Cevabınız için teşekkür ederim sn. Hotas..
it is the average of five people in the human environment..
Printable View
Cevabınız için teşekkür ederim sn. Hotas..
130 Milyon euro'ya malolmuştu teklif uygun sayılabilir çünkü 2 sene işlettik. kaldı 30 küsür sene
Benim uğurlu bir rakamım var. 1,32 TL [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Hadi bakalım He-man
...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Genelde rakı içerim. 2008 Yılı benzeri bir krize dünya ülkeleri sürüklenebilir. Bence ABD kaynaklı virüs ve ekonomik kriz yaratma çabalarının nedeni Trump'ın yeniden ABD başkanı olmamasını isteyenler tarafından çıkarıldığını düşünüyorum. Bu benim yorumum...
ABD seçimleri bitmedikçe bu işin düzeleceğini sanmıyorum. Daha da derinleşmesinden korkmamız gerekir. Bist'in 60 bin altına sarkması beklenebilir. Umarım bu yaşanmaz ve yanılırım.
Ayen'de ortalama düşürmeden kısa sürede zararı realize edemeyeceğimi düşünüyorum. Sağlam bir tepki en azından kısa sürede gelmeyeceği için daha da düşmesi kısa vadede bence olumludur. Bu yüzden 1,50 TL altı maliyet düşürmek için kademeli iyi bir seviye olduğunu düşünüyorum.
bir çok hisse kısa sürede %500'e yakın değer kazandı bunlarda agresif geri çekilmelerin yaşanmasından doğalı bence yok. Bu yüzden borsa yatırımları her zaman risklidir. Umarım ki kredili işlemde yakalanmış kimse yoktur. Hep dediğim gibi bazen bu günkü gibi işler iyi gitmez bu borsanın doğasındadır.
Bu yüzden kredili işlem yapmayıp sabırla beklemek veya zarar kesmek en ideal olanıdır. Ben her zamanki gibi sabırla beklemeyi seçiyorum.
Her zaman borsada kazanmak zor olmuştur. Bu sefer inanın daha zor olacak. Kısaca ''Az dan az çoktan çok gider''
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
İşin şakası bir tarafa dediklerinize katılıyorum sn. Entrika,
görünüm iyi değil, 1-2 aya bu virüs meselesi ortadan kalkar ama o zamana kadar sabırlı olmak ve kredili işlemden uzak durmak gerektiği düşüncesindeyim.
ayrıca mizahi anlayışınız için de teşekkür ederim, saygılarımla..
Nezaketiniz için bende teşekkür ederim.
Umarım kötü günler çabucak geride kalır. Bence acı ama en kötüsü 2020 3. çeyreğe kadar bu sürecin devam edeceğini düşünmemiz gerekir. Ben sabırlı insanım maliyetimi olabilecek en düşük seviyeden kademeli düşürür sonra nasip neyse bakarız. Piyasaya kafa tutmamıza imkan yok.
Belki daha en kötüsü fiyatlanmamış olabilir. Şu aşamada her tepki karşılığında tekrar satışta getirebilir. Tüm bu süreçler bizi olgunlaştıracaktır. Böylelikle daha az hata yapacağız.
Finansal borç yüksek ve döensem borç maliyeti de çok yüksek. avutluk taki santrali maliyet üstü iyi bir karla satılması yerinde olur.
2008 Yılındaki düşüşten çok farklı bir durum yaşıyoruz. Dünya genelinde risk iştahının arttığı borsaların rekor seviyede yükseldiği anda gelen corona virüse bağlı düşüş umarım bir çok ülke için resesyon yaratmadan kısa sürede son bulur.
Ben yaklaşık 30 yıldan fazla borsada yatırım yapıyorum böyle bir durumla inanın hiç karşılaşmadım. Hisse bazlı daha sert düşüşler yaşamama rağmen global anlamda bu durum hiç olmadı. Hatırlıyorum Memsa almıştım 10.00 TL'den 2.00 TL'ye düşmüştü kısa sürede...Büyük zarardı ama hisse bazlı idi...Bazen bu durumlar olur...
