yuhh bu ne düşüş
adamlar 14 milyon kişiye elektrik sağlıyor, güneş enerjisi sistemi, eşarj istasyonları kuruyor ama kağıt kağnı gibi, Sakıp Ağa olsa hepinizi ipe dizerdi.
Printable View
yuhh bu ne düşüş
adamlar 14 milyon kişiye elektrik sağlıyor, güneş enerjisi sistemi, eşarj istasyonları kuruyor ama kağıt kağnı gibi, Sakıp Ağa olsa hepinizi ipe dizerdi.
Çok sessiz kalmış buralar
Eskiden buraları dutluktu, şimdi kimse kalmadı
Taktacı ilk defa tavan yabcak heralde :drunk:
Arkadaşlar merhaba, bir şey danışmak istiyorum. Şimdi elektrik şirketleri üretim ve dağıtım diye ayrıldı, bunu biliyoruz. Enjsa dağıtım kısmında bunu da biliyoruz. Fakat eşarj istasyon yatırımları ve faaliyet raporundaki santraller ne anlama geliyor. Enjsa elektrik satmış olmuyor mu şimdi? Benim kafam bu yüzden biraz karıştı açıkçası, yardımcı olabilecek varsa memnun olurum.
Enerjisa ve Enercon'dan 1,2 milyar dolarlık yatırım
Enerjisa Üretim 1.000 megavatlık rüzgar enerji santrallerinin (RES) yatırım ve işletmesini üstlenmek üzere Almanya merkezli Enercon Global GmbH ve Enercon Rüzgar Enerji Santrali Kurulum Hizmetleri Ltd. Şti. ile sözleşme imzaladı.
Enerjisa Üretim YEKA-2 ihalesi kapsamında 1.000 megavatlık rüzgar enerji santrallerinin yatırım ve işletmesini üstlenmek üzere Almanya merkezli Enercon Global GmbH ve Enercon Rüzgar Enerji Santrali Kurulum Hizmetleri Ltd. Şti. ile sözleşme imzaladı.
Sözleşme kapsamında 1000 megavatlık kapasiteli RES’ler 1,2 milyar dolar yatırım ile hayata geçirilecek.
Yatırımlar 2026 yılı ilk çeyreğine kadar kademeli olarak tamamlanacak. Anlaşma 500 megavatlık Çanakkale ve Aydın Bölgesi Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı 2 (YEKA-2) ile 500 megavatlık Muğla ve Balıkesir Bölgesi Rüzgar Enerjisi YEKA-2 projesini kapsıyor.
Aynen öyle bunlar dağitim kısmı,üretim kısmında yoklarCPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enercon motorun,kanatların üretimini gerçekleştirecek,RES kurulumunu yapacak. Yatırım maliyeti ve üretimi Enerjisa'ya ait olacak...
Şu haber başka bir hissede olsa çoktaaan fışkırttırdıydı, uyuz eşek gibi, kağnı gibi tin tin tin tin
Dağıtım da uzun vade de bu haberden olumlu etkilenir diye düşünüyorum... portföyümde %1.3 kadar tutmaya devam ediyorum...maliyetim düşük temettüveriyor vb...ama dediğin gibi uyuz eşek...
Sabancı kağıtlarından cacık olmaz.
Öyle böyle değil ağır kazık yemiş elinde tutan
Bi gesan kadar olamadık, tin tin tin tin
bu smartg ile enerjisanın piyasa değerini eşitleyen borsanın ben gelmişini geçmişiniiiiiiiiiiii
Endekis düşerken üst bandda tutunabilirsek güzel olur
Nasıl bir cimrilik arkadaş ben böyle bir tahtacı görmedim, çoğu hisse fizana çıktı bu tin tin tin
Böyle bir günde endekisten daha az performans sergilemek için çok çaba sarfetmiş olmalı bizim tahtacı
Yiğidi öldür hakkını yeme demişler, bugün çoğu tahta bilmem kaç artı küsürlerden nerdeyse eksi kapatacaktı, hatta bazı tahtalar eksi bile kapattı ama bu fazla gevşemedi. tahtacıya benden bi tebrik
şımarırsa tokatlarım bak. maşallah dediğimiz hemen gevşiyor, sende diğer tahtacılar gibin gevşeme :)
Tahta bugün yüzde 6 yükselmiş kimse yazmıyor, enteresan
heralde herkes sattı gitti.
Bi süre bende yazmayacam, kendim çalıyorum kendim oynuyorum havası oluyor büüüle
Bozkurt hocam,
aynı tavanın balığı cümlene çok gülmüştüm, yazmaya devam et, sessiz takipteyim.
