Günaydın herkese
Printable View
Günaydın herkese
Bendende hem bi günaydın
hem bi hisse için yorum
kafein
yazılım
teknoloji hisseleri içerisinde en makul fiyatta olanı
ya diğerleri yanlış yerde ya kafein yazılım
bence diğerleri yanlış yerde
buna rağmen kafein yazılım gene de çok daha iyi yerlerde olmalı.
Bakmayın ilk çeyrekteki bilançosuna
kar açıklayamaması yatırım kaynaklı
ha yatırımı doğrumu yapmış?
tartışılır.
Bu biraz Nasreddin hocanın ağaçtan düştüğünde düşeceğini söyleyen adama ne zaman öleceğini sorması gibi bi şey olacak!
ama
Şu gentaş da fena olmayan bir potansiyel görüyorum
atı alan üsküdarı geçtikten sonra pek bi ehemmiyeti kalmayacak sankl yapılacak yorumların.
Tabi ki temele dayanıyor Tolga bey
teknik bilgi
bende sıfıra yakın.
cari verilerle ucuz demek zor
zaten piyasada ucuz hisse de yok
gentaş temel verileri güzel olan hisseler içerisinde diğer temeli güzel olupda anormal fiyatlanan hisseler arasında makul fiyat da kaldı diyebiliyorum
F/K 9,1
FD/FAVÖK 5,5
PD/DD 2,0
FD/Satışlar 1,1 buda emsalleri içerisinde makul fiyat da kalmış dedirtiyor bana
Yabancı Oranı (%) 4,21
Ort Hacim (mn$) 3A/12A 0,7 / 2,5
Piyasa Değeri 616,0 mnTL
Net Borç -32,6 mnTL eksi firma o kadar artıda borcu yok demek
Yurtdışı Çarpan İskontosu (%) -
Şöyle bir uçta birde çok çok pahalı olmayan gözde bir hisse örnek verecek olursak
anormal olanı yayla çok borçlu
yıllık cirosunun 20 katı civarlarındaydı en son bakltığımda
gedza
güzel hisse borcu yok temiz firma
yıllık cirosunun 4 katında işlem görüyor
gentaş 1 civarında.
zaten piyasada fk/dd ye baktığımızda alabilecek hisse yok
temelciler yanlarından geçemezler, alırlarsa geceleri uyku tutmaz.:)
Anladım abi, siz (temelciler) o anki fiyatının sanırım rasyo deniyor, rasyoların uygun olup olmadığına bakıyorsunuz. Bu nedenle ucuz diyorsunuz.
Ben/biz (teknikçiler) ise o anki fiyatın grafik içinde bulunduğu durumuna bakarak karar veriyoruz. GENTS grafik olarak ucuz mu? Ucuz elbette. Yalnız teknikçilerde ( ya da ben de demeliyim) hisse senedi fiyatı aşağıda olduğu için değil de bazı indikatörlerin belli rakamları aşması durumunda karar verilmesi gerekiyor. Benim nazarımda GENTS grafik olarak ucuz olmakla birlikte istediğim kriterleri karşılayamadığı (güç toplayamadığı) için hala cazip değil.
GENTS'ın temel analiz ile ALIM için uygun görülen yerden daha aşağı oynayacağı % değişim küçük olabileceğinden böyle bir karar belki verilebilir. Ama teknik olarak ALIM için uygun görülen yer gelmeden yapılan alımdan sonraki aşağı yönlü düşüş %'si maliyet açısından teknikçileri zor durumda bırakmaya aday. Teknikçi olarak derim ki; biraz pahalı olsuın bizim olsun, kafamız rahat olsun. Durum bundan ibarettir diye düşünüyorum.