Benzer oranda karlarda var ama dediğim gibi bu seferki başka...
Ayen geçen haftayı 1.92 TL'den verdiği endekse bağlı tepki ile tavan kapatmıştı...Alıcılı seyir gözüküyordu....Bir önceki paylaşımlarım da bu tepki sonrası tekrar düşüşe dikkat çekmiştim. Ayen'in şu an endeksi takip ettiği gözlemliyorum...
Ülke olarak virüsün etkileri ile yeni tanışmamızın olumsuzlukları bir süre daha devam edebilir. Umarım ve dilerim ki hayatını kaybeden olmaz.
Bu felaket bize bir kez daha göstermiştir ki çok kırılgan ve korunaksızız. Savaşlar ve hastalıklar bu günün konusu olmaması gerekirken bunlarla boğuşuyoruz. Avrupa ise hem yaşlı ve hem de vurdumduymazlığın bedelini pahalıya ödemekte...
Tüm dünya borsalarında yatırımcı adedi arttı ülkemizde de önemli oranda arttı. Kısa sürede tanıştıkları tatlı karlar yerini zarara bıraktı...Kötü tecrübe oldu Siyah ve Beyaz gibi...
Böyle durumlarda ne yapmalı derseniz hakikaten çok zor bir durum. Son dönemde hisseye girenler neredeyse bir ay içinde parasının yarısını kaybetti...Dönüş ne ile olur derseniz bence endeks ve banka hisseleri öncülüğünde olur. Sabır göstermemiz gereken bir aşamadayız ve uygun bir yerden de maliyet ortalamasının düşürülmesi kendi adıma şart gözüküyor. Maliyet ortalaması yapılacaksa aynı hissede olmayabilir. Neredeyse tüm hisselerde benzer kayıplar var...Tek bir hisse ve tüm portföy sıkıntılı olur. Riski dağıtmak her zaman iyidir.
Sağlığımızın kıymetini bilelim ve gelin yarın ona tavan yaptıralım. Bol gülüş, sağlıklı beslenme ve spor ile galiba buna ulaşırız. Gülüşünüz eksik olmasın....Sağlıcakla kalın...
Değerli Borsa Zedeli Dostlar
Aşağıdaki metni Cimere girip Hazine ve Maliye Bakanlığını seçerek üstteki sekmeden dilek ve öneri olarak göndermeniz kamu oyu oluşturulması açısından birliktelik olacağı ve dikkate alınacağı kanaatindeyim.Saygılarımla.
Ülke ekonomisinin barometresi Borsa İstanbul’da bulunan hisse senetleri CORONA virüsü nedeniyle yapılan panik satışlarla aşırı derecede değer kaybederek ,şirket sermayelerinin ve yatırımcıların tasarruflarının erimesine sebebiyet vermektedir.
Bistte hisse senetlerinde % 10 çıkış ve inişte uygulanan devre kesme marjının, panik işlemler geçene ve piyasalar durulana kadar inişlerde en az % 5 in altına çekilmesi yatırımcının korunmasında ciddi yararlar sağlayacaktır.
Gereğini arz ve talep ederim.
Emir iptal, kredili işlem, açığa satış ve t2+ önlemleri aynı anda gelsin yeterli olur. Maalesef kredili işlem yapan bir çok kişi şu an hayatları boyunca ödeyecekleri bir bedel ile karşı karşıya kalmaktalar. Kurumlar şu an sanırım onların kağıtlarını satıyor.
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Oda olabilir ama tahtada en büyük satıcı 3 aydır docebank onunda elinde 700.000 kot kaldı hergün satıyor HTC U11 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben oldum olası yabancı satışlarının altında hep bir çapanoğlu ararım. Bazen yanılsamda bazende bıyığından tutup yakalarım.
Ayen için son çeyrek kurak ve ılıman iklim nedeni ile kötü geçti. 2020 yılı birinci çeyrekte benzer şekilde kötü gelebilir. Tek iyi nokta faiz ve kurların nispeten stabil oluşu...
