Sektorleri iyi tanimak gerekli. YO'lar, GYO'lar ve Cimento'lar belli gruplarin elindedir. Genelde Cimento'larda temettuyu alirlar (YO/GYO'larda ne yaparlar bilmiyorum). Yani nasil isterlerse oyle.
Printable View
Sektorleri iyi tanimak gerekli. YO'lar, GYO'lar ve Cimento'lar belli gruplarin elindedir. Genelde Cimento'larda temettuyu alirlar (YO/GYO'larda ne yaparlar bilmiyorum). Yani nasil isterlerse oyle.
Serdars Hocam, borsa bir statik degil. Sen hala Sakarya'da kalmissin.
Neler oldu o zamanlardan bu zamanlara. OFAC da bu konjekturde ucurup kaciracak birsey degil artik. Halk Bankasinin oteki bankalara gore pek bir avantaji kalmadi. Ulkenin durumu ortada. Yukselen hisse alsan bile, hisse dinlenmeye girdiginde zarar yaziyorsun. Cunku tasima maliyeti uzaya cikmis.
Biliyorum moralin bozuldu %1 kapatmasina. Biz de bir show yapsin bekliyorduk.. Ama, hisse %30 gitti zaten bu beklenti ile. Cuma gunu hisseye cok fazla insan bulasti. Firsati kullanip devamli stop patlatip durdular yine gercekci olmayan beklentiler ile. O ne oyle mesela 6.90'a geldi Savci adli controlun kalkmasini istediginde, olumsuz birseymis gibi. Tamam da adli control iyi birsey, adam ucup gidecek ulkesine. Yani devamli birseryleri kullanip durdular. Buyuk paralar donuyor. Moralini bozma. Iyi gitti yine.
Bak işte çok önemli noktalara değinmişsin, diğer bankalara göre avantajlı olmadığı ve bi şeyleri kullanıp durdukları, ben artık hulku böyle zamanlarda feyklerinden fayfalanmak için kullanıyorum, ana hissem Garan dır, %30 larıda feyk olarak yaptı kapanış olarak değil, bu iş böyle devam edecek, halkb nin diğer bankalardan hiç bir üstünlüğü yok, gelecek vaat eden durumu da yok, performans olarakda durumu ortada, son bir yılda yabancı resmen gelene gidene dağıttı
Diğer bir tartışılması ve üzerinde düşünülmesi gereken şey, bu kadar bilgi ve tecrübeli ve bir o kadarda donanımlı hangi aklıbaşında bir adam bir günde milyon TL ile milyon lot alım yapar, senin bunu akkın hafzalan alıyor mu?
Sn. Proleter, ben halk gyo'ya nisan sonunda 0.89'dan girdim temmuz başında 0.76'da iken çıktım. Bu sürede neredeyse aralıksız düştü, hem halkbank hem bununla uğraşamayacağıma karar verdim, bir de çok sığ tahta ve az kademede zor işlem oluyor, son olarak hisse BIST100 endeksinden çıkarılınca terketmeye karar verdim, çok sık al-sat yaparak (iki ayda toplam 60 alım satım yaptım) maliyetimi iyice düşürdüm ve küçük bir karla kapattım pozisyonlarımı. Bu arada çok küçük bir temettü de vermişti diye hatırlıyorum. Böyle düşüş sırasında kar ederek çıkabilmek kendi çapımda beğendiğim başarılarımdan biri oldu, aynısını halkbankta yapamadım mesela.
Hisse iyi bir hisse değil, içime sinmedi, ben bir daha girmeyi düşünmüyorum. Hiç de özlemedim.
Uzun vadeli alıp tutmak için de, kısa vadeli sık alsat yapmak için de daha iyi hisseler var.
Bu görüşüm hissenin hareketleri üzerine, yoksa halkbankın iştiraki olan güvenilir iyi bir şirket o konuda eleştirim yok.
Ben sizin yerinizde olsam dibin dibindeki bir hisseyi satmam, zaten olan olmuş, satacaksam en azından bir tepki yükselişi yapmasını beklerim.
Doğrusunu elbette siz bilirsiniz, yazdıklarım sizi yönlendirmesin kendi kararınızı verin. Umarım kar edersiniz.