sağolasın dayu... ömrün çooossun
https://i.hizliresim.com/pzeyruk.jpg
Printable View
sağolasın dayu... ömrün çooossun
https://i.hizliresim.com/pzeyruk.jpg
ohhşş bi serinleme geldi.. shortların küçük bir kısmı gapandı.
:drunk:
anlık riyıltaym :he:
Ortak noktamız yok derken sadece hayat dinden mi ibaret
Ayrıca ezan sesinden rahatsız olan her insan ateistmi mesela arabesk Türk sanat müziği koyu yeşil renk aşırı her türlü gürültü dans adı altında saçma hareketler bunlardan da rahatsız oluyorum bu sefer ne diyeceksin bozkurt dayu ben diyorum din bizi ayrıştırdı sen din elden gidiyor diyorsun keşke gitsede bir olsak hep olsak
adam gibi oynasa senin hakkınmış
https://i.hizliresim.com/hj12pre.jpg
emme banada vermeyecek... 10800 üstüne sıkan varsa ona dağıtacak parayı :drunk:
Bugün ezanı sustururlar yarın bayrağımızı indirirler.
Ben seni ataist diye yargılamıyorum yanlış anlama, inanc meselesi saygı duyarım.
Ama benim dinime dokanmayın, konu komşu tüm mahalleli olarak kardeş kardeş bu dünyadan göçüp gidelim. Zaten misafiriz şurda kaç yılımız kaldı ki
Toplu sünnet töreni faciaya dönüştü! 39 çocuk hayatını kaybetti, 11’i ampute edildi
Güney Afrika’da erkekliğe adım atmanın bir parçası olarak uygulanan geleneksel sünnet töreni, büyük bir faciaya dönüştü. “Ulwaluko†adı verilen ritüelde 39 genç hayatını kaybetti, 11 çocuğun cinsel organı ampute edildi.
İşte cahillik böyle bir şey bilimden uzak kalırsan olacağı bu ölenler bir şekilde kurtuldu (aslında pisi pisine gitti) ya sağ kalıpta havucu gidenler ne olacak
O dediğin Arabistan'da olur ancak onuda Hristiyanlar yapar Atatürk bu ülkeyi kurduğunda ezan susacak mı dedi sonrasında yobazlar bokunu çıkarttı ülkeyi Arabistan'a çevirmeye çalışıyorlar zorla ben buna kızıyorum
Ayrıca sabah 04:50'de ben müzik açsam sen rahatsız olmaz mısın hemde sevmediğin tarzda ezan namaza davet o saate zaten camiye giden olmaz milyonda 1 belki eee beni niye uyandırıyorsun saatinmi yok alarmınmı yok yoksa senden başka namaz kılan mı yok mağara döneminde yaşamıyoruz teknolojiyi kullanırsın ABD deki karıyla yazışır ama sabah alarm kurmaz camiden bağırsınlar
Ez cümle rahatsızlık ses düzeniyle araştırdım 70-85 desibel izni varmış iyide ben bağırdığım zaman 80 desibel anca oluyor o ses bile fazla itiraz bile edemiyorsun mantık dışı uygulama
Camiye gidenlerin çoğu 65 yaş üstü, çok nadir genç görüyorum.eskiden daha fazla idi, her geçen gün azalıyor
Sözde müslümanız, sokaklarda yarı çıplak dolaşan yüzdesi 80 lerde
Oruç tutan sayısı çok çok azaldı.
Sen bakma herkesin ben müslümanım dediğine, ilerleyen yıllarda bu oran dahada düşer.
Türban ne zaman serbest oldu o günden beri türbanlı sayısı azaldı.
İmamın çocuğu bile başıaçık,
korkma burası arabistana dönmez.
Ama sen ne zaman ezanı susturursan işte o zaman dine sahip çıkarlar. O yüzden dini fazla gurcalama, ters teper
Hyundai Motor Grubu hidrojen teknolojisinde kararlı - Basın Açıklaması
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Hyundai Motor Grubu, sürdürülebilir mobiliteyi sadece bir gelecek hedefi değil, bugünün somut bir çözümü olarak hayata geçiren markalardan biri. Yaklaşık otuz yıl önce hidrojen yakıt hücreli araçlar üzerine yaptığı ilk yatırımlarla yola çıkan Hyundai, bugün geldiği noktada hem binek hem ticari araçlarda hidrojenli mobilitenin standartlarını belirleyen bir küresel lider konumunda.
Markanın bu alandaki öncü rolü, 2013 yılında dünyanın ilk seri üretim yakıt hücreli binek aracı olan ix35 Fuel Cell'in lansmanıyla geniş kitlelerce tanındı. 594 km menzile sahip olan bu model, Hyundai'nin hidrojen teknolojilerine yönelik uzun soluklu Ar-Ge yatırımlarının ilk somut meyvesi olarak tarihe geçti. Bu başarıyı 2018'de tanıtılan NEXO izledi. Daha uzun menzili (666 km), gelişmiş sürücü destek sistemleri ve akıllı park teknolojileriyle dikkat çeken NEXO, bugün hâlâ dünyanın en çok satan hidrojen yakıt hücreli binek aracı olma unvanını taşıyor.
2025 yılında tanıtılan tamamen yeni NEXO ise Hyundai'nin hidrojen mobilitesindeki iddiasını bir üst seviyeye taşıyor. Yeniden tasarlanan iç mekânı, beş dakikada tamamlanan yakıt ikmaliyle 700 km üzeri hedef menzili, geliştirilmiş aerodinamik yapısı ve ilk kez sunulan çekme kapasitesiyle hem fonksiyonellik hem sıfır emisyonlu performans açısından bir dönüm noktasını temsil ediyor.
Hyundai'nin hidrojen yolculuğu yalnızca binek otomobillerle sınırlı değil. 2022 yılında tanıtılan ve yüksek performanslı hidrojen konsept otomobili olarak tasarlanan N Vision 74, markanın mühendislik sınırlarını nasıl zorladığını gösteriyor. Retro-fütüristik tasarımıyla 1974 Hyundai Pony Coupe'ye saygı duruşunda bulunan bu model, hidrojen yakıt hücreleri ile yüksek güçlü batarya sistemini bir araya getirerek, geleceğin spor otomobillerinin de sürdürülebilir olabileceğini kanıtlıyor.
Buna paralel olarak 2024'te tanıtılan INITIUM konsept aracı ise daha geniş kitleleri hedefliyor. 'Başlangıç' anlamına gelen Latince bir kelimeden ismini alan INITIUM, uzun menzil, ferah iç hacim ve güçlü motor performansı gibi özellikleriyle aile kullanımına yönelik hidrojenli araçların potansiyelini ortaya koyuyor. HTWO markasının yeni tasarım dili "Art of Steel" ile şekillendirilen INITIUM'un seri üretim versiyonunun 2025'in ilk yarısında tanıtılması planlanıyor.
Hyundai'nin hidrojen vizyonu sadece binek araçlarla sınırlı değil; ağır ticari araçlar ve toplu taşıma çözümleri de bu vizyonun ayrılmaz bir parçası. 2020 yılında pazara sunulan XCIENT Fuel Cell, dünyanın ilk seri üretim hidrojenli ağır ticari kamyonu olarak önemli bir kilometre taşıydı. Bugün Avrupa'da 16 milyon kilometreyi aşan operasyonel deneyimiyle XCIENT, Hyundai'nin teknoloji güvenilirliğini ispatlamış durumda. 2025'te Avusturya'nın başkenti Viyana'da hizmete giren ELEC CITY yakıt hücreli otobüs ise 350 ve 700 bar dolum sistemine sahip ilk model olarak şehir içi toplu taşımada sürdürülebilirliği destekliyor.
Hyundai'nin HTWO markası altında yürüttüğü hidrojen stratejisi, mobilitenin çok daha ötesine geçerek tam bir hidrojen ekosistemi kurmayı hedefliyor. Hidrojenin üretiminden depolanmasına, dağıtımından uygulamaya kadar tüm değer zincirine yayılan bu yaklaşım, sadece otomobil sektörüne değil, enerji dönüşümüne de yön veriyor. Atıktan Hidrojene (W2H) gibi düşük karbonlu üretim yöntemleri üzerine yapılan yatırımlar, Hyundai'nin çevresel sürdürülebilirlik konusunda ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor. Hyundai Motor, "Progress for Humanity" vizyonu doğrultusunda sadece bugünün değil, yarının dünyasını da şekillendirmeyi hedefliyor. Otuz yıla yaklaşan hidrojen yolculuğu boyunca elde ettiği başarılar bu vizyonun güçlü bir temele dayandığını kanıtlıyor
https://resmim.net/cdn/2025/08/01/XeReFh.jpg
9 temmuzda portföyümüze dahil ettiğimiz 9.99 tl maliyetli Hissemiz 12.19 tl yi gördü.
Ben bu işi gerçekten en iyi bilenlerdenim. Allah mahcup etmesin. :ok: .
