Türkiye'nin kredi almasını kısıtlayan tasarı ABD Senatosu'ndan geçti.
Senato Dış ilişkiler Komisyonu Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan bir tasarıyı kabul etti.
İrandan sonra Türkiye ile uğraşacak bu ibnotorlar belli.
Printable View
Türkiye'nin kredi almasını kısıtlayan tasarı ABD Senatosu'ndan geçti.
Senato Dış ilişkiler Komisyonu Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan bir tasarıyı kabul etti.
İrandan sonra Türkiye ile uğraşacak bu ibnotorlar belli.
Ver papazı
Al papazı
İşin kötü tarafı, medyanın ele geçirilmesi oldu.
Titanic batarken senfoni çalan orkestra gibi, Türkiye batarken, kimse farkında bile değil.
Tecavüz edilirken gazozumuza ilaç katılmış gibi,
yada yavaş yavaş haşlanan kurbağa gibi,
istisnalar hariç büyük çoğunluk farkında bile değil !
bunlar rahibi birakir dolarida 4.70 e cekerler bence….sonraki senaryoyu bilemem….
Şimdi hocam bi garip bi durum var sanki
Yani biz belki acele edeceğimize
Abd acele etti ve kredi kısıtı tasarısını onayladı
Sanki abd papazin tutuklu olmasından memnun olmasın sanki
Çünki gundem olalı bi hafta olmadi daha
Kaş göz arası dakka 1 gol 1
Atmakta heyecanla acele ettiler hatta
Ben cozumleyemedim hattizatinda
PAPAZ
Vizyonsuz imamlar, ABD, ev hapsine razı olur zannetti.
Halk da öyle zannetti.
Halk bankası, bir günde % 16 prim yaptı.
FETÖ dedikleri, eski ortakları sayesinde yasama, yargı, yürütme tek elde toplanmıştı.
Biz bunu biliyorduk.
Papaza ev hapsi getirilmesi, siyasi yargının ispatı oldu.
Yine haklı çıktık, iktidar suçüstü yakalandı.
ABD'de suçüstü yakaladı ve bedelini ödetecek.
Ne suçüstüsü anlamadım böyle davalarda hukuk falan olur mu.Elbette herkes hukuk falan peşinde değil.Bu bir bilek güreşi maalesef bizim bileğimiz çok güçlü değil.Çok dış borcumuz var.O nedenle olay sıkıntılı.Uluslararası ilişkilerde murphy nin kanunu geçerlidir bir smith wesson her zaman kare astan iyidir.:)))))))))))) Maalesef tabanca bizim elimizde değil.
Gerçekten ha artık Dışişleri mi İçişleri yargı mi diyim
Gerci ben bişey diyebilcek sondan birinci dahi değilim sonuncuyum sonuncu
Tek bildiğim yalı da oturan birine gitcem diyelim ziyarete
ya hicbisey almam elime
ya cam sakız çoban armağanı iyi bi pastaneden güzel ambalajlı bi cuhunata pasta filan o kalitede klasta
Ama elimde Bim poşetle Bim tatlısı alırsam ki almam almamak lazım (bu su an ki hayat standardim bu aslen yani yanlış anlama olmasin)
Yani yalı da oturan bunu düşünür bi ona göre değerlendirme yapar
Şimdi tabi cocukmu kandiriyon dedi onlarda bencede sayın izmut un dediği gibi
Yani
Ben olsam rahibi ev hapsi değil
Hangi kilisenin papaziysa o kilisenin kilise hapsine kordum
Hem dua ayin filan maneviyatta tamam
Öyle bi görüş işte
Ver papazı al doları
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O senin ülkende darbe yapmaya kalkan papazını vermez ama onun ajan papazını sen seve seve yada seve seve ! verirsin. İşte büyük ülke böyle olunur elin şeyiyle beton ekonomisi de ancak bu kadar büyük olur. Görünen köy kılavuz istemez, Dolarda yükseliş , hemi de öyle böyle değil , kaçınılmaz...
Rahmetli Eceviti kendini bilmez hacı hoca takımı tüpgaz , yağ kuyruğu ile anar, Ecevit TÜRK köylüsünün geçim kaynağı olan haşhaşı yasaklayın diyen haddini bilmez ABD ye HAYIR demişti hadin bakalım sizim milliyetçi sağ cenah bunun yanında devede kulak kalacak ajan papazı vermesin bir Ecevitin binde biri kadar olsunda bakalım neler oluyor !
şöyle elimizde 10 papaz olsa h
1 papaz salsak olmadı bi papaz bi papaz daha doalr 4 tl
Bazı goygoycu ekonomist takımı MB`nın son hareketini doğru buluyor faiz arttırımının gereksiz olduğunu savunuyor. Kimse şunu diyemiyor MB nın yapacağı faiz arttırımı önemli değildi önemli olan `MB bağımsız` imajını ÇOK inandırıcı olmasada piyasaya göstermekti. Ama olmadı ve Dolar önce yükseldi sonra biraz geriledi ki bu tamamen AYI piyasasındaki çakalların TEKNİKÇİ uyanıkların elinde kalan Dolarları kapmak için yaptığı bir hareketti. Kanan kandı kanmayan sittir olun gidin birbirinizi düdükleyin dedi. Benim için sorun değil tek CENT bunlara işlemez ama söylemeden de edemiyorum, zaman artık hızla ilerliyor, dikkatli olun SHORTÇULAR gelen dalga o kadar büyük olur ki sörf yapayım derken mazallah o sörf tahtası ... umutabi dedi olsun.
Beyler,songür ulus beyefendinin dolar öngörüleri var,ne yapılırsa yapılsın düşecek,çok düşecek,4 ün altına düşecek der. ne dersiniz yoksa halil bey türevi yorumlarmı bunlar..
USD/TRY - (M5)
https://resmim.net/f/cgBm4k.png
capon hatunlara dikkat derim patlatırlar
Ne yaparlarsa yapsınlar Dolar çok düşecek hemide 4 ün altına düşecekmiş. Bende duydum çok yakında MESİH te gökten inecek her zaman olduğu gibi ödevini doğru yapmayan Türkiye yi kurtaracakmış, bakın bunuda umutabi söyledi sonra demedi demeyin.. :oleyo:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...26901&page=278
bu başlıkta ki arkadaşlara göre zaten doların pili bitti ,TRY rezerv para oldu Çin her yıl bize kitlediği milyarlarca dolar ihracatı nde TRY kabul edecekmiş, Rusyada Gaz parasını TRY olarak alacakmış.....Bence hemen gidin dolarlarınızı bozun , artık biz rezerv parayız :kahkah:
Bu arada TRUMP manyak hemi de bizim bildiklerimizden çok daha fazlası üstünü üstlük ABD gibi baba bir ülkenin başkanı yani osuruktan değil. Şimdiye kadar ne dediyse yaptı ve yapmaya devam ediyor o nedenle derimki bu herifin `Türkiyenin canına okuruz` söylemini kaale almak lazım sonra küfredenler ECEVİT zamanında ki günleri bile mumla ararlar, unutmasınlar ECEVİT zamanında SAMAN ithal etmiyorduk.
Bunun ne anlama geldiğini ve bunun arkasından daha nelerin geleceğini ATV , CNN Türk .NTV, ve arasıra biraz daha farklı olsun diye Bloomberg ht seyredip ayran içen kafalar bilmem anlıyor mu ? Sanırım Dolar şu mısraları mırıldanıyor,size vadettiğim 5 li günler yakın belki yarın belki yarından da yakın
Bir papaz nelere bedelmiş...
Bu papaz suçluysa ;daha yeni mahkeme tutukluluğuna devam kararı vermişken neden dışarı saldılar?
Bu papaz suçsuzsa neden adamı hapse attılar?
Anlayamıyorum.Ülkemizin itibarına verilen zarara bakın.birde maddi zarar cabası...
