Bu yorumla içimden bu kağıdı almak geldi...tebrikler bu yorum trend dönüşü sağlar 😁...ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bu yorumla içimden bu kağıdı almak geldi...tebrikler bu yorum trend dönüşü sağlar 😁...ytd...!!!
Sn sensitive , Yazdıklarınız bir yıldan fazla zamandır burada olma sebebimiz. Herkesin gördüğü fakat hiç bir şekilde hissenin fiyatına yansımadığı tam aksine negatif yönde yansıdığı gerçekler.
Biz küçük yatırımcıların şirketlere yatırım yaparken bakacağımız en önemli kriter, şirketin borsada oluşan fiyatına göre piyasa değeri , piyasa değeri çok düşük olması şirketin hissesine hemen yatırım yapmayı gerektirmez, bu arada bilanço ve gelir tablosuna bakarız , şirket gayet satışları iyi, bilanço aktif ve pasif tarafındaki kalemler gayet olumlu ve şirket cirosu sektör içinde kabül görecek büyüklükte ise bu şirketin hisse fiyatına göre piyasa değerinin düşük olması, şirket hisselerin üzerinde baskı olduğunu ve bu baskıyı kuranların mutlaka hisseyi yukarıya taşıyacaklarını gösterir. Kütahya porselen bu şirketlerden biridir ve bu şirket gibi değerini bulamamış çok az borsada şirket hissesi vardır Biz küçük yatırımcılar sadece bekleyeceğiz .Bazı şirketler de var ki ne bilançosu düzgün ne ciroları iyi, mahalle marketinin cirosu bu şirketlerin cirosundan daha büyüktür , fakat gel gör ki bu şirketlerin piyasa değeri inanılmaz büyük , işte biz bu hisselerden gerçek yatırımcı olarak uzak durmalı doğru hisselerimizde pozisyon almalıyız.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olmayıp , kişisel görüşümdür .
Aklı başında birilerini görmek de güzel...
Birde şu takas olayını değerlendirelim derim. Ben de ilk fırsatta cikacaktim ama kulağıma biri " SAKIN" dedi.
yazan ky de yok. kimsede kalmadığı belli :halay:
ben de perşembe günü 2 lip dip formasyonu için çok az almıştım. forumda herkes patron yazmış, korktuğum için lot arttırmamıştım ama çin işkencesi gibi fiyat ve grafiği vardı. bugün resmi gazetede haber yayınlanmış. yabancı da bu yüzden muhtemelen fiyat düşerken alıma geçmiş.
bence çok çok olumlu bir haber şirket için. bugün belli olmuş.
Çin porselenine damping önlemi
AA03.03.2018 - 09:40 | Son Güncelleme: 03.03.2018 - 09:41
Çin'den ithal edilen porselen ve seramikten sofra ve mutfak eşyası için damping önlemi uygulanacak. http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/c...nlemi-40759586
ayrıca baktım en çok bone china diye porselen tabak ve yan ürünler ithal ediliyormuş. bunun Türkiyede tek fabrikası yerli ithal olmayan Kütahya porselende. artık tek ve rakipsiz. yurtiçi herkes bu şirketin kapısını çalmak zorunda.:bravo:
fiyat/dd 0.8 de zaten fiyat epeyce düşük kalmış, rsı diplerde formasyonu da hazırlamışlar, bence artık ne patron ne bilanço ne de spek bu fiyatlarda tutamaz. duyan vampirler hücum etmeye başlar.
RSı da PU da vardı.
Yatırım tavsiyesi olamaz.
Beklediğimiz bir haberdi. KUTPO için güzel bir haber...
töbe töbe :kahkah: bekleniyordu da niye fiyat 9 dan 5 e kadar düşmüş :oleyo: crfsa gibi ilginç bir topik. sözde herkeste hisse var, ama yüzde 99 yorumlar sakın dokunmayın tarzında.
ithalat damping yasağı gelmiş, şirket yerli üretimde nerdeyse tek konuma geçecek bu haberle , oley çektirecek bir haber değil demiş. nasıl bir haber gelmesi lazım sizce e=mc2 uyarmı?
sizde bu hisse var mı eminmisiniz?
ben buraya geliyorum, 5,81 altı görülmedikçe gideri epeyce yukarılar, bu beni bağlar, çıkmayacağını düşünüyorsanız gider başka hisse alırsınız :shh:. lütfen bir daha yazımı alıntı yapmayın.
yatırım tavsiyesi olamaz.
