https://i.hizliresim.com/d9eraeo.png
4 tur attýktan sonra yeni destek 115 ler mi acaba? (108.80-141.70) %30
4 turu baþarýlý gerçekleþtiren %120 maksimum kazanmýþ oluyor. 4 ayda.
Yarýsýný fire saysan %60 eder yine.
Ne demiþler trend my frend
Printable View
https://i.hizliresim.com/d9eraeo.png
4 tur attýktan sonra yeni destek 115 ler mi acaba? (108.80-141.70) %30
4 turu baþarýlý gerçekleþtiren %120 maksimum kazanmýþ oluyor. 4 ayda.
Yarýsýný fire saysan %60 eder yine.
Ne demiþler trend my frend
Bugün artý kapanýþ (yeþil ) bekliyorum .
115 filan olursa yaðma ederler . oda olursa yarýn ki senaryo .
Saygýlar muhabbetler.
BoFA Tahtadan silindi gitti alan yok satan yok kademeler boþ .
Tabana kadar basýn Cuma boncuk var mý bakarýz ?
Kapanýþta tabandan alýnabilir mi ?
Fena caktilar borsadakilere, ver sopayi ver sopayi, demek siz borsaya yatirim yaparsiniz hee, alin size kizilcik sopasi....
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilançodan sonra yabancý biraz mal almýþtý. Yarýya yakýnýný geri verdi diðer yarýyý ne yapacak orasý belli deðil kaþýntý buradan kaynaklanýyor...
6 F/K bist 30 iþlem gören baþka bir hisse yok .
Bu hisse yürümüyorsa borsa yürümez bana göre .
Borsa düþerse ve de bu hisse de paralel hareket etmesi durumun da F/K 3 gelir .
Bu durumda zaten borsadan bir þey beklemek ne kadar mantýklý olur.
Saygýlar , muhabbetler .
Doviz borcu cok olanlarin bugunde tepesine vuruyorlar, orta halli olan Ulker gibiler endeksle beraber hareket ediyor, doviz borcu olmayan ihracatcilar cosuyor... Beklenti dovizin artacagi yonunde demkki...
Ekremi iceri tikarlarsa bir dalga daha gelebilir..
Çok kesin bilmemekle beraber Ülker döviz borcunu hec etmiþ olabilir .
Ayrýca döviz kazancý olan bir þirket belli oran da diye biliyorum .
Þimdi ne söylesek muðlak , bekleyip ilk çeyrek bilançosuna bakmak lazým .
Saygýlar , muhabbetler
Asagida ziraatin raporundan bir boulm var.....
***Ulker Grubunun net borc / FAVok (Kovenant hesaplamasina baz olan net borc/FAVok orani
sendikasyon anlasmasi kapsamindaki enflasyon muhasebeli rakamlar baz alinarak yapilmistir) Aralik
2024 sonunda %1,08 ile dusuk sayilabilecek oranda gerceklesmistir. Sirketin acik pozisyonunun
yaklasik %77 si kapatilmistir. Aralik 2024 itibariyle 394mn USD acikk pozisyon hedge edilmistir.
Bununla birlikle, 2024 sonu itibariyle finansal yukumluluklerin %68 i uzun vadeli, %32 si ise kisa vadelidir ***
Burada acik pozisyonun 77 birimlik bolumun kapatilmasindan bahsediyor...
Bu borcun kapatilmasi anlaminamina geliyor heralde ????
Ayrica 394 mn usd lik hedge yazilmis. Heralde doviz riski azalmis oluyor bu durumda !....
Birda raporda gecmis yil karlarinda 10milyardan fazla azalma var... Bu para borcun kapatilmasindami kullanilmis olur???
Yorum yapabilecejk varmi ?
Yazida bozuk cikan yerleri duzelttim. Benim ekranda hersey normal gorunuyor. Yazi degisik karakterler nedeniyle okunmuyorsa kusura bakmayin
SM-N770F cihazÃñmdan Tapatalk kullanÃñlarak gÃönderildi
Sözünü ettiðiniz 10 MÝLYAR'dan fazla azalmanýn BORÇ KAPATMADAN kaynaklanýyor olmasý çok olasýdýr.Firma Döviz Riskini de azaltmakta olabilir.394 Milyon $'lýk Hedge çok önemli bir göstergedir. 2024 ortalarýndan beridir Þirketin büyük ortaðý Sn.Murat Ülker ve en üst düzeydeki yöneticileri her fýrsatta,Ülker Þirketler Topluluðunu artýk esas faaliyetine odaklandýracaklarýný ve Esas Faaliyet Alanýnýn dýþýndaki iþtigal konusu varlýklarýný elden çýkarabileceklerini ishas ve imâ eden açýklamalar yaptýlar,Sermaye dýþýnda para kullanma maliyetinin de kârý çok zedelediðini belirttiler..Ben bu sözler üzerine Marina Faaliyetinden çýkabileceklerini düþünmüþtüm.Bu arada beklenen kârý getirmeyen ancak 850.000.000$'a alýndýðý halde 3.5 Milyar$'a müþterisi bulunduðu bizzat Murat Ülker tarafýndan beyan edilen GODÝVA'dan da çýkýlabileceði ve bunlarýn sonucunda da hemen hiç kredi kullanmayan nakit zengini bir þirket olacaðýný paylaþýmlarýmda belirtmiþtim.O bakýmdan tahmin ve düþüncelerinizi olasý gördüðümü ifade etmek isterim..
