Tcd bitmiş abi, 1.3 nedir
Printable View
Tcd bitmiş abi, 1.3 nedir
bence şu an enstrumanların istisnasız hepsi el yakan seviyelerde. lafım acemilere, bu iş fon işi de olsa kafanızda stop seviyesi belirlemeden alım yapmayın. insan bu işe ilk başladığı zamanlar stop lafından nefret ediyor ama stop olmayarak kazandığın küçük zaferlerin yerini yıllar içinde daha acı yenilgiler alıyor hep. ben ilk a tipi fonumu aldığım 2000 yılında bile, artık dünyada para bolluğu var hiçbirşey düşmeyecek muhabbeti gırla gidiyordu 2001 yılında yediğim kazığı 20 sene unutamadım.
Ek 27774
Ekleme yapacağınız tema/fonlar var mı acaba?
mevdüat üstü düzenli getiri !!! isterim ona göre az riskli bi fön olsa diyorsan ( hangi vade için düzenli getiri ? her ay düzenli mevdüat üstü getiri, seçtiğimiz fönlardaki volatiliteyi , riski de göze alırsak sürekli olmayabilir , mevdüat karşılığı pirfermansa 3 -4 aydan kısa süreli bakmak karşılaştırmak pek hoş değil ) o zaman el mecbur çeşitlendirme... ha ne oluyo o zaman seçtiğin o az riskli fönlerden bi kaçı belli bi süre yavaşlarsa diğerleri onu dengeler falan filan şantirifinton... sadece bi föna mesela iyibe ye yatırırsan bütün kertiği eskaza diyelim ki o föndeki yöneticilerin hepsi bi gün haftasonu pikniğe gitmiş olsun. mesela belgrad ormana... piknik yaparlarken bi uçan daire geldi tepelerine bunları emdi gemiye , incelemek üzere... heee pazartesi sabahı dükkanı kim açacak ? yani bu ve buna benzer riskleri düşünmek lazım. tek föna cumburlop bütün para gömülür mü ? EVET ! ama oradaki vade beklenti amaç önemli. Paragrafın başındaki ilk cümleye dikkat !
Aylardır ppz tutuyorum belki de yıla yaklaşmıştır ama hatırladığım kadarıyla ilk defa bugün TI1 işbank ppf'den daha düşük getirmiş.Ki işbankası en ölücü fonlardan bir tanesi. Ppzdeki paramın yarısını başka bir fona aktarmıştım geçen haftalarda, komple ayrılma vakti midir ?
Bu süreç hepimizi ya kumarbaz yapacak yada borsacı
tasarrufuna inatla negatif faiz uygulanınca insanlarda risk almaya başlıyor.
bu fon başlığı ppf FIL ile başladı, TCD ile değişkene evirildi.
en sonunda hisse fonlarına girildi. İçimizden ayrılan bir grupta direk hisse alıp satmaya başladı.
hepimiz her geçen gün daha fazla risk alıyoruz.
bence sizde o yolun yolcusu olmuşsunuz.
bende rpd, opb, pdd,eib, sub,mjb, njy değişik miktarlarda var. tek fona yatırım yapmadım.ytd