Hep yanlış anlıyorsunuz. Diyorum ki " bu haber piyasa tarafından bilinen bir haberdi" şimdi iş resmiyete döküldü. Elimde var evet ve toplamaya devam ediyorum. Sen tepkiye oyna bence kar cebe yakışır. Tepki noktası 6.30 olacaktır. Sayın teknikci arkadaş. Selam ve dua ile. Tepki dediysem bu haber yada başka bir gün sıradan bir tepki olacak. Ama olacak. Sonra yine aşşağı geliriz merak buyurmayın...
Bol kazançlar....
Birde gider ve pazarlama kalemleri uçuk olmasa bu hisseyi kimse tutamaz lakin kâr yok işte. Yani öyle aman aman kâr eden bir firma değil. Patron canı isticekte karı yüksek gösterecek de yatırımcı kazanacak. Ohoo hoo ölme eşeğim ölme. Neyse artık herkes biliyor ki ben de dahil hepimiz Uzuncuyuz. 7.20 de nasıl dikkat diyorsam yine diyorum. Aman dikkatli olun , heleki uzun vade dusunmorsaniz hiç bulasmayin arkadaslar. Uzun vadeciyim diyenlerde toplasın derim. Mutlaka bir gün o çift hanelere yelken açar. Ben yine 3 gün sonra haklı çıkarsam bilinki hissenin yukarı gidiş yönünü k.y. mal kitleme olarak kullaniyorlardir.
Normal şartlarda bu haber ile pazartesi hissenin yuksrı tepki vermedi gerekiyor. Alınan karar KUTPO için çok önemli ve değerli bir karar. Rekabet gücünü arttıracak ve dolaysı ike satışlarını, karlılığını arttıracaktır. Bunun için KUTPO yönetimi ciddi mücadele verdi ve sonunda başardılar. Geri dönüşler olumlu olacaktır. Tabii şu meşhur Tahta sahibi ipin ucunu salarsa.
Sayın UZUNBURUN, nedense sizi okudukça patrona çok yakın biri gibi izlenim ediniyorum,Çünkü patronda ne hikmetse bu kararın çıkmasını istemiyordu. Hatta anti damping başvurusunu da geri çekmişti ama soruşturma devam etti ve anti-damping kararı çıktı. Patronun ve sizin anlamadığınız bir şey var. Ve bu durum sizi deli ediyor. Şu andaki Kutpo yatırımcıları maalesef kararlı olanlar ve hedefledikleri fiyata kadar bekleyecekler gibi görünüyor. Bence toplamak istiyorsanız biraz yükseltin emeklilik fonları hemen satarlar. Yoksa daha çok delireceksiniz ve bizler de size çok üzüleceğiz. Bu temel verilerle ne kadar bilanço ile oynanırsa oynansın, ne kadar baskı yapılırsa yapılsın kimse tınlamıyor,Bence gelin birbirimizi üzmeyelim. Hep beraber kazanalım. Takdir edersiniz ki siz daha çok kazanacaksınız. Yatırımdan anlamam tavsiye işim değildir. Kendime bile hayrım yok.sadece patrona mesaj yazmak için yazdım
Bu tip insanlar bankaya para yatırırken, Allah çekmeyi nasip etmesin diye dua eden tipler....sizlere para verirler mi?!😂😂...ytd...!!!
Forumda son dönemde kerameti nerden geldiği belli olmayan ve satış yönlü Mesajlar yazan arkadaşlar var. Ve söylediklerinin hepsi gerçek çıkıyor. Yani kağıdın hareketini bir gün (bazen bir kaç gün)önceden biliyorlar. Gelevcek vergi beyannamesini biliyorlar, karı biliyorlar. Ben merak ediyorum bu arkadaşlar niye bize kıyak yapmak istiyorlar? Niye bizim para kazanmamız için çırpınıyorlar! Ve daha önemlisi bu bilgilere nasıl ulaşıyorlar?
Dediğim gibi ytd verecek durumda değilim sadece bu arkadaşları merak ediyorum.
