değişim oranı formülü.
https://i.hizliresim.com/YOVBbF.jpg
Printable View
değişim oranı formülü.
https://i.hizliresim.com/YOVBbF.jpg
buda ilginç bir detay;
Tarafların eşit hisseye sahip olacakları 2 milyar dolarlık yatırımın 5 yıl sürmesi ve üretim tesisinin 2024 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. 2 milyar dolar yatırım ve 2024 yılı favok katkısı nerde acaba?
https://i.hizliresim.com/XsWyq8.jpg
Bide soyle bakalim olaya , madem hepsi birlesip SISE olacak, ve madem SODA yok pahasina SISEYE gidecek o zaman yeni olusacak sirketin gercek degeri defter uzerinden cok daha fazla olacak bu durumda SISE alirsak karda kalirmiyiz?
Sise almak daha mantikli olmaz mi ?
Sent from my iPad using Tapatalk
PWC tarafından hesaplanan şirket değerleri: Şise: 18,1 milyar Soda: 9,35 milyar Trakya:6,82 milyar Anadolu: 5,55 milyar Paşabahçe: 971 milyon Denizli: 40 milyon. Birleşme sonrası toplam değer: 41,19 milyar. Sermaye 3,064 milyar olacağından yeni şirketin hisse ederi: 13,44 tl. Malınızı ucuza kaptırmayın arkadaşlar.
Twitterda soyle bir twit gordum
Bende 1000 #soda olsa ve birleşmeye katılmak istiyosam 1159 #sise olacagina ben bunu yarin 6.25 ten satsam yerine 3.84 ten 1627 #anacm koysam sonra 1627 #anacm birlesme gunu 0.88 dan #sise ye donse benim elime 1436 #sise gecer 27/04/2020 kapanış fiyatlarına göre hesap doğru mu?:)
Sent from my iPad using Tapatalk
Öylesine öylede arkadaşım,
Benmi kaçırıyorum ve dünden beri insanları uyandırmak için yazıyorum,
Raporda ki değişim oranları sonucu soda değişim sonrası ederi 6.2
,trakya cam ise 3.50 ederde çıkıyor,
Ama yine aynı rapor soda için 9 tl ler,trakyacam ise 5.5 tl lerde 4 yönteme göre değer bulmuş,
Bunlar hem şirketleri değerlemiş,değerleri yaptığımız 4 yönteme göre soda için ve trkya için bu demişler,ama sonra gidip gerçek değerleri ni borsa değerine göre belirlemişler,yaptıkları işi devre dışı bırkmışlar,geçersiz kılmışlar,
Ama rapor ortada ve ispatlı
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerleme raporunda baktığım yer çok basit bir yer 4 yönteme göre borsadaki şirletlerin değeri kaç milyar tl çıkmış en başlıca kriterim benim o ,
Trakya ve soda özelinde çıkan onuç şu, 4 değerleme yöntemine göre %30,%30,%20,%20 ye çıkan sonuç, trkaya cam 5.5 tl gerçek değeri çıkıyor,soda ise 9 küsür tl ler çıkıyor,
Trkayanın gelir yaklaşımına göre ederi 8.2 milyar,piyasa yaklaşımına göre ederi ise 7.7 milyar,
Sermayeye bölersen gelir yaklaşımı na göre hisse fiyatı 6.5 tl ,piyasa yaklaşımına göre ise 6.1 tl borsa fiyatı çıkıyor,
Ama rakamın 5,5 tl lerde çıkma başlıca sebebi %20 lik dilim olan borsa fiyatının 3.5 tl lerde olması bu sebeple ortalamamız 5.5 tl lere kadar düşmesi,
Aynısı soda içinde geçerli ordada 12 tl bşr değere göre ,11 tl bir değere
göre çıkıyor ama borsa fiyatı sebebiyle 9 tl üstü gerçek değer çıkıyor,
Ama bunlar ne yapmış %20 lik kısmı tüm değer olarak göstermiş,yani şu değerin %30 unu ,şu değeirinde %30 unu birde özvarlık değeri var onunda %20 sini alıcazı hiç yapmamışlar ,direkt bırsa değeri neyse %100 ünü ona vermişler,
Raporda hemde maddi hata ,hemde hem raporla çelişen ,hemde kendileriyle çelişip çıkardıkları raporu uygulamayıp yok sayan bşr yaklaşım var,
Büyük bir hata var ortada hem trakya için hem soda için,
Trakya ederi rapordaki atıfda bulunulan 4 yönteme ve 4 yöntemdeki verilen ağırlığa göre 5.5 tl gerçek ve kesin değeri var,sodanın ise 9 tl lerde değeri var kesin ve net değer bunlar.
Yapılması gereken şu,rapordaki en önemli kısım ve biz ky yi ilgilendiren hatalı olan kısım şirket değerlemelerindeki gerçek değerlere göre rapordaki 4 yönteme verilen ağırlığa göre tekrardan düzeltilmesi.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi