Bu hesaba göre 4,30 dan sonrası meşkuk...:)
Printable View
Ooooo çok yanlış anlaşıldım
İlla araç alınmalı demiyorum
Alacağım diyenler talebini öne çekebilirler/çekmeliler diyorum...
saygılar/başarılar
Tahvil son dün % yüksek düşük
2 yıllık tahvil 14,55 14,43 0,83 14,55 14,39
5 yıllık tahvil 13,94 13,69 1,83 13,94 13,64
10 yıllık tahvil 13,41 13,10 2,37 13,51 13,02
gösterge faiz 14,55 14,43 0,83 14,55 14,39
Başka bir sıkıntı daha var. 1.1.2018 tarihinden sonra alınan arabalarda her sene alış fiyatına göre artan *ek* motorlu taşıtlar vergisi ödenecek. Bu tarihten sonra alınan arabalarda gerek alışta tek seferlik ödenen ÖTV+KDV gerekse her yıl ödenecek olan ciddi anlamda yükseltilmiş MTV nedeniyle bu tür bir alımın artık bir mülkiyet alımı mı yoksa alınan mülkiyetin kat ve katını ilerleyen senelerde ödeyeceğiniz bir tür vergisel abonelik mi olduğu ciddi anlamda tartışma konusudur.
NOT: Bırak araba almayı arabama yakıtı dahi artık istasyondan almıyorum. Geçen sene 1200 lt olan biodizel stoğumu bu sene yeni yaptığım transesterifikasyon sistemi ile 1800lt'ye çıkarttım. Etraftan topladığım kızartma yağları ve çeşitli atık sanayi yağlarından önümüzdeki seneki hedefim 2500 lt stoğa ulaşmak. Hepsi kendi kullanımım için.
Büyük bir kriz patlarsa rxpu'yu etrafta mad max gibi dolaşırken görebilirsiniz. :ss::ss::ss::ss:
Şimdi almadığınız aracı atıyorum 1 sene sonra 20K zamlı alırsanız...
Bugün gene atıyorum 10 yılda ödeyeceğiniz vergiyi 1 kerede ödemiş olmayacakmısınız?
Anlatmak istediğim 20K daha ucuzu almak mı? yoksa 10 yılda ödenecek vergiden kaçınmak mı ?daha avantajlı
Araçsız bir hayat mümkün mü?
saygılar/başarılar
Araba dövize endeksli tengri bey haklı
Döviz artar araba artar
Döviz düşer araba sabit
2011 yılında etrafında gazına gelerek pahalı bir araç almak üzereydim. Hesap kitap yaptım ve 2002 model toyotamı 10 sene daha kullanmam durumunda yeni araca vereceğim 100.000TL'yi ve 10 sene o araca ödeyeceğim MTV+zorunlu sigorta ve belki kasko ve servis+bakım bedelinin periyodik olarak mevduata yatırılması ile 2021 yılına kadar 650.000TL biriktirebileceğimi gördüm. Tüm bu vergilere rağmen benzer araç şu anda 200.000TL. 2021'e kadar 3 sene içinde o araç 650.000TL olsa dahi ki düşük bir ihtimal, ödenen vergilerden dolayı 1 araba parası cepte kalacak.
Önümüzdeki senelerde otomobil vergileri devletin önemli vergi kalemleri arasına girecek.
Tengri Bey...
Sizin hesabınızı ben yaşayarak gördüm ve tecrübe edindim...
1995 yılında yazlık evimi komşuya kızıp sattım...
O paranın tam karşılığına (tümüyle tesadüf) bir araba aldım...
O ev şimdi 750.000 TL iken aynı araç 30.000 lira etmez...:)
Bu nasıl bir garip hesap demeyin...
Bir dünya milyarderi..."Oturacağın en iyi evde otur. Binebileceğin en mütevazı arabaya bin" der...
Bazı model ve lüks antika arabalar dışında hiç bir araba uzun vadede değerini artırmaz...
Oysa ben aldığım her evden, dolar bazında ciddi kazanç elde etmişimdir.
Aldığım kiralar da hariç...
Biri demişti.
Böyle havalarda 2. el emlak ve araba kovalicaksin diye.
Çevreme bakıyorum da parası olanlar ölü soyuculuguna başlamış bile.
Kendimden örnek vereyim.
Bir kaç kişiye evimi satmaya niyetim var dedim.
Normal şartlarda 150k istediğim eve 105k verdiler.
Adamın variyetini biliyorum.
Trilyonluk bu kadar param var diyo, olursa olur diyor.
Biraz daha konuşsa acirsin üste para verirsin.
Arabamı esnaf bir arkadaşa satmaya niyetim var dedim.
3 ay önce aldığım fiyatida biliyor.
Aldığım fiyattan 9k aşağı fiyat verdi.para yokmuş bilmem neymis, işler bozukmuş.
Kafam takıldı, Bir hafta sonra ben ona gittim.
Yalandan arabamı sattım.biraz daha ucuz yollu araba arıyom dedim.
Benim arabayı vereyim sana dedi.
93 model e200 e 45k istiyor.
Dedim ona 30k verirsen alırım.
Oooo olmaz dedi.
Dedim ****** (bit yavrusu) Sen benim arabama geçen hafta 9k düşük fiyat verdin.
Domates gibi oldu.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baba Vangamız geldi...:)
Bildik laflar...
Ben kaçiim.