Ne 5'i ya, Bugün yapılan söylemlerde 1 adım ileri gidilsin. o 5'lerde, 4'te takıldığı kadar bile takılmaz yukarı gelir geçer.
Bu akşamki açıklamalar heralde bazılarına oyun gibi fln geliyor. Ey ammerika edasıyla akıllarınca dalga geçiyorlar. Hele ki siyasi tarafın 'kıskanıyorrrlar' kısmına diyecek söz bulamadım.
Bir de Tv'lerdekilere diyecek söz bulamıyorum. E durum buysa toplumdan da çok bişey beklemem lazım.
Goygoycuların TEKNİK martavalı ile desteklediği `bakın Doları buradan alırsanız sene sonu şuraya gelmesi lazım aman ha ! ` söylemlerine 2-3 senedir kanıp Tl de kalanlar Doları depoda saklayan benim gibilere bile 5-0 falan yenik durumdalar. Ama olay aslında yenilmek yada galip olmak değil sıfırı tüketmemek aksini düşünseydim bende Tl den çıkamazdım bunuda itiraf edeyim.
Bir şey daha; ne yazık ki gırtlağa kadar borçlu olduğumuz DOLARIN swift işlemleri Trump manyağının ülkesi üzerinden yapılıyor. Bir sözle bu ayağın kapandığını yada üstü örtülü kısıtlandığını düşünmek bile istemiyorum. Tl faizi takıntısı olmayıp keşke bu kadar Dolar borçlu olunacağına matbaası bizde olan TL borçlu olunsaydı. Ah be başımıza ne bela gelecekse bu imam hatip öğretisi yüzünden gelecek şimdi gelde ırakı ! patlatma bu kederli duruma...
USD/TRY 4,8678 +0,0950 +1,99%
GAU/TRY 191,404 +2,446 +1,29%
USD/ZAR 13,2309 +0,1218 +0,93%
EUR/TRY 5,6745 +0,0745 +1,33%
EUR/USD 1,1643 -0,0085 -0,72%
GBP/TRY 6,3884 +0,0935 +1,49%
GBP/USD 1,3110 -0,0080 -0,61%
Altın 1.222,00 -9,80 -0,80%
yanız tl herşeye karşı değer kaybederken doalrda herşeye karşı değer kazanıyor
Çocuk babasından doğumgünü için 100 dolar istemiş. Babası da çocuğa demiş ki: “400 lira mı? 450 lira çok para. Hem napıcan ki 480 lirayla.â€
İlginçtir bu kadar olumsuz, hemi de öyle böyle değil , haberin üzerine hala Dolar 4.90 ları kırıp 5 lere yolculuğa başlamadı. Ulan umutabi yoksa sen de mi goygoycusun ! bak kendi kendime şüpheye düştüm şimdi... :(
blomberg 4.8681 de kapattı
investing devam ediyor
4,8682 +0,0954 +2,00%
blombergde açtı tekrar
USD/TRY - Amerikan Doları Türk Lirası
4,8686 +0,0958 +2,01%
Sahi ya o `İKİ AYYAŞ ın ` Türk milletine kanla kazanıp hediye ettiği cumhuriyetimizin ilk yıllarında 1 $ kaç Tl idi ? Yani Osmanlıdan kalan hani o zamanın BETON ekonomisi Dolmabahçe sarayını yapmak için gavurdan alınmış Altın cinsinden borçlu olduğumuz zamanlarda bu melun Dolar kaç liraydı ? Peki o zamanın ABD başkanı da ATATÜRK`e bakın şunları yapmazsanız ülkenizin canına okuruz demişmiydi ? Neyse zaten bu soruların cevabını AYRANLI bulanık zihinler veremez biz bugüne dönelim, Dolarda yükseliş kaçınılmaz ister seve seve ister seve seve !..
Bu kadar olumsuzluklar yaşamamıza rağmen yinede dolar fazla tepki vermedi şimdilik.
Merkez bankasının Faiz artışı yapmaması bence iyi bir seçenekti.
elimizde kalan tek silahımız faizi her istendiğinde ateşlemek nereye kadar?