Mısır borsası açık. -3,5
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Mısır borsası açık. -3,5
Adam anliyor gibi mevduat basliginda millete ev almayin diyor
Kendi evsiz kaldi
Milletide batiracak
Sokak arasi dukkanin kira carpani sifirdir
Yani kiraya dahi veremezsiniz
Belki 200 tlye depo olarak verirsiniz
Is yapacak yani saglam kira getirecek dukkanda 5m den asagi degildir.
5m parayi isletsen dukkanada gerek kalmaz. Ayda 200k temiz getirirsin 5m le
Ne dukkanla ugrasacam
Aydinc diye bir cocuk var
Ne diyorsa tersini yapin kazanirsiniz
Ben oyle yapiyorum 😀😀😀
Biraz fikir cimnastigi yapalim.. Yarin hisse iceren fonlara muhtemelen ciddi bir satis gelecek. Fon yoneticileri satis emirlerini ne zaman gorecekler acaba? Bu onemli, cunku ona gore portfoylerindeki hisse miktarini azaltmalari gerekecek. Gun sonunda ogreneceklerse borsada asil satis bir sonraki gune kayar. Degilse ayni gun ogleden sonra geregini yaparlar.
Mevduat süresi doluyo bana fon öneriniz var mı? Riski az mevduatın biraz üstü ?
ev almayın diyenlerden biri de benim sn. Webster 2016 aralıkta aldığım evi neredeyse yalvara yalvara pazarladım. Dolar altın mevduat bazında da zararına verdim. Hiç bir artısı olmadığı gibi eksi getiri sağladı.. istanbulun en iyi semtlerinden birinde özellikle.
Ağzımız yandı başkasının ki yanmasın
5 sene önce aldığım evlerin fiyatı 5 sene önceki değerinin altına alıcı bulamıyor 2 kiracım var kira geliri işi akıl işi değil kiracılarla uğraşmak paranla rezil olmak demek kirayı gününde ödemezler sen arayıp sormasan seslerini çıkarmazlar sürekli bir şeyler arıza verir aldığın kirayı da oralara harcıyorsun bu evleri krediyle aldığını da varsayıp faiz giderini de hesaba katarsak neyse katmayım sinirim bozulmaya başladı :)
FIBA EMEKLİLİK te TACİRLER DEĞİŞKEN fonu var. TCD ile farkı var mi?
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FEF
GPG yazmış:
Evet çıtamız mevduat . GPG varlıklarının 3/4'ünü mevduat benzeri risksiz likit varlıklarda tutan kapitalin 1/4 'ü ile risk alan defansif bir yatırım fonu
Aylık 7 puan üzerinde ise eşleniğimiz bizim açımızdan yeterli +14 ise gayet iyi . +21 üzeri istisnaen yinelenecek kadar iyi
Bir fonun başarısında tamamen yöneticinin etkisi var burada da onu görüyoruz, son üç ay borsa yükselişini kaçırdılar, doları erken sattılar, altın ve gümüşü zaten hic almadılar. Eurobond ya da yabancı hisse olayına girmiyorlar. Viop ta da yoklar sanırım. Nasıl olacak %20-%25 getiriler