İyi geceler. :)
COMPOUNDING = MAGIC
https://pbs.twimg.com/media/DZiLrTNUQAASTlx.jpg:large
Zırnık harcamadan zorunlu gündelik ihtiyaçlarımız hariç tamamen nakitte kalma devirlerimiz başladı diye düşünüyorum.mal mülk beton arsa arazi taşınır taşınmaz hiçbirşeyin paraya çevrilemeyeceği okkalı resesyon dolu günler tek karıncalar olarak bizleri değil filleride bekliyor diye düşünüyorum.
Kısa vadede Krizden tek çıkar yol harcamamaktır diye düşünüyorum.
Görüşlerim sadece beni bağlar başka kimseyi bağlamaz
Sn.Bora Yaşar bende şu anda butcemi biraz zorlayan (yakıt ve vergi) Bir arabaya biniyorum.
Fakat sizinde dediğiniz gibi gram masrafı yok.
Kıyamıyorum satmaya.
Yüksek model arabaya binsem ne olacak.benim kadar vergi veriyor.
Geriye bir tek yakıt kalıyor.
Onuda artık wc ye giderken arabaya binmeyiveriyoz.
Km de 0,50 krs yakıyor şehir içi..şehir disida 0,35-0,40 krs.
Her kredi kartı hesap kesiminde 1 depo aylık mazot alırım.Bir ay onunla idare ederim.
Bir sonraki aya artarsa o benim karimdir.üstüne ilave eder az para öderim.
Sn. british önemli noktaya dikkat çekmiş: Faizin faizinin kümülatif gücünü küçümsemeyin.
4,30 dan sonra +gap yapıp
5,00 olacak.
Vay vay vay topiğe bak 21 üye 54 ziyaretçi ,yok arkadaş bu iş bitmiş.Baksanıza piyasalar kapalı, herkes dolar topiğinde, artık emlak faiz falan palavra, hissenetten daha iyi gösterge tanımam ben.Hükümetin işi zor bu kurlar düşmez.
Yapmış olduğunuz yakıt, aracın motorunun siboplarina ve enjektorlerine zarar vermiyormu.
Bir tarihte eski arabama 10 SAE yağ kullanmıştım.
Sadece 2 depo
siboplar ve fincanlar yapışmıştı.
Bu konuya paralel bir arkadaşla iddiaya girdik bir deneme yapalım dedik. 100TL ile 1 ay karnımızı doyurabilir miyiz.
Geçen aylarda böyle bir hayatta kalma senaryosunu denedim. Şaka yapmıyorum. Biraz zor oldu ama sonunda başardım.
20kg patates 20TL (toptancı)
120 adet yumurta 28TL (toptancı)
3 kg soğan 5TL (pazar)
10 litre süt 25TL (A101)
500 gr çay 6TL (ucuzcu)
1 kg et 31 TL (kuşbaşı A101)
Toplam : 115TL
Biraz akıllılık ettim Şubat ayında denedim. :ss::ss::ss::ss::ss:
Son 2 gün epey zordu ama başardım.......
Bol bol sütlü çay içtim. Su ne yazık ki musluktan ama kaynatıp içtim.......
katılıyorum. Ölücülük değil aslında. Ederler yerini bulacak. TL bazında daha hiç bir kayda değer düşüş görülmedi. Daha yeni başlıyoruz.
Adam 2+1 500 bin TL istiyor bizim muhitte dairelere. Kira getirisi 1600 - 1700 taş çatlasa. + Aidat 350 TL.
500 ü daireye yatıran adam 1 kirasini vergi dairesine , yarım kirası da dask genel yatırım giderleri vs... Kalıyor Eline 10,5 kira. Kabaca yıllık 17 - 18 Bin TL. ( 500 binlik bir dairede ) ( Mevduat yapsan 5,600 TL aylık NET vergisi ödenmiş )
Bu daireler 3 - 4 sene önce 350,000 TL idi.
Daha ASIL değerine dönüş süreci başlamadı TL bazında.
Önemli olan profesyonel derecede transesterifikasyon yapabilmek. bir de %10 dizel ile karıştırmak en iyi sonucu verir diye düşünüyorum.
NOT: Şahsi aracım toyota benzinli. Onu ayda 500km civarı kullanıyorum. Ucuz dizel firma aracını kobay olarak kullanıyorum.
Başladı başladı.Muadilleri 440 eden evi 360 a kadar düştüm satamadım.Sonunda bir akrabaya 1000 e kiraya verdim.Muadilleri 1300 1500 arasında kiraya gidiyor.Beklediği sürede 1800 aidat ,alamadığımız 5 aylık kira falan, hep eksi yazdık yani.Siz piayasadaki rakamlara bakmayın, sadece yandım allah satışları oluyor.Normal fiyattan satış falan yok.
Paranızı malınızı sağlık ve afiyetle yiyin biriktir biriktir nereye kadar, dünya malı dünyada kalır.
Vay uyanık..bravo.
6 ay sonra yada 50k km sonra sonuçları buraya bi yazın bakalım.
Bazen basit ve minimalist yaşamın verdiği bir haz var bunun tadına varırsan bu çok para harcamaktan daha fazla haz verebiliyor. Ama numaradan değil gerçekten böyle bir tada varırsan bu mümkün. Büyük bir rahatlama hissediyorsun. Kesinlikle cimrilik veya tutumlulukla ilgisi yok hakikaten çok farklı bir şey.
“Deniz çekilince, kimin donsuz yüzdüğü belli olur”—Warren Buffett
Rusyanin tatbikat açıklaması petrolü tetikledi
Tangali olanlarda belli olacakmı.