Şimdilik elde sadece satış hikayesi var.
Sabredelim bakalım neler olacak...
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Bakalım bu belirsizlik daha ne kadar devam edecek? Sağlık gibisi yok bu bir kez daha ispat edildi. Dün bir akrabamızın yakınının hayatını kaybettiğini öğrendik bu iş hakikaten çok ciddi..Lütfen yetkililerin uyarılarına kulak verin...
Sağlık dolu günler diliyorum. Nasılsa güneş tekrar açacak tüm bulutlar dağılıp güzel günler göreceğiz...İnşallah ve her yerde...
22 milyon işlem yapmis biz birsey görmedik. tahta bostu bu nasıl oluyor bilen varmi.günlük alan satanları paylaşırmısınız lütfen. teşekkürler
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bilançoları iyi gelecek firmalar gıda market ve enerji şirketleri. bu en mantiklisi geldi. yeni ruhsat cok olumlu.kululuş maliyeti yüksek olsada uzun vade de maliyetsiz kazanacağı için altin yumurtlayan tavuk gibi.pervanenin bir dönüşü 1 dolar getiriyormuş bunda birsürü pervane var.
3/4 gündür tahtasini ve takasini inceledim.tahtasi boş çünkü maliyetler yüksek buradan kimse vermez .dipten alanlar son 2 gun ciktilar .burdan getirenlerde karla cikarlar.ama 3 aydır duzenli alip satmayan kurumlar var.endeks güzel giderse 3.50 de biraz oyalanir 6 aylik rakamlardan sonra 4/5 arasinda olacagini düşünüyorum .tahta sahipli endekse paralel düzenli yükseliş yapiyor.oyle büyük lotlarla girilecek tahta degil.yabanci satışı bitti derken yine alıma başlamışlar ince ince.açıkçası onlarin alması iyi degil çıkmaları girmeleri gibi oluyor.izmdc ayni boyle hareketler yapti 1.54 ten almıştım 4 ten cikmistim.bida alma cesareti gösteremedim. tahta ayni..biri farkeder se ki eden var .
al sat tut tavsiyesi değildir. inceleyin tavsiyesidir.
saglikli mutlu kazançlı günler.
tarih 3 nisan 2020 ayen fiyat 2.56
Arkadaşlar pgs uçaklar yerde tavan tavan gidiyor ayen ini iş yapamama sıkıntısı yok neden bukadar nazlaniyor bayaa ucuz duruyor neden gitmez acaba ustatlardan yorum varmı ? Topik oldukça sessiz ..??
Sessiz sessiz gidiyoruz işte
Sağlığın her zamankinden dafa fazla önemli olduğu günlerdeyiz. Para nasılsa kazanılır. Satmadıkça zarar veya kar da olmaz. Sabırla...Devam...
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
aga sana özelden yazdım bakar mısın ltf
Değerli dostlar; artık AYEN zamanı geldi. Bereketli ve sağlıklı günler dilerim.
Yatırım tavsiyesi değildir
3.02 geçersek 3.34 burayı da geçersek 3.78
Yatırım tavsiyesi değildir
Sağolasın Texas, çok şükür iyiyiz...İngiltere'den kötü haberler geliyor umarım sen ve ailen iyidir. Allah sizleri korusun...İşlerimiz bayağı düştü ama kısmetten öte olmuyor. Sağlık olsun...
Bende çok sık yazmıyorum artık...Öyle arada işte...Ayen'de inşallah yatırımcısını kısa sürede sevindirir.
Yeni dünya düzeninde artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak...Gördük ki yatırım yaptığımız sektör hiç bir zaman ürettiğini satamayacak değil...Borçlar ve kur riskleri bence handikap...Satış hikayesi şu aralar buzdolabında...
Bakalım 1. çeyrek sonuçları nasıl gelecek? Kurak bir kış ve ilkbahar geçirdik...Bunlar handikap...Bu dönemde ayakta kalmasını bilen şirketler bundan sonra kolay yıkılmaz bence...
