Originally Posted by
sathyz
Merhaba.
Şu konu vardı temettülerde:
Verginin kesildiği ülkenin vergi dairesi imzalı/kaşeli evrağı ve bu evrağın yine ilgili ülkenin Türkiye konsolosluğunda onaylatılması sonucunda yurtdışında kesilen vergiler, Türkiye'de çıkan vergiden düşülür. Aksi halde düşülmez. (Gelir Vergisi Kanunu Madde 123)
ABD'de çalıştığım muhasebecim benim adıma yapacak bu işlemi ancak aşağıda anlatılan şekilde (kendisine oransal komisyon teklif ettim kabul etmedi):
IRS belge imzalama ve kaseleme yapmıyor, burada kisinin vergi beyanını imzalı halini apostilli alarak sunabiliriz, ya da Tax Residency Certificate alırız. (Genelde KDV iadeleri icin alınır)
30% kesinti maksimum stopaj oranı ITIN aldıktan sonra vergi beyanı yapildiginda alması gerektiği iadeye alacaktır. Orantısal bir rakamla islem yapmak legal degil ABD'de o yüzden miktara bakiflmaksizin ayni ücret alınmaktadır. Buradaki ücretimiz 545 USD'dir.
Benim ITIN numaram hazırlanıyor. Size de tavsiye ederim. Gerçi hisse.net'te hiç bir şey paylaşmak istemiyorum. Herkes kendisinin benden üstün olduğunu kanıtlama çabasında.