Politika kelimesinin Yunancada çok yüzlü, latincede yalan söyleme sanatı olduğunu biliyorsunuzdur.
Printable View
Politika kelimesinin Yunancada çok yüzlü, latincede yalan söyleme sanatı olduğunu biliyorsunuzdur.
S400 konusunda halkı ikna etmek işin en kolay yanı(alınması ya da alınmaması için) mühim tarafı Rusya'yi ya da ABD 'yi ikna etmek almaya ya da almamaya.
Papa Francis şeytan ile diyaloga asla girmeyin derken , metafor olarak kullanmıyor, kişi olduğunu da belirtiyor... tek gözü kör meselesi de yanlış anlaşılıyor , tek gözden kasıt hah işte o metafor ... insan çift gözlü niye beden var başka ne var insanda ? heh işte şeytanda o ikincisi yok işte ondan tek gözü kör ... gerçek anlamında gözünün biri kör değil yani ... papa francis cizvit , ve papalığa ilk kez bir cizvit gelmiş oldu ... cizvitler diğer tarikatlara benzemez Hristiyanlıkta ... daha sert kuralları vardır , daha derindirler gerek beşeri ilimlerde gerek spritüel tarafta ... francis rastgele boş konuşmaz konuşamaz , şeytan bir kişidir derken bal gibi de şimdi kim olduğunu biliyor ...
.... şimdi , kim olduğunu diye okumayın ... '' şimdi kim '' olduğunu diye okuyun... ..... bal gibi de - şimdi kim - olduğunu biliyor ... kapiş ? nüansı anladın mı
Yeni bir topik acalim.
Adini Global Kriz Kacinilmaz koyalim ya da daha yaratici oluruz baslik konusunda
Bu topikte ne yapmamiz gerektigini. Hangi limana yanasacagimizi tartisiriz
Altin hep guvenli liman olmustur ama baska seylerde bulmamiz gerekir. Mesela tahviller. Biliyorum getirisi az olur ama bir secenek olarak dusunebiliriz.
Is ciddi boyutlara vardi. Ozellikle petrolun -ustelik iran yaptirimlarina ragmen - keskin bir sekilde dusmesi rahatsiz edici.
Siz ne dersiniz. Boyle bir topik acmak faydali olur mu.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabi ki öyledir hiç şüphe yok.
Videoyu iyi izleyin kimlerin eli öpülüyor.
https://youtu.be/5k96Ji0ksKY
Global kriz başlığı iyi olabilir ben varım. Zira burda puşt ABD nin leş parası başlığı altında yazı yazmak insanı üzüyor. Bizi yıllardır bölmek parçalamak isteyen hain bir devletim parası başlığı altında yazı yazmak bizleri ister istemez sanki ABD yanlısı bir tutum içinde gibi gösterebilir. Buna imkan vermemek adına açılsın öyle bir başlık kurtulalım şu dolar başlığından.
Geri adim atilacagini dusunmekle beraber, muhtemel yaptirimlardan ilk olarak TSK ve savunma sanayimiz etkilenecektir. Bir kara propagandadir gidiyor ama misal savunma sanayimizin gecen yilki ihracatinin 2 milyar dolar oldugunu ve burada 730 milyon dolarla ilk sirayi Abd nin aldigini sokakta s400 gelsin yeahh diyen kac kisi biliyor. Ve bunun bir yila ozgu olmayip Turk savunma sanayini kalkindirmak amacli oldugunu.
Ya da proje ortagi oldugumuz F-35 te 1,3 milyar dolar yatirip yaklasik 14 milyar dolarlik is payi aldigimizi.
Ya da ovundugumuz TB2 iha ve sihalarin hala Abd mali kamera ve lazer isaretleyiciyle uctugunu. Daha onlarca yerli ve milli dedigimiz silah sistemlerinde en kritik ve teknolojik parcalarda durumun ayni oldugunu.
Ya da gecen yil Abd ye ihracatimiz 10,3 milyar dolarken Rusya ya sadece 2,7 milyar dolar oldugunu. Hani habire domates satiyoruz ya.
Bir kakafonidir gidiyor da du bakalim kimin akli dank edecek.
Abd kankadir dosttur demiyorum asla ve katta. Ama her daim orta yol bulunabilicek ve bulunmasi gereken tek ve en onemli partnerdir. Duygusal degil mantik cercevesinde, somut bir politika izlenmeli.