https://youtu.be/JGdzUrDSq0k?si=ZvA-E6euSjy-9GuR
Savaşları ben bitiririm :drunk:
Printable View
https://youtu.be/JGdzUrDSq0k?si=ZvA-E6euSjy-9GuR
Savaşları ben bitiririm :drunk:
İsrail ve ABD seneryosunu kendileri yazıp kendileri oynadığı bir dizi çektiler.Bu dizinin ilk bölümlerinin nasıl başlayıp nasıl gelişiceğini kendi piyasalarıda biliyormuş bu dönemdeki fiyatlamalarına bakıldığında , Trump geldiğinden beri piyasalar yaşanan olayların hep olumlu tarafına bakıyor bir önceki zaman diliminde tarifeler üzerinden piyasalar çalkantı yaşadı ne oldu Trump istediğini elde etttimi yok süre verdim dedi kapattı ne olacağı bile belli değil salla dur , sonra ne çıktı İsrail-İran savaşı buda aynı tarifeler gibi şöyle olacak böyle olacak denilip atraksiyon yaşatıldı .Şimdi geldiğimiz noktada Trump akşamdan beri barış mesajları veriyor bana göre kelime oyunları çünkü kendisi kukla benim gözümde arkasındakiler ne yapmasını isterse onu yapıyor .Gece Twetelerine baktım ne olduda bir insan bu kadar kendini öven msj lar verir dedim :)İsrail ve yahudi lobisi onu miklemez sadece kullanır ateşkes vs bana göre hikaye günü kurtarma yara sarma dönemi bu kuduz netanyahu kaostan besleniyor iktidarınıda buna borçlu bu bölgede yine bildiğini okumaya devam edecek bir bakmışık İranı bombalacak, bir bakmışık yemen, suriye vs vs yapıcak bunları yoksa koltukta kalamaz.
yavrum trump tüm tuşlara aynı anda basıyor
önce vuruyor
sonra tek taraflı ateşkes diyor
şimdi fed faiz indirsin
birtek ''hisseleri aalın, borsaları fışkırtın '' demediği kaldı... onuda dolaylı söylüyor, artık oda açık açık söylenmez
natenyahu ateşkesi kabul etmez... amacı nükleer değil, iran'ı parçalamak
ama o kabul etmeyene kadar borsalar % 5 şişer, yeniden savaş başladığında % 2 düşer
herhalükarda yine longcu % 3 karda :yahoo: dünya yıkılsa birşey olmuyor adamlara
ABD stratejisi belli piyasaları ve yaşananları normalleştirerk yol alıyorlar.Tarifelerde bu yapıldı yok kıçımı öpüyorlar anlaşma için yok peşimdeler dedi gitti kendisi öptü şimdi tarifeleri konuşan varmı yok :)çünkü trumpın bu alandaki hal ve tavırları normalleştirdi köyün delisi konuşur durur muhabbeti , İsrail-İranda hikayeside aynı seneryo üzerinden ilerleyecek İsrail istediğini yine yapıcak arada sıcak saatler arada yumuşamalarla devam edecek bana göre , trump çıkacak piyasaları yönlendirecek sondaj bebeğim diyecek , yeri gelecek tehdit edicek ama normalleşen bir hikayeye döndürecekler aslında petrol fiyatları dün ABD üslerine füze attımı oldu bitti ile düşmedi , İran ve Rusya hürmüz üzerinde anlaşamadı rusyaya yanımda ol dedi zayıflayan putin cesaret edemedi bana göre petroldeki hikaye ondan sonra değişti.
Olan kime oldu jeopolitik hikayenin nereye gideceğini göremeyen faiz indirimine cesaret edemeyen Merkeze bankasına oldu .