Tosunlar (nisan-mayıs-haziranda ) 3.278 mWh mWh elektrik üretti
Tosunlar (temmuz-ağustos-eylül başı) 2.054 mWh elektrik üretti ( daha 25 gün var eyülün bitmesine)
Printable View
üç beş rüzgar gülü ekleseler iyi olacak..
jes kurulum maliyeti yüksek.. haliyle amorti süreleri de uzuyor.. ama uzun vadede 7/24 üreten santral bu sesler..
sayın 3:45 gübreler hakkındaki yorumunuzu merak ediyorum..
bagfas- gaz kullanmadan üretim prosesine sahip
Tekfen/toros - en büyük gübre üreticisi..
ihracat yasağı kalkarsa ab bizden gübre almaz mı.. gaz fiyatları ab de gübre üreticilerini fabrikalarını kapatmasına neden oluyor..
acaba ihracat patlar mı :)
https://i.hizliresim.com/iww8rrk.png
JES'lerin kurulum maliyeti biraz daha artmış. Offshore ve Onshore RES lerde gayet iyi maliyet düşmüş sensei
2021-2025 arası YEKDEM destekleme mekanizması azalmış gibi görülüyor.
Siz ne düşünüyorsunuz hocam ?
Hocam sizinle son noktasına kadar aynı fikirdeyim.
Daha önce gübre tarafında hiç işlemimolmadığı için
Not defterime Gubrf, alkim ve bagfs araştır diye not almışım
Bu hafta ona yoğunlaşacağım. Elime ne kadar rapor gelirse okurum. Daha sonra uzun uzadıya tartışırız. Alamasak bilebilgimiz olsun :ok:
alkim hammadeyi Savas bölgesinden aldığı için üretime ara vermiş.. stoktan satış yapıyor..
gübrf bin pd bana nedense yüksek geliyor :)
bagfas ciddi yatırım yaptı ama ihracat yasağı önüne taş koydu..
sonbahar da gübre talebi artmaya başlar bakalım neler olacak.. yasak kalkmadan fiyatlama olmayabilir ama..
kararsızım :)
Allaha şükür bugün de haracımızı verdik
MNDRS Haftalık - Aylık - 3 Aylık Takası artanlar
https://i.hizliresim.com/kdnbv56.PNG
MNDRS
SAKLAMA DAĞILIMI SIRASINA GÖRE 3 AYLIK TAKAS DEĞİŞİMLERİ
https://i.hizliresim.com/okwlolr.PNG
USD BAZINDA GÖRÜNÜM BU ŞEKİLDE.
SANKİ AAA 0.32 USD KIRDIM MI DİYE DÖNÜP BAKMAYA GELMİŞ GİBİ.
0.35 ÇOK ÖNEMLİ BİR DİRENÇ SEVİYESİ OLARAK ÖNÜMÜZDE DURUYOR.
Not : Teknik analizden hiç anlamam, bu yüzden gösterge vs hiç bakmam.
Temel olarak gitmesini zorunlu gördüğüm için buradayım. Grafiğe neymiş ne olmuş diye bakıyorum.
https://i.hizliresim.com/5znwrac.PNG
7 Eylül 2022 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 31946
TEBLİĞ
Ticaret Bakanlığından:
İHRACI KAYDA BAĞLI MALLARA İLİŞKİN TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: İHRACAT 2006/7)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR TEBLİĞ (İHRACAT: 2022/7)
MADDE 1-*6/6/2006*tarihli ve 26190 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: İhracat 2006/7)’in ekinde yer alan İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesine 60*ıncı*sıra olarak aşağıdaki madde eklenmiştir.
“60- Domatesler (sirke veya asetik asitten başka usullerle hazırlanmış veya konserve edilmiş)- Diğerleri: (GTP:*2002.90) (Salça)”
MADDE 2-*Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3-*Bu Tebliğ hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.
*
Bu olay bir cok seyi degistirebilir. Sıkınti...
O zaman olması için dua edeceğim :)
Ben klasik dönem temel analizi pek sevmiyorum.
Türkiye'de yatırımcı denilince akla ; Teknik analizciler, Fk'cılar, Beş Hececiler ve Levantenler geliyor.
Ben bilançoya bakıp olmuş olanı görmekten ziyade olacak olanları görmeyi seviyorum,
Ben iş modellerini seviyorum
Ben yaprak seviyorum kuru yaş ayırmadan, onlar basmasını seviyor bastıklarını görmeden
Domates ihracatı izne bağlanmış. Bizim domatesleri yemek bize nasip olacak anlaşılan
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam ancak boşa çıktım . Dediğiniz gibi geçen yıl gübreler kayda bağlı mallar listesine alınmış. Tüik verilerinden kontrol etim gtip kodu 3102 ile başlayan gübrelerde ihracaatta Kg bazında çok bir artış yok ama dolar ve euro bazında aynı kg gübrenin fiyatı çok artmış.
Gözümüz kulağımız kayda bağlı mallar listesinde olur
Hoppala ve de cuppala
Kaldır bakalım tahtacı
Euronun yükselişi baski yaratıyor gibi.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Havadan nem kapar pozisyonuna geldi
İnfo elindekileri bitirmeden olmayacak gibi
Tekstil satışlarının çoğu EURO bölgesine değil mi?
Neden baskı yaratsın
MNDRS tekstil satışlarının dörtte üçü yurt dışına.
Elektrik satışları da usd bazında.
Yani gelirlerinin ağırlığı döviz bazında.
Ben anlık şok kur yükselişleri olmadığı sürece, istikrarlı kur artışlarından olumlu etkilenmesini bekliyorum
İsterse malın 100%ünü Avrupa'ya ihraç etsin Euro'nun artması menderese bu durumda çok zarar getirir. ister istikrarlı artsın ister başka şekilde artsın. Euro'nun artışı her türlü zarar
Finansman giderlerindeki kur zararı kümülatiftir.
646 nolu hesap bambaşka bir olgu
2. olarak yekdem gelirleri de ortalama olarak 55 gün kur riskine maruz kalır. Parayı hemen vermiyorlar. Bu ay üretiyorsun. Öbür ay fatura kesiyorsun kasımın 7 si gibi al sana TL diyorlar.
dağıtım şirketleri devlet tarafından ödenen yekdem gelirlerini finansman aracı olarak kullanıyor haklısınız.. devlet dağıtım şirketlerine ödeme yapıyor dağıtım şirketleri de santrallere.. böyle olunca yüksek enflasyon ortamında dağıtım şirketleri temerrüde düşme pahasına da olsa ödemeleri geciktiriyorlar.. bu konuda haklısınız..
akıllı yönetici ne yapar.. viopta dolar long açar burdaki riske karşılık..
zor bir işlem değil :)