benim fikrim aylık grafikte bir doji ile dönüş sinyali vermesi gerekiyor ama bu biraz sürecek gibi , belkide sizinde farkettiğiniz gibi eylül ekim gibi o doji gelebilir
Printable View
bir çok bilgili kişinin sosyal medyada grafiklerle yazmasına rağmen hisse 300 lerden tepkiyi ana 357 ye kadar verdi ve ölü kedi sıçraması gibi oldu
beni düşündüren nokta ise daha önce hafta içinde 300 görmesine rağmen haftalık kapanışını hiç bu seviyelerden yapmamıştı
Görüşüne saygı duyarım herkes kendi tahminine göre pozisyon alır ve kazancı kaybı kendinedir. Burada görüşlerini yazman da hatta otokar yatrmcısı olan her arkadaşın da görüşlerini sunması, fikri olumlu da olsa olumsuzda olsa bize fikir zenginliği sunar.
2021/1Ç itibariyle siparişler; 226 milyon USD, 1 milyon Euro ve 146 milyon TL' den oluşmaktadır. Şirketin 1. Çeyrek sonundaki yatrmcı sunumunda belirtilen bakiye siparişlerdir. Bugünkü kurla çevirdiğimizde 2.2 milyar lira yaklaşık bakiye sipariş var. 1.çeyrektede 880 milyon lira hasılat var. Yaklaşık 3.1 milyar hasılat yapıyor eğer ki bakiye siparişler bu yıl içinde tamamlarsa. Geçtiğimiz yıl hasılat 2.9 milyar tl idi. Buna yedek parça satışları dahil değil. Buna yurtiçi bayiler aracılığıyla yapılacak satışlar dahil değil. Buna iveco dahil değil. Buna fransadaki otokar europa sas ın satacağı otobüsler dahil değil. Buna henüz net bi haber alamadığımız kazakistandaki şirketin yapacağı satışlar dahil değil. Buna bükreşteki şirketin yapacağı satışlar dahil değil. Buna alabileceği yeni siparişler dahil değil. Herkesin kendi hesabı kendi kararı kendi öngörüsü kendi karı veya zararı. Ben alsatçı değilim alyatçıyım. Benim portfoye giren otokar satılmamak üzere giriyor. Düşerse fiyat beni çok üzmez alış maliyetim temettüleri düşünce 45 lira civarı. Temettünün temettüsünün temettüsünü almış bi yatrmcıyım ben. Hatta fiyat düşerse ekleme yaparım. Ha kar düşerse alacağım temettü düşerse üzülürüm. Yıldan yıla aldığımız bi temettü var o bari düşmesin. Otokar araçları ilgi görmüyor diyorsunya 12 yıldır kesintisiz yurtiçi otobüs pazarı lideri bu şirket. Çip krizi konusunda da şirketi aradım ben fakat telefon görüşmesi olduğu için burda bi kanıt sunamayacağımdan dolayı birsey yazmak istemiyorum. Herkes arayıp görüşsün veya mail atsın
Çok yanlış bir açıklama; ama herkes aynı fikirde olsa zaten piyasa diye bir şey olmazdı. Tüm mesele oyuncudur. Oyuncu yukarı sürerse her kademeden mal satacak adam istemez. Tahta boşalsın yeni maliyetler oluşsun yukarı sürmek testereden iyi para getirsin yeter.
Ayrıca ilk çeyrek bugüne kadar ki en iyi ilk çeyrek diye hatırlıyorum. Iveco anlaşması ciddi katalizör; eğer kullanmak isterse. Beni rahatsız eden tek şey teknik olarak düşüşün devam edeceğini düşünmem.
Saygılar
Herkes global chip sorununun üretimi ve satışları etkileyeceğinden bahsetmiş. Önceki sayfalarda paylaştım yine paylaşıyorum. Yatırımcı ilişkilerinin cevabı bu;
- çip tedariğindeki problemler OTOKAR ıda etkileyecek boyutta mı
Dünya ve ülkemizde üreticilerin çip tedariğinde karşılaştığı problem, öngörülerimiz ve aldığımız tedbirler kapsamında, Otokar üretim sürecini olumsuz etkileyecek boyutta değildir.