Sürekli yasaklanmamdan bunu anlamış olmalısınız....:p
YTD
Karaduman, burada boşuna takılıyorsun 13 hazirandan günümüze portföy ortalaması %40 yükseldi...belgelerini paylaştık.!(şimdilik)
YTD
Evet hak veriyorum sana ama yine yanlış yazıyorsun bana ben ezan sussun demiyorum eskiden imkanın aklın teknolojin yoktu ama şimdi var sessiz yapsana şu işi hadi gündüz bağır ama sabahın körü de ayıp ya
Din kurcalama işi değil benimki Arap zihniyetinden kurtul diyorum
Bak bugün askerde ölenlerin şehit olmadığını öğrendik şehitlik Allah yolunda ölen için deniliyor muş ben bunu bilmiyordum mesela bizi yıllardır kandırmışlar
Emlak Konut GYO’nun ihraççısı olduğu Damla Kent Projesi Gayrimenkul Sertifikası halka arz oluyor. #DMLKT
Talep Toplama Tarihleri: 4-8 Ağustos
Fiyat: ₺7,59
Satılacak Sertifika: 2.820.593.495
İhraç Büyüklüğü: ₺21.408.304.627
Dağıtım Yöntemi: Oransal Dağıtım
bb79 abi bence çok haklı. Hastalıktan yahut yaşlılıktan uyuyamayan var; vardiyalı çalışan işçiler var, var da var... Kul hakkı geçer... Canıgönülden katıldığım bir görüşe göre çıplak sesle okunmayan ezan yani hoparlörle gelen ses ezan değildir, caiz değildir (Saadeti Ebediyye). Bir de ecdat sözü var: "Camide gözü olmayanın ezanda kulağı olmaz." zaten.
Mantıklı düşününce haklı olabilir. Bu devirde halen 600 yıl önceki felsefi düşüncenin uygulanması, teknolojik açıdan abes görünsede, ezan sustuğu vakit olucak yada gidişatta bizleri neleri beklediği mechul
Kişiye özel uygulama yapılabilmesi şu aşamada zor.
Malesef bb79 abi o saatlerde kulak tıkacı kullansın, sorun çözülsün
Konya'da sabah namazı vaktinde okunan ezan dinleyenleri mest etti...:ok:
Ezanı okuyan: Hataylı depremzede, Kapu Camii Müezzini Ahmet Kuzu.
https://x.com/OdakTV1/status/1950568530916901057
Madalyonun birde şu tarafından bak
Eskiden teknoloji yoktu, müezzin yüksek bir yere çıkar, elini kulağına dayar ve avazı çıkana kadar haydi namaza diye bağırarak müslümanları ibadete çağırırdı, burda amaç vaktin geldiğini herkese duyurmak.
Haa
Eskiden de ezan olmamış olsa idi, vaktin geldiğini namazda gözü olan yine bilirdi.
Yani burda amaç ezan sesine kulak tıkayan insanın kulağını dürtmesi, tüyleri ürpertmesi olanbilü. Bilemeyiz yani asıl amacı
Hoparlör diye teknolojik bir ürün varken de günümüzde minareye çıkıp çıplak sesle bağırmak, şuanki dünyada araba seslerinden kimseye duyurulmaz.
O yüzden
Büüüle devamkeeeee
Kusura bakma Bb79 abi seni rahatsız etmeye davam
Erdoğan:"HDP eşittir PKK; eşittir YPG, eşittir PYD. Hiç sağa sola bunu saptırmanın anlamı yok." Diyeli 2369 gün,
Erdoğan HDP yi kapatmakla tehdit edeli 263 gün,
Erdoğan Akp+Mhp+Dem olarak birlikte yürümeye karar verdiklerini açıklayalı 18 gün,
Alkışların nedeni anlaşılmayalı bir kaç saat oldu.
https://x.com/kacsaatoldutrk/status/...298727795?s=12
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
TEK - Bozkurt abi, 1 Ağustos bugün ve işbaşı yaptık kursta. Ben bu tarihte bırakacağımı söylemiştim borsayı.
Bozkurt - E?.. Vazgeçtin değil mi, hissen duracak?
TEK - Şey, evet.
KARADUMAN - Yürü git lan, gözüm görmesin seni! (İskemleyi TEK'in arkasından fırlatır.)
