18.01 tarihli spk bülteni de smartiks açısından bir anlam içermiyor ! bu gidişle ocakta yalan oldu gibi
# yatırım tavsiyesi değildir #
Printable View
18.01 tarihli spk bülteni de smartiks açısından bir anlam içermiyor ! bu gidişle ocakta yalan oldu gibi
Dostum lütfen elma ile armutu ayırın önce büyük beklenti içine girmişiniz.
Aşağıda tarihi verdigim haber 3 mayis 2016 kafein yazılım halka arz haberi... bu muhterem 7 kişilik dev firma o gün bu gündür dokumantasyon hazırlıyoruz diye haber gonderiyor. milleti resmen yemliyor SPK goz yumuyor bu dolandırı firmanın BIST dısına atılması gerek bu yemleme haberlerden dolayı. aradan 1 yıl gectikten sonra ise arz yapacak aracı kurumu degistirdik diyorlar. sonra yine aynı hikaye....
diger sirketleri smartiks icinde ayn masallar... Siz daha mayis 2016 daki halka arz edecegiz dediginiz şirketi bile arz etmemisken smartiksin daha once nasıl arz edilecegine inanıyorsunuz ???
03.05.2016
İşte şirketin KAP'a yaptığı o açıklama;
Şirketimizin %39 oranında iştiraki olan Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş.'nin Yönetim Kurulu 03.05.2016 (bugün) tarihli toplantısında özetle; halka açılmasına, bu kapsamda gerekli işlemlere başlanılmasına, ilk aşamada esas sözleşme değişikliği ve Kayıtlı Sermaye sistemine geçiş için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar vermiştir.
sn. hisse-gerçekleri görüşlerinize saygı duyuyorum ve birçok çekincenize de katılıyorum
ancak, sonuçta herkesin (elma ve armudu ayıracak) bir bilgisi ve fikri var.
yaptığım bir yatirim var, maliyetlerim de 2 aylik alternatif getiriyi de dusunerek asagi yukari kafa kafaya.
bir zaman verdim bu yatirima, yanlış olduğuna kanaat getirdiğim noktada pozisyonumu kapatirim, problem etmiyorum.
ama sahsi olarak hala smartiks konusunda halka arz olabilecegi konusunda olumlu dusunuyorum.
simdilik bu kadar😊
her zaman ifade ettiğim gibi "bol değil hayırlı kazançlar diliyorum herkese"
Sn. Hayek.. Sizin araştırmacılığınız ve temel analizleriniz konusundaki bilginiz şüphe goturmez.. Elma armut meselesinde şahsınıza ait bir ifade kullanmadım. Genel olarak ifade etmek istedim. Demek istediğim şu;
bu şirket ilk önce Kafein için halka arz haberleri gonderdi. Ne zaman ?
03.05.2016 tarihinde.. yani o tarihten gunumuz 2018 tarihine kadar halen dokumantasyon calısması yapıyorlar..
trabzon limanı yada yeni arz olan klimacı firma arz olacaz dedi 1 ay sürdü sadece.
Daha henüz 2016 yılında gonderdikleri şirketi halka arz edemedikleri halde 2017 yazında haberini gonderdikleri smartiks halka arzı bana hayal gibi geliyor.
Sizin analizleriniz şirketin gönderdiği haberlerin doğru olabilecegi esasına gore yapıldıgından katılıyorum. boyle bir halka arzda şirkete para girecek falan filan ama onumuzde bir tehlikeli zaman var bilnacoda gecen yıla kıyasla inanılmaz fark gelecek. bu olumsuzlugu ve yapamadıkları arzları fiyatlandırıldıgı icin buralarda sürünüyor zaten...
