31 Ağustosa kadar geçerli olan bir stok affı kanunu vardı. İş yaptığım bir firma 20mTL diğeri 40mTL stok affına başvurdular. Bu firmalar yıllık 10-15mTL kar açıklayan firmalar. Bu firmalar bu af sayesinde önümüzdeki 4-5 sene aynı kazancı elde edecekler ama 1 kuruş kurumar vergisi vermeyecekler, veya şu an verdikleri verginin yarısını veya çok daha azını verecekler.
Ben o meblağda değil ama belki çok daha ufak meblağlarda böyle bir işlem yapabilirdim. Ödenecek tutar sadece %10 KDV o da kesilen faturalardan mahsup ediliyor. %3'lük ek kesintiyi de sanırım kaldırdılar son düzenlemede.
Ben devlet ile olan mahsuplaşmamı devlet lehine kendi aleyhime inisiyatif kullanarak erteledim ve bu hakkı kullanmadım.
Ama kullananlar önümüzdeki 4-5 sene kurumlar vergisi ödemeyecekler.
Bu sene ödediğim primlere göre işe başladığım tarihteki *kanunlara göre* emekli olmam gerekiyordu, ama devlet *geriye dönük olarak* bir kanun çıkardı ve emeklilik yaşımı tam 12 sene ileriye attı. Bu devletin geriye dönük olarak çıkardığı ve hakkımı gasp ettiği kaçıncı kanun hatırlamıyorum.
Bundan 10-20 sene önce benim yaşlarımda emekliliğe hak kazanmış olanlar emekli maaşlarını alıyorlar, ben ise 12 sene daha beklemeliyim. Hem de elde ettiğim kazançlar ile diğer emeklileri finanse ederek.