Erdoğan Sancaktepe'de "Hayırdır ya Vatikan'da niye bir araya geldiniz? Papanın huzurunda niye bir araya geldiniz? Haaaa Haçlı ittifakı enine sonunda kendini gösterdi!" diyeli 8 yıl,
Emine Erdoğan, Papa 14. Leo ile bir araya geleli bir kaç saat oldu.
https://x.com/kacsaatoldutrk/status/...741766356?s=12
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Şindi balkona çıktım, bir taraftan çayımı yudumlarken bir taraftanda sigaramı tüttürüyorum. Dışarda gürültü kirliliği çok fazla, araba sesleri, korna sesleri, bağırma, çağırma, takır tukur makina sesleri, sesini ayırt edemediğim sesler falan derken uzaklarda bir yerde düğün var heralde davul ve zurna seside geliyor derken hoparlörden belediye anons geçmesin mi, bu kadar gürültü içinde ezan sesine kafayı takmak bilemedim yani
AYNI
Cennette de bir göğümüz olsun ama mavi
Aynı hareketi yapsın yıldızlar güneş ay
https://www.youtube.com/watch?v=22TL...&start_radio=1
Bu da hüzünlü,
Daha şen daha şakrak
geleceğe umutla bakabilme arzusu vermeli
İçimizi kararttın be tek
Karaduman dayudan hiç mi ilham almadın
ELLERİ BOŞ
Çıkardı yanından ayırmadığı kefenini
Vasiyet etti yanındakilere
Tabutumun kapağını kaldırın
Ellerim iki yandan sallansın
Halkım ordum hazinem hizmetkârlarım
Peşim sıra salınsın
Bakılsın bir devlet kurucusuna
İbret alınsın
Denilsin Selahaddini Eyyübi
Elleri boş gidiyor dünyadan
Bu güzeldi tek abi,
Kendini işine ver ve işini aksatma, tabiri caizse işine 4 el ile sarıl
Akşamdan akşama arada derede ayda yılda 1 de olsa fırsat bulursan buraya selam vermeye gel, özletme kendini
Tek- iyide abi benim 4 elim yok ki
Olsun olmasın, fazla mal göz çıkarmaz
Sardalya balığının en yağlı mevsimindeyiz....özellikle boklu tabir edilen...denizden çıktığı gibi hiç temizlenmenden ızgarasını tavsiye ederim.(Yağsız tavada da pişirilebilir.)
Not:Bu balığı yakınınızda balık hali varsa sabah erkenden almanız tavsiye olunur..(mutlaka günlük yakalanan taze olmalı) kahvaltıda yiyebilirsiniz...yanında domates söğüş.. kuru soğan ..yeşil sivri biber..üzerine biraz zeytin yağı yeterli...
Mavi kuyruk da tam yenilecek zamanda...Afiyet olsun.
İyi tatiller.:wave:
bugün
upload.idealdata.com.tr/images/J8eDO7x#iDeal#Takas ve DağılımBaşlangıçtan bu yanahttps://upload.idealdata.com.tr/images/v9RN6AG#iDeal#Takas ve Dağılım
Kişiye özel değil buna emin ol inanmayanlar da bebek olan hasta olan yaşlı olan vardiyalı çalışan uykun sorunu olan Hristiyan Yahudi olan vs bunları toplasan milyonlar var hepsimi kulak yıkayacak diyorum ki aşağıda senden yazmışsın teknoloji var çözüm var ama niyeyse cahilliğe çözüm yok sorun bu din ezan değil cehalet
https://m.youtube.com/watch?v=raSFQt...cJCfwAo7VqN5tD
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!
Sonra dedimki iş ezan sesi uygunsuz saat ve yüksek ses sorun bu daha çok sorun var bende ben din düşmanı değilim mesela dün ormana piknik yapmaya gittim 2 tane dingil geldi bira içmeye aile var bu terbiyesizlik şimdi alkol alanlar bana saldırır içme arkadaş evinde iç meyhanede iç devletimizden mümkünse sadece alkol içilen yerler yapılsın gidin orada için beni inşallah anlamışsındır bozkurt dayu
Bizden her hafta sonu cumartesi pazar yani gece 12 ye kadar müzik çalarlar yaz boyu herhalde böyle 3 hafta oldu bu haftada çalarsa pazartesi günü soluğu belediyede alacağım şikayet edeceğim yüksek ihtimal belediye yapıyor ama ben yinede şansımı deneyeceğim ben böyleyim
yapı kredi yatırım
bi ziktir git la
olur olmaz yerden şort açıyon, ötekiler sana sokarken arada bizim şortlarada sokuyorlar :yahoo:
bi git amokaçi, 1-2 ay bi oynama... bizde 8000 endeksten mal alalım :drunk: