Originally Posted by
Patrick Bateman
Yok, gayet de iyi biliyorum nasıl çalıştığını. Hatta 7 seneden fazladır da piyasayım. Yatırımım da var. Bilgisizlik gibi bir durum yok.
Ben bitcoin ağını durdururlar demedim.
Ona gerek yok. 60bin dolardan 1 dolara çakılan bitcoin zaten ölmesi için yeterli. Bitcoin'in kendisi devletlerden izin almıyor çalışmak için ama merkez bankalarının bastığı paralar ile alınıp satılabilmesi için devletlerin iznine ihtiyacı var.
Bu izinden mahrum kaldığı anda bitcoin'e değerini veren dolar ortadan puf diye kaybolur, bitcoin'de asli değeri olan sıfıra iner. Hadi sıfır olmasın 100 dolar olsun. Hadi seni kırmayayım 1000 dolar olsun. Bu bağ kesildiği anda fiyatın nerede duracağının garantisi var mı? Yok.
Bir daha kimse buna güvenip de iş miş yapmaz böyle bir durumda.
Bitcoin borsaları şu an tam anlamı ile lisanssız bankacılık yapıyorlar. E madem herkes istediği gibi para basıp dünyaya verebiliyor, o zaman merkez bankalarına, lokal bankalara falan ne gerek var di mi? Birinden birisi yok olmak zorunda. Varlığını devletlerin koyduğu yasalardan alan bankalar mı yoksa kurucusunun kim olduğu bile belli olmayan bitcoin mi ayakta kalacak bu işin sonunda gayet belli.
Ha bütün dünya devleri sınırları kaldıracak, globalleşme son aşamasına geçecek, tüm dünya paraları tedavülden kalkıp yerine global rezerv olarak bitcoin geçecek falan tarzında görüşleriniz varsa saygı duyarım. :D