Senin ve tüm müslüman aleminin Ramazanını kutlar biran evvel dünyamızı tehdit eden salgın hastalığın son bulmasını dilerim...
İyi Olmanıza çok sevindim abim..sende sağolasın 🙏🙏🙏
Bizde Şükür iyiyiz şimdilik İyisiyle kötüsüyle geçiyor hayat...abim burası aynen daha kötü Türkiye’de daha çok önlem var Avrupa’dan çok daha iyiyiz birde kurallara uyulsa daha iyi olucak Anlaşılan oki daha çok eğitime ihtiyaç var kabalık hücum edercisene alışveriş kavga döğüş vb..bunlar eğitimle oluyor işte inşallah birgün daha güzel nesiller yetişir Ve bu çirkin görüntüler olmaz....🙏🙏🙏
Herkesin işi kötü abim çok firmalar burada kapalı kötü durumda dahada kötü olacak görüntüsü var umarım bu belayı atlatırız tabiki maddiyat önemli Fakat herşeyden önemlisi sağlıktır dediğiniz gibi herşey kısmet rısk meselesi yiyeceğimiz ekmeğimiz varsa yaşayacağız,herşeyi Allah bilir...🙏🙏🙏
Evet yep yeni dünya oluşumu var bakalım buna nasıl ayak uyduracak piyasadaki şirketler...ayakta durmak çok zor
olacak...gıda,enerji,teknoloji,kağıt,girişim,sağlı k vb..şuan çok önemli görünen o yaptığı pirimlerden belli...ben bu piyasada şuanki Endexin durumunun çok riskli olduğunuz düşünüyorum dünyadaki bukadar işsizlik belirsizlik vb..olduğu halde bu seviyelerde olmamız bile çok iyi diye düşünüyorum ele vermece olursa vay halimize...Olacaktır tabiki baya şişti heran patlayabilir...bilançolar ilk çeyrek olmasa bile 2. Çeyrek kötü gelme ihtimali çok yüksek tabiki bu sektörüne göre değişecek diye düşünmekteyim... evet ayakta kalan şirketler dahada sağlam olacak bakalım neler yaşayacağız...Allah kimseyi utandırmasın....Bol kazanç Bereketler versin...🙏🙏🙏
Asla yatırım değildir...!!!
Tüm müslüman aleminin Ramazanını kutlarım tüm dünyaya sağlık sıhhat versin inşallah...🙏🙏🙏
Saygılar....
Sayın Entrika
Siz ben katolik nikahı yaptım kimse bozamaz derdiniz ve burada bulunan yatırımcılara moral verirdiniz. Sanırım bir Özlem var ne dersiniz ?
Sende de [emoji23][emoji23][emoji23]
Fıkrayı bilir misin? Bir ara anlatırım...
"Dün dünde kaldı artık yeni şeyler söylemek lazım."
Benim nasılsa acelem yok beklerim...Fırsat gördüğüm yerden tekrar alır veya satarım. Siz kendinize göre bir hedef belirlerseniz veya yatırım danışmanlığı alırsanız daha olumlu sonuç alırsınız.
...Yatırım tavsiyesi değildir...
Bir ikili hisse var. Baş harfleri aynı..Aynı fiyata geldiğinde diğeri gidiyor.
Tesadüf mü? Rakamların bana oynadığı bir oyun mu?
Şimdi biri diğerini yakalamak üzere bakalım diğeri yarın ve sonraki gün beklediğim gibi hareket edecek mi?
[emoji1][emoji1][emoji1]
Güzel bir kapanış olur inşallah...
Bu konuda soruları yanıtlamayacağım..
Tavan kapatırsa çok mutlu olurum
"Ben de"
3.78 sonra 4.14 takip edeceğim
Arnavutluk haberini de bekliyorum
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bistın genel yulselışınden geride kalmıştı aradaki farkı kapatması lazım yarında en az bir tavan beklerim sonrasına Allah kerim..