Valla ben çok sabırlı bir insanım. Hatta inat diye bile tanımlanabilirim. Ben onlara ortak olacam. Onların benden daha sabırsız, onlar düşünsün. Ytd
1-) Tüm samimiyetimle söylüyorum. Patron ile yakından uzaktan alakam yok.
2-) Ben teknik ve temel denen verilere mutlaka hassasiyet içinde ehemmiyet göstererek analiz eder ve adımını sağlam atmaya çalışırım ki bu veriler ışığında benimle beraber kimse yanmasın vebal almıyayım.
3-) Uzun vadecilere asla sözüm yok ve yine söylüyorum. En kötü ihtimalleri göz önünde bulundurarak kademeli toplama yapmalılar.
4-) Burada herkes paylaşım yapar ve hakkıdır lakin her paylaşım sizi doğru yola götürmez. Çok canı yanmış biri olarak formda en ufak bir olumlu haberi hatta ve hatta, borsa bilgisi olmadığı halde ukalalık yaparak " şu olacak bu olacak " diyenleride yine itina ile diğer yatırımcı arkadaşlara " bunlar yanlış bilgiler " tezini ortaya koyan , sade ve yalın bir şekilde cümlelerinden ekliyerek , kimsenin etkilenmemesi adına uyarıda bulunan benim.
5-) Beni ister patrona yakın görün ister tahtayı yöneten kişi yada kişilere. Amacım sizler gibi kazanmak. Ancak asla yalan yanlış bilgi ile bunu yapmam.
Daha önce ki bilançoları gördüğümüz halde faaliyet karı adı altında şöyle olacak böyle olacak diyenleri uyardığım halde , sermaye tavanı yalanlarınıda iki arkadaş burada söylesekte yinede yazdılar. Nitekim kap a yapılan haber ile haklılığımız ortaya çıkmıştır.
Bu hisse 7 7.20 civarlarında gezinirken 6 TL yi görecek diyende benim.
Amacım doğru bilgilerle samimi olan yatırımcı ile bilgi alışverişi yapmak.
6-) Son olarak benimde size bir sorum olsun.
Takasta gözüken fonlar kaybolmadan bu hisse gidermi?
Selam ve dua ile...
Bol kazançlar...
Son olarak toplam 10.500.000 hisse adedinde fonlar ve patron dahil olmak üzere 5.5 milyon hisseye sahipler. Bu 5.5 milyon hissenin bence biraz daha erimesi gerekir.
Ayrıca genelde bir hisse uzun bir süre yatay hareket edecekse fona devredilir. Toplam 10.500.000 adet hisse için fonun ve ak ve garantinin elindeki hisse miktarı çok fazla. Farklı aracı kurumlara devir olmadan gerçek bir çıkış yapması tamamen patronun bildiği bir bilgiye kalmış. Şu durumda tavan dahi yapsa ilk satan ben olurum.
Bol kazançlar....
Sayın Levo siz mipaz takaslarını takip edin. Bence zamanı gelince bir şeyler kazanırsınız. Bu yorumum sadece size aittir. En azından takasları yakinen takip ediyorsunuz bence.
Selam ve dua ile...
Bol kazançlar...
Sayın UZUNBURUN, öncelikle sizin kağıt düşecek dediğiniz anda tüm teknikçiler yükselme beklentisi içindeydi ve tahminleri de doğruydu. Temel analiz derseniz Bist’in temel analizi en iyi 10 kağıdı arasına girerdi ve hala girer, PD/DD ve FK makulden iyi! VUK Gelir tablosu kötü geldi ve kağıdın canına okudular! Hem de gerekenden aşırı şekilde! İşte siz tam bunu bildiniz. Bu tabii olarak merak uyandıran bir durumdur ve buna cevap vermemişsiniz. Ben kendi adıma al-sat bilmem temel analiz Yapar bir hedef belirler beklerim. Hiç acelem yoktur. Çünkü borsacı değil yatırımcıyım. O yüzden yorum ve tahminlerinizle ilgilenmiyorum ancak Patron-Spekülatör’ün yapmak isteyeceği yorumları yapmanız ilginç geldi. Olayın Aslı patron-spekülatör kağıtları kaptırdı ve maalesef toplayamıyor. Sizde yorumlarınız ile onlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz gibi bir izlenim var. Doğru emeklilik fonlarındaki mallar önemli bir sorun ancak onlar % 20-30görünce çıkarlar. Çok da önemli değiller. Tabii burada Patron-Spekülatör için çok önemli bir sorun var “Güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyorlar.†Bu durum ilerde onlar adına Hukuki sorunlar ve sonuçlar yaratabilir. Sizin de içeriden Bilgi alma konusunda ciddi bir yeteneğiniz olduğunu düşünüyorum. Forumda bir çok goygoycu var ve bu çok doğal ve maalesef çoğu da Bilgi sahibi olmadan yazıyor. Ben sizin ise aşırı Bilgi sahibi olduğunuzu veya müneccim olduğunuzu düşünüyorum.
Birde şu ip uçlarına bakın...
https://i.hizliresim.com/YgEbaz.png
Umarım bir şeyler anlatabilmişimdir. Şimdilik bana müsaade.
Selam ve dua ile.
Bol kazançlar.
Egserin bilançosu çok iyi ve temettü getirisi de iyi olacaktır. Firmanın rakiplerine karşı inanılmaz bir üstünlüğü var. Bununla beraber finansal borcu yok ve döviz pozisyonu artmış durumda. Sektör aynı olsa da karşılaştırma yanlış. Kutpo ise çok fazla gideri olan bir hisse tabi buda faaliyet karını düşürüyor. Allah'tan enerji işine gitmediler de vazgeçtiler yoksa eyvah ki eyvah bu yatırımcının haline...
Bol kazançlar...
4 yılda %200 primli olan bir hisse var karşınızda...ytd...!!!
Önemli olan hissenin ederi. 4 yılda yüzde 200 prim yaptıysa şirket o edere gelmiştir. Yataş bir yıl önce neydi şindi kaç TL. Şirket o değeri hak ediyorsa o değere gider. Er yada geç.
Sorunun şu olduğunu anlayın arkadaşlar!!!
Asıl sorun bilinçli ve UV düşünen yatırımcı ile şu an patron ve avarelerinin beraber mal topluyor olması.
Siz eğer geri adım atarsanız sadece onların ekmeğine yağ surersiniz.
Hep söyledim yine söylüyorum!!!
Bilinçli ve UV düşünen arkadaşlar düştükçe toplasın.
Bir gün gelir bir villa parası ile ayrılırsınız!!!
Burada malı yerden yere vuranda olur, kısa vadede 30 50 kademe için k.y. mal kitleme telaşında olan birilerinin göklere sığdıramadı yorumlarda olur.
Tekrar ediyorum!!!
Burası kelepir pazarı lakin UV cilerin pazarı.
Ne şu an gaza gelin nede hissenizi 3 simit parasına verin.
Karar sizin.
Günü gelince kim bilir belkide neler göreceğiz neler...
Sürekli yorum yapıyoruz az sabır 10 güne kadar bilanço gelecek. Bakalım stoklar son üç bilançodur olduğu gibi artmış mı, matrah artırımı maksatlı borç gösterilmiş mi. Ondan sonra 2017 değerlendirmesi yapabilmiş olacağız. YTD.
Stoklar artmış ise eritmesi gerekmez mi? Eritirse maliyet düşmez mi?
Aklımda deli sorular. Birden aklıma emkel geldi. 😀
hem hissem var diyorsun hem de olumsuzluk pompalıyorsun. bugüün her hisse de yazmışsın. bedelli ile milleti soyan gs de 7.50 de grafik atıp malı pazarlamış kitlemişsin burda egeser ile bunu kıyaslıyorsun. buyurun forum sakinleri pinokyo gibi burunu uzuyanın yalanlarını ortaya dökeyim. ayrıca bu kişinin gs deki yazılarına bakın, orda pozisyoon almış ki gs yi ne kadfar met ediyor görün.
Kütahya porselen
2015 brüt satış hasılat : 270.207.698
2016 brüt satış hasılat : 316.354.139
2017 brüt satış hasılat : 385.492.864(VUK)
Brüt satış hasılat ciro her sene artarak devam ediyor.
2015 brüt kar : 94.975.218
2016 brüt kar : 113.335.199
2017 brüt kar : 136.368.506(VUK)
Brüt kar her sene artarak devam ediyor.
2017 KAMBİYO KAR: 6.652.068(VUK) Buda şu demek epeyce dövizli satışı var döviz artısı farkı. Döviz fazladı var.
2017 -FINANSMAN GIDERLERI : 891.102(VUK) Buda şu demek borcu harcı döviz açığı nerdeyse sıfıra yakın.
Net kar neden düşük kalmış peki?
-Pazarlama Satıs ve Dagıtım Giderleri(-) 73.506.869,68
-Genel Yönetim Giderleri 30.277.928,12
bu 2 kalemden dolayı.
bu 2 kalem için de hisselerini kaydını yaptırdıktan sonra Cumhurbaşkanlığına ve spk ya yazıp bilgi isteyeceğim. yönetimin sonsuz harcama yetkisi var mı diye? ki
ilk çeyrek bilanço da bu iş çığrından çıkmasın.
çünkü bu haberden sonra:
Ekonomi Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tebliğle "porselenden ve seramikten sofra ve mutfak eşyası" ithalatına yönelik başlatılan damping soruşturmasına ilişkin karar yürürlüğe konuldu.
Şirketin cirosu karı 2-3 katına çıkma potansiyelinin startı verilmiş oldu. Çin malını yerli yapan tek şirket Kütahya porselen çünkü.
neden fiyat/dd 0,8 gibi 1 in altında? aslında spk bu tip düşük fiyatlamaları otomatik takip ediyor. yine de bunun için de spk ya yazacağım. kasıtlı düşürüldüğü şüphesi uyandı bende. çümkü
385.492.864 ciro yapan hasılat elde eden bir şirketin Piyasa Değeri 232.315.776,00 tl olması fiyat manipülasyonu şüphesini arttıryor. her sene kar eden bir şirket için bence çok anormal fiyatlama.
yani pinokyo, Kütahya porselen bahsettiğin şirketi şirket performansı olarak beş basar. burada tek sıkıntı fiyat manipülasyonu şüphesi ve faili meçhul giderler.
rakamlar ortada. burada hissem var ayana olumsuzluk ponpalayıp birilerine su taşıma işini bıraksan artık. gs gibi bedelli ile ky yi soyan hissenin sayfasında aldığğın ahlar yeter sana.
bir de selam ve dua yazıyor ttöbe töbe.
hayırlı kazançlar. hisselerinizi bloke ettirin ve şüphelerinizi ilgi yerlere yazın. bu pinokyonun da yalanlarına kanmayın.
Yatırım tavsiyesi olamaz.
Arkadaş evet GS de hissem var da orada olumlu konuşmadım sadece aldığım bilgiler doğrultusunda yazılan yorumlara bakarak yine k.y. Ye yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben burada ne demişimde tersi olmuş. İnsanları böyle yok yere karalamayın vallahi de billahi de hakkımı helal etmem size...
Birazcık araştırın. O yazında kalacak burada herkes kendi kararını verecek!!!
Üstelik AP açık yazdım buraya şirketin vergi bayannemesini ve gelecek olan bilancoyu isteyen istediği yere şikayet etsin. Edicem diyerek etmiyen namussuz dur. Buda böyle biline. Benimle itişip kakışmayın yahu. Sizinlemi ugraşıcam. Tek amacım var k.y. ye bilgim doğrultusunda yardımcı olmak. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Banene!!!!
Arkadas egseri kıyas yapmış bende olanı yazmışım. Kutpo var elimde düştükçe topluyorum demişim ama uyarmışım demişimki bakın 30 ila 50 kademe için pofpoflarlar bu hisseyi. Ama ucuz demişim. Adam sırtınızdan para kazanmasını l buna müsaade etmeyin demişim. Şimdi kalkmış birileri yok GS de grafik atmışım da yok malı kitlemişimde Allah tan korkun be. Ama bir gün hepimiz öleceğiz ben o gün sizden birer birer hesap soracağım. Allah var gam yok!!!
Her kimi rahatsız etti ise yazılarım bilsinki asla geri adım atmayacağım. Asla...
Arkadaşlar TS topiginde emrefaiz nick'li kişi ile tartıştım bu gün bu karalama kampanyası bu yüzdendir. İsteyen TS GS ve burayı takip edebilir.
Yarın hissenin habere tepkisi mutlaka olacaktır bakalım tahtacı her gelene verecek mi malı yoksa kadıp yukarı gitmesine yol açacak mı. Gücünü test etme günü olacak.
