endekse artık dolar bazında bakmayalım. o zirveler mazide kaldı. yeni türkiye gerçeğini anlamak lazım. yabancı gelmeyecekse, biz bize küçük hisseleri zirvelere taşırız, büyüklere gücümüz yetmez.
Printable View
Iyi de yabancı gelsin gelmesin hala pek çok şirketin çok ciddi geliri yabancı para... gideri yabancı para... dudu abey dediği gibi TL sadece bir illüzyon. Esas tl bazlı bakarsanız çok yanılırsınız...
Knfrt taşıyorum mesela bu kağıdın neyine tl bazlı bakacaksınız euro bazlı bakılır bilançosuna da grafiğine de.
Evet endekse para girmiyor ama ilelebet girmez diye düşünmek bence çok riskli. Bir şey olur. Politika değişir veya iktidar değişir veya karşı tarafın şartları değişir bize ihtiyacı artar. Bir anda her şey değişir. O nedenle hep dolar bazlı ve temel analiz penceresinden bilanço bilanço bakmak lazım derim nacizane.
Yillar once yine bu forumda , "Maasim dusuk yuksek fiyatli hisseler alamiyorum. Her ay isfin, isyat, ismen,tskb,soda alsam, ilerde birgun fiyatlari artarsa zengin edermi" diye sormustum. İsbankasina guven ihya eder seni demisti birisi. Emin olmamakla birlikte sn. dudu olabilir bu kisi. Sagolasin abi keske dinleseydim seni simdi ihya olmustum :)
İsyat 80 kurus civari, ismen 1.20 civari, isfin 1 tl civari fiyatlardaydi. Tskb su anki fiyatindan daha yuksekti. 2-2.5 arasiydi galiba. Aklima geldi paylasayim dedim :)