Küreselleşmiş bir ortamda, sermaye hareketlerinin serbest olduğu bir dünyada İzole Ada teorisinin geçerli olduğuna hükmetmek büyük hata olur.
Printable View
Küreselleşmiş bir ortamda, sermaye hareketlerinin serbest olduğu bir dünyada İzole Ada teorisinin geçerli olduğuna hükmetmek büyük hata olur.
BİST'teki işlem hacminin 3 te 2 sini Robotlar ve Algolar yapıyor. Bunların büyük kısmı momentum trade sınıfındadır.
Bu teori yabancı finans piyasalarında çok kullanılır, isolated island, justification manasında, bazen de hiciv kapsamında.
Yukarıda yazdıkların çok mantıklı. ABV kuralını da çok sevdim😊 not ediyorum.
%30 pozisyon alman bence doğru olmamış. %100 gitmeliydin. Çok tırsık oynuyorsun, değişmen lazım (şaka yapmıyorum).
Soros'un meşhur lafıdır, fırsat ayağına geldiğinde "go for the jugular" der hep adam. Sen de böyle yapacaksın.
88.10 u gördü, 87.95 kapattı. Hacim ise yuvarlak 8.5 milyon lot. Tedavüldekilerin %1 i ediyor. Performansa oranla hacim düşük.
Tırsık olmak iyidir TH. Her zaman barutun olacak. Mermin olacak. HER ZAMAN. Yoksa seni öyle bir yakalar ki kızgın tavadaki mısır gibi çatır çatır oynar senle. Bak eregl dekilerin haline 3 senedir halay çektiriyor adamlara. Hadi sat. Ya uçarsa. Hadi al. Ya 2 sene daha sürünürse. O poz/noktaya düştünmü sen kaybetmişsin demektir. Satranç gibidir borsa. Ne olursa ne yaparım.
Evet dediklerin genel kapsamda doğru ama bu tür fırsatlar da çok nadir ortaya çıkıyor. ABV kuralı devreye girmiş, hisse aşırının da aşırısı satım bölgesine inmiş. Nihayetinde sen bir treydersin, yatırımcı değilsin. Mal taşımak veya yüksek enflasyon ortamında hiç bir anlam taşımayan temettüler peşinde koşmak gibi bir amacın yok. İşte böyle özel durumlarda %30 la poz açmak tırsıklıktır, fullemek gerekiyor. Tabii bu benim şahsi görüşüm.
Bu sene borçlar yatırımlar bitiyor değil mi ?
Bu yılın min 3 dolar hisse başı kârın, 2 dolarını temettü olarak almaya başlar mıyız seneye ?
// bölünme öncesi fiyatlar
Son bilançoda nakite dönüldüğü, nakit akışının kuvvetli olduğu görülüyor. Muhasebeciler enflasyon muhasebesi den korunmanın en iyi yolu sermaye artırımı diyorlar onu da yaptı. Borçlar da bitiyor. Hep frotonun temettüyü nakit akışindan verdiği söylenir. İlk taksit de düşüktü. Kasım ayı iyi olur inşallah