İTHALATTA HAKSIZ REKABETİN ÖNLENMESİNE İLİŞKİN
TEBLİĞ (2018/6)
Ekonomi Bakanlığından: 03.03.2018 tarihli ve 30349 sayılı R.G.
832 Tasarruflu Yazılar 1 2
Amaç ve kapsam
MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, 24/9/2016 tarihli ve 29837 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2016/38) ile Çin Halk Cumhuriyeti menşeli 6911.10.00.00.11, 6911.10.00.00.12, 6911.10.00.00.19, 6912.00.21.00.00, 6912.00.23.00.00, 6912.00.25.00.11, 6912.00.25.00.12, 6912.00.25.00.19 ve 6912.00.29.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyonlarında sınıflandırılan “porselenden ve seramikten sofra ve mutfak eşyası†ithalatına yönelik başlatılan ve T.C. Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen damping soruşturmasının tamamlanması neticesinde alınan kararın yürürlüğe konulmasıdır.
Dayanak
MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 14/6/1989 tarihli ve 3577 sayılı İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Hakkında Kanun, 20/10/1999 tarihli ve 99/13482 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Hakkında Karar ve 30/10/1999 tarihli ve 23861 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Hakkında Yönetmeliğe dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 3 – (1) Bu Tebliğde geçen;
a) GTİP: Gümrük tarife istatistik pozisyonunu,
b) Kurul: İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunu,
c) TGTC: Türk Gümrük Tarife Cetvelini,
ifade eder.
Karar
MADDE 4 – (1) Yürütülen soruşturma sonucunda, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli soruşturma konusu ürünün ithalatının dampingli olduğu ve yerli üretim dalında zarara neden olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma kapsamındaki bilgi, bulgu ve tespitleri içeren ve bu Tebliğin hukuken bir parçası olan “Bilgilendirme Raporuâ€na “ www.tpsa.gov.tr †internet adresinden “Damping ve Sübvansiyon- Bilgilendirme Raporları†bağlantıları seçilerek ulaşılması mümkündür.
(2) Bu çerçevede, soruşturma neticesinde ulaşılan tespitleri değerlendiren Kurul’un kararı ve Ekonomi Bakanı’nın onayı ile tabloda GTİP’i, eşya tanımı ve menşe ülkesi belirtilen eşyanın Türkiye’ye ithalatında tabloda gösterilen oranda dampinge karşı kesin önlem uygulanmasına karar verilmiştir.
GTİP Eşyanın Tanımı Menşe Ülke Dampinge Karşı Önlem (CIF Bedelin %)
6911.10.00.00.11 Beyaz olanlar
Çin Halk
Cumhuriyeti
%8
6911.10.00.00.12 Tek renkli olanlar
6911.10.00.00.19 Diğerleri
6912.00.21.00.00 Adi topraktan olanlar
6912.00.23.00.00 Greden olanlar
6912.00.25.00.11 Beyaz olanlar
6912.00.25.00.12 Tek renkli olanlar
6912.00.25.00.19 Diğerleri
6912.00.29.00.00 Diğerleri
Uygulama
MADDE 5 – (1) Gümrük idareleri, 4 üncü maddede GTİP’i, eşya tanımı ve menşe ülkesi belirtilen eşyanın, diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, serbest dolaşıma giriş rejimi kapsamındaki ithalatında karşısında gösterilen oranda dampinge karşı kesin önlemi tahsil ederler.
(2) Bilgilendirme raporunda soruşturma konusu ürün ve benzer ürün ile ilgili açıklamalar genel içerikli olup uygulamaya esas olan yürürlükteki TGTC’de yer alan GTİP ve 4 üncü maddede yer alan tabloda yer alan eşya tanımıdır.
(3) Önleme tabi ürünün yürürlükteki TGTC’de yer alan tarife pozisyonunda ve/veya tanımında yapılacak değişiklikler bu Tebliğ hükümlerinin uygulanmasına engel teşkil etmez.
Yürürlük
MADDE 6 – (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 7 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Ekonomi Bakanı yürütür.
2016 yılında başvurmuş, müspet sonuçlanmış.
https://www.gumruktv.com.tr/kutahya-...masi-basvurusu
Kütahya Porselen ve Heriş Seramik Çin menşeli 'porselen ve seramikten soraf mutfak eşyası' ithalatına ilişkin damping soruşturması başlatılması için başvuruda bulundu.