Ayrıca bu gun sonu işlemler sürekli olarak karşılıklı.... yüksek hacimlerle 5-6 kademe zor cıkarken gun sonunda işlemler karsılıklı...
düşük hacimlerle 10 kademe duserken işlemler yine karsılıklı...
yani verus neden 14 den 24 oldu neden vertu 3 den 2 oldu yukarıda yazdıklarımda gizli birazcık.
sevgiler
Bu hisseden kazanç hayırmıdır şermidir hergün beddua kimse tilki olarak yaşamıyor standart kaideleri bile ihlal sözkonusu,umarım bize yaşatılanların misli yaşatanların başına gelir.Huzurlu!haftasonları spek ve mürettebatı!
Beceriksiz yönetim 2016 yılından bu yana kopyala yapıstır ile KAP'a halka arz haberleri gondererek Yatırımcılarını yanıltmıştır. Sahsen SPK'ya şikayettde bulundum bi kenarda kalsın. Ayrıca 2016 yılından bu yana gercekleştiremedikleri arzların yanında 4 tane sıcagı sıcagına yeni halka arz geliyor veya geldi. yani halka arz furyasının baslayacagı bu zamanlardaki fırsatı da kaçırdı resmen..
Safkar Ege Soğutmacılık
Trabzon limanı
enerjisa
Medikal hastaneleri
soyleyin hangisi bu kadar suruncemede kaldı arz edecegiz dediler 1 ay icinde ediyorlar ki Enerjisa nın buyuklugu goz onunede alınmalıdır.
özetle artık halka arz etsen ne olur etmesen ne olur.. fırsatların kacıyor.. imkanını sana yatrım yapanlarla paylaşmadıktan sonra şirket olssan ne olur olmasan ne olur..
kısacası Gereli elinden kacıran, aldıgı anel hisselerini batıran, halka arzları beceremeyen, yaptıgı yanlıs yatırımlar ile yatırımcısına deger vermeyen, yatırımcı departmanı diye actıkları bolumden bilgi alınamayan bir şirket var..
goreceksiniz bilancoda zaten 2016 2017 karsılastırmasını yapınca..
Sadece bir örnek vereceğim.
soyleyin hangisi bu kadar suruncemede kaldı: Cevap Enerjisa.
Şirket 2016 yılından beri halka arz sürecindedir.
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/enerjisad...-oldu-40081693
Merhaba,
enerjisa nın halka arz fiyat aralıgı belli oldu Enerji halka arzında 6,25-7,50 aralığından talep toplanacak. zaten linkini verdiğiniz haberde de yazdıgı uzere Turkiye'nin en buyuk halka arzlarndan biri olacak diyor ??
ayrıca Enerjisa ya ozel parantez açtım. buyukluk olarak...
Ek satış dahil toplam halka arz büyüklüğü 389-466 milyon dolar arası bir tutar
vertunun halka arz buyuklugu bunun tırnagı etmez sanırım ? halka arz fiyatı belli mi ? hangi aracı kurum edecek yatırım finans mı son anda metro yatırım oldu.. belki son anda seker olur belli mi bunlar, sirketin yatırım departmanını arayın soru sorun bilgi alabilecekmisiniz ? var mı boyle bir anlayış...
yonetime ne kadar guveniyorsunuz ?
Bu hissenin patronu yöneticisi spekülatörü iyi akşamlar!huzurlu uyuyun olurmu!!!!
BIST Pay Endeksleri Temel Kuralları 5.6 maddesinin b bendine göre, Verusatürk Girişim payları 24.01.2018*tarihinden itibaren kapsamında bulunduğu BIST Halka Arz endeksinden çıkarılacaktır.
Bu haber sonrası kimse tutamaz, değil mi? 😊
SM-G800HQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bişi anlamadı.Halka arzı yenimi tamamlandı.Yoksa iştiraklerinide halka arz edemeyecekmi..??? Anlayan Türkçe bir tane tane anlatırsa .
BIST HALKA ARZ ENDEKSİ
Halka arz edilerek, Yıldız Pazar ve Ana Pazar’da işlem görmeye başlayan şirketler ile Kolektif Yatırım Ürünleri ve Yapılandırılmış Ürünler Pazarı’nda işlem görmeye başlayan gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve girişim sermayesi yatırım ortaklıklarının hisse senetleri, işlem görmeye başladığı ilk gün BIST Halka Arz Endeksi kapsamına alınır ve 2 yıl endeks kapsamında kalır.
Endeks kapsamında yer alan şirket sayısının 5’in altına inmesi durumunda, süresi dolan şirket, endeks kapsamına yeni bir şirket alınıncaya kadar kapsamda kalmaya devam eder. Bu istisnaya göre endeks kapsamında kalmaya devam eden şirketler, endeks kapsamına yeni bir şirket alındığında bekleme süreleri dikkate alınarak sırayla endeksten çıkarılır.
BIST Halka Arz Endeksi kapsamında olan bir şirket, işlem görmeye başladığı tarihi takip eden 25. ayın ilk iş günü geçerli olacak şekilde endeksten çıkarılır.
BIST Halka Arz Endeksinde 02.12.2013 tarihinden itibaren %20 ağırlık sınırı uygulanmaya başlamıştır. Buna göre endeksin kapsamında değişiklik olduğunda sınırlama yapılmadan endeks kapsamında yer alan payların ağırlıkları kontrol edilir, ağırlığı % 20’yi aşan pay varsa, % 20’ye çekilir
Bu sekilde bir tanımlama buldum. Önemli bir şey yok, benim anladığım kadarıyla, YTD.
SM-G800HQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
:Sad: :( :cool: Muhasebe ödevi gibi.
Evrak toplayan patron yönetici ve mükemmel spek iyi geceler!!!renkli rüya görün olurmu!!!huzurlu olun olurmu!!!yatırımcılsrın sizi çok seviyor!!!
BIST Pay Endeksleri Temel Kuralları 5.6 maddesinin b bendine göre, Verusatürk Girişim payları 24.01.2018*tarihinden itibaren kapsamında bulunduğu BIST Halka Arz endeksinden çıkarılacaktır.
Endeks Şirketlerinde Değişiklik
Pay Adı Kapsamına Dahil Edildiği Endeks Kapsamından Çıkarıldığı Endeks Geçerlilik Tarihi
Verusatürk Girişim XHARZ 24/01/2018
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu haber Ne demek oluyor
Olumlu yada olumsuz hiçbir anlamı yok sadece prosedür
Sagolun rahatladım simdi
Sosyal medyada Vertu bin tahtasının kapanacagini,halka arzlarin iptal olacağı yönünde yorum yapmışlar ,bu insanlar bu hisseden ne istiyor anlamış degilim
Sn.Serdarkazancı dan yorum alabilirsek makbule geçer!(Senedin gidişatı ve beklentileri anlamında!)
Senet analizi yapamayan daha önce yazdığı senet topiklerinde de ona buna saldırmaktan başka birşey yapmayan,borsadan anlamayanlar,mahallenin dedikoducu hatunları gibi yazılanlara kopmpleks yapıp cevap vermek dışında bulundukları senet topiklerine bir gram faydası olmamış ,faydalı olanlara da kendilerinde bir gram bilgi olmadığına kompleks yapıp çamur atan,ego tatmini ve özgüvensiz bilgisiz kopmplekslerini tatmin etmeye yazanl arkadaşlar ki bunlar zil zurna bilinçsiz iş olsun diye topiklerde dolaşan insanlara sataşan senetler hakkında goy goy yapan ahmak tipler!bilgisizce başka forumlarda da senet hakkında yazan tipitipler bilip bilmeden yorum yapmayalım lütfen! En azından araştırıp yorum yapalım.(Bu gibi tahminimce elinde senet dahi olmayan,kendilerini tatmin etmeye yazdığı başkalarının yazılarına sataşmalarından belli zibidi tiplere itibar etmeyiniz)Tüm forumdaşlarıma saygılar,sevgiler.
