odalara dağıtım yapan mavi ve kırmızı vanalar vardır, onların ayarını düşürerek suyun akışını yavaşlatabilirsiniz. bu da sıcaklığı bir miktar düşürecektir. Yoksa Sayın Sugosunun dediği gibi masrafınız çok olur.
Printable View
1. Sanırım merkezi sistem ısınma var. Kazan Doğalgazlı mı yoksa katı yakıtlı mı ( kömür ) ?
2. Eğer merkezi sistemse kalorimetre kullanıyormusunuz ?
cevap ; Merkezi ve kalorimetre kullanılıyorsa hemen termostatik vana taktırmalısınız. Yoksa alt ve üst komşuyu siz ısıtmış olursunuz. Termostatik vana öyle 6-7 bin tl. tutmaz. 3+1 daire için en fazla 1200 tl. olur.
Yok merkezi kömür kaloriferli ve kalorimetre yoksa, bırak yansın. Hem sen hemde tüm komşular iliklerinize kadar ısının. Nasıl olsa masraflar eşit ödenecektir.
En pratik (ama verimsiz) çözüm tıpkı ekonomi yönetiminin yaptığı gibi yapmak , merkez bankasının sıkı para politikası ile oluşan sıcaklıktan bunalanları serinletmek için maliye politikasını gevşetmek.
Yani kaloriferi kısmakla uğraşmadan evdeki bir veya daha fazla pencereyi belirli açılar ile açarak ev içi sıcaklığı konforlu hale getirebilirisin. Deneme yanılma ile belirli aylar ve hava sıcaklıkları için pencere açıklık açısı değerlerini zaman içinde oturtursun.
Ben yapısal refomda ısrarcıyım ve sözde değil özde çözüm arıyorum diyorsan termostatik vana çözümü en güçlü yapısal reform olarak gözüküyor.
ortalama termostatik vana 75 tl. dediğim gibi en fazla 1000- 1200 tl. işçilik dahil takılabilir. Birde kaloriferciye kazan suyu ve dış hava sıcaklığı çizelgesi verilerek tasarruf edilebilir. İnternete - kazan suyu sıcaklık ayarı- yazarsanız çizelgeye ulaşırsınız.
yav forum termostatik vana konusunda uzmanmış meğer. vay canına sayın seyirciler :)
[QUOTE=Occhiali;2850257]Buradan ekmek çıkar mı? :)
burdan ekmek cıkar elbette
fakat bu olay reise de yaracak bir olay olması lazım yani win win işin sonunda secime kadar ya reis zafer kazanmış olmalı yada magdur pozizyonunda olmalı
malum trup a seçim oncesi papaz vakasıyla oy konusunda katkı sagladı trup da buna benzer bi kıyak yaparmı bilinmez
ama fazla zaman kalmadı bir an önce aksiyon lazım
Theresa May: Brexit Anlaşmasında kabinenin desteğini aldım.
http://bb.ht/VsyQ6w