Hafif düşüş görünüyor son veri de
https://resmim.net/f/kC8qpZ.jpg
Printable View
Hafif düşüş görünüyor son veri de
https://resmim.net/f/kC8qpZ.jpg
üstadım, her insanın alanında uzman olduğu bir dal vardır ve bu alanda kesinlikle uzmansınız. çünkü tesbitleriniz kolay kolay şaşmıyor. bu yüzden sormak istiyorum: bu gün durumlar nasıl? sık sık değiştirme yapmayayım diyorum ama ziraatın hangi fonu bu gün için daha mantıklı? dün borçlanma araçlarında kaldım neredeyse eksi yiyecektim. en azından kira sertifikasına geçsem diyorum, ne dersiniz?
Yapı krediden işlem yapan arkadaşlar ysu fonunun yapı kredi de hangi ad ile geçtiğini biliyor mu acaba?
Tzv satip tzl gecmemiz sanki gerekiyor?
16 kadar ziraat bankinin kendi tzv sin ayni gun fiyatina sata bilirmiyiz demi?
Sadece 2 yıllık ve 5 yıllık tahvillere bakarak kısa vadeli borçlanma araçlarının getirisi hakkında yorum yapılmaz. Daha önce de dediğim gibi önce portföy dağılım raporundan fonunuzun içerdiği bono ve tahvilleri öğrenecek ve teker teker bunların bir önceki güne göre oran değişimlerine bakarak fonunuzun getirisi hakkında karar vermeye çalışacaksınız.
bu noktada kira sertifikaları, öngörülebilirlik açısından daha da zor oluyor sanki. açacak olursam dün itibarıyla kvb'ler epey kötüydü. sadece ziraatın değil, iş bankasının tiv'i de kötüydü. bu sabah kısa vadeli kira sertifikaları fonlarınabaktı:
ZPK %0,0329, KTV %0,0418, MPF %0,0420.
sonuçta bunların hepsi kısa vadeli sertifikalara yatırım yapmıyor mu? yapıyorsa ZPK neden az getirmiş. illa aynı olacak diye bir şey yok ama ZPK ile MPF arasında ciddi getiri farkı var. bazan kira sertifikası alırken buna ayyırdığımız parayı da mı üçe bölsek diyorum:)
ben teb bankası ıle alım satım yapıyporum mobilde fon iptalı yok değiştirmek istiyorum yapıkredı gecsem mk vergı kesıntısı harıcı farklı bi ucret kesintisı oluyor mu yapıkredı de
Sizin söylediğinizi net olarak anladım. Doğru söylüyorsunuz. Tek sorun işlem gören tahvillerin düne göre işlemlerini görebileceğimiz bir site. Örneğin işyatırım da tüm tahvil ve bonolar gözükmediği gibi işlem sonucu alıcılı mı satıcılı mı anlayamıyorum. Yani portföy dağılımındaki tahvilleri görebilmek için aynı borsada olduğu gibi tüm tahvillerin işlemini satıcılı mı yksa alıcılı mı olduğunu gösteren bir yer var mıdır?
TCD de olmayanlar tcdnin dusmesin mi istiyorlar?!:28:
dostum elbette hepimiz kazanalım, insanda hasetlik olmayacak. ben de diyorum Allah buradaki forumdaşlarımın hepsine on versin, bana bir versin razıyım. ama borsa denen bu acımasız düzende para kazanırken şöyle bir düzen işliyor: birileri kaybetmeden birileri kazanamaz. çünkü ortada emek sarfedilerek veya normal bir ticaret söz konusu değil. adam tcd veya herhangibir endeks fonunu sattığında hemen düşmesini ister, mantıken yanlış olduğunu bilse de nefsi ister. düşsün de daha aşağıdan alıp tekrar yükselince daha güzel para kazanayım. satan kişi, artık borsanın çok yükseldiğini ve buralardan aşağıya düşeceğine oynar. buradan alan kişi de daha yukarıdan satacağına, yani borsanın biraz daha yolu olduğuna oynar. iki testi çarpışır, kırılan kaybeder, diğeri kazanır. kaybeden, ya zararına satmak zorunda kalır, ya da sabrederek yeni alıcıların gelmesini bekler. zaman zaman buralarda kazandığımız paranın helalliğinden dahi şüphe ederim. sadece dini yönden değil, vicdani yönden de şüphe ederim. ama gel gör ki adına enflasyon denen bir canavar, nasıl bir düzen, nasıl bir canavarsa artık, birikimlerimizi sabun gibi eritiyor. bi ara da yazmıştım ya, keşke eskisi gibi altın ve gümüşe dayalı bir para sistemi olsa, bu gün bir altına ne alıyorsam on yıl sonra da alsam inanın buralara girmem. her şeye en az yüzde 20 szam geliyor ki yıllık ortalamalar yüzde 50'ye dahi dayanıyor. sonra da tek haneli enflasyon olgusuyla paramızı para eritme sistemine yatırmak zorunda kalıyoruz. inanın bu işi sevmiyorum ama evin çocukların sorumluluğu ihtiyaçları derken bu saçma ve acımasız düzende ayakta kalmak için debelenip duruyoruz. Allah yardımcımız olsun.
Bugün hisse fonlar yeşiller :) Günün en çok kazandıranı MAC olacak gözüküyor :)
Tzv mk 15.60 yapmış [emoji33] şoktayım , 2 gündür tahminlerin ötesinde kötü ve iyi getiri yaptı.Diğer kurumların kvba fonlarını öğrenen yazsın onlarda durum nedir?