Havucumuz hayırlı olsun.
Ben alacakmıyımki?
Printable View
Havucumuz hayırlı olsun.
Ben alacakmıyımki?
Esnaf,sanatkar, serbest meslek mensubu olup, eli ayağı tutan herkesin ya işyeri var ya da çalışıyor. Yani bizlere vermedi reyiz...
https://x.com/EnSuperLig/status/1711...154540706?s=20
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Kral Fahd Stadyumu'nda oynanacak. (Fanatik)
Futbol ile pek alakam yoktur, ama bu gündem de bana çok manidar geldi.
Özellikle Cumhuriyet'imizin 100 yıl kutlamalarının yapılması gereken bu günlerde.:vk:
"Maça gidenlere vize şartı yok ve ring seferi varsa bilet kapma savaşı yaşanır!" demiştim ama biletler bitmiş bile olabilir! :whistling:
Şimşek: Yatırım fonları, yatırım bankaları, özel fonlar, altyapı fonları, doğrudan yatırım yapan şirketler, bütün yatırımcı yelpazesi ile bir araya gelme fırsatımız oldu, ilgi çok yoğundu
Şimşek: İlgi büyük, bu normal, çünkü Türkiye'nin potansiyeli büyük
Şimşek: Algıda değişiklik var mı? Ciddi bir iyileşme var
Şimşek: Bizim programın ana hedefi sürdürülebilir yüksek büyüme, hedefe ulaşırken fiyat istikrarı, yani enflasyonun düşük tek hanelere düşürülmesi, rezerv birikimi ve KKM'den çıkış gibi, birbirini destekleyen bütüncül bir yaklaşım var
Şimşek: Program önemli bir fırsat içeriyor, bu nedenle bütün kesimlerden, yatırımcılardan ilgi çok yoğun
Şimşek: Çok güçlü adımlar attık, enflasyonu çıpalayacak eşiklere doğru geliyoruz
Şimşek: Hem parasal, hem miktarsal, hem seçici kredi sıkılaştırmasına gittik, bunu destekleyecek gelir politikalarını ortaya koyduk
Şimşek: Küresel faizler yüksek ve yüksek kalacak diye öngörülüyor, bizim gibi ülkeler için bu karşıdan esen bir rüzgar
Şimşek: Doların güçlenmesi aleyhimize, çünkü euro bazında mal satıp ham maddeyi dolarla alıyoruz
Şimşek: Aylık bazda enflasyonda ciddi momentum kaybı başlayacak
*Şimşek: Ülkemizde bu program ile ekonomimizin temellerini, bünyesini ve dış şoklara karşı dayanıklılığını güçlendirmeye çalışıyoruz
Şimşek: TCMB'nin ortaya koyduğu bazı makro ihtiyati tedbirler var, rezerv birikimi ile ilgili çalışma devam ediyor, 22 milyar doların üzerinde artış var, net rezervlerde de ciddi artış var, devam edecek, ama piyasa koşullarının el verdiği ölçüde
Şimşek: Cari açık daralacak, neden daralacak çünkü biz büyümede yeniden dengelenme sürecindeyiz
Şimşek: Bu sene altın ithalatı 30 milyar doların üzerinde, bu negatif reel faizlerden kaynaklanıyor
Şimşek: Gabar'daki petrol devreye girmeye başladı, 2025 sonunda günlük 100 bin varile varacak, Türkiye'nin ihtiyacının %10'ununu Gabar'dan elde edeceğiz
Şimşek: Önümüzdeki yıllarda petrol, doğal gaz üretimi ile dışa bağımlılığımız azalacak, enerjide yeşil dönüşümle bağımlılığımız azalacak
Şimşek: Finans dışı reel sektör döviz yükümlülüklerini azalttı
Şimşek: TL'nin bu saatten sonra kalıcı olarak değer kaybı için bir sebep kalmayacak, reel faiz patikasına girmiş durumdayız
Şimşek: Yapısal reformlar yapıyoruz, siyasi belirsizlik kalmadı, önümüzde bu programı uygulayacak 4,5 yıldan fazla zamanımız var