#PGSUS 28.67 üstü hoj olur gibi gibi...
Printable View
#PGSUS 28.67 üstü hoj olur gibi gibi...
İŞ YATIRIM – Datagate Bilgisayar DGATE Hisse Haber – 01.04.2019
Datagate, Türk Telekom Grubu ile arasında devam etmekte olan cihaz satışı ve diğer distribütörlük hizmetlerinde mevcut illere ek olarak Ankara, Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Kütahya ve Kırıkkale illerinin dâhil edildiğini ve belirtilen illerde faaliyete bugünden (1 Nisan 2019) itibaren başlanacağını açıkladı.
Datagate’in Türk Telekom dağıtım ağında yaklaşık %22 pazar payı bulunuyor. Özellikle Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerin dağıtım ağına eklenmesinin şirketin pazar payına 15-20 puanın aralığında ek katkı yapabileceğini ve yaklaşık 400mn TL (+50% YoY) ek ciro katkısı getirebileceğini düşünüyoruz. Haber şirket için oldukça olumlu olsa da hisse fiyatının sene başından beri %75,5 değer kazandığını hatırlatmak isteriz.
Diğer yandan Datagate’i %59.24 sahiplik oranı ile konsolide eden İndeks Bilgisayar’da (INDES.TI) olumlu yansımanın sınırlı kaldığını düşünüyoruz. Dolayısı ile haberin İndeks’i olumlu etkilemesini bekliyoruz. İndeks’in solo operasyonlarının 2018 yılı FD/FAVÖK çarpanı yalnızca 1.4x’e tekabül ediyor. Yeni alınan dağıtım bölgesinin Datagate değerlemesi üzerine olan etkileri daha detaylı olarak paylaşacağız.
Datagate Yeni İş İlişkisi Hakkında Açıklama Yaptı – 01.04.2019
Şirketimiz ile Türk Telekom Grubu (Türk Telekomünikasyon A.Ş., Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ve TTNET A.Ş.) arasında devam etmekte olan cihaz satışı ve diğer distribütörlük hizmetlerinde mevcut illere ilave olarak Ankara, Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Kütahya ve Kırıkkale illeri dahil edilmiştir. Bu illerde faaliyete bugünden (1 Nisan 2019) itibaren başlanacaktır.
:ss:
sn oblomov YUNSA ve CUSAN nasil gorunuyorlar
cok tesekkurler
elektriğe %37 zam. varan 1.
Hep kazandıran hisselerin 5 ortak özelliği.
ANALİZ:https://www.borsadankazanmak.com/kaz...3%B6zellikleri
1. Düzenli kar açıklanması
2. Özkaynak karlılığı>%25
3. İhracat da yapılması
4. 1<PD/DD <3.5
5. Kurumsal yönetim