Sözünü ettiðiniz 10 MÝLYAR'dan fazla azalmanýn BORÇ KAPATMADAN kaynaklanýyor olmasý çok olasýdýr.Firma Döviz Riskini de azaltmakta olabilir.394 Milyon $'lýk Hedge çok önemli bir göstergedir. 2024 ortalarýndan beridir Þirketin büyük ortaðý Sn.Murat Ülker ve en üst düzeydeki yöneticileri her fýrsatta,Ülker Þirketler Topluluðunu artýk esas faaliyetine odaklandýracaklarýný ve Esas Faaliyet Alanýnýn dýþýndaki iþtigal konusu varlýklarýný elden çýkarabileceklerini ishas ve imâ eden açýklamalar yaptýlar,Sermaye dýþýnda para kullanma maliyetinin de kârý çok zedelediðini belirttiler..Ben bu sözler üzerine Marina Faaliyetinden çýkabileceklerini düþünmüþtüm.Bu arada beklenen kârý getirmeyen ancak 850.000.000$'a alýndýðý halde 3.5 Milyar$'a müþterisi bulunduðu bizzat Murat Ülker tarafýndan beyan edilen GODÝVA'dan da çýkýlabileceði ve bunlarýn sonucunda da hemen hiç kredi kullanmayan nakit zengini bir þirket olacaðýný paylaþýmlarýmda belirtmiþtim.O bakýmdan tahmin ve düþüncelerinizi olasý gördüðümü ifade etmek isterim..
Hisse 5 F/K olarak fiyatlaniyor.
Gündem kaotik olmasa kimse hisseyi bu fiyat seviyesinden alamaz.
Alýp ta yarýnlarda kazananlara anasýnýn ak sütü gibi helal olsun.
Saygýlar, muhabbetler
fiyatlamada mantýk aramamak lazým yabancý vs satabildiði fiyata satýyor hisse 30 lardan 180 lere geldi þimdi 100-140 bandýnda hareket ediyor her seviyeden satsalarda usd bazlý kardalar
þuan temel teknik vs konuþmak oldukça anlamsýz
yarýn tutuklama vs olursa asýl fiyatlamalarý ondan sonra görebiliriz
bistte deprem zamaný gibi kapatma iþlem iptalleri vs olabilir
durum oldukça sýkýntýlý ve riskli
en iyisi dýþarda kalýp beklemek
umarým herkes bir miktarda olsa çýkýþ yapmýþtýr
https://i.hizliresim.com/c0nix5n.png
Para her zaman kazanýlýr ama kaybettiðin karekterini yerine koyamazsýn.....
Pazartesi satýyorum....
Saygýlar/Baþarýlar....
senin kalibrende (m&a yada denetmen olrak çalýþmýþ kiþinin)
petkm vs ile uðraþmasý da mantýklý gelmiyor..
ülker bambaþka bir hikaye (hisse deðeri patronlar için ne zaman önemli olursa o zaman op eder)
fidelityler templatonlar tokatlamýþ bir grup bu,
templaton iþi biraz çetrefilli ama tokat tokattýr .
Neden kimse yazmýyor
Öyle bir siyasi ve ekonomik ortamdayýz ki,KÝMSE NEYÝN NE OLABÝLECEÐÝNÝ BÝLEMÝYOR..Borsa Endeksinde,Hisselerde,ne beklenebilir,ne olabilir belli deðil..Tahmin yapmak da imkânsýz..Hesap-Kitap-Tahmin bitmiþ durumda..2023 Eylülünde 35 liralardan baþlayýp 180-190 liralara kadar gidip,sonra 98 liralara düþen bir Hisse þimdi de çokkkkk belirsizlikle dolu bir denizde hedeflediði limana ulaþacak..Nasýlllll??? Nasýllll yazacak insanlar?????
KAKO'da þaþýrtan dönüþüm..Rekordan dibe..Hisseye fayda saðlayacak bir geliþme olabilir belki..
https://www.borsaningundemi.net/habe...n-dibe-1846030
Ülker ve Kakao kullanýmý..
Ülker'in yýllýk Kakao Çekirdeði tüketimi 11.000 ton olarak gözüküyor.
Geçen yýl kakao fiyatlarýnda rekorlar kýrýlýrken, bu yýl tam tersine fiyatlar düþüþ gösteriyor ve sert hareketler devam ediyor.ABD'de faaliyet gösteren emtia borsasý Intercontinental Exchange'de Kakaonun ton baþýna fiyatý 2024'te 12 bin 931 dolarla rekor seviyeyi test ettikten sonra yýlý yüzde 178,2 artýþla 11 bin 675 dolardan tamamlarken, bu yýl 2024 sonuna göre yüzde 33,3 azalarak 8 bin dolarýn altýna indi.
2025'de 2024'e nazaran 11.675$-8000$=3675$/Ton tasarruf..Yýllýk Tüketim:11.000 ton,Þirketteki maliyet farký:3.675x11.000=40.425.000$ Ortalama 38tl kur ile de 1.5 Milyar tl'yi aþabilecek bir tasarruf..Hiç fena sayýlmaz diye düþünüyorum..Ne dersiniz Deðerli Paydaþlarým..
Bugün eksi açýp satýþ baskýsý , acaba Ziraat gelsin bu tahtada alým yapsýn satýþlarýmý bu baský .
Çoook acayip bir mecra borsa :)
Yatirimci olarak iktidardan sopa yiyoruz, Ulker yatirimcisi olarak muhalefettende dayak yiyoruz... ozaman kime oy vericez :)) en iyisi bugunleri not edelim, secim zamani kim daha az zarar vermisse ona basalim :)))
oykot listesi
EspressoLab
D&R
Ýdefix
Demirören AVM
Kilim Mobilya
Ülker
Türk Petrol
Milangaz
Likitgaz
TRT
TGRT
Ýhlas Ev Aletleri
Turkuaz Yayýnevi
Milli Piyango
Misli. com
Ýddia. com
ETSTur (Politika Servisi)
Eeee o boykot etmez ise , þu boykot etmez ise biz nasýl ucuz hisse alacaðýz :)
Ülker aleyhine korelasyon bozuldu,bir çok hissenin bozuldu ama Ülker'in malum sebeplerden dolayý daha fazla...Pek normal bir durum deðil....farký mutlaka kapatýrlar...
Ben kökten Atatürkçü bir ailenin ferdi olmama raðmen,patronu tercihini söyledi diye onun baþýnda olduðu, üretimiyle,istihdamý ile,ihracatý ile tümüyle milli bir dev olan bir dünya þirketini dýþlamak bir yana,boykot ettirmek için gösterilen çabayý haksýz,adâletsiz ve yersiz olduðunu düþünüyorum..Onun yerine bu fikirlere katýlmadýðýnýzý açýklayabilirdiniz.O þirkete vereceðiniz zararla Patronu hiç etkilenmez ama doðrudan ya da dolaylý çalýþanlarý þu ortamda iþsiz kalabilirler..Ailelerinin fertleri çok ciddi yara alýr.Ve bu saldýrýnýn kýsa vadede bile sonuç vereceðine inanýyorum,orta uzun vadede ise asla!..Ha Patronun yaptýðý doðru mudur?Bence de deðildir..Neden yapmýþtýr?Kendime göre açýklamalarým var,ama burasý bunlarý açýklamanýn zemini olamaz..
https://i.hizliresim.com/9vrtcjz.jpg
https://i.hizliresim.com/97gdjje.jpg
Yapay zeka verileri
Ülker, geçen sene Mart ayýnda da 118 TL imiþ, 4 ay boyunca yükselmiþ, 8 aydan beri de 1 sene önceki fiyatýna düþmüþ....Normal bir durum deðil....Ödenmiþ sermayesinin tam 20 katý kar yazmýþ bir þirket için normal deðil bu tip fiyatlamalar...Borsa dýþýnda, Þirketinden hisse satarken 227,5 TL ye satýyor , borsada ise hisse fiyatýna devamlý baský yapýyor, asla normal deðil.
Faizlerin yükseldiði bir ortamda endeksde çok yükseliþ beklemeyin diyorlar.
Hissede bir sürü oyunlar dönüyor.
Ülker'de yaþanan hisse devir iþlerinin bir benzeri TEKFEN HOLDÝNG de yaþandý, bu hissenin son 2 ayda yaptýklarý gayet normal...Ülker de ise, patron kaynaklý pek de normal olmayan fiyat hareketleri oluþturuluyor...
https://i.hizliresim.com/gux5ez6.jpg
Tekfen de de benzer olaylar yaþandý..58.-TL>>>>>143.-TL. 1,5 AYDA.
Hükümetin uyarýsýyla bankalar ve þirketler, Borsaya hisse geri alýþ programlarýný göndermeye ve hemen iþleme koymaya baþladýlar, bir çok hissede durumlar fark ediliyor...Ülker henüz uykuda....20 TL brüt karlýlýða raðmen hala hisse fiyatýný düþürmekle meþgul....
Not:Ýlk çeyrekte, 2. ve 3.çeyreklerde Enflasyonsuz kar açýklayacak tüm þirketler...
https://i.hizliresim.com/io0uain.png
Net serveti.
Gözünü toprak doyursun,,,ne diyelim.