Bilanço gayet güzel geldi, bu arada,
satışlar 18'den 24'e, favök 2,2'den 2,4'e net kar 980'den 1200'e çeyreklik. gayet güzel,
Hisse başına kar 2,67 cepte, böyle devam, çok iyi bir temettü alırız.
saygılar, YTD
Arkadaşalr busene temettü beklentiniz nedir ben 1,5 tl
Yanlış anlama da üstadım, ben ekranı bıraktığımda yüzde altılardaydı, şimdi baktım fena vermişler ve üstelik hacim de diğer günlerden oldukça fazla, sanırım tahtaya ky den çok atlayan oldu zalım tahtacı da gelene geçene malı vermiş olabilir.
Sen eşeğe tersten binmişsin,sen sen ol hiç bir hisseye adam gözüyle bakma, eşek her zaman eşektir :)
Doğrusu benim portföyümde %60 SAHOL var o yüzden arada buralara da bakıyorum. Bilançoya baktım Böyle yüksek enflasyonun olduğu bir ortamda Öz kaynakların neredeyse hiç artmamış olması da rahatsızlık verici bir durum gibi geldi bana. Yani bir nevi sermayeden yiyor, Yıl sonunda yeniden değerleme yaparlar da başka değerlere getirirlerse bilemem tabi.
Borçluluk biraz artmış olsa da genel görünüm bence olumlu. Net kâr ortalama beklentilerin baya üzerinde gelmiş (ortalama beklenti 692 milyon, gerçekleşen 1.2 milyar). Bunun en büyük sebebinin satışların da beklenti üzeri gelmesi olduğunu düşünüyorum (ortalama beklenti 20.3 milyar, gerçekleşen 24.3 milyar). Nakit akışını da hayli güçlendirmiş. Bu açılardan bakınca durum gayet iyi görünüyor. Olumsuz olan ise yükselen ve beklenti üstü gelen bu rakamlara rağmen marjların düşmesi. Örneğin çeyreklik bazda brüt kâr marjı %20.11'den %17.10'a gerilemiş.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Bu düdük makarnası, enerji muhabbetlerinden dolayı, yürür diyordum ancak kağnı gibi yürüyor, gesanlar sağolsun, sepet candır, hayat kurtarır, bugün itibarı ile ortaklığım sonlandı. kalanlara bol bereketli bir kazanç dilerim, allah gönlünüze, gönlümüze göre versin.
saygılar, sevgiler, YTD
İyi günlerde harca ortak,
borsa pişmanlıktır ve keşkeler ile doludur.
Bende sepet taraftarıyım ama sasayı görünce sasa gibi tek bir hisse yakalayabilirsek ihya olurduk.
Bizimki yine cimrilik peşinde koştu gün boyu, çoğu hisse fizana çıktı bu tin tin tin
Böyle bir günde endekisten daha az performans sergilemek için çok çaba sarfetmiş olmalı bizim tahtacı
Senin gibi tahtacıyı eşekler kovalasın emi, halen tin tin
Millet suyun üstünde ikinci katı çıkıyor biz daha suyun içinden çıkamadık
Nasıl bir tahtacıya denk geldik ya arkadaş bir haftadır 22 dövülür mü,bunla uğraşana kadar bizans kalesini kuşatmaya gitsek çoktan kale surlarını kırdıydık şindiye kadar.
Gözlerimi kamaştırdın tahtacı abi, senden bu performansı beklemiyordum açıkcası :he: tahtacıyı dürterken dürterken 23 surunu dövmeye karar mı verdi naptı,
Aferin be tahtacı demiycem, kime desem anında gevşedi :)
Yiğidi öldür hakkını yeme demişler, gevşersen gevşe hakkını vermem lazım
Aferin be tahtacı abi, bizansın surunu deler gibi deldin :bravo:
Bu nasıl bi sayfa arkadaş, tahta yüzde 8 primli kapattı kimse yazmıyor, kendimi tek hissediyorum burda yapayalnız
acaba bi tahtacı birde ky olarak tek ben mi kaldım hissine kapılıyorum.
Bi süreliğine bende mi yazmasam,
Tahtacı tek başına korkar mı ki
Hadi tahtacı abi hep dürte dürte iş yapıyon, bizans surları bizi bekler, birazda 24 de top atışları yapalım
Birbirimize gaz mı veriyoruz napıyoruz tahtacı abi :he:
25 i dövmeye başladık, ptesinin top atışlarınımı kullanıyon
bozkurt sana çok önemli bir şey sormam lazım.
sen niye her gün buraya gelip kendi kendine konuşuyon? :he:
elleme gidiyor işte :)
El turco abi geldiğin belli olmuş, tahtayı kurutmuşun :kahkah:
bıraktığımda 25 bizans surunu deliyorduk tahtacı abi ile
senin yazını görünce heralde tahtacı abi malları verdi ky nin eline
Çok zalım bi tahtacı var, elleme demişsin ama biz ellemezsek malı ky ye yıkıyor bu :)
Şaka bi yana
Endekis kızarmasına rağmen oldukça diri durdu, haftayı güzel kapattık :bravo:
Benden bi vidyo tahtacı abiye
https://youtu.be/zjPUMUXbeAs