürseniz bunun ciddi bedelleri olur.
Türkiye’deki bankacılık krizi 2001 krizinin nedeniydi. Türkiye’de batık kredilerle ilgili şu anda doğru dürüst veri yok. Benim derdim şu ki banka bilançolar da büyük problem var ve bunun boyutunu kendileri de bilmiyor.
Türkiye’nin dış yatırımcılara güven veren bir çizgi çizmesi gerekiyor.
Türkiye orta vadede yüksek kaliteli büyümeye geçmeli ve verimliliğe odaklanmalı. Kurumların durumu şu an çok kötü. Bunlar iyileştirilmeden Türkiye’nin kaliteli büyümeye gitmesi çok zor.
Ülkenin teknolojiye daha yatkın, bilime saygı duyan ve sorgulayan bir gençlik yaratması şart.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
hey gidi.. kur artışı için gece 12'yi bekler idik yeğenim.
Ne tavanlar gördük ..pehhhhhhhh
Politik olarak bazı ayak oyunları olsada Halk tercihini yaptı..Politikacılarda tercihini yaptı kara şimşeği seçti...Bakalım bu bataklıktan nasıl ve ne şekilde ve ne zaman çıkacağız....:plc: Bu arada yeşil soğan 90 lardaki gibi sürekli gidecek mi yoksa belli bir yerde doyuma mı ulaşacak!!!!!!!!!!
Vallahi ne yalan söyleyeyim yanilmayi çok istememe rağmen Şimşek ve ekibinin hikayesinin de çok uzun süreceğini sanmıyorum. Maksimum 1 yıl diyorum. Ekonomik olarak kimler geldi kimler geçti ama yillardir hiç iyiye gittiğimizi hatırlamıyorum. Yine aynısı olacak.
finansalda dolar talebi yok ki. ppk faiz niye artırsın. geçti o dönemler.
ödemeler kısmında talep var. buna da arz ile karşılık vermek gerek. dolar bulmadan zor.
Temel kuyuya düşmüş,başlamış bağırmaya ,imdat beni kurtaracak yok mu diye.Ordan geçen imam sesi duyup kuyuya bakınca temeli görmüş.Bak temel seni kurtarırım ama bundan sonra beş vakit namazı aksatmadan kılacaksın,oruç bir ay eksiksiz tutacaksın,karı kız yok,kumar yok,içki yok ona göre.Temel imama bakmış bakmış,başlamış bağırmaya ,imdat beni başka kurtaracak yok mu ,
21.7820 yazarken gidiyor...
İbret için saklayalım. Utanmazlığın belgesi gibi olmuş çünkü.:kahkah:
Nureddin Nebati: Sen kimsin ya beni ‘İngiliz vatandaşı Maliyeci’ ile karşılaştıracaksın.
https://twitter.com/PYAntika/status/...Cz-er4w50uAAAA
Tam Aziz nesinlik vaka.!!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!!
Nöbetçiye eyt vurmuş...
21.8673... bu gece 22 gorucek gibi.
Nöbetçi olan zaten gidici vursa ne olur vurmasa ne olur
Otoban bitiyor gümrük kapisina yaklaşiyoruz Bospo
Serbest piyasa 22.25
Moratoryum ekonomisi.!!!!
Crash tüm hızıyla otobanda.!!!
26 Mayıs 2023:
Brüt Rezervler: 98.458 mn dlr
Brüt Döviz Rezervleri: 56.518 mn dlr
Swaplar: 64.905 mn dlr
Net Rezervler: -4.405 mn dlr
Swap Hariç Net Rezervler: -60.500 mn dlr
Kaynak: TCMB
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
malda yakalandık :halay: her gün yükseliyor :bravo:
Dolar artiyo iyi de kkm ne olcak
Oraya odenecek para da artiyor
Bu seçimden sonra sigarayı bırakmaya karar verdim öncelik sağlık ve bütçe yüzünden. Bu maaşla sigara içmek çocukların rızkına dokunmaya başladı. Tasarruf yapacak başka kalem kalmadığını. 18 Mayıs itibariyle 2 paket sigara içmişim. Damat olayı olmasa çok rahat bırakırım da damat felaket kafamı karıştırdı. Çocuğun üçüncü işi hepsinde devamsızlık ve geç gitme olayı var. En son ki işe ilk hafta iki kez geç ertesi hafta bir gün hastayım diye gitmeyince ültimatom çektim. Böyle devam ederse düğün tarihî beklemeyin diye. Bakalım bu uyarı dikkate alınacak mı. Umuyorum ki dikkate alınır da kızı gönül rahatlığıyla gelin ederim.
Cfr brad reis derki
He takes over an economy on the edge of a serious foreign exchange crisis!
Bu ne la, hepimiz aynı şeyi mi yaşıyoruz.
Seçimde kaos falan çıkarsa diye birkaç ay idare edecek kadar çeyrek alacaktım. "Çeyrek oluncaya kadar bilezik olsun kolunda dursun ama satacağım bak" dedim . Tamam demişti. Her hafta bir borç çıkardı geçmişten. Sonuç olarak bütün bilezikler onun oldu .
bugün kkm girişi 21.50... çarşı dolar satışı 21.70.. banka satışı 22.70..
sakin gördüm bugün çarşıyı.. seçim öncesi yoğunluk yoktu..
Benim anlamadığım borsa neden yükseliyor. Yükseliyor mu ,yükseltiliyor mu ?
Faiz artacak ,piyasadan para çekilecek . Aynısını Amerikanya yapınca borsaları çakılıyor da bizimki neden irrasyonel davranıyor.
İrrasyonel mirrasyonel diyerek bizi keklemesinler sonra .
Arkadaşlar gündüzleri yazmaya vaktim olmuyor, bu saatlerde fırsat buluyorum . Mesaj volalitesi düşük olunca da mesajlarım üst üste gelip sayfaları dolduruyor ama bi rahatsızlık oluşursa çeki düzen verebilirim kusura bakmayın.
Turkiyede ekonomist kalmamiş koskoca 85 milyonda
ABD den getirtiyoruz bravo
urfa lı nebati bayburt lu şahap tan
ingiliz memet san fransiskolu hafize ye
yurt dışı oylar da kendi adamlarını yönetime soktu