12 aylik bilancosunun kötü gelecegini dusunuyorum ama zaten bu durum fiyatlanmstir ! 118.000 endeks 2.30 fiyat ekseninden bakarak soyluyorum tabi
onceki yazilarimda yazdigim gibi evet cok cok dogru tespit..
2016 2017 bilanco kıyaslamasını yapanlar hayal kırıklıgına ugrayacaklar. cunku inanılmaz olumsuz fark olacak...
ama soyle bir sey var verus da zarar acıkladı ama 14 den 25 gitti neden cunku adana maden sahası gibi haberleri uygulamaya gecirdiler.. bilanconun olumsuz etkisini masallarını uygulamaya gecirirlerse atlatır.
Vertunun hic bir inandırıcılıgı kalmadı.. 2018 halka arz edilecek şirket diye arattırın vertunun bize masal anlattığı 2 şirketinde adı geçmiyor ???
120 bin endeks bu fiyat şaşırtıcı değil güven kalmadı söylenen hep soyut kaldı gerçekleşen yok bunlara ilave bilanço tatminsiz.Şirket tarafında kovulan olmadığına göre bu performanstan sadece biz şikayetçiyiz.İlginç..
Sn. Mobiussoros
Öncelikle mesajınızı yeni gördüm. Vertu benim gersan öncesinde gözağrımdı. Gersan ile ters düşünce hisseden ayrılmıştım. O zaman bu karlılığa göre ederi 5 TL demiştik. 2,5 TL den hareketi yapmıştı. Fakat öküz ölüp ortaklık bozulunca kar düşmeye başlayıp birde anelt fiyaskosu eklenince taban yaptı. Ben temel analize bakarım. Şuan için sadece teknik bir analiz yapabilirim.
https://i.hizliresim.com/az0PZQ.jpg
https://i.hizliresim.com/A1gZ9q.jpg
Aslında ben size Vertu için beklentiniz nedir? diye sorsam bize son durumu bi özet yapsanız!
Sn Serdar emeğinize sağlık.Aslında halka arz dışında (oda şuana kadar fiyasko)temel olarak bilanço beklentim benimde kötü.Hissede 2,10-2,15 bandından 600 bin lot ak yatırım ve a1 alım yaptı.Onun etkisi ile 250 yaptık.Yalnız bugün bu iki kurum alıcı iken is ve garanti yatırım 100 er bin lot bastı bakalım yarına.Teknik olarak kısa vade de 2,34 ve asıl 2,57 direnç mevcut.Yükselişe geçebilmesi için 2,57 yukarı kırmalı. Anladığım satış baskısı yaratılıp dökmeye çalışılmakta Piyasadan satış gelirse birşeyler olabilir anccak. Yoksa süründürürler gibi.Saygılar.
Ytd.Değildir.
The end..
Karakteri bozuk bir patron... Kesin, yüzde yüz... Burada birbirimizi yemeyelim. Bu patronun kulağına gider mi, gitsin ama sanmam ki vicdandan bi haber. Yazıklar olsun, yuh olsun...
YTD
alıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=AN2I
satıcı kurumlar
http://imageturko.com/?di=I39A
ilk 5 kurum genel
http://imageturko.com/?di=3W64
Metronun elinde 990bin lot vardi ama kuş olmuş uçmuş :kahkah: metro yok olmuş 😂 :) acaba o lotlar kime uçtu?
Bu aralar halka arzlar arttı. Ne dersiniz bizimki de bir sürpriz yapar mı?
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın @mobiussoros da gözükmüyor. Herhalde ümidi bitti. O gittiyse işler kötü demektir.
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler sn hayek :) evet analizimizi yaptık.Arkadaş yazmış metro yatırımda aynen investco holding malları durmakta baktım bende.Vallahi yüklü alım satımlar yapmaktalar 2,26-2,28 kafa karıştırmaktalar geçici olarak bir yöne sert kırılım yaptıracaklar bende korkmaktayım bu durumdan bakalım :) Saygılar.
Ytd.Değildir.